Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Έχω κάποεις δραχμές που έχουν ξεμείνει κάτι δεκαχίλιαρα κτλ... Μπορώ να τα πουλήσω κάπου? Οι τράπεζες να φανταστώ δεν τα παίρνουν.. Η τράπεζα της Ελλάδος ίσως? Και σε τι τιμή τις αγοράζουν? Ακριβώς με την ισοτιμία 1ευρώ=340,75 δρχ?

Η Τράπεζα της Ελλάδος τα παίρνει ακομα.

Το έχουμε συζητήσει εδώ στο φορουμ προ καιρού σε άλλο θεμα του chat & fun με τίτλο "παλαια νομίσματα" ή κάπως έτσι. Ψάξτο!

Βλέπω τώρα στο ebay το χιλιάρικο πωλείται προς 12$ και 7$ έξοδα αποστολής. 15€ περίπου δηλαδή. Μείον 10% περίπου που σου κρατάει το ebay και το paypal 13.5€, μείων 3€ για συστημμένο 10€ περίπου.

Δεν είναι άσχημα να πουλήσεις χαρτονόμισμα 3 φορές πάνω από την αξία του.

10.000 δρχ

5.000 δρχ

Αυτα στο ebay ειναι ακυκλοφορητα και ειναι λογικο να αξιζουν παραπανω (οχι βεβαια τοσο οσο τα πουλαει αυτος)

Αν καποιος εχει βρει χαρτονομισματα που τα ξεχασε (και αρα δεν ειναι ακυκλοφορητα),το καλυτερο που εχει να κανει ειναι μεχρι 28/2/2012 (ή μεχρι 31/12/2011)να τα παει στην Τραπεζα της Ελλαδος και να παρει την αξια τους σε ευρω.

-

H χρεωστική της Κύπρου είναι visa? Ξέρετε αν κάνει και για το internet?

Η προπληρωμενη κυπρου είναι visa και την χρησιμοποιω στο ιντερνετ

H χρεωστική της Κύπρου είναι visa? Ξέρετε αν κάνει και για το internet?

Ναι ειναι visa και ναι κανει για αγορές στο ιντερνετ. Γενικά να ξερεις πως για αγορές εξ αποστάσεως (ιντερνετ, τηλεφωνο) γινονται αποδεκτές οι χρεωστικές κάρτες των εξής τραπεζών :

Alpha Bank, Hsbc, Marfin, Κύπρου, Πειραιώς, FBBank

Αυτα στο ebay ειναι ακυκλοφορητα και ειναι λογικο να αξιζουν παραπανω (οχι βεβαια τοσο οσο τα πουλαει αυτος)

Αν καποιος εχει βρει χαρτονομισματα που τα ξεχασε (και αρα δεν ειναι ακυκλοφορητα),το καλυτερο που εχει να κανει ειναι μεχρι 28/2/2012 (ή μεχρι 31/12/2011)να τα παει στην Τραπεζα της Ελλαδος και να παρει την αξια τους σε ευρω.

Τι εννοείς ακυκλοφόρητα; Εγώ θυμάμαι ότι το δεκαχίλιαρο είχε τον Παπανικολάου και το πεντοχίλιαρο τον Κολοκοτρώνη. Δεν καταλαβαίνω...

Γράφει κάπου στη δημοπρασία ο πωλητής:

You are bidding on 10000 drachma Banknote from Greece

Issued on 16/01/1995

Το banknote είναι το τραπεζογραμμάτιο. Τι σημαίνει αυτό ρε σεις;Αλλο το χαρτονόμισμα, άλλο το τραπεζογραμμάτιο;

Μου φαίνεται περίεργο να πουλιέται τόσο πάνω.. Έβαλα ένα δεκαχίλιαρο για πλάκα να δω αν θα πουλήσει λοιπόν :p

Μου φαίνεται περίεργο να πουλιέται τόσο πάνω.. Έβαλα ένα δεκαχίλιαρο για πλάκα να δω αν θα πουλήσει λοιπόν :p

Ε δώσε και κάτι εδώ αν πουλήσεις σε καλή τιμή...Πες μας και την τιμή που το πούλησες και πόσο σου βγήκαν μεταφορικά και προμήθειες του ebay και του paypal.

Ε δώσε και κάτι εδώ αν πουλήσεις σε καλή τιμή...Πες μας και την τιμή που το πούλησες και πόσο σου βγήκαν μεταφορικά και προμήθειες του ebay και του paypal.

Το έβαλα στο ricardo που κρατάει προμήθεια μόνο όταν πουληθεί.. Στο ebay μου ζήταγε προμήθεια και μόνο με τη δημοσίευση. Τι μεταφορικά.. Με απλό ταχυδρομείο θα το στείλω .. ελάχιστα δηλαδή. To έβαλα 84 ευρώ :lol::lol: Αν τσιμπήσει κανείς.. Θα το μειώσω αργότερα βέβαια

Στο ricardo έχεις μεγάλο ανταγωνισμό όμως και απευθύνεσαι σε Ελληνες. Ο Ελληνας δεν ενδιαφέρεται, εδώ δεν έχει να φάει θα κοιτάξει το χαρτονόμισμα;

Με απλό ταχυδρομείο δεν στέλνεις. Συστημμένο και μέσα σε χαρτόνι με καρμπόν.

Στο ricardo έχεις μεγάλο ανταγωνισμό όμως και απευθύνεσαι σε Ελληνες. Ο Ελληνας δεν ενδιαφέρεται, εδώ δεν έχει να φάει θα κοιτάξει το χαρτονόμισμα;

Με απλό ταχυδρομείο δεν στέλνεις. Συστημμένο και μέσα σε χαρτόνι με καρμπόν.

Γιατί δεν μπορώ με απλό ταχυδρομείο δηλαδή?

Γιατί δεν μπορώ με απλό ταχυδρομείο δηλαδή?

Γιατί δεν έχεις απόδειξη ότι το έσειλες. Καθένας μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν έλαβε τίποτα και να πάρει και το προϊόν και τα χρήματά του πίσω.

Τι εννοείς ακυκλοφόρητα; ...

Νομίζω ακυκλοφορητο σημαινει οτι δεν βγηκε το συγκεκριμενο χαρτονομισμα στην αγορά για κυκλοφορία και αγοραστκή χρήση. Με κάποιο τροπο τα "ακυκλοφορητα" νομίσματα για συλλογή τα παιρνουν οι συλλέκτες "ανέγγιχτα" απο την τράπεζα για συλλογή και οχι για χρήση. Έτσι νομίζω, τουλάχιστον. Δεν ξέρω πώς ακριβώς γίνεται και αν διαφέρουν αυτά τα χαρτονομίσματα απο τα απλά "κολλαριστά", αν είναι πχ σε κάποιο σελοφάν σφραγισμένα.

παίδες μια ερώτηση σας παρκαλώ. Μου την έχει βιδώσει τελευταία οταν κάνω αγορες απτο ιντερνετ που ο καθενας θέλει λεφτά αν η κάρτα μου ειναι electron ή credit card. Επισης το πανεπιστήμιο μου λεει στην σελίδα του οτι δεν δεχεται electron!

Θα αλλάξω τράπεζα λοιπον, θα παω στην τραπεζα κύπρου που στη σελιδα τους λεει οτι μπορώ να κάνω debit card. Το θέμα ειναι... θα μπορώ να τραβάω λεφτά απο την Αγγλια απο atm χωρίς να πάιρνει commission?

Κλόουν τη Τετάρτη τη Κυριακή νεκρός:cat:

παίδες μια ερώτηση σας παρκαλώ. Μου την έχει βιδώσει τελευταία οταν κάνω αγορες απτο ιντερνετ που ο καθενας θέλει λεφτά αν η κάρτα μου ειναι electron ή credit card. Επισης το πανεπιστήμιο μου λεει στην σελίδα του οτι δεν δεχεται electron!

Θα αλλάξω τράπεζα λοιπον, θα παω στην τραπεζα κύπρου που στη σελιδα τους λεει οτι μπορώ να κάνω debit card. Το θέμα ειναι... θα μπορώ να τραβάω λεφτά απο την Αγγλια απο atm χωρίς να πάιρνει commission?

Απο ελληνικές τράπεζες, η μόνη που η χρεωστική της δεν κρατάει προμήθεια για αναλήψεις σε όλα τα ΑΤΜ σε Ελλάδα, και Ευρωζώνη είναι της FBBank

Χωρίς να ξέρω συγκεκριμένα κάτι.. αν ανοίξει λογαριασμό εδώ στην HSBC δεν θα μπορεί να κάνει δωρεάν ανάληψη από τα καταστήματα HSBC στην Αγγλία? Και γιατί όχι και με την Τράπεζα Κύπρου... από όσο ξέρω έχει καταστήματα στο Λονδίνο. Για τη citibank πχ συγκεκριμένα που ξέρω σίγουρα δεν κρατάει καμία προμήθεια σε συναλλαγή από ΑΤΜ από όλο το δίκτυό της παγκοσμίως.

Χωρίς να ξέρω συγκεκριμένα κάτι.. αν ανοίξει λογαριασμό εδώ στην HSBC δεν θα μπορεί να κάνει δωρεάν ανάληψη από τα καταστήματα HSBC στην Αγγλία? Και γιατί όχι και με την Τράπεζα Κύπρου... από όσο ξέρω έχει καταστήματα στο Λονδίνο. Για τη citibank πχ συγκεκριμένα που ξέρω σίγουρα δεν κρατάει καμία προμήθεια σε συναλλαγή από ΑΤΜ από όλο το δίκτυό της παγκοσμίως.

Το έχω γράψει και στο παρελθόν...

Εχω λογαριασμό στην Alpha Bank. Ημουν στη Σόφια το 2006 και δεν μπορούσα να κάνω ανάληψη από καμία τράπεζα. Βρήκα μία Alpha Bank και πάλι τα ίδια. Τους ζήτησα να κάνω ανάληψη στο ταμείο και μου είπαν ότι δεν γίνεται. Για να γίνει αυτό έπρεπε να ανοίξω λογαριασμό εκεί και να μου τα μεταφέρουν με έμβασμα, πληρώνοντας το ποσό του εμβάσματος. Δεν θυμάμαι αν θα γινόταν και την ίδια μέρα. Αποτέλεσμα; Δανείστηκα χρήματα από το φίλο μου και του τα έδωσα στην Ελλάδα.

Η χρεωστική μου κάρτα απο την Alpha Bank λήγει τον σεπτέμβριο.

Να περιμένω να μου στείλουν την νέα κάρτα απο μόνοι τους ή θα πρέπει να πάω απο το κατάστημα να ζητήσω αντικατάσταση;

[ f i l i p p o s ]

Η χρεωστική μου κάρτα απο την Alpha Bank λήγει τον σεπτέμβριο.

Να περιμένω να μου στείλουν την νέα κάρτα απο μόνοι τους ή θα πρέπει να πάω απο το κατάστημα να ζητήσω αντικατάσταση;

Θα σου στείλουν τη νέα κάρτα με το ταχυδρομείο περίπου ενα μήνα πριν λήξει αυτή που έχεις τώρα

Edited by nucleogenesis

Σωστά αυτά που λές, αλλά εχουν περιορισμούς. Το δικτυο της ιδιας τράπεζας.

Εγώ μίλησα για δωρεάν αναλήψεις απο τα ΑΤΜ όλων των τραπεζών . Οχι μόνο της ίδιας τράπεζας (πχ Hsbc).

Και μάλιστα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωζώνη, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.... Ε, αυτό λοιπόν, το κάνει μόνον η FBBank

Για επαλήθευση των όσων γράφω, παραθέτω το link της ίδιας της τράπεζας: http://www.fbbank.gr/43/article/greek/43/58/index.htm

Edited by nucleogenesis

Τελικά πήρα τηλέφωνο και μου ειπαν οτι υπάρχει χρέωση αλλά αμα εισαι φοιτητής δεν πληρώνεις.

Λογικο ειναι αυτο που λετε. κάποιες τράπεζες θα προσφερουν δωρεάν αναλήψεις για ολους ανα το παγκοσμιο ή στη Ε.Ε

Edited by AngeloDion
Κλόουν τη Τετάρτη τη Κυριακή νεκρός:cat:

Σωστά αυτά που λές, αλλά εχουν περιορισμούς. Το δικτυο της ιδιας τράπεζας.

Εγώ μίλησα για δωρεάν αναλήψεις απο τα ΑΤΜ όλων των τραπεζών . Οχι μόνο της ίδιας τράπεζας (πχ Hsbc).

Και μάλιστα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωζώνη, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.... Ε, αυτό λοιπόν, το κάνει μόνον η FBBank

Επίσης σωστά όσα αναφέρεις, αλλά ...άχρηστα για το θέμα. Ο AngeloDion ρώτησε για Αγγλία.

Motorola Razr i XT890 + Alcatel 2005D + Samsung GT-N5110

Επίσης σωστά όσα αναφέρεις, αλλά ...άχρηστα για το θέμα. Ο AngeloDion ρώτησε για Αγγλία.

ο άνθρωπος δεν είδα να παραπονιέται και οι πληροφορίες ειναι εδω για να τις βλέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος. το "αχρηστες" είναι ατυχέστατος χαρακτηρισμός σε ενα θέμα που έχει να κάνει με τράπεζες και κάρτες... αρα εσύ τι πρόβλημα έχεις?

Edited by nucleogenesis