Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Πολύ σωστά, μόλις σήμερα το επιβεβαίωσα από επικοινωνία με την ίδια την τράπεζα. Εκεί που πρότειναν αρχικά να έχω μετρητά μαζί μου, σαν δεύτερη λύση ανάληψη από την χρεωστική (Maestro) της Probank και σαν τελευταία λύση την ανάληψη από πιστωτική. ;)

Το θέμα είναι ότι δεν έχω επιβεβαιώσει ακόμα (περιμένω απάντηση από την

Πειραιώς) για τον αν μπορώ να χρησιμοποιήσω την χρεωστική Electron Visa για αγορές και ανάληψη μετρητών στο το εξωτερικό, και αν ναι, ποιές είναι οι επιπλέον χρεώσεις. Το κόστος ανάληψης δεν ξέρω πόσο είναι και επιπλέον δεν θέλω να έχω πολύ συνάλλαγμα πάνω μου για λόγους ασφαλείας. Τα ανταλλακτήρια της Ομόνοιας έχουν μεγάλη διαφορά από την αλλαγή του συναλλάγματος στην Τράπεζα της Ελλάδος?

Μόλις σήμερα έκανα ανάληψη από ΑΤΜ της Αττικής, πριν διαβάσω το μήνυμά σου...νομίζω όμως πως έχω ξανασηκώσει λεφτά από εκεί με την κάρτα της Probank και δεν με χρέωσαν τίποτα!

Πολύ σωστά Σπύρο, αναφερόμουν στην πιστωτική και όχι στην χρεωστική. Όσον αφορά στη μετατροπή του συναλλάγματος, γίνεται με βάση ισοτιμίες που καθορίζει η Visa (και όχι η τράπεζα, απ' ότι μου είπαν εκεί) και φαντάζομαι ότι θα υπάρχει κάποια επιβάρυνση.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά περιμένω απαντήσεις και στα υπόλοιπα ερωτήματά μου! :thanks:

Φίλε Geoponer έχουμε και λέμε:

α) Για να δεις την ισοτιμία της visa πήγαινε εδώ . Το σύστημα δουλεύει ως εξής: εφόσον κάνεις ανάληψη από ATM σε συνάλλαγμα το σύστημα υπολογίζει εκείνη την στιγμή το τρέχον διαθέσιμο στον λογαριασμό σου, ελέγχει την τρέχουσα ισοτιμία και προσθέτει και μία "παροδική" επιβάρυνση 5% για αποφυγή συναλλαγματικού ρίσκου. Μετά από 3 περίπου εργάσιμες μέρες γίνεται η τελική "εκκαθάριση" από την VISA Europe στην Φρανκφούρτη, με την ισοτιμία εκείνης της ημέρας (χωρίς το 5%) και εμφανίζεται η τελική χρέωση. Επομένως μπορείς να χρησιμοποιήσεις άφοβα την VISA Electron χωρίς πρόβλημα και χωρίς τόκο αφού είναι χρεωστική. Το ερώτημα είναι αν έχει η Τράπεζα Πειραιώς και κάποια κρυφή προμήθεια (Bank Fee όπως λέει στην ισοσελίδα...) εκτός από τα εφάπαξ έξοδα ανάληψης. Μίλα μαζί τους καλύτερα. Με λίγα λόγια η VISA θα πάρει το κέρδος της από κάθε συναλλαγή σε κάθε περίπτωση, το θέμα είναι αν την γλυτώνεις από την τράπεζα.

β) Η καθημερινές ισοτιμίες της Τράπεζας της Ελλάδος είναι εδώ (προσοχή, η σελίδα είναι hidden και ταλαιπωρήθηκα να την βρω). Έχει εφάπαξ προμήθεια 4 Ευρώ ανεξαρτήτως ποσού (ίσως καλύτερο από άλλες μεγάλες τράπεζες αλλά στην πώληση συναλλάγματος και αυτοί "χρεώνουν" -2 cents και κάτι ανά μονάδα νομίσματος). Άποψή μου είναι να κάνεις μετατροπή στην Ομόνοια (έχω χρησιμοποιήσει αυτούς που πάλι έχουν -2 cents αλλά αντίθετα με τις τράπεζες καμία προμήθεια).

Σε κάθε περίπτωση πηγαίνεις σε μία από τις ασφαλέστερες χώρες της Ευρώπης, μην ανησυχείς. Στην χειρότερη περίπτωση αν δεν σου φτάνουν τα χρήματα χρησιμοποιείς και την Visa Electron αλλά συμπληρωματικά. Απλά σύγκρινε και δες τι σε συμφέρει...

Φίλε Σπύρο σε ευχαριστώ και πάλι!

Φαίνεται πως το έχεις ψάξει το θέμα για να ξέρεις τόσες λεπτομέρειες. Θα κάνω συνάλλαγμα λοιπόν στην Ομόνοια αντί για την Τράπεζα της Ελλάδος και στην πορεία θα χρησιμοποιήσω συμπληρωματικά τις χρεωστικές που θα έχω μαζί μου (Maestro της Probank/Electron Visa της Πειραιώς). Στο μεταξύ περιμένω και την απάντηση από την Πειραιώς, αφού η Probank μου απάντησε μέσα σε λίγες μόνο ώρες... ;)

Για τα ανταλλακτήρια της Ομόνοιας είδα ότι χρεώνουν το 2% της συναλλαγής (αυτά είναι τα 2 cents που λες?) αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς σε τι αντιστοιχεί αυτό το ποσό. Αν αλλάξω πχ €100 σε κορώνες Δανίας θα μου μετατρέψουν τα €98 και τα άλλα €2 είναι η προμήθεια?

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Φίλε Σπύρο σε ευχαριστώ και πάλι!

Φαίνεται πως το έχεις ψάξει το θέμα για να ξέρεις τόσες λεπτομέρειες. Θα κάνω συνάλλαγμα λοιπόν στην Ομόνοια αντί για την Τράπεζα της Ελλάδος και στην πορεία θα χρησιμοποιήσω συμπληρωματικά τις χρεωστικές που θα έχω μαζί μου (Maestro της Probank/Electron Visa της Πειραιώς). Στο μεταξύ περιμένω και την απάντηση από την Πειραιώς, αφού η Probank μου απάντησε μέσα σε λίγες μόνο ώρες... ;)

Για τα ανταλλακτήρια της Ομόνοιας είδα ότι χρεώνουν το 2% της συναλλαγής (αυτά είναι τα 2 cents που λες?) αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς σε τι αντιστοιχεί αυτό το ποσό. Αν αλλάξω πχ €100 σε κορώνες Δανίας θα μου μετατρέψουν τα €98 και τα άλλα €2 είναι η προμήθεια?

Εννοώ ότι η ημερήσια τιμή fixing είναι εδώ και αν δεις σχεδόν όλοι αφαιρούν τουλάχιστον 2 cents για πώληση συναλλάγματος. Το σημαντικό είναι να βρεις ποιός είναι πιο κοντά στην τιμή fixing και δεν ζητά προμήθεια. Τα ανταλλακτήρια σίγουρα αφαιρούν 1-2 cents αλλά αν ψάξεις καλά σε κάποια δεν έχει commision (δεν ξέρω σε πιο 2% αναφέρεσαι) ενώ αν το ποσό που θέλεις να μετατρέψεις είναι μεγάλο μπορείς να κάνεις παζάρια και να σου δώσουν καλύτερη ισοτιμία (το έχω κάνει με δολλάρια ΗΠΑ). Για πήγαινε κάντο αυτό σε τράπεζα...Και κάτι που είδα μόλις τώρα: η κάρτα σου από την Τράπεζα Πειραιώς είναι αυτή ; Αν μιλάμε για την ίδια κάρτα τότε ανήκει στην κατηγορία των πιστωτικών και θα έχεις τα ίδια προβλήματα με την κάρτα της Probank! Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιες τράπεζες "βαφτίζουν" μία κάρτα που δημιουργήθηκε καθαρά για συναλλαγές χωρίς πίστωση αλλά με χρέωση του λογαριασμού, από χρεωστική πιστωτική...

Εννοώ ότι η ημερήσια τιμή fixing είναι εδώ και αν δεις σχεδόν όλοι αφαιρούν τουλάχιστον 2 cents για πώληση συναλλάγματος. Το σημαντικό είναι να βρεις ποιός είναι πιο κοντά στην τιμή fixing και δεν ζητά προμήθεια. Τα ανταλλακτήρια σίγουρα αφαιρούν 1-2 cents αλλά αν ψάξεις καλά σε κάποια δεν έχει commision (δεν ξέρω σε πιο 2% αναφέρεσαι) ενώ αν το ποσό που θέλεις να μετατρέψεις είναι μεγάλο μπορείς να κάνεις παζάρια και να σου δώσουν καλύτερη ισοτιμία (το έχω κάνει με δολλάρια ΗΠΑ).

Το ποσό που θα αλλάξω δεν είναι μεγάλο (ίσως κανα €200) αφού η διαμονή είναι προπληρωμένη και γενικά τα έξοδα θα είναι λίγα, οπότε δεν έχω λόγο να μεταφέρω εξαρχής πολλά μετρητά. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχω τη δυνατότητα να διαπραγματευτώ καλύτερη τιμή (η διαφορά θα ήταν μικρή ούτως ή άλλως). Το 2% στο οποίο αναφέρομαι το είδα στη σελίδα της εταιρείας που μου ανέφερες (" Η προμήθειά μας είναι 2% στις αγορές και 2% στις Πωλήσεις. Στους συνεργάτες -- επιχειρήσεις δεν χρεώνουμε προμήθεια.)

Και κάτι που είδα μόλις τώρα: η κάρτα σου από την Τράπεζα Πειραιώς είναι αυτή ; Αν μιλάμε για την ίδια κάρτα τότε ανήκει στην κατηγορία των πιστωτικών και θα έχεις τα ίδια προβλήματα με την κάρτα της Probank! Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιες τράπεζες "βαφτίζουν" μία κάρτα που δημιουργήθηκε καθαρά για συναλλαγές χωρίς πίστωση αλλά με χρέωση του λογαριασμού, από χρεωστική πιστωτική...

Για καλή μου τύχη η κάρτα που έχω (από την Πειραιώς) δεν είναι αυτή που αναφέρεις αλλά αυτή, που είναι καθαρά χρεωστική. Η Electron Visa της Probank που έχω είναι αυτού του τύπου (πιστωτική-μη ανάγλυφη) και σκοπεύω να την χρησιμοποιήσω μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης.

Σε ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου Σπύρο!

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Το 2% στο οποίο αναφέρομαι το είδα στη σελίδα της εταιρείας που μου ανέφερες (" Η προμήθειά μας είναι 2% στις αγορές και 2% στις Πωλήσεις. Στους συνεργάτες -- επιχειρήσεις δεν χρεώνουμε προμήθεια.

Όντως το 2% αφορά την μείωση της ισοτιμίας ανά μονάδα συναλλάγματος σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της ΕΚΤ. Όμως υπολογίζεις το ποσό βάσει της ισοτιμίας που έχει το ανταλλακτήριο, κοιτάς επί τόπου αν σε συμφέρει και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο μετά. Με τις κάρτες πρέπει αν περιμένεις να βγει η χρέωση και όλο και κάτι extra προστίθεται στο συνολικό κόστος. Εύχομαι να βρεις την καλύτερη ισοτιμία ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΤΟ FORUM ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ!

Όντως το 2% αφορά την μείωση της ισοτιμίας ανά μονάδα συναλλάγματος σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της ΕΚΤ. Όμως υπολογίζεις το ποσό βάσει της ισοτιμίας που έχει το ανταλλακτήριο, κοιτάς επί τόπου αν σε συμφέρει και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο μετά. Με τις κάρτες πρέπει αν περιμένεις να βγει η χρέωση και όλο και κάτι extra προστίθεται στο συνολικό κόστος. Εύχομαι να βρεις την καλύτερη ισοτιμία ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΤΟ FORUM ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ!

Και πάλι φαίνεται να έχεις δίκιο... ;)

Θα σας πω αναλυτικά το τι έγινε τελικά, μετά από έναν περίπου μήνα!

Ενδιαφέρομαι για έκδοση φοιτιτικής πιστωτικής. Μετά από έρευνα που έκανα, κατέληξα στην κάρτα της ΑΤΕ.

-Γνωρίζει κανείς πόσο καιρό κάνει να εκδοθεί;

-Τον κωδικό BIN ?

- Αν μπορώ να ξεχρεώσω πρόωρα το χρέος μου, τότε τι συμβαίνει;

Τον κωδικό θα στον δώσει η τράπεζα.

Οποτεδήποτε θέλεις μπορείς να ξεχρεώσεις . Αν πληρώνεις τον λογαριασμό σου Μέχρι την λήξη δεν επιβαρύνεσε με τόκους.

Τι εννοείς; Το επιτόκιο δεν το χρεώνομαι; Το κατάστημα που θέλω να κάνω αγορά to ποσό των 858€ σε 36 δόσεις μου βγάζει μηνιαία δόση 28,16€ (36Χ28,16=1013,76). Αν πληρώνω στην ώρα μου αυτό ειναι το τελικό ποσό πληρωμής;

Αυτό είναι συμφωνία δικιά σου με την επιχείρηση από την οποία ψωνίζεις . Δεν έχει να κάνει τίποτα με την τράπεζα.

Θα υπογράψεις για 1013,76 ευρώ σε 36 δόσεις.

Η τράπεζα αυτό το ποσό αναγνωρίζει .Δεν κερδίζεις τίποτα αν το εξοφλήσεις νωρίτερα.

Δεν θα πληρώσεις τίποτα παραπάνω αν πληρώνεις κάθε μήνα 28,16 . Αν δεν το πληρώνεις θ αρχίσει να μπένει τόκος στο υπόλοιπο σου.

Και το επιτόκιο (15,75%) το επιβαρύνομαι μόνο σε περίπτωση που καθυστερήσω δόση;

Και το επιτόκιο (15,75%) το επιβαρύνομαι μόνο σε περίπτωση που καθυστερήσω δόση;

Ναι. ;)

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Λοιπόν έχουμε και λέμε.

Θέλω να αγοράσω ένα laptop αξίας 900€. Σε μετρητά αυτή την στιγμή έχω τα 150€.

Έχω επίσης την φοιτητική πιστωτική κάρτα της Πειραιώς. Τι με συμφέρει περισσότερο;

- Βάζω τα 750€ σε 36 (όχι άτοκες δόσεις) στο κατάστημα από το οποίο σκοπεύω να αγοράσω το laptop

ή

- Κάνω ανάληψη με την πιστωτική 750€ (έχω πιστωτικό όριο 800€), πληρώνω το laptop της μετρητής; (Έτσι νομίζω ότι μπορώ να δίνω στην τράπεζα το 2% της οφειλής μου ή το ξεπληρώνω άμεσα όταν μπορέσω)

Βρες και παρε το laptop με καμια ατοκη δοση. Και σε καμια περιπτωση αναλυψη μετρητων απο πιστωτικη!

Θέλω να βγάλω μια κάρτα wind bonus της alpha και έχω την εξής απορία: Η κάρτα αυτή από ότι ξέρω ξεκινάει από πιστωτικό όριο 900€ και ανάλογα με το εκκαθαριστικό αυτό μπορεί να ανέβει. Πείτε τώρα ότι θέλω να αγοράσω ένα λάπτοπ των 1200€ και έχω την κάρτα με το πιστωτικό των 900. Μπορώ πριν την αγορά να πάω και να βάλω στην κάρτα 300€ ώστε να πάρω το bonus; Δηλαδή να την φτάσω στο +300.

Με λίγα λόγια μπορώ να χρησιμοποιήσω μια πιστωτική κάρτα ως χρεωστική; Και αν ναι υπάρχει κάποιος περιορισμός-χρέωση;

http://www.estudents.gr/images/links/8831.JPG Το Νο1 φοιτητικό site!!

Πωλείτε JC777 καινούριο για Θεσσαλονίκη 147€: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=217191

Πληροφορίες για JC777 εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=215460

δεν ξέρω τι παίζει με το bonus, αλλά μπορείς να το κάνεις για να μην ξεπεράσεις το πιστωτικό σου όριο.

αν όμως έχει και όριο συναλλαγών η κάρτα, τότε λογικά θα το ξεπεράσεις.

Παιδιά συγχωρέστε με για την άγνοια μου στο συγκεκριμένο ερώτημα που θέτω αλλά δεν είχε χρειαστεί εώς τώρα να χρησιμοποιήσω πιστωτική...Εάν πχ το όριο της πιστωτικής μου είναι 1000 ευρώ και θέλω να αγοράσω ένα προιόν που κοστίζει 1500ευρώ και παραπάνω... μπορώ να το αγοράσω με δόσεις (εφόσον επιτρέπεται από το κατάστημα) πχ 12δόσεις (125ευρώ το μήνα...)? Η πιστωτική θα χρεωθεί μόνο τα 125 ευρώ η δε μπορώ να κάνω τη συναλλαγή εξ αρχής λόγο του ορίου? Ευχαριστώ

Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.. κι εγώ είχα πιστωτικό 1200, και η κάρτα χρεωμένη 1000 και πήρα με δόσεις ένα pc που έκανε άλλα 900..

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Παιδιά συγχωρέστε με για την άγνοια μου στο συγκεκριμένο ερώτημα που θέτω αλλά δεν είχε χρειαστεί εώς τώρα να χρησιμοποιήσω πιστωτική...Εάν πχ το όριο της πιστωτικής μου είναι 1000 ευρώ και θέλω να αγοράσω ένα προιόν που κοστίζει 1500ευρώ και παραπάνω... μπορώ να το αγοράσω με δόσεις (εφόσον επιτρέπεται από το κατάστημα) πχ 12δόσεις (125ευρώ το μήνα...)? Η πιστωτική θα χρεωθεί μόνο τα 125 ευρώ η δε μπορώ να κάνω τη συναλλαγή εξ αρχής λόγο του ορίου? Ευχαριστώ

Νομιζω οτι εξαρταται απο την τραπεζα, καπου διαβασα οτι με καρτα της eurobank γινεται.

Νομιζω οτι εξαρταται απο την τραπεζα, καπου διαβασα οτι με καρτα της eurobank γινεται.

Εγώ Eurobank έχω..

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

σχετικα με το προγραμμα bonus της αλφα και τους 5000 ποντους για εξαργυρωση σε δωρα, τι συμβαινει?ισχυει? πηρε κανενας κινητο δωρεαν?

σχετικα με το προγραμμα bonus της αλφα και τους 5000 ποντους για εξαργυρωση σε δωρα, τι συμβαινει?ισχυει? πηρε κανενας κινητο δωρεαν?

Το θεμα με την καρτα ειναι οτι στην wind δεν εχουν διαθεσιμα τα "καλα" κινητα. Εχω ενα μηνα που ψαχνω το moto w377 και δεν το εχουν.

Πριν δυο μηνες εψαχνα το sonyericsson w200 .

Η πλακα ειναι οτι σε μαγαζια που ρωταγα αν εχουν το τηλεφωνο ,χωρις να τους πω για την καρτα, το ειχαν , αλλα λεγανε μετα " συγνωμη δεν μας εχουν βαλει το μηχανημα απο την ALPHA BANK για να κανουμε την εξαργηρωση".

Το θεμα με την καρτα ειναι οτι στην wind δεν εχουν διαθεσιμα τα "καλα" κινητα. Εχω ενα μηνα που ψαχνω το moto w377 και δεν το εχουν.

Πριν δυο μηνες εψαχνα το sonyericsson w200 .

Η πλακα ειναι οτι σε μαγαζια που ρωταγα αν εχουν το τηλεφωνο ,χωρις να τους πω για την καρτα, το ειχαν , αλλα λεγανε μετα " συγνωμη δεν μας εχουν βαλει το μηχανημα απο την ALPHA BANK για να κανουμε την εξαργηρωση".

και δεν το έλεγες να στο δώσω εγώ.. που το είχα κ δεν το έπαιρνε κανείς..; (w377)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

και δεν το έλεγες να στο δώσω εγώ.. που το είχα κ δεν το έπαιρνε κανείς..; (w377)

Να σου πω και εγω αν δεν ηταν "τσαμπα " ουτε καν θα το κοιταζα!

Γνωρίζει μήπως κανείς με ποιο τρόπο θα ήταν προτιμότερο να μεταφέρω ένα μεγάλο ποσό(περίπου 20000 ευρώ), απο ένα τραπεζικό λογαριασμό σε κάποιον άλλο; Δεν ξέρω αν έχει σχέση, αλλά και οι δύο λογαριασμοί είναι δικοί μου, απλά είναι σε διαφορετικές τράπεζες.
http://briefcase.pathfinder.gr/download/383320/234.gif