Jump to content

usb or firewire?

jimaras
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ενδιαφερομαι για την αγορα εξωτερικου σκληρου δισκου για να τον ενσωματωσω σε ενα Laptop που εχω. Εχω δει σε ενα φιλο μου ομως που εχει βαλει εναν να του τρωει αρκετους πορους σαν usb και να κουραζει το μηχανημα. Μηπως το firewire ειναι καλυτερο απο αυτη την αποψη?

ενδιαφερομαι για την αγορα εξωτερικου σκληρου δισκου για να τον ενσωματωσω σε ενα Laptop που εχω. Εχω δει σε ενα φιλο μου ομως που εχει βαλει εναν να του τρωει αρκετους πορους σαν usb και να κουραζει το μηχανημα. Μηπως το firewire ειναι καλυτερο απο αυτη την αποψη?

Εαν το PC σου έχει firewire, είναι καλύτερα να πάρεις έναν εξωτερικό σκληρό Firewire + USB 2.0.

Το firewire αποδίδει καλύτερα και ταχύτερα από το USB 2.0 στις μεταφορές μεγάλου όγκου δεδομένων.

Ρε παιδιά επειδή δεν έχω ασχοληθεί με firewire και ξέρω πολύ λίγα,ένας δίσκος firewire 2,5 ιντσών θέλει και extra τροφοδοσία για να δουλέψει ή είναι σαν τους usb που δουλεύουν χρησιμοποιώντας τα 5v του usb?
Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._

Ρε παιδιά επειδή δεν έχω ασχοληθεί με firewire και ξέρω πολύ λίγα,ένας δίσκος firewire 2,5 ιντσών θέλει και extra τροφοδοσία για να δουλέψει ή είναι σαν τους usb που δουλεύουν χρησιμοποιώντας τα 5v του usb?

Eαν ο υπολογιστής έχει 6-pin θύρα firewire, μπορεί και να μη χρειάζεται ρεύμα.

Eαν έχει 4-pin firewire σίγουρα χρειάζεται ρεύμα.

μακρυα απο usb παιδια..... , :wacko:

οτιδηποτε αλλο firewire,ethernet,e-sata...

Και ο λόγος?

Εγώ χρόνια χρησιμοποιώ εξωτερικούς σκληρός δίσκους με σύνδεση usb και δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

άστον.

το usb είναι σταθερότατο τώρα πια και δουλεύει μια χαρά. η innovator έχει καλά κουτιά.

ο 2.5άρης δεν θέλει πρίζα ;)

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Αν το μηχάνημα δεν είναι ΜΑΠΑ ή αν δεν έχει φορτωμένα χίλια μύρια προγράμματα "αμφιβόλου" ποιότητας, δεν έχει πρόβλημα με καμμία συσκευή USB ακόμα και αν αυτή είναι απαιτητική...

Το μόνο μείον και ειδικά στην περίπτωσή σου που ενδιαφέρεσαι για σκληρό δίσκο, είναι η ταχύτητα.

Αλλά συνήθως οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι χρειάζονται για την "αποθήκευση" μεγάλου όγκου πληροφορίας μη αναγκαία σε καθημερινή βάση.

Δεν βλέπω λοιπόν τον λόγο να "σκάσεις" τα παραπάνω χρήματα για οτιδήποτε, πέρα από έναν απλό δίσκο 500-750 GB με USB2.0

Επίσης αν σε ενδιαφέρει πολύ η φορητότητα, να λάβεις υπόψη ότι οι 3.5 δίσκοι χρειάζονται και extra τροφοδοσία ενώ οι 2.5 όχι. Φυσικά ένας 500άρης 2.5 (άν υπάρχει) στοιχίζει περισότερο από έναν 500άρη 3.5 για αυτόν ακριβώς τον λόγο.Τουλάχιστον μέχρι τώρα αυτός είναι ο κανόνας. Δεν ξέρω αν έχει κάτι αλλάξει τις τελευταίες μέρες.

Δημήτρης