Jump to content

Ηθικά διλήμματα / ηθική

konstadinoc
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν ειχατε να διαλεξετε αναμεσα στη ζωη ενος παιδιου και του φαρμακου για το AIDS τι θα διαλεγατε?

Τελικα τι ειναι η ηθικη?

Απο ποιον οριζεται?

Εγω πιστευω οτι η ηθικη ειναι οι υποχρεωσεις που πηγαζουν απο την αγαπη και το σεβασμο προς τον συνανθρωπο και τον εαυτο μας....

Το blog μου -> lalala.blogs.gr

Αν ειχατε να διαλεξετε αναμεσα στη ζωη ενος παιδιου και του φαρμακου για το AIDS τι θα διαλεγατε?

Τελικα τι ειναι η ηθικη?

Απο ποιον οριζεται?

Εγω πιστευω οτι η ηθικη ειναι οι υποχρεωσεις που πηγαζουν απο την αγαπη και το σεβασμο προς τον συνανθρωπο και τον εαυτο μας....

Με συγχωρείς φίλε μου, αλλά αυτό είναι περισσότερο σενάριο επιστημονικής φαντασίας παρά ηθικό δίλλημα.(αν και η απάντηση είναι προφανής πιστεύω)

Συμμερίζομαι τις φιλοσοφικές σου ανησυχίες και υπάρχουν ένα εκατομμύριο βιβλία που θα μπορούσες να διαβάσεις πάνω σε αυτό το θέμα.(της ηθικής γενικά)

Αν θέλεις, μπορώ να σου προτείνω κάποια:)

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Θα με ενδιεφερε περισσοτερο να ακουσω τις αποψεις μελων του foroum προς το παρον -)

Η ερωτηση αποτελει απλα εφαλτηριο για μια συζητηση γυρω απο το θεμα της ηθικης.

Επισης δεν νομιζω να ειναι τοσο "ευκολη" η απαντηση...

Πώς θα μπορούσαμε να επιλέξουμε ανάμεσα στη ζωή ενός παιδιού και το φάρμακο για το AIDS; Για εξήγησέ μας το λίγο αυτό...

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Αν ερχοταν ενας επιστημονας που ειχε ανακαλυψει το φαρμακο του aids αλλα σου ζητουσε να σκοτωσεις ενα παιδι για να το κυκλοφορησει..

Αν ερχοταν ενας επιστημονας που ειχε ανακαλυψει το φαρμακο του aids αλλα σου ζητουσε να σκοτωσεις ενα παιδι για να το κυκλοφορησει..

Εγώ θα σκότωνα το γιατρό και θα έπαιρνα το φάρμακο:grin::grin:

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Εγώ πάλι θα σκότωνα τον γιατρό, το παιδί, και θα έριχνα το φάρμακο στη λεκάνη.

Υποθέτω αυτό με κάνει ανήθικο;

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Εγώ θα σκότωνα το γιατρό και θα έπαιρνα το φάρμακο:grin::grin:

σωστός!!!(πέρα απ'τη πλάκα αν ζήταγε κάτι τέτοιο για σκότωμα θα'ταν!!!);)

μα πάρα πολύ όμως!!!!!:mad::p

Hip Hop.

Όχι, αυτό σε κάνει αντι-επιχειρηματικό πνεύμα.

Το σωστότερο θα ήταν να σκοτώσεις τον γιατρό, να σκοτώσεις το παιδί ΑΛΛΑ προς Θεού το φάρμακο το κρατάς και το μοσχοπουλάς σε αστρονομικό ποσό!! :rolleyes:

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Χαχαχαχαχα, σωστότατος! Κάτι μου λέει οτι πάει για κλείδωμα;

Η δική μου άποψη είναι η εξής: μήνυση στον γιατρό που θέλει να σκοτώσω ένα παιδάκι για να δώσει το φάρμακο, μετά θα σκότωνα τον γιατρό, κ θα έδινα το φάρμακο στην αγορά

Ericsson PH388, Ericsson T29, Panasonic GD35, Panasonic GD87, Nokia 8210, Nokia 3210, Nokia 3310, Nokia 3410, Nokia 7250i, Nokia 6100, Nokia 6510, Nokia N-Gage, Mitsubishi M341i, Sharp GX-17, Nokia 6020, Nokia E50, Nokia 6120 Classic, Nokia 5800XM, Nokia N900, Huawei Ideos X5 Pro, Acer Liquid E2, Lenovo K3 Note, Xiaomi Mi A1, Nokia 7.2, Poco F3 and counting...

Όχι, αυτό σε κάνει αντι-επιχειρηματικό πνεύμα.

Το σωστότερο θα ήταν να σκοτώσεις τον γιατρό, να σκοτώσεις το παιδί ΑΛΛΑ προς Θεού το φάρμακο το κρατάς και το μοσχοπουλάς σε αστρονομικό ποσό!! :rolleyes:

μου αρέσει όμως που ποιάνουμε κάτι θέματα και συζητάμε περι ανέμων και υδάτων!!!άλλο ένα θέμα που δε μας προσφέρει τπτ(πέραν του προβληματισμού)μιας και δε πρόκειται να βρεθούμε ποτέ σε ένα τέτοιο δίλλυμα!!!!!;):ninja:και μένα κάτι μου λέει ότι πάει για:lock::X

Hip Hop.

Η ερωτηση αποτελει απλα εφαλτηριο για μια συζητηση γυρω απο το θεμα της ηθικης.

/QUOTE]

Η ερωτηση υπαρχει απλα για να διευκολυνει το θεμα το οποιο ειναι τι θεωρει ο καθενας ηθικη

λιγακι....!:p εγω θα κραταγα τον γιατρο φυλακισμενο:devil: και θα του ζηταγα χρηματα ωστε να μην πεταξω το φαρμακο. αφου μου εδινε τα 10.000.000 ευρω θα τον σκοτωνα:shoot: και θα εσωζα και το παιδακι! :blink:

περα απο την πλακα δεν τειθεται θεμα επιλογης...απλα ο καθενας πραττει αναλογα με την λογικη...(τις περισσοτερες φορες)

προσωπικα προτιμω να χασω κατι και να διατηρησω ανεπαφη την ηθικη μου παρα το αντιθετο....

[sIGPIC][/sIGPIC]

λιγακι....!:p εγω θα κραταγα τον γιατρο φυλακισμενο:devil: και θα του ζηταγα χρηματα ωστε να μην πεταξω το φαρμακο. αφου μου εδινε τα 10.000.000 ευρω θα τον σκοτωνα:shoot: και θα εσωζα και το παιδακι! :blink:

Θεέ μου φαντασία και κακό!!!(για αυτό φίλε είπα και εγώ ότι πάει για :lock: όχι για το παράδειγμα αλλά γενικά!!!);)

Hip Hop.

Χαχαχαχαχα, σωστότατος! Κάτι μου λέει οτι πάει για κλείδωμα;

Η δική μου άποψη είναι η εξής: μήνυση στον γιατρό που θέλει να σκοτώσω ένα παιδάκι για να δώσει το φάρμακο, μετά θα σκότωνα τον γιατρό, κ θα έδινα το φάρμακο στην αγορά

πρωτα θα του εκανες μηνυση και μετα θα τον σκοτωνες? nice :lol:

Ότι δεν σε σκοτώνει :rocket: σε κάνει δυνατότερο

Όσο ζω μαθαίνω

Τελικα τι ειναι η ηθικη?

Απο ποιον οριζεται?

Να υποθέσω εχεις πάρει κάποια εργασία/πτυχιακή/διπλωματική να γράψεις για την ηθική; :rolleyes:

@liogr

Κανονικά ανάμεσα στη μύνηση και στο σκότωμα θα πρεπει να βάλεις και τη σεξουαλική πράξη. Τουλάχιστον να πάει με γλύκα... :p

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

poly wraio to thema kai kakos to eironeueste merikoi...

egw tha dialega na skotwthei to paidi yia na swthoun ekatomuria kosmos...kai an ginotan tha protimousa na min iksera to paidi pou tha pethaine yia na mi niwthw tupseis!

paromoia periptwsh den htan prin 2 kalokairia prin pesei to kupriako aeroplano pou legane h tha prepei na to riksoun kai na pethanoun oloi mesa h allios tha pefte stin athina skotwnontas pola perisotera atoma..?

I don't live in Greece, Greece lives in me...

Με συγχωρείς φίλε μου, αλλά αυτό είναι περισσότερο σενάριο επιστημονικής φαντασίας παρά ηθικό δίλλημα.(αν και η απάντηση είναι προφανής πιστεύω)

Συμμερίζομαι τις φιλοσοφικές σου ανησυχίες και υπάρχουν ένα εκατομμύριο βιβλία που θα μπορούσες να διαβάσεις πάνω σε αυτό το θέμα.(της ηθικής γενικά)

Αν θέλεις, μπορώ να σου προτείνω κάποια:)

+1

Τελικα τι ειναι η ηθικη?

Απο ποιον οριζεται?

το θεμα αυτο ειναι πολυ ιδιαιτερο

πρωτον δεν εχει πιθανοτητα ουτε μια στο εκατομμυριο να συμβει

δευτερον και να συμβει,δεν εχει πιθανοτητα ουτε μια στο τετρακις εκατομμυριο να συμβει σε σενα

τριτον καποια θεματα τα καλυπτει η ιατρικη δεοντολογια(ορκος του ιπποκρατη και τα ρεστα.τωρα το ποσο τα τηρει ο καθεις ειναι θεμα της δικης του ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ηθικης)

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*