Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

300 ευρω τα οποια ειναι αμεσα αναληψιμα.

Υπάρχει τράπεζα που το 2013 θέτει ελάχιστο ποσό κατάθεσης ως προϋπόθεση ανοίγματος λογαριασμού και μάλιστα 300€; Ούτε απ' έξω.

Για να ανοίξει κάποιος βιβλιάριο ταμιευτηρίου στην Αλφα πόσο είναι το ελάχιστο ποσό που θα πρέπει να έχεις μέσα ο λογαριασμός για αρχή ?

όπως σου παν 300.. εκτός κι αν είσαι μέχρι 28 χρονών που μπορείς να ανοίξεις τον alpha 123 που δεν απαιτεί ελάχιστο ποσό.. και φυσικά το επιτόκιο είναι 10-20 φορές παραπάνω από τον κλασικό ταμιευτηρίου.

Ξερει κανεις αν μπορω να βγαλω πιστωτικη καρτα χωρις εκκαθαριστικο?Τι παιζει με αυτη της Eurobank OTE-Cosmote?Μπορω να την βγαλω απο τα καταστηματα γερμανος-cosmote χωρις εκκαθαριστικο?Ας ειναι και με μικρο πιστωτικο οριο,δε με πειραζει.

Ξερει κανεις αν μπορω να βγαλω πιστωτικη καρτα χωρις εκκαθαριστικο?Τι παιζει με αυτη της Eurobank OTE-Cosmote?Μπορω να την βγαλω απο τα καταστηματα γερμανος-cosmote χωρις εκκαθαριστικο?Ας ειναι και με μικρο πιστωτικο οριο,δε με πειραζει.

Καρτα χωρις εκκαθαριστικο ουτε για αστειο. Ξεχασε το.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Στην εποχή μας είναι ζήτημα αν μπορείς να βγάλεις κάρτα με μικρό εκκαθαριστικό...

1) Οδηγός καταναλωτή (περί εγγυήσεων) -> http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=357763

2) Backup της rom χωρίς root -> http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=357312.

Στην εποχή μας είναι ζήτημα αν μπορείς να βγάλεις κάρτα με μικρό εκκαθαριστικό...

δεν τιθεται καν ζητημα. ειναι σιγουρο οτι δεν μπορεις.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εκτός κι αν ειναι φοιτητική που βγαίνει χωρις εκκαθαριστικό.

Στην alpha safe access βγήκε κι αλλο update σημερα.. Αυτη τη φορα δεν άλλαξε το cr Id

Εκτός κι αν ειναι φοιτητική που βγαίνει χωρις εκκαθαριστικό.

Στην alpha safe access βγήκε κι αλλο update σημερα.. Αυτη τη φορα δεν άλλαξε το cr Id

Λυθηκε το προβλημα σου;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Λυθηκε το προβλημα σου;

Ακόμα δεν με πήραν τηλέφωνο. Έκανα την αίτηση για ενεργοποίηση και περιμένω ακομα .

Σιγουρα,εχεις ρωτησει?Βγαζανε καρτες χωρις εκκαθαριστικο οταν η ανεργια ηταν 12-13% και οι επισφαλειες στις τραπεζες κατω απο 10%.Τωρα που η ανεργια 30ριζει η ανασφαλιστη εργασια ειναι πανω απο 60%,ο κοσμος καταχρεωμενος απο δανεια,το 25% ειναι στον Τειρεσια και ζητουν εκκαθαριστικα και αλλες ********???Σε ποιους απευθυνεται η τραπεζα τοτε?Στο 10% του λαου που ειναι ευποροι-πλουσιοι?Αυτοι δεν εχουν αναγκη απο πιστωση!!Ο φτωχος εχει.

Σιγουρα,εχεις ρωτησει?Βγαζανε καρτες χωρις εκκαθαριστικο οταν η ανεργια ηταν 12-13% και οι επισφαλειες στις τραπεζες κατω απο 10%.Τωρα που η ανεργια 30ριζει η ανασφαλιστη εργασια ειναι πανω απο 60%,ο κοσμος καταχρεωμενος απο δανεια,το 25% ειναι στον Τειρεσια και ζητουν εκκαθαριστικα και αλλες ********???Σε ποιους απευθυνεται η τραπεζα τοτε?Στο 10% του λαου που ειναι ευποροι-πλουσιοι?Αυτοι δεν εχουν αναγκη απο πιστωση!!Ο φτωχος εχει.

δεν διαφωνω μονο που το 10% ειναι και αυτο που μπορει να πληρωνει την πιστωτικη του καρτα. ολοι οι υπολοιποι πολυ δυσκολα θα ανταποκρινονται στην υποχρεωση αποπληρωμης της πιστωτικης

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αυτοί που περιγράφεις είναι ακριβώς αυτοί που δεν θα μπορούσαν να καλύψουν τα χρέη των πιστωτικών τους προς τις τράπεζες, οπότε δεν μπορώ να καταλάβω με ποιά λογική θα διακινδύνευαν οι τράπεζες να δανείσουν τα χρήματά τους σε ανθρώπους που στη συνέχεια δεν θα μπορούσαν εκ των πραγμάτων να ανταποκριθούν... φυσικά και προτιμούν να δανείσουν (μέσω των πιστωτικών καρτών) σε όσους φαίνεται ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ειδικά από τη στιγμή που έχουν αυτό το δικαίωμα.

Εγώ πάντως δεν είχα ποτέ πιστωτική, είχα-δεν είχα δουλειά, ακριβώς γιατί δεν ήθελα να μπλέξω με χρέη προς τις τράπεζες σε περίπτωση που δεν ήμουν συνεπής στις υποχρεώσεις μου. Πάντα έκαν τη δουλειά μου με όσα λεφτά είχα στην τσέπη μου, όπως κι αν ακούγεται αυτό.

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Αυτο που λες ειναι τελείως λάθος.. Και σιγα σιγά πιστεύω να γινει ενα μάθημα να μην βγάζουν δάνεια σε όλους χωρις δικαιολογητικά ή πιστωτικές χωρίς να τσεκάρουν τον πελάτη.. Σκόπιμα έγινε βέβαια όλο αυτό.. Αλλά μην ξεχνάς ότι κάπως έτσι ξεκίνησε η κρίση του 2008 όταν έσκαγαν τα στεγαστικά στην Αμερική και τα προϊόντα αυτά μετά πουλήθηκαν σε επενδυτές. Δεν γινεται να δίνουν δάνεια σε καμμένα χαρτιά. Εξάλλου πάντα τα επισφαλή προϊόντα χρεώνονται μεσα απο τον τόκο πιο ακριβά. Αλλο τόκο έχουν οι φοιτητικές πιστωτικές ή κάποιος που παίρνει δαπνειο με χαμηλό εισόδημα και άλλο τόκο χρεώνεται κάποιος πλούσιος πελάτης τους .

Εξάλλου πλέον και οι τράπεζες ψάχνουν περισσότερο για ρευστό. Και τα περισσότερα προϊόντα που διαφημίζονται ειναι προθεσμιακοί λογαριασμοί και αποταμιευτικά και όχι πίστωση και δάνεια.

Για τους φτωχούς και καταχρεωμένους όπως λες πρεπει. Α φροντίσει το κράτος και όχι η τράπεζα .

Edited by Alex0077

Θα σας πω με ποια λογικη τα λεω ολα αυτα.

pexths,οι τραπεζες δε μπορουν να απευθυνονται μονο στο 10% γιατι αυτος ο κοσμος εχει το χρημα να πληρωσει την καρτα στην περιοδο χαριτος(πριν φαει τον τοκο) με αποτελεσμα η τραπεζα να μην εχει κερδη απο την καρτα.Για να εχει κερδος απο την καρτα η τραπεζα πρεπει να δινει καρτες σε κοσμο που πληρωνει την ελαχιστη καταβολη(δεν εχει να τα βαλει ολα ντουκου)ωστε το ποσο να ανατοκιζεται και η τραπεζα να τα κονομησει.Αυτοι ειναι οι καλοι πελατες που οι τραπεζες τους λενε revolving doors.Εγω που δουλευω μαυρα οπως πολυς κοσμος (οι τραπεζες εχουν τα στοιχεια για την ανασφαλιστη εργασια)μπορω να πληρωσω τη καρτα μου και θα ειμαι ενας καλος πελατης για την τραπεζα.Οποτε το να ζητας εκκαθαριστικο αυτη την εποχη ειναι απλα τρελα,ειδικα οταν δεν ζηταγανε παλιοτερα που ο κοσμος ειχε πολυ καλυτερα εκκαθαριστικα.

geoponer η Eurobank ειναι υπο κρατικοποιηση και απο οτι γνωριζεις η κυβερνηση θελει να καταπολεμησει την φοροδιαφυγη με το να στρεψει τον κοσμο στο πλαστικο χρημα.Οι τραπεζες ομως με τις χρεωστικες δεν βγαζουν κερδος.Με τις πιστωτικες τα κονομανε.Οποτε σκεφτηκα οτι με το να ανοιξει σιγα σιγα η στροφιγγα,με το να δωσει η Eurobank πιστωτικες και την φοροδιαφυγη πολεμαει(η κυβερνηση) και χρημα ζεστο στην αγορα ριχνει(γιατι οι αγορες με πιστωτικες ειναι λεφτα που πεφτουν στην καταναλωση).Η τραπεζα δε μπορει να στοχευει μονο ενα 10% πελατων αλλα τουλαχιστον το 80% αλλιως το προιον δεν ειναι επικερδες.Γι'αυτο και παλιοτερα εδιναν με φωτοτυπια ταυτοτητας σε ολους καρτες co-branded απο τα καταστηματα με χαμηλο πιστωτικο οριο.Σου λεει η τραπεζα 30-50 ευρω δοση μπορει να δωσει καποιος μηνιαιως,δεν ειναι μεγαλο το ποσο αλλα ουτε και το ρισκο που περνει η τραπεζα αφου το πιστωτικο οριο σε αυτες τις καρτες ηταν 800-1500 ευρω.

pexths,οι τραπεζες δε μπορουν να απευθυνονται μονο στο 10% γιατι αυτος ο κοσμος εχει το χρημα να πληρωσει την καρτα στην περιοδο χαριτος(πριν φαει τον τοκο) με αποτελεσμα η τραπεζα να μην εχει κερδη απο την καρτα.Για να εχει κερδος απο την καρτα η τραπεζα πρεπει να δινει καρτες σε κοσμο που πληρωνει την ελαχιστη καταβολη(δεν εχει να τα βαλει ολα ντουκου)ωστε το ποσο να ανατοκιζεται και η τραπεζα να τα κονομησει.Αυτοι ειναι οι καλοι πελατες που οι τραπεζες τους λενε revolving doors.Εγω που δουλευω μαυρα οπως πολυς κοσμος (οι τραπεζες εχουν τα στοιχεια για την ανασφαλιστη εργασια)μπορω να πληρωσω τη καρτα μου και θα ειμαι ενας καλος πελατης για την τραπεζα.Οποτε το να ζητας εκκαθαριστικο αυτη την εποχη ειναι απλα τρελα,ειδικα οταν δεν ζηταγανε παλιοτερα που ο κοσμος ειχε πολυ καλυτερα εκκαθαριστικα.

geoponer η Eurobank ειναι υπο κρατικοποιηση και απο οτι γνωριζεις η κυβερνηση θελει να καταπολεμησει την φοροδιαφυγη με το να στρεψει τον κοσμο στο πλαστικο χρημα.Οι τραπεζες ομως με τις χρεωστικες δεν βγαζουν κερδος.Με τις πιστωτικες τα κονομανε.Οποτε σκεφτηκα οτι με το να ανοιξει σιγα σιγα η στροφιγγα,με το να δωσει η Eurobank πιστωτικες και την φοροδιαφυγη πολεμαει(η κυβερνηση) και χρημα ζεστο στην αγορα ριχνει(γιατι οι αγορες με πιστωτικες ειναι λεφτα που πεφτουν στην καταναλωση).Η τραπεζα δε μπορει να στοχευει μονο ενα 10% πελατων αλλα τουλαχιστον το 80% αλλιως το προιον δεν ειναι επικερδες.Γι'αυτο και παλιοτερα εδιναν με φωτοτυπια ταυτοτητας σε ολους καρτες co-branded απο τα καταστηματα με χαμηλο πιστωτικο οριο.Σου λεει η τραπεζα 30-50 ευρω δοση μπορει να δωσει καποιος μηνιαιως,δεν ειναι μεγαλο το ποσο αλλα ουτε και το ρισκο που περνει η τραπεζα αφου το πιστωτικο οριο σε αυτες τις καρτες ηταν 800-1500 ευρω.

Ναι αλλά από την άλλη πρέπει να μειώσει τις επισφάλειες που πλέον έχουν ξεφύγει.. Εγώ καταλαβαίνω τη λογική σου.. αλλά σκέψου πόσα εκατομμύρια έχουν χάσει από επισφάλειες, από πιστωτικές, από στεγαστικά , καταναλωτικά κτλ που οι άνθρωποι δεν πληρώνουν πλέον.. είτε πάνε με τον νόμο Κατσέλη και τους διαγράφεται μέχρι και το 90% των οφειλων τους.. Γενικά γι αυτό έχουν το τμήμα που ελέγχει την πιστοληπτική ικανότητα και κρίνουν πολλά... Το να έχεις εκκαθαριστικό ακόμα και 25.000 πχ και να είστε στον Τειρεσία δεν έχει νόημα.. ΤΟ να έχεις ένα μικρό εκκαθαριστικό 10.000-12.000 και να μην έχεις ιστορικό στον Τειρεσία λογικά θα σου εγκρίνουν μια πιστωτική κάρτα με χαμηλό όριο.

Επίσης σε κάθε συναλλαγή με κάρτα υπάρχει προμήθεια που κρατάει η τράπεζα άσχετα με τον τόκο. Οκ μπορεί να μην είναι τίποτα, αλλά κάτι βγάζει μπορείς να πεις... Εξάλλου υπάρχουν ακόμα και κάποιες με συνδρομή... χρεώνεσαι έξοδα πχ για συνάλλαγμα.. για κάποιες έξτρα υπηρεσίες που επιλέγουν κάποιοι όπως alerts, ή ασφαλιστικά προγράμματα κτλ..

Σίγουρα αυτός που πληρώνει μόνο την ελάχιστη καταβολή είναι πιο καλός πελάτης για την τράπεζα αλλά είναι πολύ εύκολο στις μέρες μας να ξεφύγεις... Γιατί αυτός που πληρώνει μόνο μια ελάχιστη καταβολή και το χρέος του σταδιακά όλο και αυξάνεται και μπαίνουν τόκοι στους τόκους κτλ... είναι πολύ πιθανό να σταματήσει να πληρώνει όταν θα έχει μεγάλο χρέος.

Ας δώσουν πρώτα δάνεια σε επαγγελματίες και νέους για επενδύσεις και ας αργήσει ακόμα το ρευστό προς τις πιστωτικές και τα καταναλωτικά.

Ξερω τι ζημια εχουν παθει οι τραπεζες αλλα τωρα με την ανακεφαλαιοποιηση και με σπασιματα σε good-bad bank οπως εγινε με ΑΤΕ και ΤΤ οι επισφαλειες πια η εχουν μειωθει κατα πολυ η' εχουν σχεδον εξαλειφθει.Θα ερθει και νεα ρυθμιση των δανειων που ειναι στον Τειρεσια για να αρχισουν να εξυπηρετουνται σιγα-σιγα καποια απο αυτα με παγωματα των τοκων για 4 χρονια ακουσα,πολλες δοσεις,διευκολυνσεις,τα στεγαστικα να πανε στα 99 χρονια(το ειχε κανει η Αγγλια αυτο)κτλ.Σιγουρα στα μεσα του 2014 θα αρχισει το banking με ενεσεις ρευστοτητας στις επιχειρησεις πρωτα απ'ολα.Αμα δεν αρχισει αμεσα το banking μη περιμενεις αναπτυξη ουτε σε 100 χρονια,δεν αντεχουν αλλο οι επιχειρησεις αλλα ουτε και η οικονομια που γενικοτερα εχει στεγνωσει.

Ξερω τι ζημια εχουν παθει οι τραπεζες αλλα τωρα με την ανακεφαλαιοποιηση και με σπασιματα σε good-bad bank οπως εγινε με ΑΤΕ και ΤΤ οι επισφαλειες πια η εχουν μειωθει κατα πολυ η' εχουν σχεδον εξαλειφθει.Θα ερθει και νεα ρυθμιση των δανειων που ειναι στον Τειρεσια για να αρχισουν να εξυπηρετουνται σιγα-σιγα καποια απο αυτα με παγωματα των τοκων για 4 χρονια ακουσα,πολλες δοσεις,διευκολυνσεις,τα στεγαστικα να πανε στα 99 χρονια(το ειχε κανει η Αγγλια αυτο)κτλ.Σιγουρα στα μεσα του 2014 θα αρχισει το banking με ενεσεις ρευστοτητας στις επιχειρησεις πρωτα απ'ολα.Αμα δεν αρχισει αμεσα το banking μη περιμενεις αναπτυξη ουτε σε 100 χρονια,δεν αντεχουν αλλο οι επιχειρησεις αλλα ουτε και η οικονομια που γενικοτερα εχει στεγνωσει.

Και το κομμάτι bad bank όταν σπάει.. σημαίνει ότι όλα καλά? Σε πολλές περιπτώσεις μεταφέρεται στον κρατικό τομέα που αγοράζει πολλές τέτοιες επισφάλειες.. Με την ΑΤΕ δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται...

Ακόμα είναι κρίσιμες οι καταστάσεις και δεν ξέρουμε σίγουρα πώς θα πάνε τα πράγματα..

pexths,οι τραπεζες δε μπορουν να απευθυνονται μονο στο 10% γιατι αυτος ο κοσμος εχει το χρημα να πληρωσει την καρτα στην περιοδο χαριτος(πριν φαει τον τοκο) με αποτελεσμα η τραπεζα να μην εχει κερδη απο την καρτα.Για να εχει κερδος απο την καρτα η τραπεζα πρεπει να δινει καρτες σε κοσμο που πληρωνει την ελαχιστη καταβολη(δεν εχει να τα βαλει ολα ντουκου)ωστε το ποσο να ανατοκιζεται και η τραπεζα να τα κονομησει.Αυτοι ειναι οι καλοι πελατες που οι τραπεζες τους λενε revolving doors.

αυτο γινοταν για πολλα χρονια και ειναι ενας απο τους λογους της σημερινης καταντιας. οσο φταινε οι ανενημερωτοι πελατες που νομιζαν οτι με μια πιστωτικη θα κανουν την μεγαλη ζωη και οτι αγοραζαν 100 και πληρωναν 1, αλλο τοσο φταινε και οι τραπεζες που στον βωμο του υπερκερδους ειχαν ανοιξει την κανουλα και μοιραζαν πιστωτικες σαν κουφετα. κατα την προσωπικη μου αποψη και οι μεν και οι δε, καλα να παθουν.

[sIGPIC][/sIGPIC]

οι επισφαλειες πια η εχουν μειωθει κατα πολυ η' εχουν σχεδον εξαλειφθει

Ούτε για αστείο όμως...

ζητησα αυξηση πιστωτικου οριου απο 2.000 σε 3.000 ευρω αλλα ο υπαλληλος μου ειπε καλυτερα να κανουμε για 2.500 και αν εγκρηθει παμε στα 3.000 αν πηγαινα κατευθειαν για 3.000 μπορει να το απερριπταν ετσι μου ειπε ο υπαλληλος φσικα μου ζητησαν εκκαθαριστικο και βεβαιωση απο ενα επιδομα που παιρνω ελπιζω να το εγκρινουν ειμαι τυπικος στις πληρωμες μου μιλαω για eurobank
υπογραφή εκτός ορίων

Alex0077 Με την ΑΤΕ το ιδιο εγινε εσπασε σε good-bad το καλο κομματι το πηρε η Πειρεως και το κακο εμεινε στο δημοσιο.Δε λεω οτι καλως περνει το δημοσιο τις επισφαλειες αλλα δεν υπαρχει και αλλος τροπος για να ξαναρχισει μια τραπεζα το banking.Με 25% επισφαλειες ουτε σε 1 αιωνα δε θα δανειοδοτησει μια τραπεζα.

pexths Ενταξει τον τραπεζιτη δεν τον νοιαζει αν ο αλλος υπερχρεωθει,τον νοιαζει να κανει υπερκερδη για μερικες χρονιες και αν πεσει εξω η τραπεζα δε πειραζει,θα ερθει το κρατος να την σωσει μπαινοντας ως μετοχος με ανακεφαλαιοποιηση(βλεπε την οικογενεια Λατση για παραδειγμα που μολις τους ζητησαν να βαλουν 2,5 δις για την ανακεφαλαιοποιηση την κανανε με ελαφρα..).

l3ft3r1s Εχουν εξαλειφθει οταν μιλαμε για σπασιμο σε καλη και κακη τραπεζα.Το ΤΤ εσπασε σε μια καινουργια που λεγεται νεο Ταχυδρομικο Ταμιευτηριο που πηρε ολα τα δανεια που αποπληρωνονται ολο το ενεργητικο και ολο το παθητικο εμεινε στην παλια τραπεζα η οποια ειναι υπο εκκαθαριση.

Alex0077 Με την ΑΤΕ το ιδιο εγινε εσπασε σε good-bad το καλο κομματι το πηρε η Πειρεως και το κακο εμεινε στο δημοσιο.Δε λεω οτι καλως περνει το δημοσιο τις επισφαλειες αλλα δεν υπαρχει και αλλος τροπος για να ξαναρχισει μια τραπεζα το banking.Με 25% επισφαλειες ουτε σε 1 αιωνα δε θα δανειοδοτησει μια τραπεζα.

pexths Ενταξει τον τραπεζιτη δεν τον νοιαζει αν ο αλλος υπερχρεωθει,τον νοιαζει να κανει υπερκερδη για μερικες χρονιες και αν πεσει εξω η τραπεζα δε πειραζει,θα ερθει το κρατος να την σωσει μπαινοντας ως μετοχος με ανακεφαλαιοποιηση(βλεπε την οικογενεια Λατση για παραδειγμα που μολις τους ζητησαν να βαλουν 2,5 δις για την ανακεφαλαιοποιηση την κανανε με ελαφρα..).

l3ft3r1s Εχουν εξαλειφθει οταν μιλαμε για σπασιμο σε καλη και κακη τραπεζα.Το ΤΤ εσπασε σε μια καινουργια που λεγεται νεο Ταχυδρομικο Ταμιευτηριο που πηρε ολα τα δανεια που αποπληρωνονται ολο το ενεργητικο και ολο το παθητικο εμεινε στην παλια τραπεζα η οποια ειναι υπο εκκαθαριση.

Η κρατική παρέμβαση που αναφέρεις είναι μια πολύ μεγάλη εν εξελίξη συζήτηση, τα αποτελέσματα της οποίας δυστυχώς δεν είναι άσπρο / μαύρο. Επομένως, δε μπορούμε ούτε να ξεκόψουμε το κράτος, άλλα ούτε και να το θεωρούμε δεδομένο, για τους λόγους που ακριβώς αναφέρεις.

Αναφορικά με τις επισφάλειες, καταλαβαίνεις πιστεύω πως η μέθοδος του good-bad που αναφέρεις δεν είναι εφαρμόσιμη σε κάθε περίπτωση, και δεν είναι η μαγική συνταγή.

Στα ΑΤΜ μπορείς να κάνεις κατάθεση οποιοδήποτε χαρτονόμισμα; Και 10ευρα και 5ευρα δηλαδή ή μόνο 20αρικα και πάνω; Το 'χει δοκιμάσει κανείς;

Στα ΑΤΜ μπορείς να κάνεις κατάθεση οποιοδήποτε χαρτονόμισμα; Και 10ευρα και 5ευρα δηλαδή ή μόνο 20αρικα και πάνω; Το 'χει δοκιμάσει κανείς;

Οποιοδηποτε χαρτονομισμα θελεις εσυ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η κρατική παρέμβαση που αναφέρεις είναι μια πολύ μεγάλη εν εξελίξη συζήτηση, τα αποτελέσματα της οποίας δυστυχώς δεν είναι άσπρο / μαύρο. Επομένως, δε μπορούμε ούτε να ξεκόψουμε το κράτος, άλλα ούτε και να το θεωρούμε δεδομένο, για τους λόγους που ακριβώς αναφέρεις.

Αναφορικά με τις επισφάλειες, καταλαβαίνεις πιστεύω πως η μέθοδος του good-bad που αναφέρεις δεν είναι εφαρμόσιμη σε κάθε περίπτωση, και δεν είναι η μαγική συνταγή.

Δεν ειναι η μαγικη συνταγη αλλα κατι πρεπει να γινει.Εννοειται οτι ζημιωνεται το Δημοσιο μπαινοντας σαν μετοχος στην καθε τραπεζα αλλα περα απο αυτο και τι αλλο μπορει να κανει?Κρατικοποιησεις,εξαγορες μικροτερων τραπεζων απο μεγαλους ομιλους και σπασιματα σε good-bad.Και ο Ομπαμα ανακεφαλαιοποιηση 700 δις δολλαρια εκανε για να μην καταρρευσει το συστημα.