Jump to content

Αλλοδαποί σε επιχειρήσεις / ρατσισμός

kage
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

@μmercyful οσον αφορα το Αλλοδαποι με κεφαλαιο σοβαρη παρατηρηση εκανες...ετσι απλα αυτο που βγαζει ματια απο το ποστ σου-><<Οι πλειοψηφία των αλλοδαπών>>ενοικο θελει

Εννοείς ότι πρέπει να βάλω "Η πλειοψηφία" και όχι "Οι πλειοψηφία" (εκτός και αν εννοείς ότι "Οι πλειοψηφία" θέλει και έναν "ενοικο" για να πληρώνει νοίκι :lol::p). Προφανώς και έκανα λάθος στη βιασύνη μου, δε νομίζω να θεώρησε κανείς ότι δεν ξέρω τι άρθρο παίρνει ένα θηλυκό ουσιαστικό... :O

Πάντως για τα υπόλοιπα δεν μου απαντάς. Και εν τέλει τί υποστηρίζεις? Ότι πρέπει να αφαιρείται οποιοδήποτε δικαίωμα εφευρετικότητας και επιχειρηματικής εφυήας σε μη Έλληνα κάτοικο αυτής της χώρας, και παράλληλα το δικαίωμα πλουτισμού μέσω αυτής?

Αντί να κοιτάμε τα χάλια που έχουμε με τις κυβερνήσεις που εκλέγουμε, που μας έχουν ορίσει κατώτατο μισθό 600 ευρώ, και ακόμα και αυτά μας τα παίρνουν (να θυμίσω ΦΠΑ-αδες, να θυμίσω αυξήσεις στο ρεύμα, να θυμίσω ενδεχόμενες μειώσεις στις συντάξεις, να θυμίσω την ισοτιμία 100 δραχμές = 1 ευρώ που ισχύει πλέον στις περισσότερες αγορές ειδών βασικής ανάγκης κλπ...), έχουμε επιδωθεί σε κυνήγι φαντασμάτων.

Ο Ελληνάρας εχει μάθει να πηγαινει καθε μερα στη καφετερια,να παει το βραδυ στα μπουζουκια,να αφησει και μερικα χρήματα στο καζίνο και ... και ...και ... .Δε λεω, να τα κανει κι αυτα αλλα πότε θα μάθει άραγε να σέβεται αυτον που ειναι καλύτερος απο τον ίδιο, αυτον που διεκδικει αυτα που του αξίζουν,αυτον που προσπαθει να βελτιωσει τη ζωή του?Ολα ειναι θέμα παιδειας.Σε πρόσφατη ερευνα φάνηκε οτι το εκπαιδευτικο σύστημα της Ελλάδας ειναι σε πολυ χαμηλές θέσεις σε σχεση με αλλες χωρες.Οταν μια χωρα και ενας λαος δεν διεκδικει την μόρφωση για τα παιδια της τοτε θα ειναι πάντα πίσω απο τους αλλους,θα φοβάται το άγνωστο και θα μένει στάσιμη.Πολλές φορές επικαλούμαστε τους αρχαίους Έλληνες για να δείξουμε την ''ανωτερότητα'' μας, ομως δεν έχουμε καμια σχέση με αυτους.Ας πάψουμε πλέον να βασιζόμαστε στο παρελθόν και ας βασιστούμε στους εαυτούς μας

Τοσο αφύσικο είναι να έχουν εμπιστευτεί καποιο νέο παλικάρι που δουλευεί σκληρά?Κ ας είναι απο αλλη χώρα...

Φυσικά και είναι.

Αφού δεν είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πως γίνεται να έχει ποτέ κανείς καλές ιδέες και όρεξη για σκληρή δουλεία; :rolleyes::rolleyes: (τι το ψάχνεις αφού βλέπεις... ;) )

Διαβάζω μερικά από τα σχόλια κάποιων εδώ μέσα και αναρωτιέμαι μα καλά, κανένας δεν είχε συγγενή που να έφυγε στο εξωτερικό και να "μεγαλούργησε";; Γιατί εγώ ξέρω πως οι Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό (και έχω παραδείγματα πολλούς δικούς μου συγγενείς) όχι μόνο τα έβγαλαν πέρα, αλλά έφτιαξαν επιχειρήσεις, έβγαλαν λεφτά και σήμερα είναι πάμπλουτοι (με πολύ σκληρή δουλειά φυσικά και πολλές στερήσεις).

Προφανώς βέβαια οι Έλληνες ήταν όλοι άγιοι, ήταν ΟΛΟΙ εργατικοί και δεν προξένησαν ποτέ καμία φασαρία. Άλλωστε όπως λέει και ο Λιακόπουλος είμαστε άλλο είδος εμείς, άρα δεν έχουμε τα κουσούρια των απλών θνητών (Αλβανών, Ρουμάνων κτλ).

Και η ερώτησή μου είναι η εξής προς αυτούς που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους γύρω από το πόσο "αξίζει" να ανέβει ένας αλλοδαπός σε μια ξένη χώρα: Γιατί αυτή την πολύ απλή ιδέα δεν την σκέφτηκε κανένας Έλληνας; (φυσικά και δεν υποτιμάω εμάς, αλλά αυτό το μικρόβιο της ξενοφοβίας και του "γιατί να τα καταφέρει αυτός που δεν είναι Έλληνας" ειλικρινά βρωμάει μυαλά-παλιατζούρες...άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι μεγαλύτερες σε δύναμη χώρες του κόσμου δε στηρίχθηκαν ΜΟΝΟ στα δικά τους μυαλά -π.χ. ΗΠΑ - αλλά δέχτηκαν, βοήθησαν και σεβάστηκαν κάθε προσπάθεια αλλοδαπών η οποία και στο φινάλε εξυπηρέτησε συμφέροντα των ίδιων των Αμερικανών)

Αλλά τι να λέμε τώρα;; Εμείς ακόμα θεωρούμε πως για τον κάδο των σκουπιδιών που είναι μισό μέτρο από εκεί που έπρεπε να είναι φταίει...ο Αλβανός της γειτονιάς μας...στις επιχειρηματικές δραστηριότητες θα συμφωνούσαμε)

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

kala...

to sigouro einai oti den prokite na vgei akrh...

oi misoi tha pisteuoun pws magkia tous afou mporoun kai to kanoun kai emeis koimomaste,kai oi alloi misoi tha ta vazoun mazh tous kai tha tous ftene olla giati autoi mia zvh den mporesane na stathoune sta podia tous kai hrthan kapioi ksenoi na tous paroune to psomi apo to stoma...

[sIGPIC][/sIGPIC]

δεν ξερω γιατι ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβετε οτι Μιλαμε για Παρανομους κ οχι για νομιμους...

Ίσως γιατί εσύ το κάνεις δύσκολο...

1)τοσο ξεφτυλισμενοι ειναι αυτοι οι επιχειρηματιες?δηλ.τι θελουν να πουν οτι δεν εβρισκαν Ελληνες γι αυτη την δουλεια κ τις εδωσαν ολες σε αυτον?

Εγώ προσωπικά (ακόμα και αν τώρα το προσέθεσες στο τέλος του post σου) αυτό δε βρίσκω πως αναφέρεται στους παράνομους. Μιλάς για συγκεκριμένο άτομο το οποίο και προφανώς δεν είναι παράνομα εδώ.

οσο για την τιμιοτητα-νομιμοτητα του επαγγελαμτος αυτου την σχολιασα...

εκτος και αν μπορεις εσυ να εγγυηθεις οτι τα 68 ατομα κ η επιχειρηση αυτη ειναι καθολα νομιμα...

Ειναι παρα πολυ απλο οταν βγεις στην αγορα εργασιας κ δεις τι γινεται για να βρεις δουλεια θα καταλαβεις τι σημαινει αυτο που εγραψα προς το παρον καλα κανεις και απλα το ριχνεις οτι οι αλλοι ειναι ρατσιστες κ σεις προοδευτικοι.εκτος κ αν πιστευετε οτι η Ελλαδα οχι μονο δεν εχει ανεργια αλλα ψαχνει κ για οικονομικους μεταναστες γιατι εχει κενες θεσεις.

οσο αφορα το ποστ χλιδανεργοι...ολοι θα ηθελαν να ειχαν λεφτα κ να καθονται ή να ηταν εισοδηματιες κ οποιος πει το αντιστοιχο ελπιζω να εχει τουλ.δουλεψει.

Ότι δηλαδή μόνο εσύ έχεις πέσει στην αγορά εργασίας και ξέρεις τα πράγματα, σωστά;

Kage και εγω δουλεύω από τα 18 μου (μόνιμα σε μια δουλειά) και εγώ έχω δει πράγματα και σαφώς δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι τα 68 αυτά άτομα είναι νόμιμα και τίμια.

Στο μόνο που διαφωνούμε (εκτός από αυτή την τάση απαξίωσης που έχεις στα λόγια σου σαν να μιλάς με ένα παιδάκι 10 χρονών) είναι πως δεν μπορώ να εγγυηθώ πως και σε μια επιχείρηση ΕΛΛΗΝΑ τα αντίστοιχα 68 άτομα που θα δουλεύουν εκεί θα είναι νόμιμα-τίμια.

Εσύ μπορείς;; :rolleyes:

@kage

Άλλο αστείο αυτό. Ξεκινάς δηλαδή από την συλλογιστική βάση ότι είναι παράνομος ως αλλοδαπός, και ζητάς να αποδειχθεί ότι είναι νόμιμος. Την φράση "Άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας" την έχεις ακούσει ποτέ? Ταιριάζει απόλυτα στη συλλογιστική σου.

εχετε καταλαβει οτι εσεις εχετε κολλησει σε αυτον κ οχι στο γενικο προβλημα?αυτο το γραψα μονο κ μονο σαν περιστατικο απο τα απειρα που υπαρχουν.επισης,οι απαντησεις μου απαντουσαν στις ερωτησεις τις δικες σας δεν σχολιασα εγω την νομιμοτητα του.δεν τον ξερω καν.

@desert δεν θα κατσω να το γυρισω σε προσωπικη αντιπαραθεση

Φυσικά και είναι.

Αφού δεν είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πως γίνεται να έχει ποτέ κανείς καλές ιδέες και όρεξη για σκληρή δουλεία; :rolleyes::rolleyes: (τι το ψάχνεις αφού βλέπεις... ;) )

Διαβάζω μερικά από τα σχόλια κάποιων εδώ μέσα και αναρωτιέμαι μα καλά, κανένας δεν είχε συγγενή που να έφυγε στο εξωτερικό και να "μεγαλούργησε";; Γιατί εγώ ξέρω πως οι Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό (και έχω παραδείγματα πολλούς δικούς μου συγγενείς) όχι μόνο τα έβγαλαν πέρα, αλλά έφτιαξαν επιχειρήσεις, έβγαλαν λεφτά και σήμερα είναι πάμπλουτοι (με πολύ σκληρή δουλειά φυσικά και πολλές στερήσεις).

Προφανώς βέβαια οι Έλληνες ήταν όλοι άγιοι, ήταν ΟΛΟΙ εργατικοί και δεν προξένησαν ποτέ καμία φασαρία. Άλλωστε όπως λέει και ο Λιακόπουλος είμαστε άλλο είδος εμείς, άρα δεν έχουμε τα κουσούρια των απλών θνητών (Αλβανών, Ρουμάνων κτλ).

Και η ερώτησή μου είναι η εξής προς αυτούς που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους γύρω από το πόσο "αξίζει" να ανέβει ένας αλλοδαπός σε μια ξένη χώρα: Γιατί αυτή την πολύ απλή ιδέα δεν την σκέφτηκε κανένας Έλληνας; (φυσικά και δεν υποτιμάω εμάς, αλλά αυτό το μικρόβιο της ξενοφοβίας και του "γιατί να τα καταφέρει αυτός που δεν είναι Έλληνας" ειλικρινά βρωμάει μυαλά-παλιατζούρες...άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι μεγαλύτερες σε δύναμη χώρες του κόσμου δε στηρίχθηκαν ΜΟΝΟ στα δικά τους μυαλά -π.χ. ΗΠΑ - αλλά δέχτηκαν, βοήθησαν και σεβάστηκαν κάθε προσπάθεια αλλοδαπών η οποία και στο φινάλε εξυπηρέτησε συμφέροντα των ίδιων των Αμερικανών)

Αλλά τι να λέμε τώρα;; Εμείς ακόμα θεωρούμε πως για τον κάδο των σκουπιδιών που είναι μισό μέτρο από εκεί που έπρεπε να είναι φταίει...ο Αλβανός της γειτονιάς μας...στις επιχειρηματικές δραστηριότητες θα συμφωνούσαμε)

Το χειρότερο είναι πως τις απόψεις αυτές τις ακούς από άτομα της νέας γενιάς που υποτίθεται είναι πιο μορφωμένα, ανοιχτόμυαλα και ενημερωμένα...

Ελπίζω να έγινε κατανοητώ πως δε μιλάω για τη δική σου άποψη φυσικά :p

Ότι δηλαδή μόνο εσύ έχεις πέσει στην αγορά εργασίας και ξέρεις τα πράγματα, σωστά;

Kage και εγω δουλεύω από τα 18 μου (μόνιμα σε μια δουλειά) και εγώ έχω δει πράγματα και σαφώς δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι τα 68 αυτά άτομα είναι νόμιμα και τίμια.

Στο μόνο που διαφωνούμε (εκτός από αυτή την τάση απαξίωσης που έχεις στα λόγια σου σαν να μιλάς με ένα παιδάκι 10 χρονών) είναι πως δεν μπορώ να εγγυηθώ πως και σε μια επιχείρηση ΕΛΛΗΝΑ τα αντίστοιχα 68 άτομα που θα δουλεύουν εκεί θα είναι νόμιμα-τίμια.

Εσύ μπορείς;; :rolleyes:

Μα ο Ελληνας δεν πειράζει να κάνει παρανομίες,είναι στη χώρα του...:mad:

Απο τα 15 μου δουλεύω εποχιακά και απο τα 18 μου μόνιμα,δεν θεώρησα ποτέ οτι ένας ξένος επιχειρηματίας είναι πιο επιρρεπής στις παρανομίες...Αντιθέτως μεγαλύτερα κόλπα έκαναν οι δικοί μας,και επειδή φίλε kage στην Ομόνοια ηταν το κατάστημα που δούλευα παλιότερα{το λέω επειδή αναφέρεις τα εκεί καταστήματα αλλοδαπών} οσο να ΄ναι απέκτησα μια ιδέα του τι γίνεται κάτω απο το τραπέζι...

@kage

Άλλο αστείο αυτό. Ξεκινάς δηλαδή από την συλλογιστική βάση ότι είναι παράνομος ως αλλοδαπός, και ζητάς να αποδειχθεί ότι είναι νόμιμος. Την φράση "Άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας" την έχεις ακούσει ποτέ? Ταιριάζει απόλυτα στη συλλογιστική σου.

K όμως,υπάρχει λύση,πρέπει να επαναφέρθει η Ιερα Εξέταση,για να είμαστε πρώτα σίγουροι οτι δεν θα παρανομήσουν οι αλλοδαποί πριν ανοίξουν καταστήματα.

εχετε καταλαβει οτι εσεις εχετε κολλησει σε αυτον κ οχι στο γενικο προβλημα?αυτο το γραψα μονο κ μονο σαν περιστατικο απο τα απειρα που υπαρχουν.επισης,οι απαντησεις μου απαντουσαν στις ερωτησεις τις δικες σας δεν σχολιασα εγω την νομιμοτητα του.δεν τον ξερω καν.

@desert δεν θα κατσω να το γυρισω σε προσωπικη αντιπαραθεση

Ποιο είναι το γενικό πρόβλημα?Πως τελοσπάντων είσαι τόσο σίγουρος οτι τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις αλλοδαπών είναι παράνομες?

http://img369.imageshack.us/img369/9788/n222800402208886943te9.jpg

Sleepless Degenerate Drunk.

Εγω δουλεύω εποχικά απο τα 16 και μόνιμα απο τα 18 και δεν εχω ουτε ένα ένσημο και είχα όλο Έλληνες εργοδότες, άραγε ποιοι κλέβουν?

απο τα 16 ως τα 18 σου λογικο δεν ειναι να μην εχεις ουτε ενα ενσημο;;
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Ναι λογικό είναι αλλα δεν είναι λογικο να ειμαι ανασφαλιστος 5 χρονια, και δεν ειναι οτι ειμαι σε μια δουλεια η οποια δεν με ασφαλίζει αλλα ολο αυτο τον καιρο εχω αλλάξει τρείς δουλειές.

Οι ξένοι δεν κάνουν απαραίτητα κακό αλλά αυτό έχει και κάποια όρια. Πιο πολύ φταίει ο Έλληνες που τα θέλει όλα δικά του, δηλαδή απαραίτητα μεγαλύτερο μισθό από τον αλλοδαπό. Όταν δεν έχεις σοβαρή δουλεία για τα ως προς το ζήν και είσαι πολύ μικρός και ανάλογα με τη δουλειά η ασφάλιση είναι λίγο δύσκολο να επιτευχθεί.:(

Οι ξένοι δεν κάνουν απαραίτητα κακό αλλά αυτό έχει και κάποια όρια. Πιο πολύ φταίει ο Έλληνες που τα θέλει όλα δικά του, δηλαδή απαραίτητα μεγαλύτερο μισθό από τον αλλοδαπό. Όταν δεν έχεις σοβαρή δουλεία για τα ως προς το ζήν και είσαι πολύ μικρός και ανάλογα με τη δουλειά η ασφάλιση είναι λίγο δύσκολο να επιτευχθεί.:(

Αυτή είναι πολύ εσφαλμένη λογική. Δεν είπε κανείς ότι θα παίρνουν τα ίδια λεφτά ένας που δουλεύει με απολυτήριο λυκείου και ένας άλλος που δουλεύει με πτυχίο πανεπιστημίου.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να θεσπιστεί ένας αξιοπρεπής και επαρκής κατώτατος μισθός, ικανός να συντηρήσει άνετα μια οικογένεια, και όχι τις αστειότητες των 600 ευρώ.

Στις ΗΠΑ βγαίνει ο νέος άνθρωπος από το κολλέγιο, και έχει πρώτο μισθό 3000 δολλάρια το μήνα. Και αν έχεις και άλλα προσόντα και προϋπηρεσίες, εμπειρία κλπ. ο μισθός ανεβαίνει ακόμα περισσότερο.

Όσο για την ασφάλιση, δεν δικαιολογείται ο εργαζόμενος να μην είναι ασφαλισμένος. Είναι παρανομία του εργοδότη. ΤΕΛΛΛΟΣ. :happy:

εχετε καταλαβει οτι εσεις εχετε κολλησει σε αυτον κ οχι στο γενικο προβλημα?αυτο το γραψα μονο κ μονο σαν περιστατικο απο τα απειρα που υπαρχουν.

Πολύ απλά γιατί το παράδειγμα που ανέφερες ενός (από όσο γνωρίζουμε) νομιμου επιχειρηματία δεν έχει καμια μα καμια σχέση με τους παρανομους και/η χαμηλόμισθους αλλοδαπούς.

• 1 month later...

Καλημέρα, πως μου ξέφυγε τέτοιο θέμα απο τα ματάκια μου!

Με πρίζωσε πρωι πρωι οποιος το γραψε αυτό καθε άλλο παρα ρατσιστής είναι.. :p (μα τι λέω!) Θα πρεπε να ντρέπεστε που σχολιάζετε τους αλλοδαπούς για να σκεπτεστε την Ελλαδίτσα να πηγαίνει καλά να υπάρχει μόνο η "λευκη" φυλή και μη μου πεις οτι λεω βλακείες γιατι κάτι άτομα σαν και εσάς έτσι σκεφτεστε. Ζείτε σε έναν καθημερινό φόβο , μίσος εγωισμό και κάθε φορά που βλέπετε αλλοδαπό αυτά κομματάκι κομματάκι μεγαλωνουν.

Απλά κατά τη γνώμη μου, που πιστεύω ακράδαντα σε αυτό, το σύστημα φταίει για όλα και κρίμα που δεν μπορώ να πω τιποτα παραπάνω γιατί απαγορεύετε. Δεν φταίει ο αλλοδαπός και (όχι απαραίτητα) η οικογένεια του που ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ να έρθουν στην Ελλάδα (νομίζετε οτι χαίρονται βαθιά μεσα τους να είναι εδώ? Και δεν μιλάω για οικονομική ευχαρίστηση, μιλάω για ψυχική ευχαρίστηση). Έρχονται οι παρανομοι εδώ μετανάστες για ένα καλύτερο αύριο στη ζωή τους, και όχι για να ζουνε στη δική τους κουρέλλα κοινωνία - που επαναλαμβάνω αυτή φταίει που γίνονται όλα αυτα, κάθε χώρα, κάθε τροπος λειτουργίας της, φέρει και τις επιπτώσεις. Καλύτερα να ανοίγεις ένα θέμα για τους Έλληνες που τρώμε τη δουλειά των Γερμανών, των Αυστραλών και των Αμερικάνων (και οποιαδήποτε αλλης χώρας έχουμε μπουκάρει και έχουμε τιγκάρει να τους κλέβουμε την δουλειά)

Και πραγματικά δεν έχετε δεί τίποτα! Όποιος περάσει απο την παράλληλη της Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Γκάζι -δεν θυμάμαι- ας κοιτάξει στα αριστερά του να δείς 6 αλλοδαπούς και ίσως παραπάνω να έχουν νοικιάσει ένα χώρο εργασίας με τζάμια μόνο καλυμμένα με εφημερίδες και όλα τα κρεββάτια κολλημένα δίπλα στο άλλο και τα ρούχα κρεμασμένα σε σχοινιά πάνω απο τα κεφάλια τους Τώρα αν μπορέσατε και φανταστήκατε αυτό που σας λέω ίσως να μπορέσετε να φανταστείτε πόσο αθλιο ειναι το σύστημα.