soleman Δημ. January 23, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 23, 2016 Πάντως τα Capitals Controls πολλή τα κρατήσαν ειδικά στης ηλεκτρονικές αγόραρες. Δεν φαντάζεσαι τι κονομάνε οι τράπεζες με αυτή την κατάσταση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
theo1973 Δημ. January 23, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 23, 2016 Πάντως τα Capitals Controls πολλή τα κρατήσαν ειδικά στης ηλεκτρονικές αγόραρες. Πολύ; Στην αρχή είμαστε ακόμα. Εκτιμώ ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ουσιαστική "χαλάρωση" στο ορατό μέλλον και εφόσον είμαστε αναγκασμένοι να εξάγουμε περισσότερο "συνάλλαγμα" από αυτό που εισάγουμε. Αυτά περί 1ου τριμήνου και 1ου εξαμήνου που θα γινόταν η άρση τους είναι αστεία πράγματα. Μη γίνουν και ακόμα χειρότερα τα πράγματα ξαφνικά... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkamared Δημ. January 23, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 23, 2016 Δεν φαντάζεσαι τι κονομάνε οι τράπεζες με αυτή την κατάσταση.Αυτό το φαντάζομαι μην ανησυχείς:lol::p ----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Πολύ; Στην αρχή είμαστε ακόμα. Εκτιμώ ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ουσιαστική "χαλάρωση" στο ορατό μέλλον και εφόσον είμαστε αναγκασμένοι να εξάγουμε περισσότερο "συνάλλαγμα" από αυτό που εισάγουμε. Αυτά περί 1ου τριμήνου και 1ου εξαμήνου που θα γινόταν η άρση τους είναι αστεία πράγματα. Μη γίνουν και ακόμα χειρότερα τα πράγματα ξαφνικά... Ακόμα χειρότερα τα πράγματα ξαφνικά που θα είναι το ξαφνικό δεν έχω καταλάβει, το γεγονός ότι μιλάμε για καταρρεύσει της Ευρωπαϊκής Ενώσεις στους επομένους μήνες όχι χρονιά το χούμε καταλάβει. Παράθεση Μην αλλάζουμε εταιρίες σαν τα πουκάμισα να αλλάζουμε πακέτα σαν τα πουκάμισα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ikaros21 Δημ. January 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2016 Παιδιά καλησπέρα! Έχω χρεωστική κάρτα EUROBANK κι ενώ μέχρι χθες μου πέρναγε αγορές από το εξωτερικό από 7€ μέχρι και 52€, σήμερα που έκανα μια αγορά 70€ μου εμφάνισε μήνυμα ότι πρέπει να περάσει 1 εργάσιμη για να ελέγξει η τράπεζα τη συναλλαγή για λόγους ασφαλείας. Γιατί συνέβη αυτό; Παράθεση w 395 --> Nokia 6303i classic --> Nokia 3720 classic --> Nokia c2-01 --> Nokia c5-00 --> Nokia Lumia 735 τώρα: Nokia Lumia 930 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. January 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2016 Το εχω ξανακουσει αυτο το σκηνικο αλλα δεν εχω καταληξει γιατι συμβαινει και απο ποιο ποσο και πανω Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfeios Δημ. January 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2016 Το εχω ξανακουσει αυτο το σκηνικο αλλα δεν εχω καταληξει γιατι συμβαινει και απο ποιο ποσο και πανω Δεν νομιζω να ειναι θεμα ποσού. Παράθεση Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. January 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2016 Παιδιά καλησπέρα! Έχω χρεωστική κάρτα EUROBANK κι ενώ μέχρι χθες μου πέρναγε αγορές από το εξωτερικό από 7€ μέχρι και 52€, σήμερα που έκανα μια αγορά 70€ μου εμφάνισε μήνυμα ότι πρέπει να περάσει 1 εργάσιμη για να ελέγξει η τράπεζα τη συναλλαγή για λόγους ασφαλείας. Γιατί συνέβη αυτό; Πάσης φύσεως αγορές πέρασαν; Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkamared Δημ. January 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2016 Παιδιά καλησπέρα! Έχω χρεωστική κάρτα EUROBANK κι ενώ μέχρι χθες μου πέρναγε αγορές από το εξωτερικό από 7€ μέχρι και 52€, σήμερα που έκανα μια αγορά 70€ μου εμφάνισε μήνυμα ότι πρέπει να περάσει 1 εργάσιμη για να ελέγξει η τράπεζα τη συναλλαγή για λόγους ασφαλείας. Γιατί συνέβη αυτό; Το ημερήσιο όριο είναι 60euro για αυτό. Παράθεση Μην αλλάζουμε εταιρίες σαν τα πουκάμισα να αλλάζουμε πακέτα σαν τα πουκάμισα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ikaros21 Δημ. January 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2016 Πάσης φύσεως αγορές πέρασαν; ναι και από το ίδιο σάιτ Το ημερήσιο όριο είναι 60euro για αυτό. άρα δεν θα γίνει δεκτή; Παράθεση w 395 --> Nokia 6303i classic --> Nokia 3720 classic --> Nokia c2-01 --> Nokia c5-00 --> Nokia Lumia 735 τώρα: Nokia Lumia 930 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfeios Δημ. January 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2016 Το ημερήσιο όριο είναι 60euro για αυτό. Ποιο ημερησιο οριο ειναι 60€ ; Που το ειδες αυτο ; Μην λες πραγματα που δεν στεκουν Παράθεση Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkamared Δημ. January 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2016 Ποιο ημερησιο οριο ειναι 60€ ; Που το ειδες αυτο ; Μην λες πραγματα που δεν στεκουνΠάνε συμφώνα με το ημερήσιο όριο αναλήψεως η συναλλαγές με το εξωτερικό και απαγορεύεται πάνω από αυτό και ξένο νόμισμα αυτό μου είπε η Εθνική Τραπέζα τουλάχιστον. Παράθεση Μην αλλάζουμε εταιρίες σαν τα πουκάμισα να αλλάζουμε πακέτα σαν τα πουκάμισα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfeios Δημ. January 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2016 Πάνε συμφώνα με το ημερήσιο όριο αναλήψεως η συναλλαγές με το εξωτερικό και απαγορεύεται πάνω από αυτό και ξένο νόμισμα αυτό μου είπε η Εθνική Τραπέζα τουλάχιστον. Λαθος κανεις ..... Παράθεση Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. January 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2016 Σε λάθος υπαλληλο έπεσες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
theo1973 Δημ. January 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2016 Πάνε συμφώνα με το ημερήσιο όριο αναλήψεως η συναλλαγές με το εξωτερικό και απαγορεύεται πάνω από αυτό και ξένο νόμισμα αυτό μου είπε η Εθνική Τραπέζα τουλάχιστον. Δεν προκύπτει από καμία παράγραφο της ΠΝΠ των cc κάτι τέτοιο. Για την ακρίβεια δεν θα έπρεπε καν να περνάει ούτε μια συναλλαγή -από τις απαγορευμένες- προς το εξωτερικό. Τώρα αν περνάνε λόγω "τρύπας" στα συστήματα των τραπεζών, λόγω ατελειών στον τρόπο επαλήθευσης της δραστηριότητας των εμπόρων ή λόγω του ότι απλά τα μαγαζιά στα οποία περνάνε έχουν Ελληνικό λογαριασμό (κάτι τέτοιο έχω ακούσει για τα 2-3 κινέζικα που περνάνε απροβλημάτιστα) είναι άλλο ζήτημα... Το όριο ανάληψης μετρητών/ημέρα (που δεν είναι καν εδώ και καιρό ανά ημέρα) δεν έχει καμία σχέση με το θέμα που συζητάμε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfeios Δημ. January 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2016 Δεν προκύπτει από καμία παράγραφο της ΠΝΠ των cc κάτι τέτοιο. Για την ακρίβεια δεν θα έπρεπε καν να περνάει ούτε μια συναλλαγή -από τις απαγορευμένες- προς το εξωτερικό. Τώρα αν περνάνε λόγω "τρύπας" στα συστήματα των τραπεζών, λόγω ατελειών στον τρόπο επαλήθευσης της δραστηριότητας των εμπόρων ή λόγω του ότι απλά τα μαγαζιά στα οποία περνάνε έχουν Ελληνικό λογαριασμό (κάτι τέτοιο έχω ακούσει για τα 2-3 κινέζικα που περνάνε απροβλημάτιστα) είναι άλλο ζήτημα... Το όριο ανάληψης μετρητών/ημέρα (που δεν είναι καν εδώ και καιρό ανά ημέρα) δεν έχει καμία σχέση με το θέμα που συζητάμε. Πολυ σωστα ..... Παράθεση Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. January 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2016 Πάνε συμφώνα με το ημερήσιο όριο αναλήψεως η συναλλαγές με το εξωτερικό και απαγορεύεται πάνω από αυτό και ξένο νόμισμα αυτό μου είπε η Εθνική Τραπέζα τουλάχιστον. Εγώ,με τα συμπληρώματα που φέρνω από την Αμερική,και κάνουν γύρω στα 140$ τη φορά,δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη χρεωστική.Και με PayPal. Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkamared Δημ. January 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2016 (edited) Εγώ είχα προβλήματά και για αυτό τους ρώτησα στο 181818 και μου είπαν αυτόΑπαγορεύονται οι συναλλαγές σε ξένα νομίσματα και οι συναλλαγές σε euro αν είναι στο εξωτερικό τότε θα πρέπει να είναι εντός του ημερησίου Όριου αυτό μου είπαν αυτό γραφώ το ημερήσιο όριο δεν είναι 60euro, αρά τι λέμε. Μιλάμε για ηλεκτρονικές συναλλαγές πάντα. Edited January 24, 2016 by gkamared Παράθεση Μην αλλάζουμε εταιρίες σαν τα πουκάμισα να αλλάζουμε πακέτα σαν τα πουκάμισα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. January 24, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 24, 2016 Την υπερανάληψη από eurobank σε λογαριασμό μισθοδοσίας.. μπορώ να την ενεργοποιήσω τώρα και να αποπληρώσω το χρέος μέσα σε 1 χρόνο ? Πχ χρειάζομαι 2000 .. μπορώ να κάνω υπερανάληψη και να ζητήσω να αποπληρωθεί σε δόσεις μέσα σε 12 μηνες? ή αναγκαστικά μόλις μπει ο μισθός τον επόμενο μήνα θα τα πάρει από εκεί? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. January 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 25, 2016 (edited) Το ημερήσιο όριο των 60 ευρώ δηλαδή 420 την εβδομάδα, ισχύει για αναλήψεις με φυσική παρουσία στο εξωτερικό. Για άλλες συναλλαγές , απαγορεύονται κάποιες συγκεκριμένες. Π.χ. Ρουχισμός και ηλεκτρονικά είδη . Αλλά δεν μετράει τι ακριβώς θα αγοράσεις αλλά το πως είναι χαρακτηρισμένο το κατάστημα από την Visa την Mastercard η την AMEX . Την υπερανάληψη από eurobank σε λογαριασμό μισθοδοσίας.. μπορώ να την ενεργοποιήσω τώρα και να αποπληρώσω το χρέος μέσα σε 1 χρόνο ? Πχ χρειάζομαι 2000 .. μπορώ να κάνω υπερανάληψη και να ζητήσω να αποπληρωθεί σε δόσεις μέσα σε 12 μηνες? ή αναγκαστικά μόλις μπει ο μισθός τον επόμενο μήνα θα τα πάρει από εκεί? H Υπερανάληψη δεν είναι σαν το κλασικό δάνειο , είναι μια επέκταση του λογαριασμού σου ο οποίος μπορεί να πάει μέχρι μείον 2000 στο παράδειγμα σου . Δεν αποπληρώνεται λοιπόν με κάποιο τρόπο , εκτός αν εσύ ζητήσεις να μειωθεί το όριο υπερανάληψης. κάθε ποσό που μπαίνει στον λογαριασμό αυξάνει το υπόλοιπο του λογαριασμού , δηλαδή αν έχεις -1800 και προσθέσεις 250 ευρώ θα έχεις -1550 Είναι δικαίωμα σου να σταματήσεις εκεί ή αν θες ξαναδανείζεσαι μέχρι να πας -2000 Edited January 25, 2016 by Vasileios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkamared Δημ. January 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 25, 2016 Το ημερήσιο όριο των 60 ευρώ δηλαδή 420 την εβδομάδα, ισχύει για αναλήψεις με φυσική παρουσία στο εξωτερικό. Για άλλες συναλλαγές , απαγορεύονται κάποιες συγκεκριμένες. Π.χ. Ρουχισμός και ηλεκτρονικά είδη . Αλλά δεν μετράει τι ακριβώς θα αγοράσεις αλλά το πως είναι χαρακτηρισμένο το κατάστημα από την Visa την Mastercard η την AMEX . Αντε πες το στην Εθνική. Παράθεση Μην αλλάζουμε εταιρίες σαν τα πουκάμισα να αλλάζουμε πακέτα σαν τα πουκάμισα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfeios Δημ. January 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 25, 2016 Αντε πες το στην Εθνική. Καλα σοβαρολογεις; Ολοι σου λεμε το ιδιο κι εσυ επιμενεις. Ο Βασιλης να παει να το πει στην Εθνικη; Εσυ τους πιστεψες ..... Παράθεση Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkamared Δημ. January 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 25, 2016 Καλα σοβαρολογεις; Ολοι σου λεμε το ιδιο κι εσυ επιμενεις. Ο Βασιλης να παει να το πει στην Εθνικη; Εσυ τους πιστεψες ..... Βασικά ναι τους πίστεψα αφού ΄δεν έμαθα από αλλού κατι άλλο δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω. Παράθεση Μην αλλάζουμε εταιρίες σαν τα πουκάμισα να αλλάζουμε πακέτα σαν τα πουκάμισα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
theo1973 Δημ. January 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 25, 2016 Βασικά ναι τους πίστεψα αφού ΄δεν έμαθα από αλλού κατι άλλο δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω. Είναι αδιάφορο τι λέει ο ένας και ο άλλος (και οι άσχετοι στα λογής λογής "customer service" είναι άσχετοι). Υπάρχει το ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύτηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ρυθμίζει αυτά τα θέματα καθώς και όλες οι τροποποιήσεις της από τον Ιούνιο και μετά. Πιθανότατα τους έχουν ορμηνέψει να λένε αυτό το παραμυθάκι ως δικαιολογία σε όποιον -πονηρεμένο γιατί δεν είναι όλοι- τους ρωτάει, για να αποφύγουν το ντόρο καθώς είτε γιατί έχουν τα συστήματά τους "τρύπες" ή γιατί σκοπίμως παραβιάζουν το Νόμο οι τράπεζες. Τείνω να πιστέψω και αυτό το τελευταίο καθώς ακόμα και με 60άρι-60άρι ο τζίρος είναι μεγάλος και οι προμήθειες ανάλογα μεγάλες. Από τις ισχύουσες διατάξεις πάντως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Μπορείς να τις διαβάσεις. Η αλήθεια πάντως είναι ότι είναι παράλογο το να επιτρέπεις έμβασμα 500€/μήνα σε όλους και να μην αφήνεις -τυπικά τουλάχιστον- να φύγει ούτε 1€ προς το εξωτερικό μέσω καρτών. Μόνο ταλαιπωρία να στέλνουμε εμβάσματα προκαλεί και ίσως για αυτό δείχνουν "ελαστικότητα" αφού διαπίστωσαν ότι "βγαίνουν" (με τα "μπούκωμα" που έφαγαν ανακεφαλαιούμενες με τα δικά μας λεφτά βέβαια). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. January 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 25, 2016 H Υπερανάληψη δεν είναι σαν το κλασικό δάνειο , είναι μια επέκταση του λογαριασμού σου ο οποίος μπορεί να πάει μέχρι μείον 2000 στο παράδειγμα σου . Δεν αποπληρώνεται λοιπόν με κάποιο τρόπο , εκτός αν εσύ ζητήσεις να μειωθεί το όριο υπερανάληψης. κάθε ποσό που μπαίνει στον λογαριασμό αυξάνει το υπόλοιπο του λογαριασμού , δηλαδή αν έχεις -1800 και προσθέσεις 250 ευρώ θα έχεις -1550 Είναι δικαίωμα σου να σταματήσεις εκεί ή αν θες ξαναδανείζεσαι μέχρι να πας -2000 Μπορώ δηλαδή να αφήσω το λογαριασμό και για ενα 6μηνο πχ με αρνητικό υπόλοιπο; Οι τόκοι μπαίνουν μηνιαία ; Δηλαδή αν τον παω -1500 ευρώ και ο μισθός ειναι 500.. Θα πάει -1000 και όταν υπολογιστούν οι τοκοι θα πάει -1015 πχ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfeios Δημ. January 25, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 25, 2016 Μπορώ δηλαδή να αφήσω το λογαριασμό και για ενα 6μηνο πχ με αρνητικό υπόλοιπο; Οι τόκοι μπαίνουν μηνιαία ; Δηλαδή αν τον παω -1500 ευρώ και ο μισθός ειναι 500.. Θα πάει -1000 και όταν υπολογιστούν οι τοκοι θα πάει -1015 πχ; Μπορεις. Στην AlphaBank που ξερω οι τοκοι μπενουν καθε εξαμηνο, 30 Ιουνιου και 30 Δεκεμβριου και ειναι πολυ πολυ πιο λιγοι απο το να ειχες το ιδιο υπολοιπο σε πιστωτικη καρτα Παράθεση Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts