Jump to content

Θα πληρώνατε για το στήσιμο ενός Multimedia Home;

vasman
 Κοινοποίηση

Θα πληρώνατε για το στήσιμο δικτύων και συστημάστων ψυχαγωγίας στο σπίτι?  

38 members have voted

1. 1. Θα πληρώνατε για το στήσιμο δικτύων και συστημάστων ψυχαγωγίας στο σπίτι?

• Ναι με οποιοδήποτε κόστος
      7
    • Ναι με κόστος μέχρι 100€
      2
    • Ναι με κόστος μέχρι 500€
      2
    • Ναι με κόστος μέχρι 3000€
      7
    • Οχι προτιμώ μόνος μου,διότι έχω την τεχνογνωσία
      14
    • Οχι προτιμώ μόνος μου και ας μην έχω σωστό αποτέλεσμα
      6

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους ξεκινάω αυτη την δημοσκόπηση γιατι πολλές φορές αναρωτήθηκα αν θα πρέπει να στήσω πράγματα στο σπίτι μου όπως δικτυα,υπολογιστες,home cinema,δορυφορικα,projector κτλ, μόνος μου ή αν θα ήταν καλύτερα με κάποιο τίμημα να απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό.

Πόσοι απο εσας λοιπον θα πληρώνατε γι'αυτο?

εξαρταται τι εννοεις στησιμο?

να περασει καλώδια απο τους τοίχους?

να συνδεσει τα καλώδια για ενα projector?

http://img24.imageshack.us/img24/8241/image1ph.jpg

Κάθε εθνικό οικοδόμημα,κατά συνέπεια και το ελληνικό πρέπει να στηριχθεί σε τρεις στύλους: Τη θρησκεία, την παιδεία και την δικαιοσύνη.

Εγω νομιζω πως εννοει τη συνδεση των καλωδιων πανω στα μηχανηματα.Ετσι δεν ειναι???
[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγω νομιζω πως εννοει τη συνδεση των καλωδιων πανω στα μηχανηματα.Ετσι δεν ειναι???

κ εγω αυτο καταλαβα. κ απανταω στην ερωτηση. πιστευω οτι καποια μηχανηματα ειναι αρκετα ευκολα για να τα συνδεσεις οποτε δεν χρειαζεσαι ειδικο εγκαταστατη. για τα υπολοιπα τον φωναζεις.:D

Να απαντησω και γω.Δεν θα φωναζα ποτε τεχνικο για τιποτα.Νομιζω οτι μπορω να το κανω και μονος,υπαρχουν και οι οδηγιες.

Υ.Γ Και εννοειται πως υπαρχει και η υποστιριξη του myphone.gr με τους πιο καταξιομενους στο ειδος ανθρωπους.:cool::p

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εννοω αν μπαινατε σε ενα σπιτι και αγοραζατε ολα αυτα τα πραγματα, πχ το home cinema ειναι ολοκληρη μελετη για το που θα μπει μεσα σ'ενα σπιτι. Σε ποιο σημείο θα μπουν τα ηχεία, η οθονη, ο projector. Αντιστοιχα ο router που θα τοποθετηθει και τελικα ολα αυτα που θελουμε να εχει ενα σπιτι και αφορα τα multimedia.

Εν ολιγοις θα πληρωνατε εναν ανθρωπο ή μια εταιρεία η οποια θα έκανε σοβαρα και επαγγελματικα μια μελετη για τον χωρο σας?

Εννοω αν μπαινατε σε ενα σπιτι και αγοραζατε ολα αυτα τα πραγματα, πχ το home cinema ειναι ολοκληρη μελετη για το που θα μπει μεσα σ'ενα σπιτι. Σε ποιο σημείο θα μπουν τα ηχεία, η οθονη, ο projector. Αντιστοιχα ο router που θα τοποθετηθει και τελικα ολα αυτα που θελουμε να εχει ενα σπιτι και αφορα τα multimedia.

Εν ολιγοις θα πληρωνατε εναν ανθρωπο ή μια εταιρεία η οποια θα έκανε σοβαρα και επαγγελματικα μια μελετη για τον χωρο σας?

οχι.

με τοσα forum Που υπάρχουν μερικά πράγματα τα κάνεις καλύτερα και απο επαγγελματία.

μιλαω για τα βασικα.οχι να κανεις καμια τρελη ρυθμιση σε οθονη Lcd η σε projectora.

τι μελέτη να χρειαστεί για ενα Home cinema των 1000 ευρώ που θα πάρει κάποιος και θα το βάλει στο σαλόνι του ισα ισα για να λεει οτι εχει home cinema.

εκτος αν μιλας για να εχεις εξειδικευμενο δωμάτιο..

http://img24.imageshack.us/img24/8241/image1ph.jpg

Κάθε εθνικό οικοδόμημα,κατά συνέπεια και το ελληνικό πρέπει να στηριχθεί σε τρεις στύλους: Τη θρησκεία, την παιδεία και την δικαιοσύνη.

νομιζω οτι θα πληρωνα (μεχρι καποιο συγκεκριμενο ποσο βεβαια) ετσι ωστε να εχω ενα πολυ καλο αισθητικο και ακουστικο αποτελεσμα.αισθητικο ως προς το που θα τοποθετηθουν ηχεια,τηλεοραση και τα σχετικα ωστε να μην "χαλαει" η εικονα του σπιτιου και ακουστικο επισης ως προς την τοποθετηση ωστε να εχει τελειο οπτικοακουστικο αποτελεσμα.

θα πληρωνα μονο αμα δεν ηταν εξοφρενικο το ποσο κ καταλαβαινα οτι δεν ειναι κλεφτες.

αλλα γινετε πολυ καλυτερη δουλεια απο οτι να την κανεις μονος σου.ουτε να παιδευεσαι με καλωδια ουτε τπτ...απλα απολαμβανεις το αποτελεσμα!

Ναι, καλα...

Κανεις δεν θα σεβαστει το σπιτι σου περισσοτερο απο εσενα!! Αυτο πιστευω, και οτιδηποτε περναει απο το χερι μου το κανω μονος μου...

Τουλαχιστον για τα πραγματα τα οποια περνανε απο τα χερια μου! Για αυτα που οι γνωσεις μου και η εμπειρια μου δεν ειναι αρκετη απλα θα καταφυγω στην λυση ενος επαγγελματια... ;)

Ασε που μετα μπορεις να απολαυσεις και την ηθικη ικανοποιηση!!

δεν νομίζω να πλήρωνα ειδικό για να τραβήξω μερικά καλώδια και να τα συνδέσω σε συγκεκριμένς θύρες. τώρα αν έπρεπε να κάνω εγκατάσταση μέσα σε τοίχους για να περάσω καλώδια και τα λοιπά ναι θα πλήρωνα.

You'll remember me...//For the rest of you Life!//

<------------------------------------------>

Amanitou City

Θα έπρεπε να μπεί και μια επιλογή

"Οχι προτιμώ μόνος μου,διότι νομίζω πως έχω τεχνογνωσία"

Γιατί δυστυχώς έτσι γίνεται τις περισσότερες φορές, παντού και πάντα!

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

προσωπικα θα πληρωνα καποιον να με βοηθησει μονο αν δεν καταλαβαινα τις οδηγιες και υπηρχε κινδυνος να καταστρεψω το συστημα ,η να δημιουργησω προβλημα

Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια.

Μη πάντα επίστασθαι προθύμεο, μη πάντων αμαθής γένη.

Κι εγω ειμαι απο αυτούς που προσπαθούν απο μόνοι τους να στήσουν το οτιδήποτε αγοράζω,αλλα νομιζω τελικα έχοντας δει συστήματα στημένα απο επαγγελματίες οτι θα πλήρωνα για κατι τέτοιο.Για να κανεις κάτι ολοκληρωμένο απαιτεί ολόκληρη μελέτη και πρεπει να λάβεις υποψη παραμέτρους που δεν τις ξέρουμε.

Τα θέματα είναι τα εξής:

Πόσο θα είναι το κόστος να έρθει ένας επαγγελματίας να κάνει μια δουλειά?

Μπορώ να κάνω την ίδια δουλειά και 'γω?

Πόσο χρόνο και ταλαιπωρία χρειάζομαι για να αποκτήσω τεχνογνωσία και να κάνω την δουλεία μόνος μου?

Ο χρόνος αυτός που θα διαθέσω πόσο κοστίζει σε δική μου εργασία?

Πόσα θα δώσω τελικά όταν τα "μπερδέψω" και θα έχω χάσει τον χρόνο μου και τελικά θα φωνάξω κάποιον να μου τα φτιάξει?

Και μην ξεχνάτε κάτι, ένας τεχνικός που θα ζητήσει 1000€ για μια δουλειά και θέλει να βγάλει 500€ και στα 800€ να το παζαρέψετε πάλι 500€ θα βγάλει, δεν υπάρχουν μαγκιές και παζάρια στην εργασία

:)

Χωρις να θέλω να αμφισβητησω κανενος τις ικανοτητες θετω καποιες εργασιες ετσι ωστε να δουμε ποσα απο αυτα γνωριζει καποιος να τα κανει, γιατι νομιζω οτι το ειδαμε το θεμα καπως επιπολαια.

1. Εγκατασταση δορυφορικης κεραιας (ίσως 2 lnb), κατεβασμα καλωδιου και ρυθμιση δεκτη.

2. Εγκατασταση συναγερμου σε προεγκατεστημενη καλωδιωση και παραμετροποιηση.

3. Τοποθετηση βιντεοπροβολεα-πανιου σε ταβανι (κεντραρισμα, ρυθμιση), περασμα καλωδιων.

4. Στυσιμο πιθανος HTPC

5. Μοιρασμα audio-visual σε διαφορους χωρους του σπιτιου.

Ισως ο VASMAN που εβαλε το ερωτημα να μην εννοουσε μονο αν θα πληρωναμε καποιον να μας βαλει στη πριζα την καινουργια lcd που ψωνισαμε και να συνδεσουμε τα ηχειακια μας πανω στον 7.1 ενισχυτη αλλα το κατι παραπανω που περιεγραψα παραπανω.

Για να το ξανασκεφτουμε

Ακριβως αυτα εννοω και τα αναφέρω κατα καποιο τροπο λιγο πιο πανω.

Και κατι αλλο,καλες οι οδηγιες απο διαφορα μελη διαφόρων site αλλα πολυ πιθανον αυτοι που ειναι τεχνικοι επαγγελματιες να ξερουν κατι παραπανω

• 2 weeks later...
γιατι οχι,και θα το ειχα κανει ομως οι συνθηκες του σπιτιου μου τωρα δεν μου το επιτρεπουν,πρεπει να το τροποποιησω και ανακαινησω καταλληλα κι επειτα να ριξω λεφτα σε multimedia τομεις.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Χωρις να θέλω να αμφισβητησω κανενος τις ικανοτητες θετω καποιες εργασιες ετσι ωστε να δουμε ποσα απο αυτα γνωριζει καποιος να τα κανει, γιατι νομιζω οτι το ειδαμε το θεμα καπως επιπολαια.

1. Εγκατασταση δορυφορικης κεραιας (ίσως 2 lnb), κατεβασμα καλωδιου και ρυθμιση δεκτη.

2. Εγκατασταση συναγερμου σε προεγκατεστημενη καλωδιωση και παραμετροποιηση.

3. Τοποθετηση βιντεοπροβολεα-πανιου σε ταβανι (κεντραρισμα, ρυθμιση), περασμα καλωδιων.

4. Στυσιμο πιθανος HTPC

5. Μοιρασμα audio-visual σε διαφορους χωρους του σπιτιου.

Αυτά θέλουν επαγγελματία ή χομπίστα που να ασχολείται πάρα πολύ. Ένα αξιοπρεπές HTPC με αρκετό διάβασμα μπορεί κανείς να το στήσει (να το ρυθμίσει αντίθετα, ειδικά σε συνδυασμό με τον προβολέα δεν είναι καθόλου εύκολο) αλλά τα υπόλοιπα δε νομίζω ότι γίνονται έτσι απλά. Ειδικά το πέμπτο αν γίνεται κεντρική εγκατάσταση μπορεί να θέλει ακόμα και πρόβλεψη κατά το χτίσιμο αν και οι ασύρματες τεχνολογίες απλοποιούν αρκετά τα πράγματα.

Οπότε ναι, αν τα ήθελα όλα αυτά θα πλήρωνα. Δεν ξέρω τί τιμές παίζουν όμως και είμαι σίγουρος ότι θα μου άλλαζαν τις επιλογές συσκευών που θα είχα κάνει και θα εκνευριζόμουν. :rolleyes:

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Αν δεν μπορουσα να βρω λυση μονος μου,ναι θα πληρωνα οσο οσο καποιον ειδικο

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

• 4 weeks later...