Jump to content

Ερώτηση για windows experts...

geofromalimos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα!

Έστω ότι έχω 100 pc περίπου που τρέχουν την ίδια εφαρμογή.

H συγκεκριμένη εφαρμογή για να τρέξει σωστά διαβάζει κάποια settings από ένα txt αρχείο το οποίο βρίσκεται σε συγκεκριμένο path σε κάθε pc.

Οπότε έχουμε 100 ίδιες εφαρμογές αλλά 100 διαφορετικά αρχεία.

Αυτό που θέλω είναι να έχω τα αρχεία αυτά σε έναν file server και όταν κάποιος ανοίγει το Pc αυτομάτως να κατεβάζει το αρχείο από τον file server και να το τοποθετεί στο path που πρέπει για να τρέξει το πρόγραμμα.Η αναγνώριση θα γίνεται χρησιμοποιόντας το computer name.

Πως μπορώ να το κάνω όταν ΔΕΝ έχω active directory?Για ρίξτε καμία ιδέα...

Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._

Υποθέτοντας ότι τα PC τρέχουν Windows και έχεις πλήρη δικαιώματα παντού, φτιάξε το παρακάτω bat αρχείο στο Startup κάθε υπολογιστή:

net use z: \\fileserver\share

copy z:\path\file.txt c:\allo_path\

net use z: /delete

Φυσικά θα πρέπει ο file server να φαίνεται από όλους τους clients και να τους δίνει το share.

Φίλε μου καταρχάς σε ευχαριστώ για την άμεση και πολύτιμη βοήθεια σου.Το πρόβλημα όμως δεν λύνεται πλήρως καθώς δεν σε έκανα να κατανοήσεις τι εννοώ.

Κάθε pc έχει και άλλο computer name.Πχ PC1,PC2,PC3.

Στον file server θα έχω ένα φάκελο που θα λέγεται πχ PCNAMES.

Ο φακελος θα περιλαμβάνει τους υποφακέλους PC1,PC2,PC3,PC4.

Σε όλους τους φακέλους αυτούς θα υπάρχει ένα txt αρχείο με το ίδιο όνομα.

Όταν θα κάνει login το PC1 θα μπαίνει στον \\fileserver\PC1 και θα κατεβάζει το txt το οποίο στη συνέχεια θα τοποθετεί σε συγκεκριμένο φάκελο τοπικά....

Κατάλαβες τι εννοώ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Αν τα ονόματα των pc και των φακέλων έχουν το format που αναφέρεις τότε ίσως με ένα loop στο batch file να μπορείς να το κάνεις. Απ' ότι είδα υποστηρίζεται η εντολή FOR.

Αν τα ονόματα είναι διαφορετικά τότε υπάρχει πρόβλημα...

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Από τη στιγμή που τα ονόματα έχουν τη μορφή PCx (όπου x ένας αριθμός) βάζεις μια FOR για να σου αυξάνει κάθε φορά το x. Όταν το όνομα του computer name γίνει ίδιο με το όνομα του υποφακέλου τότε θα του πεις να κάνει copy το αρχείο που θες. Έτσι ένα ίδιο bat αρχείο θα μπορεί να τρέξει σε όλους τους υπολογιστές.
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Δεν κατάλαβες ακριβώς τι χρειάζομαι!

Το bat file που πρότεινε ο φίλος Electric Eye είναι εν μέρει σωστό απλώς πρέπει κάπου εκεί να μπεί και μια μεταβλητή του τύπου %Computer name%.

Δηλαδή

net use z: \\fileserver\%Computername%\test.txt

copy z:\path\file.txt c:\allo_path\

net use z: /delete

Κατάλαβες τί εννοώ?Μην ζητάς συγγνώμη σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις φίλε μου!

Επίσης θα ήθελα όταν το pc κλείνει να σβήνεται αυτομάτως το αρχείο test.txt από το σημείο που το έχει τοποθετήσει το script.

Η μεταβλητή %COMPUTERNAME% υπάρχει στα XP και κάνει αυτό ακριβώς που θες. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τη μεταβλητή %USERNAME%. Ονομάζεις ανάλογα και τους φακέλους στο File Server και καθάρισες.

EDIT

Για το shutdown script θα φτιάξεις ένα batάκι που θα το σβήνει και μετά:

Start - Run - gpedit.msc

Computer Configuration - Windows Settings - Scripts (Startup/shutdown)

Δεξί κλικ properties στο Shutdown, Add, βάζεις το batάκι και καθάρισες και μ' αυτό.

Ευχαριστώ ρε παιδιά για τη βοήθεια.Θα το δοκιμάσω άμεσα και θα σας πω το αποτέλεσμα!