DeathMatch Δημοσιεύτηκε January 9, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 9, 2004 Exw sto pc mou omorfa kai kala perasmena ta windows xp alla mou irthe h theia empneysh oti thelw na perasw kai linux! E twra giati? Aplos me efage to mikrovio na dokimasw kai na paiksw kai egw san paidi. :o Epeidh thelw fysika na krathsw ta xp xwris na kanw kanena format kai na xasw tipota xreiazete ta 2 diaforetika leitourgika na vriskonte se diaforetiko partition? Kai efoson oute skeftomai na kanw format ginete na kanw partition ek twn ysterwn? Kai an telika kataferw na kanw olo to magiko kai na valw kai ta 2 leitourgika xwris na kanw format pws tha dialegw me pio leitourgiko tha ksekinaei to pc mou? Sas zaliza ligoulaki? :wacko: Euxaristw pantws prokatavolika Giwrgos :) Παράθεση Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ανήθικα ή παράνομα ή παχαίνουνε. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CaeSaR Δημ. January 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2004 Ναι μπορείς και τώρα να δημιουργήσεις partitions χωρίς να χρειαστεί να κάνεις format! Χρησιμοποίησε κάποιο prog όπως το Partition Magic. Όσο για το boot, από ότι θυμάμαι, τα Linux το ρυθμίζουν και δεν χρειάζεται να κάνεις εσύ τίποτα! Έτσι όταν θα ανοίγεις το PC θα σου ζητάει να επιλέξεις ποιό από τα δυο λειτουργικά θες να φορτώσεις! Παράθεση Never tell your problems to anyone...20% don't care and the other 80% are glad you have them. Daily Article - Το Καλύτερο Άρθρο της Ημέρας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astrolabos Δημ. January 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2004 Καλυτερα να κάνεις ένα backup, format και να δημιουργήσεις 2 (ή ακόμα καλύτερα 3 partitions - 1 για λειτουργικό Windows, 1 για προγράμματα και ένα για linux). Με το partition Magic αν δεν προσέξεις, θα έχεις πρόβλημα και θα χάσεις τα πάντα (το έχω πάθει, γι'αυτό σου λέω). Παράθεση I Am The One, Orgasmatron... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DeathAngel Δημ. January 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος astrolabos ( 9 Ιαν. 2004 , 09:53) Καλυτερα να κάνεις ένα backup, format και να δημιουργήσεις 2 (ή ακόμα καλύτερα 3 partitions - 1 για λειτουργικό Windows, 1 για προγράμματα και ένα για linux). Με το partition Magic αν δεν προσέξεις, θα έχεις πρόβλημα και θα χάσεις τα πάντα (το έχω πάθει, γι'αυτό σου λέω). Πάρε έναν δεύτερο σκληρό δίσκο βάλτον στο PC. Βγάλε αυτόν με τα windows και πέρνα ότι θές στον δεύτερο. Εγώ μια φορά πήγα να περάσω linux σε partitions και έχασα ότι είχα και δεν είχα στον σκληρό μου. Έτσι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Παράθεση Όλα καλά. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Panagioths Δημ. January 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος astrolabos ( 9 Ιαν. 2004 , 09:53) Καλυτερα να κάνεις ένα backup, format και να δημιουργήσεις 2 (ή ακόμα καλύτερα 3 partitions - 1 για λειτουργικό Windows, 1 για προγράμματα και ένα για linux). Με το partition Magic αν δεν προσέξεις, θα έχεις πρόβλημα και θα χάσεις τα πάντα (το έχω πάθει, γι'αυτό σου λέω). Ακριβως ετσι αλλα μην ξεχναμε τομυστικο της επιτυχιας οταν παμε να κοψουμε ή να ενωσουμε partition: Πριν απολα αυτα επιβαλλεται ενα σχολαστικοτατο defragment!!! Αλλοιως τα δεδομενα εχουν πολλες πιθανοτητες να πεταξουν.. Παράθεση Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;" Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tronik Δημ. January 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2004 Θα σε συμβούλευα, αν απλώς θέλεις να παίξεις με Linux και να δεις απλά πως είναι, να χρησιμοποιήσεις το VMWare Workstation http://www.vmware.com/products/desktop/ws_features.html (crack υπάρχει εύκολα) Επίσης μπορείς να παίξεις και με το KNOPIX www.knoppix.org/ Είναι οι πιο ασφαλείς λύσεις, αν θέλεις να πάρεις μια γεύση από Linux. Αν θέλεις σοβαρή δουλειά πάντως, πρέπει να προχωρήσεις σε λύση partition Παράθεση ...συνείδηση, κάθε γενιάς μανιφέστο... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dread Δημ. January 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2004 File tha exeis 1 problima. otan tha thes format tha prepei na sbiseis olo ton skliro an tha thes xefortotheis ta linux!!!!! Παράθεση Albert Einstein : "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." :!: :) <-><-><-><-><-> This signature is protected by Norton AntiVirus 2005 :cool: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gbil Δημ. January 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2004 Αυτό που έχω κάνει κατά καιρούς σε μηχάνημα που έχει windows και θέλω να βάλω Linux είναι: 1) Με το Partition Magic, την έκδοση για DOS που χωράει σε μια δισκέτα, δημιουργώ ένα μικρό partition (100MB) πριν από αυτό των Windows, και ένα partition που θα μπει το Linux μετά τα windows. 2) Στο πρώτο partition, βάζω το XOSL, που είναι ένας bootloader ώστε στην εκκίνηση του υπολογιστή να διαλέγω αν θα ξεκινήσω τα windows ή το linux. 3) Εγκαθιστώ το Linux στο τελευταίο partition, βάζοντας τον bootloader του linux (lilo ή grub) στο partition που είναι το Linux και όχι στο MBR. Έτσι κατά την εκκίνηση διαλέγω σε τι θα μπουτάρω. To Partition Magic είναι πολύ ασφαλές αρκεί να προσέχεις τι επιλέγεις. Αν επιλέξεις να σβύσεις ένα partition κατά λάθος, δεν σε αφήνει να το σβύσεις έτσι απλά, οπότε δεν μπορέις εύκολα να κάνεις λάθος. Αλλά αν γίνει τελικά λάθος κατά 99% θα είναι από λάθος χειρισμό και όχι του προγράμματος. Παράθεση Βαρέθηκα με αυτά που ακούω... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astrolabos Δημ. January 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dread ( 9 Ιαν. 2004 , 17:33) File tha exeis 1 problima. otan tha thes format tha prepei na sbiseis olo ton skliro an tha thes xefortotheis ta linux!!!!! Nope. Άμα πάς στη διαχείρηση δίσκων και κάνεις από εκεί format το linux partition δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Σου μιλάω εκ (προσωπικής) πείρας ;) Παράθεση I Am The One, Orgasmatron... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DeathMatch Δημ. January 9, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2004 Telika mou fenete oti to peirama einai dyskoloutsiko e? Ta knoppix toulaxiston sou dinoune mia geush apo linux? Παράθεση Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ανήθικα ή παράνομα ή παχαίνουνε. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
michpan Δημ. January 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2004 Εχεις δύο λύσεις: 1. Χρησιμοποιείς το partition magic και την επιλογή που έχει για προετοιμασία του δίσκου για νέο λειτουργικό σύστημα. Δεν πρόκειται να έχεις κανένα πρόβλημα αλλά καλού κακού, κάνε ένα backup τα βασικά σου αρχεία. 2. Χρησιμοποιείς τα lindows (linux μέσα στα windows). Η εγκατάσταση γίνεται μέσα από τα windows όπως και η εκκίνηση του λειτουργικού. Ολόκληρο το filesystem του linux περιλαμβάνεται μέσα σ'ένα image drive που δημιουργείται κατά την εγκατάσταση οπότε δεν χρειάζεσαι νέα partitions κλπ. Νομίζω ότι η δεύτερη λύση είναι η ιδανική γι'αυτό που θες. Μιχάλης :alien: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gazos Δημ. January 9, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2004 Εγω εχω κανει 3 partitions με το Partition Magic και εχω βαλει 2 λειτουργικα. Με το Boot magic εχεις την επιλογη στην εκκινηση του συστηματος να κανεις boot απο οποιο partition εσυ θες! Εχω σωθει πραγματικα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DeathMatch Δημ. January 10, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2004 Euxaristw poly olous pou me voithisane! O theos voithos twra mhn katastrepsw ta data mou :) Παράθεση Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ανήθικα ή παράνομα ή παχαίνουνε. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manoz Δημ. January 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2004 Καλή επιτυχία! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts