achillesgk Δημ. March 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2013 Αυτό είναι το θέμα ή η απαράδεκτη απόφαση της φορολογίας των καταθέσεων που όλως τυχαίως έπεσε ημέρα Σάββατο ώστε επί 3 μέρες να είναι κλειστές οι τράπεζες και κανένας να μην μπορεί να σώσει τις καταθέσεις του; Απλά εννοούσα ότι και να μη γινόταν αυτό πάλι δεν θα μπορούσαν να τα πάρουν. Πάντως εδώ και μέρες είχε ακουστεί ότι θα γινόταν. Οι μεγάλοι σίγουρα θα μετέφεραν τα λεφτά.. πάλι ο λαουτζίκος την πληρώνει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. March 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2013 Μη μπερδεύεστε.Αν όντως υπάρχουν 'παράνομα' στοιχεία,κατά προτεραιότητα είναι απο την ίδια την Τράπεζα. Δεν μπερδεύομαι.. Αυτό εννοώ.. Η ίδια η τράπεζα θα έψαξε παράνομα μάλλον στα προσωπικά του στοιχεία στον Τειρεσία και ας μην ειναι πελάτης και απλά έδωσαν το όνομά του στην λίστα μαζί με άλλους για να προωθήσουν κάρτες οι άλλες εξωτερικές εταιρίες.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alphaleader Δημ. March 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2013 Τουλάχιστον εδώ δεν έγινε κάτι τέτοιο... με το συμπάθειο αλλα ROFL... Αν τα βάλεις κάτω εχουμε πληρώσει ηδη πολλαπλάσια των Κυπρίων... Παράθεση Current status: Galaxy S7 Duos, HP Spectre X360, Synology DS215j Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alexasso Δημ. March 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2013 Μεγαλο το προβλημα στην Κυπρο με το καλυτερα να το λεμε ξυρισμα και οχι κουρεμα , και επισης προβλημα και για πολλους στην Ελλαδα που εχουν τα λεφτα τους σε κυπριακες τραπεζες , σημερα οι πιο πολλοι ειχαν μεινει με το στομα ανοιχτο μεχρι να μαθουν αν στο κουρεμα συμμετεχουν και οι Κυπριακες Τρ στην Ελλαδα , ευτυχως οχι .Η πρωτη κρυαδα μου περασε , απο εκει και μετα για να δουμε τι θα γινει απο Τριτη στο νησι . Πολλοι συνεργατες και φιλοι Κυπριοι επιχειρηματίες που μιλησα σημερα μου ειπαν οτι απο Τριτη δεν θα αφησουν τσακιστο σεντ στην Κυπρο , παρολο που θα τους δημιουργηθουν προβληματα στις δουλειες τους κτλ .. Δυσκολο το 3ημερο για πολλους... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. March 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2013 Ειναι όντως τρομερό .. Ιδιαίτερα με τον τρόπο που το χειρήστηκαν .. Αλλά όταν οι καταθέσεις ειναι 5 φορές πάνω από το ΑΕΠ της χώρας ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alexasso Δημ. March 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2013 Ναι οντως ειχαν φτασει σε αυτα τα νουμερα οι καταθεσεις σε σχεση με το ΑΕΠ της χωρας , αλλα αυτη ηταν και η οικονομικη πολιτικη των φιλων μας Κυπριων .. Ισως να μπορουσε να γινει και αλλιως ολο αυτο , νομιζω δεν ειμαι απολυτα σιγουρος πως ομως , αλλα ειμαι σιγουρος οτι δεν θα μεινει φραγκο στις τραπεζες της Κυπρου , χαθηκε καθε εμπιστοσυνη στο τραπεζικο της συστημα για πολλα χρονια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. March 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2013 Ειναι όντως τρομερό .. Ιδιαίτερα με τον τρόπο που το χειρήστηκαν .. Αλλά όταν οι καταθέσεις ειναι 5 φορές πάνω από το ΑΕΠ της χώρας ; Και 7 φορες το αεπ αν συνυπολογισεις τις θυγατρικες τους στην ελλαδα. Απιστευτο νουμερο. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pepe1 Δημ. March 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2013 Και εγώ δεν μπορώ να βγάλω κάρτα στην άλφα. Τυχαίο δεν νομίζω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alexasso Δημ. March 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2013 Να δουμε τωρα ποσο θα φτασουν οι καταθεσεις σε σχεση με το ΑΕΠ τους , απο Τριτη τα νεοτερα , το κακο ειναι οτι τωρα οτι και να πουν στους Κυπριους το ακουν βερεσέ , καμια δηλωση η διαβεβαίωση δεν θα πιστέψουν , οτι ομολογα και μετοχες να τους δωσουν θα τα "σπάσουν" και βλεπω να γινονται και αυτα σκουπιδια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. March 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2013 Να δουμε τωρα ποσο θα φτασουν οι καταθεσεις σε σχεση με το ΑΕΠ τους , απο Τριτη τα νεοτερα , το κακο ειναι οτι τωρα οτι και να πουν στους Κυπριους το ακουν βερεσέ , καμια δηλωση η διαβεβαίωση δεν θα πιστέψουν , οτι ομολογα και μετοχες να τους δωσουν θα τα "σπάσουν" και βλεπω να γινονται και αυτα σκουπιδια. Το ομολογα και οι μετοχες ειναι παρηγορια στον αρρωστο. Ηδη το χρηματιστηριο της κυπρου ειναι πολυ χαμηλα. Φανταστειτε που θα παει μετα τα τελευταια γεγονοτα. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas_v Δημ. March 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2013 Ναι οντως ειχαν φτασει σε αυτα τα νουμερα οι καταθεσεις σε σχεση με το ΑΕΠ της χωρας , αλλα αυτη ηταν και η οικονομικη πολιτικη των φιλων μας Κυπριων .. Ισως να μπορουσε να γινει και αλλιως ολο αυτο , νομιζω δεν ειμαι απολυτα σιγουρος πως ομως , αλλα ειμαι σιγουρος οτι δεν θα μεινει φραγκο στις τραπεζες της Κυπρου , χαθηκε καθε εμπιστοσυνη στο τραπεζικο της συστημα για πολλα χρονια. Και φυσικά από το όλο σκηνικό ευνοημένες θα είναι οι Ελληνικές τράπεζες στις οποίες και θα στραφούν πλέον μαζικά πολλοί Κύπριοι καταθέτες. Από εκεί που γινόταν το αντίθετο με τους Έλληνες να στρέφονται στην Κύπρο για "ασφάλεια". Ίσως έτσι να ισορροπήσουν τις απώλειες, μιας και μετά την τελευταία απόφαση που δίνει το ελεύθερο στο ΣΔΟΕ να αλονίζει στους λογαριασμούς μας, πολλοί θα σπεύσουν να αποσύρουν τα λεφτά τους και να τα ξανακλείσουν στο σεντούκι. Και μετά λένε ότι πρέπει να επιστρέψουν οι καταθέσεις στις τράπεζες. :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mylw_4 Δημ. March 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2013 βλέπω έναν μικρό πανικό και εδώ από τρίτη ειδικά όσοι έχουν καταθέσεις σε κύπρου και λαικη. το κακό είναι ότι και σπίτι δεν υπαρχει ασφάλεια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achillesgk Δημ. March 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2013 (edited) Και 7 φορες το αεπ αν συνυπολογισεις τις θυγατρικες τους στην ελλαδα. Απιστευτο νουμερο. Δεν είναι και τόσο μεγάλο αν αναλογιστείς ότι στην Κύπρο έχουν πολλοί Ρώσοι τα λεφτά τους.... edit: http://oladeka.blogspot.gr/2013/03/blog-post_241.html Edited March 17, 2013 by achillesgk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas_v Δημ. March 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2013 Παίζει να καταφέρει κανείς να βρει λινκ από Τράπεζα Πειραιώς που να αφορά τις θυρίδες (καταστήματα που διαθέτουν κλπ); Έχω από χθες που ψάχνω και δεν βρίσκω τίποτα! Ακόμα και στο τηλ μου είπαν ότι δεν έχουν λίστα με τα καταστήματα που διαθέτουν θυρίδες κι αν θέλω, να μου δώσουν το τηλ κάποιου κεντρικού να πάρω να ρωτήσω. :confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
THANOSJ3 Δημ. March 19, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2013 Εισαι σιγουρος οτι αυτου του ειδους η χρηση σε συμφερει; Το σκεφτομαι εδω και καιρό..πιστεύω πως ναι..γιατί κατα ώρας επειδη δεν έχω το απαραίτητο χρηματικο ποσο στην αρχη του μηνος ολο και κάποιος μηνας θα πάει πίσω...δεν ειναι καλυτερο να ειμαι ξεχρεωμένος απο τις όποιες οφειλές και απλά μετα να κανω την αποπληρωμή μου στην τράπεζα? Παράθεση ..Σάν Άνεμος.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. March 19, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2013 Το σκεφτομαι εδω και καιρό..πιστεύω πως ναι..γιατί κατα ώρας επειδη δεν έχω το απαραίτητο χρηματικο ποσο στην αρχη του μηνος ολο και κάποιος μηνας θα πάει πίσω...δεν ειναι καλυτερο να ειμαι ξεχρεωμένος απο τις όποιες οφειλές και απλά μετα να κανω την αποπληρωμή μου στην τράπεζα? Όχι δεν σε συμφέρει.. Γιατί άλλες οφειλές που μάλλον εννοείς λογαριασμούς σταθερής , κινητής, ΔΕΗ κτλ δεν επιβαρύνονται με τόκους αν η καθυστέρηση δεν ειναι μεγάλη.. Ενώ στην πιστωτική που θέλεις επιβαρύνεσαι με μεγάλο τόκο.. Σε συμφέρει μόνο αν θέλεις να εκμεταλλευτείς την Άτοκη περίοδο από την ημερομηνία συναλλαγής μέχρι και την ημερομηνία πληρωμής του λογαριασμού.. Από εκει και πέρα αν αφήσεις υπόλοιπο σίγουρα δεν σε συμφέρει.. Αν και η πιστωτική που ενδιαφέρεσαι έχει μικρό όριο.. 600-800 το πολύ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Havito1 Δημ. March 19, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2013 Όταν λέω απο τράπεζα δεν εννοώ από την ίδια την τράπεζα φυσικά.. Απο τις κλασικές εταιρίες που κάνουν τέτοιες προωθήσεις που σου λένε "καλούμε εκ μέρους της τράπεζας Χ" πχ teleperformance . Σίγουρα κατέχουν κάποια παράνομα στοιχεία .. Δεν μπορεί να παίρνουν τυχαία κόσμο και να σου λένε ότι σας έχουμε βγάλει μια πιστωτική κάρτα και αν θέλετε να σας τη στείλουμε .. Αν σε ξαναπαρουν τηλεφωνο μπορεις να τους ρωτησεις αν βγαζουν καρτα χωρις εκκαθαριστικο?Θελω να βγαλω για να παρω μια TV με δοσεις και δε μπορω.Πες οτι ενδιαφερεται ενας φιλος μου κτλ..αν μπορεις ρωτα και μπες να μου πεις το τηλεφωνο αν πραγματι γινεται. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostas_v Δημ. March 19, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2013 Τελικά όντως υπάρχει θέμα με τις ελλείψεις στο site της Πειραιώς. Έστειλα παράπονο και σήμερα μου απάντησαν ότι το έχουν επισημάνει πολλοί και το 'χουν στείλει ως αίτημα στα κεντρικά, όπως και το ότι απουσιάζει από το site η τιμολογιακή πολιτική. Σχετικά με τις θυρίδες, μιας και έχω αρχίσει να το σκέφτομαι, ψάχνοντας λίγο καλύτερα, βλέπω ότι αρκετά καταστήματα όλων των "μεγάλων" τραπεζών έχουν λίστα αναμονής (!) και ούτε για δείγμα διαθέσιμες (τουλάχιστον το μικρό μέγεθος). Ωστόσο μιλώντας με υπαλλήλους, μου είπαν ότι πολλοί είναι εκείνοι που νοίκιασαν θυρίδα το Μάιο του '12 (λόγω των εξελίξεων τότε) και λογικά θα ξενοικιαστούν αρκετές το φετινό Μάιο-Ιούνιο. Οπότε με παρότρυνε να με βάλει στη λίστα αλλά δεν το δέχτηκα γιατί δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αν νοικιάσω. Υπάρχουν μερικά "θέματα". Καταρχήν στη Δυτική Αττική που μένω, το μοναδικό υποκατάστημα με θυρίδες είναι της Εθνικής στην Ελευσίνα που δεν έχει ούτε για δείγμα. Μετά πάμε προς Αθήνα μεριά (όπου θα με χωρίζουν από τη θυρίδα 35-40χλμ). Πέρα απ' αυτό, υπάρχει και το θέμα της ασφάλειας. Δυστυχώς και στη χώρα μας έχουν σημειωθεί ριφιφί και μάλιστα "επιτυχημένα". Ενδεικτικά αναφέρω: -"Το Μεγάλο Ριφιφι" : Τρ.Εργασίας, Καλλιρόης, 1992, -Ριφιφί Eurobank, Πατησίων, Νοεμβριος 2008, -Ριφιφί 300χιλ + θυρίδες, Εurobank, λεωφ.Κηφισιάς , Απρίλιος 2008 -Αποτυχημένη (Μπήκε, αδειασε τις θυρίδες, αλλα δεν μπόρεσε να βγεί!!) Εθνική, Καισαριανή, Αυγουστος 2009 -Πετυχημένο ριφιφί Τράπεζα Πειραιώς του Μοσχάτου, Μάρτιος 2010 -Αποτυχημένη απόπειρα ριφιφί Μιλένιουμ Χαλάνδρι Απρίλιος 2010. -Αποτυχημένη, Παγκρήτια τράπεζα, Ηράκλειο, Απρίλιος 2012 -Αποτυχημένη απόπειρα, Εθνική, Σπάρτη Νοέμβριος 2012. Το θετικό είναι ότι τα τελευταία 3 χρόνια δεν έχει σημειωθεί κανένα πετυχημένο ριφιφί, που ενδεχομένως σημαίνει καλύτερα μέτρα ασφαλείας (ή απρόσεκτοι ληστές;...ποιός ξέρει). Αλήθεια, η Εθνική ασφαλίζει τα περιεχόμενα των θυριδών με 3.000€ αποζημίωση σε περίπτωση κλοπής; Κάπου το είδα γραμμένο αλλά δεν βρήκα λεπτομέριες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. March 19, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2013 (edited) Αν σε ξαναπαρουν τηλεφωνο μπορεις να τους ρωτησεις αν βγαζουν καρτα χωρις εκκαθαριστικο?Θελω να βγαλω για να παρω μια TV με δοσεις και δε μπορω.Πες οτι ενδιαφερεται ενας φιλος μου κτλ..αν μπορεις ρωτα και μπες να μου πεις το τηλεφωνο αν πραγματι γινεται. Θα ρωτήσω αλλά μου φαίνεται χλωμό .. Στη συγκεκριμένη τράπεζα ζητάνε από 14.000 ευρώ εισόδημα και πάνω πλέον.. Δοκίμασε σε κανένα vodafone shop μήπως και... Edited March 19, 2013 by Alex0077 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Havito1 Δημ. March 19, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2013 Θα ρωτήσω αλλά μου φαίνεται χλωμό .. Στη συγκεκριμένη τράπεζα ζητάνε από 14.000 ευρώ εισόδημα και πάνω πλέον.. Δοκίμασε σε κανένα vodafone shop μήπως και... Οκ.Βγαζουν της Citibank στα καταστηματα Vodafon?Υπαρχει κανεις εδω μεσα που εργαζεται σε τετοιο καταστημα η' εχει καποιον που εργαζεται εκει για να μου πει αν δινουν καρτα?Ξερει κανεις τι παιζει με αυτη της Cosmote-Oτε την καρτα?Δινουν χωρις εκκαθαριστικο εστω και με μικρο οριο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. March 19, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2013 Να φανταστώ δεν είσαι φοιτητής ε; Παλιότερα έβγαζαν την vodafone MasterCard και στα vodafone shops . Τώρα δεν ξέρω.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Havito1 Δημ. March 19, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2013 Μπηκα στο site της Citibank και ειδα οτι πραγματι εχει καρτα σε συνεργασια με την Vodafone.Το θεμα ειναι αν βγαζει χωρις εκκαθαριστικο,γιατι δεν ειμαι φοιτητης. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. March 19, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2013 Το καλοκαίρι που μας πέρασε πάντως ένας φίλος μου ήθελα να πάρει ένα κινητό από τα Public στο mall. Τους λέει τι δυνατότητες έχει για δόσεις και του είπαν ότι μπορούν να του βγάλουν πιστωτική κάρτα. Δίνει την ταυτότητά του (ήταν φοιτητής αλλά δεν του ζήτησαν πάσο.. Εκκαθαριστικό δεν είχε ) και περίμενε μισή ώρα για να δουν αν θα πάρει έγκριση .. Τελικά πράγματι η κάρτα εγκρίθηκε και επιτόπου του έδωσαν στο κατάστημα (δεν ήρθε ταχυδρομικώς η κάρτα ) την Diners Club Public με πιστωτικό όριο 1000 ευρώ και περασμένη την πρώτη δόση από το κινητό. Μπορεί πλέον να ζητάνε εκκαθαριστικό δεν ξέρω.. Αλλά αν θες ρώτα και εκεί Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex023 Δημ. March 19, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 19, 2013 Μπηκα στο site της Citibank και ειδα οτι πραγματι εχει καρτα σε συνεργασια με την Vodafone.Το θεμα ειναι αν βγαζει χωρις εκκαθαριστικο,γιατι δεν ειμαι φοιτητης. Γίνεται και χωρίς εκκαθαριστικό δικό σου, ίσως πρέπει να μπει εγγυητής ένας μεγάλος ίσως; Παράθεση Better be smart, than smart as* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Havito1 Δημ. March 20, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2013 Αληθεια λες η' παιζεις με τον πονο μου?Δινουν καρτα στο καταστημα,χωρις να χρειαστει εκκαθαριστικο?Αμα δινανε τοτε που οι τραπεζες ηταν σε πολυ χειροτερη κατασταση, απο τωρα που τον επομενο μηνα τελειωνει και το τελευταιο σταδιο της ανακεφαλαιοποιησης και γενικοτερα ειναι σε πολυ καλυτερη κατασταση δε θα δινουν?Θα ρωτησω εκει ευχαριστω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts