Jump to content

Φορολογία / Τεκμήρια / Τέλη Κυκλοφορίας

dio
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

@Gre

Εγω δεν ξερω κανεναν με αυτοκινητο 2000κε να πειναει...

Ποτέ μην λές ποτέ !!!! Ξέρεις πόσοι έχουν πάρει porsche cayenne μονο και μόνο για να λένε ότι έχουν porsche cayenne και όλο το χρόνο τα βγάζουν 2 φορές για μια βόλτα ... Επειδή δεν μπορούν να τα συντηρήσουν !!!;);)

• Απαντήσεις 494
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Εαν γινεις ελευθερος επαγγελματιας τοτε ελα να μου το πεις......Παρισιτοζωουν ορισμενοι,σιγουρα και ορισμενοι κραυγαλεα,αλλα μην τους βαζεις ολους στο ιδιο καζανι.........

Δεν ειμαι μηδενιστης, αλλα μεχρι τωρα δεν εχω γνωρισει Ελ. Επ. να μην κρυβει εστω και λιγα απο την εφορια. Προφανως ομως δεν ειναι ολοι το ιδιο. Γι'αυτο εξαλλου νομιζω οτι τα νεα μετρα προσπαθουν να κανουν διαχωρισμους, εξου και τα τεκμηρια διαβιωσης. Με λιγα λογια, εισαι κυριε υδραυλικος και δηλωνεις εισοδημα 10.499ε και εχεις BMW 525, ε δεν γινεται...κατι δεν παει καλα.

Ποτέ μην λές ποτέ !!!! Ξέρεις πόσοι έχουν πάρει porsche cayenne μονο και μόνο για να λένε ότι έχουν porsche cayenne και όλο το χρόνο τα βγάζουν 2 φορές για μια βόλτα ... Επειδή δεν μπορούν να τα συντηρήσουν !!!;);)

Καταρχας, το σχολιο μου ειναι οτι ολοι αυτοι ειναι φυτα. Απο την αλλη υπαρχει ενα ηθικο θεμα, το οποιο ειναι κατα ποσο μπορει το κρατος να φορολογει κατι το οποιο καποιος το αγοραζε με το δεδομενο οτι δεν θα πληρωνει φορο, κατι το οποιο εμενα μου φαινεται ως και αντισυνταγματικο. Θα προτεινα λοιπον τεκμηριο μονο για αγορες μετα την εφαρμογη των τεκμηριων.

A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says:

"What religion are you?"

The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies,

"Yeah, but a catholic or protestant atheist?"

Απο την αλλη υπαρχει ενα ηθικο θεμα, το οποιο ειναι κατα ποσο μπορει το κρατος να φορολογει κατι το οποιο καποιος το αγοραζε με το δεδομενο οτι δεν θα πληρωνει φορο, κατι το οποιο εμενα μου φαινεται ως και αντισυνταγματικο. Θα προτεινα λοιπον τεκμηριο μονο για αγορες μετα την εφαρμογη των τεκμηριων.

Έτσι είναι, δεν μπορεί να σου λέει πάρε ό,τι θες και αφού το πάρεις μετά να σου λέει, τώρα στάξε.

Δεν έχω κάτι να πω, γιατί όλοι κάτι λένε. Έχω όμως να κάνω, γιατί κανείς δεν κάνει τίποτα.

Καταρχας, το σχολιο μου ειναι οτι ολοι αυτοι ειναι φυτα. Απο την αλλη υπαρχει ενα ηθικο θεμα, το οποιο ειναι κατα ποσο μπορει το κρατος να φορολογει κατι το οποιο καποιος το αγοραζε με το δεδομενο οτι δεν θα πληρωνει φορο, κατι το οποιο εμενα μου φαινεται ως και αντισυνταγματικο. Θα προτεινα λοιπον τεκμηριο μονο για αγορες μετα την εφαρμογη των τεκμηριων.

Σε αυτό συμφωνώ και εγώ ( Μ@λ@κες )!!!!

Αλλα αυτο που κάνουν οι παλιο *******αράδες του υπουργείου δεν είναι και ότι καλυτερο !!!

Αυτοι γιατί να έχουν τα 5,0ltr αυτοκίνητά τους και να μην τους ελέγχει κανένας ????

Είναι τώρα σαν να σου λέω εγώ : Μπές σε ένα κατάστημα και πάρε ότι θές χωρις να πληρώσεις ..... εσύ μπαίνεις πέρνεις αυτο που θές και όταν φτάνεις στο ταμείο να σου λέω τόσο κάνει πληρωσέτο έχεις δεν έχεις !!!!!

( Αυτο είναι ΚΟΡΟΙΔΙΑ ) ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ !!!!!

Σε αυτό συμφωνώ και εγώ ( Μ@λ@κες )!!!!

Αλλα αυτο που κάνουν οι παλιο *******αράδες του υπουργείου δεν είναι και ότι καλυτερο !!!

Αυτοι γιατί να έχουν τα 5,0ltr αυτοκίνητά τους και να μην τους ελέγχει κανένας ????

Είναι τώρα σαν να σου λέω εγώ : Μπές σε ένα κατάστημα και πάρε ότι θές χωρις να πληρώσεις ..... εσύ μπαίνεις πέρνεις αυτο που θές και όταν φτάνεις στο ταμείο να σου λέω τόσο κάνει πληρωσέτο έχεις δεν έχεις !!!!!

( Αυτο είναι ΚΟΡΟΙΔΙΑ ) ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ !!!!!

αφου αυτοι παιρνουν τα 2πλα και τα 3πλα απο αυτα που παιρνει ο μεσος ελληνας δε καταλαβα γιατι να μην εχουν 3λιτρα και 5λιτρα,μακαρι να εκανα και γω τη δουλεια που κανουν αυτοι :D να σε δουλευα κιολας :p

oι νομοι δεν ειναι αναδρομικοι

πληρωνεις οτι παρεις μετα το νομο, ετσι επρεπε να ειναι

αφου αυτοι παιρνουν τα 2πλα και τα 3πλα απο αυτα που παιρνει ο μεσος ελληνας δε καταλαβα γιατι να μην εχουν 3λιτρα και 5λιτρα,μακαρι να εκανα και γω τη δουλεια που κανουν αυτοι :D

Γιατι ειναι τα πρωτα και καλυτερα παρασιτα της ελληνικης οικονομιας και γιατι ειναι οι μεγαλυτεροι φοροφυγαδες.Και ουτος η αλλως αυτα τα αυτοκινητα τα πληρωνουμε εμεις:mad: τη στιγμη που ειμεις οι ιδιοι δεν μπορουμε να εχουμε ουτε ενα 1800αρι.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Γιατι ειναι τα πρωτα και καλυτερα παρασιτα της ελληνικης οικονομιας και γιατι ειναι οι μεγαλυτεροι φοροφυγαδες.Και ουτος η αλλως αυτα τα αυτοκινητα τα πληρωνουμε εμεις:mad: τη στιγμη που ειμεις οι ιδιοι δεν μπορουμε να εχουμε ουτε ενα 1800αρι.

εσυ μπορει να μην εχεις τωρα 1800αρι αλλα στα 50 σου μπορει να εχεις 3λιτρο οποτε μη συγκρινεις αυτους μ'εσενα φιλε μου.

αφου αυτοι παιρνουν τα 2πλα και τα 3πλα απο αυτα που παιρνει ο μεσος ελληνας δε καταλαβα γιατι να μην εχουν 3λιτρα και 5λιτρα,μακαρι να εκανα και γω τη δουλεια που κανουν αυτοι :D να σε δουλευα κιολας :p

Και ποιος δεν θα ήθελε να την κάνει αυτή τη δουλεία !!! :lol::lol::lol:

Αλλα πρέπει να "είσαι" επαγγελματίας λοποδήτης για να τα καταφέρεις σε αυτή τη δουλεία!!! :lol:

Με το "είσαι" δεν αναφέρομαι σε εσένα γενικά το λέω !!!

ναι απλα θελω να σου πω πως αυτοι γυρναν χαλαροι και ωραιοι με τα πενταλιτρα και εμας μας π@δαν με χιλιους δυο φορους και τωρα με το τεκμηριο τα πραγματα γινονται ακομα πιο δυσκολα.
[sIGPIC][/sIGPIC]

ναι απλα θελω να σου πω πως αυτοι γυρναν χαλαροι και ωραιοι με τα πενταλιτρα και εμας μας π@δαν με χιλιους δυο φορους και τωρα με το τεκμηριο τα πραγματα γινονται ακομα πιο δυσκολα.

παντως με αυτα τα τεκμηρια εγω δεν εχω κανενα προβλημα να εχω αυτοκινητο 1600 και 1800 κυβικων,εξαλλου τι να το κανω ενα διλητρο;μπορω να ανταπεξελθω;δε νομιζω με τα τελη την ασφαλεια και τη βενζινη που θα θελει.

παντως με αυτα τα τεκμηρια εγω δεν εχω κανενα προβλημα να εχω αυτοκινητο 1600 και 1800 κυβικων,εξαλλου τι να το κανω ενα διλητρο;μπορω να ανταπεξελθω;δε νομιζω με τα τελη την ασφαλεια και τη βενζινη που θα θελει.

πουλαω ενα χωραφι και παιρνω ενα Golf GTi και με τα ρεστα το συντηρω και του βαζω βενζινες και ολα. Ειμαι φοιτητης και δεν δουλευω. ΜΕ συντηρει η οικογενεια μου γιατι ειμαι μαμακιας. Πουλαω και 2ο χωραφι και ζω γιατι ειμαι τεμπελης και δεν δουλευω. Χιλια δυο μπορει να συμβαινουν. Γιατι να πληρωνω φορους για το αμαξι μου; Πουλησα την περιουσια μου και το απεκτησα.

πραγματικα δεν μπορω να βρω εστω και ενα λογο που αυτο το μετρο θα βελτιωσει τη ζωη του Ελληνα.

Για δύο αυτοκίνητα το ένα 1.400cc και το άλλο 1.000c ή 1.300cc πόσο θα είναι το τεκμήριο σε μία φορολογική δήλωση;Γίνεται το δεύτερο να γραφτεί στο όνομα ατόμου της οικογένειας που δεν δουλεύει;Επίσης πως δουλεύει αυτό με τους φοιτητές και την δωρεά γιατί δεν έχω καταλάβει

πουλαω ενα χωραφι και παιρνω ενα Golf GTi και με τα ρεστα το συντηρω και του βαζω βενζινες και ολα. Ειμαι φοιτητης και δεν δουλευω. ΜΕ συντηρει η οικογενεια μου γιατι ειμαι μαμακιας. Πουλαω και 2ο χωραφι και ζω γιατι ειμαι τεμπελης και δεν δουλευω. Χιλια δυο μπορει να συμβαινουν. Γιατι να πληρωνω φορους για το αμαξι μου; Πουλησα την περιουσια μου και το απεκτησα.

πραγματικα δεν μπορω να βρω εστω και ενα λογο που αυτο το μετρο θα βελτιωσει τη ζωη του Ελληνα.

Ετσι ειναι.Εγω ειμαι φοιτητης και εχω καποια λεφτα στην ακρη.Απο οταν ημουν 17 μαζευα λιγα-λιγα ωστε οταν φτασω σε αυτη την ηλικια να παρω ενα αυτοκινητο με 4000-5000 ευρω.Και θα το εκανα ηδη απο τον φεβρουαριο-μαρτιο αλλα λογω της αναποφασιστηκοτητας και της ιδιοτροπιας μου και του οτι δεν εβρισκα κατι καλο δεν πηρα.Και ευτυχως δηλαδη γιατι τωρα θα την ειχα πατησει ασχημα καθως ειχα υπολογισει τα εξοδα του αυτοκινητου συν καποια αλλα στην ακρη αν παθει κατι.Τωρα που θα μπει το τεκμηριο εμενα μου λες τι θα εκανα αν επερνα αυτοκινητο????Θα μπορουσα να πουλησω αυτοκινητο αξιας 5000 ευρω,μεταχειρισμενο απο δευτερο χερι χωρις να παθω χοντρη ζημια???Και αντε εγω θελω να πιασω δουλεια για να βγαλω τα εξοδα,με αφηνουν?????ΟΧΙ βεβαια.Οποτε εγω τωρα ειμαι υποχρεομενος η να μην παρω αυτοκινητο η αν καταφερω να μπορεσω να παρω κανενα 1100-1200 κ.ε και παλι θα ειμαι στριμογμενος.

[sIGPIC][/sIGPIC]

με ενα χωραφι που θα πουλησεις απλα θα το αγορασεις για να το συντηρεις δε παιζει.ο λογος ειναι οτι θα γινει ισχυρη η οικονομια στο μελλον και δε θα εχουμε αυτο το χαλι που εχουμε τωρα,γιατι νομιζεις παιρνουν τα μετρα;για να σου τα φανε;δεν ειναι ετσι.

.ο λογος ειναι οτι θα γινει ισχυρη η οικονομια στο μελλον και δε θα εχουμε αυτο το χαλι που εχουμε τωρα,γιατι νομιζεις παιρνουν τα μετρα;για να σου τα φανε;δεν ειναι ετσι.

Και γιατί να μην αρχίσουν το μάζεμα κόβωντας από τους παχυλούς μισθούς και τις συντάξεις που παίρνουν;

με ενα χωραφι που θα πουλησεις απλα θα το αγορασεις για να το συντηρεις δε παιζει.ο λογος ειναι οτι θα γινει ισχυρη η οικονομια στο μελλον και δε θα εχουμε αυτο το χαλι που εχουμε τωρα,γιατι νομιζεις παιρνουν τα μετρα;για να σου τα φανε;δεν ειναι ετσι.

ΟΟΟΟΟΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙ βεβαια,αυτοι ειναι καλοι ανθρωποι και μας σκεφτονται και θελουν το καλο μας.Καθε βραδυ πριν κοιμηθουν σκεφτονται πως θα κανουν καλυτερη τη ζωη του μεσου ελληνα.Σου λενε κατσε να του βαλω φορους οπου μπορω(τεκμηρια,τελη ταξινομισης,κτηματολογιο κλπ) ωστε να μπορεσει η οικονομια να ανακαμψει στα επομενα 10-15 χρονια και οταν θα φτασει με το καλο ο 40 χρονος οικογενειαρχης τα 55 και αφου θα εχει κανει το σ@@το του παξιμαδι για να τα βγαλει περα θα ζησει μια αααανετη ζωη στην οικονομικα ανεπτυγμενη Ελλαδα.

Τωρα που το σκεφτομαι ναι ειναι καλυτερα να βαλουν φορους.Επισης πρεπει να μπουν τεκμηρια και στα κινητα,αν ειναι δυνατον η κατασταση εχει φτασει στο απροχορητο,ο καθε κουτσοβλαχος κυκλοφορει με του ΝΟΤΣΙΑ Ν95.Απαραδεκτα πραγματα.Επισης πρεπει να μπει και φορος στον αερα που αναπνεουμε.Και υπενθυμιζω οχι για να μας τα φανε αλλα για να τα δινουν για σημαντικους λογους οποως για παραδειγμα τα εκατομμυρια που δωθηκαν για την δημιουργια της ιστοσελιδας του δημου αθηναιων.

[sIGPIC][/sIGPIC]

40χιλιαρικα θα πουλησεις το χωραφι;; εγω βλεπω και πουλανε 120-150χιλιαρικα κατω στη Ναξο. Το θεμα ειναι οτι εγω εχω μια περιουσια πχ ειτε αυτη ειναι ικανη να αγορασω μια καγιεν ειτε ενα πουντο μεταχειρισμενο. Δεν καταλαβα το λογο που πρεπει να πληρωνω φορους. Το εκλεψα το αμαξι. Αυτο ειναι σαν να μου λεει. Κυριε δε δουλευεις; το αμαξι το εκλεψες. Πληρωνε στο κρατος.

Το μονο που μπορει να μας σωσει ειναι οι δημοσκοπησεις που δειχνουν τη ΝΔ πισω και ισως ξανασκεφτουν ορισμενες ηλιθιες κινησεις που ετοιμαζονται να κανουν...

ΟΟΟΟΟΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙ βεβαια,αυτοι ειναι καλοι ανθρωποι και μας σκεφτονται και θελουν το καλο μας.Καθε βραδυ πριν κοιμηθουν σκεφτονται πως θα κανουν καλυτερη τη ζωη του μεσου ελληνα.Σου λενε κατσε να του βαλω φορους οπου μπορω(τεκμηρια,τελη ταξινομισης,κτηματολογιο κλπ) ωστε να μπορεσει η οικονομια να ανακαμψει στα επομενα 10-15 χρονια και οταν θα φτασει με το καλο ο 40 χρονος οικογενειαρχης τα 55 και αφου θα εχει κανει το σ@@το του παξιμαδι για να τα βγαλει περα θα ζησει μια αααανετη ζωη στην οικονομικα ανεπτυγμενη Ελλαδα.

Τωρα που το σκεφτομαι ναι ειναι καλυτερα να βαλουν φορους.Επισης πρεπει να μπουν τεκμηρια και στα κινητα,αν ειναι δυνατον η κατασταση εχει φτασει στο απροχορητο,ο καθε κουτσοβλαχος κυκλοφορει με του ΝΟΤΣΙΑ Ν95.Απαραδεκτα πραγματα.Επισης πρεπει να μπει και φορος στον αερα που αναπνεουμε.Και υπενθυμιζω οχι για να μας τα φανε αλλα για να τα δινουν για σημαντικους λογους οποως για παραδειγμα τα εκατομμυρια που δωθηκαν για την δημιουργια της ιστοσελιδας του δημου αθηναιων.

και πως εσυ ζητας 1000 ευρω κατωτερο μισθο;για να γινει αυτο κυριε θα πρεπει να πληρωσεις διοτι η οικονομια ειναι αυτη κι αυτη κι αυτη τι να κανουμε δε γινεται αλλιως,κοιτα και στα αλλα ευρωπαικα κρατη τι εχει γινει με το ευρω.ευρω δε θελαμε;ευρω πηραμε.βεβαια θα μου πεις δε μπορουσε να γινει κι αλλιως ε βεβαια μετα απο τοσα χρονια κλεψιας πως να αντεξει η δραχμουλα.

1000€ ζηταει γιατι του τα παιρνουν απο παντου....εμεσα και αμεσα!!!

1000€ ζηταει γιατι του τα παιρνουν απο παντου....εμεσα και αμεσα!!!

δε γινεται ρε φιλε να σου δωσει 1000 ευρω,αν γινει αυτο θα διαλυθει η οικονομια και συ μαζι.το ξερω οτι η εποχη ειναι δυσκολη για τη δικη σας γενια και το κατανοω ομως αυτα που λετε δε γινονται.οποιαδηποτε κυβερνηση να ηταν πανω το ιδιο θα εκανε γιατι αυτο θα επρεπε να γινει,δεν υπαρχει αλλη λυση.

δε λεω οτι αμα ηταν το πασοκ θα ηταν διαφορετικα. Αλλα δν μπορει να μας τα παιρνουν απο παντου και να μην μας πληρωνουν κιολας για τη δουλεια που κανουμε. Δε ζηταω να με πληρωσει και να καθομαι. Αλλα οχι και να μου δινει ψιχουλα και να μου λεει πληρωνε εκεινο, πληρωνε το αλλο, πληρωνε το παραλλο...

Τωρα που θα μπει το τεκμηριο εμενα μου λες τι θα εκανα αν επερνα αυτοκινητο????Θα μπορουσα να πουλησω αυτοκινητο αξιας 5000 ευρω,μεταχειρισμενο απο δευτερο χερι χωρις να παθω χοντρη ζημια???

Xωρίς να συμφωνώ με το μέτρο, ο τρόπος που λειτουργούν συνήθως τα τεκμήρια είναι ότι αν βγάζεις εισόδημα μικρότερο του τεκμαρτού αλλά (όπως στην περίπτωση του φίλου με το χωράφι) είχες τα προηγούμενα χρόνια μεγάλα εισοδήματα τα οποία έβαλες στην άκρη, τότε καλύπτεσαι και ως προς το τεκμήριο διαβίωσης (προφανώς μπορείς να το αποδείξεις αυτό μέσα από τις δηλώσεις προηγούμενων χρόνων, καταθέσεις κτλ)

Και αντε εγω θελω να πιασω δουλεια για να βγαλω τα εξοδα,με αφηνουν????? ΟΧΙ βεβαια.

Ποιος δε σε αφήνει να πιάσεις δουλειά; :confused:

Οποτε εγω τωρα ειμαι υποχρεομενος η να μην παρω αυτοκινητο η αν καταφερω να μπορεσω να παρω κανενα 1100-1200 κ.ε και παλι θα ειμαι στριμογμενος.

Συγνώμη κιόλας, αλλά όλη η συζήτηση για τα τεκμήρια γίνεται για αυτοκίνητα από μια αξία και πάνω και/ή από ένα όριο κυβικών και πάνω (ή ένα συνδυασμό και των 2). Εσύ τώρα πως έβγαλες το συμπέρασμα που έβγαλες δεν ξέρω.

Ξαναλέω ότι δε συμφωνώ με το μέτρο (αν και σε ορισμένες εξώφθαλμες περιπτώσεις χρειάζεται, αλλά άλλο να τους παίρνει όλους η μπάλα κι άλλο να γίνεται πχ έλεγχος όταν τα εισοδήματά σου έχουν τεράστια διαφορά με τον τρόπο ζωή σου).

Αλλά διαβάζω στα τελευταία ποστ πολλά αυθαίρετα συμπεράσματα.

@Gre

Eγω αυτη τη στιγμη δεν εχω εισοδηματα στην Ελλαδα, αλλα μεγαλωσα σε οικογενεια μισθωτων και οταν/αν επιστρεψω θα ειμαι πιθανοτατα μισθωτος. Εχω λοιπον βαρεθει την νοοτροπια ολων αυτων των ελ. επαγγελματιων που παρασιτοζωουν, διαφορους γιατρους και δικηγορους που δηλωναν 4-5000  εισοδημα...Νομιζω οτι τα νεα μετρα αυτους προσπαθουν να πληξουν.

Και για να ερθω και στο θεμα μας, ναι πιστευω οτι τα τεκμηρια μπορουν να ειναι μια λυση, οταν στοχευουν στα υψηλα εισοδηματα. Αν ξεκινησουν δλδ απο 2000κε, και 16000ε εισοδημα, οπως ακουγεται, νομιζω ειναι λογικο. Εγω δεν ξερω κανεναν με αυτοκινητο 2000κε να πειναει...

Δεν ειμαι μηδενιστης, αλλα μεχρι τωρα δεν εχω γνωρισει Ελ. Επ. να μην κρυβει εστω και λιγα απο την εφορια. Προφανως ομως δεν ειναι ολοι το ιδιο. Γι'αυτο εξαλλου νομιζω οτι τα νεα μετρα προσπαθουν να κανουν διαχωρισμους, εξου και τα τεκμηρια διαβιωσης. Με λιγα λογια, εισαι κυριε υδραυλικος και δηλωνεις εισοδημα 10.499ε και εχεις BMW 525, ε δεν γινεται...κατι δεν παει καλα.

Συμφωνώ απόλυτα. Υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να κλέβουν και κλέβουν (μαζί με εμάς που δεν ζητάμε απόδειξη για συνεργούς). Βέβαια αν ζητήσεις από υδραυλικό απόδειξη εκτός του ότι δεν σε πολυσυμφέρει, άντε να τον ξαναβρείς μετά...

Το μεγάλο πρόβλημα και φάουλ όμως από αυτά τα νέα μέτρα, είναι ότι στην ουσία δίνουν κίνητρο για φοροδιαφυγή...μεταβιβάσεις την Cayenne στην off shore του γείτονα και όλα καλά και αφορολόγητα..."νόμιμο και ηθικό" η αγαπημένη μέθοδος των υπουργών άλλωστε...

Τα πολύ ακριβά αυτοκίνητα σχεδόν ποτέ δεν είναι στο όνομα αυτών που τα οδηγούν...εταιρίες, leasing κτλ...

40χιλιαρικα θα πουλησεις το χωραφι;; εγω βλεπω και πουλανε 120-150χιλιαρικα κατω στη Ναξο. Το θεμα ειναι οτι εγω εχω μια περιουσια πχ ειτε αυτη ειναι ικανη να αγορασω μια καγιεν ειτε ενα πουντο μεταχειρισμενο. Δεν καταλαβα το λογο που πρεπει να πληρωνω φορους. Το εκλεψα το αμαξι. Αυτο ειναι σαν να μου λεει. Κυριε δε δουλευεις; το αμαξι το εκλεψες. Πληρωνε στο κρατος.

Με εισοδήματα μέχρι 15 χρόνια πίσω μπορείς να δικαιολογήσεις και να καλύψεις το τεκμήριο..αρκεί φυσικά να μην έχεις άλλα έξοδα που να φαίνονται στην δήλωση και να συμφωνήσει και ο έφορος...

Xωρίς να συμφωνώ με το μέτρο, ο τρόπος που λειτουργούν συνήθως τα τεκμήρια είναι ότι αν βγάζεις εισόδημα μικρότερο του τεκμαρτού αλλά (όπως στην περίπτωση του φίλου με το χωράφι) είχες τα προηγούμενα χρόνια μεγάλα εισοδήματα τα οποία έβαλες στην άκρη, τότε καλύπτεσαι και ως προς το τεκμήριο διαβίωσης (προφανώς μπορείς να το αποδείξεις αυτό μέσα από τις δηλώσεις προηγούμενων χρόνων, καταθέσεις κτλ)

Συγνώμη κιόλας, αλλά όλη η συζήτηση για τα τεκμήρια γίνεται για αυτοκίνητα από μια αξία και πάνω και/ή από ένα όριο κυβικών και πάνω (ή ένα συνδυασμό και των 2). Εσύ τώρα πως έβγαλες το συμπέρασμα που έβγαλες δεν ξέρω.

Πλέον τα τεκμήρια θα ισχύσουν για όλα τα οχήματα, μικρά μεγάλα, φθηνά ακριβά. Εκτός αν κάνει πίσω από τις δημοσκοπήσεις και την γκρίνια των άλλων υπουργών και τα μαζέψει λίγο. Η σκληρή αλήθεια είναι ότι από την στιγμή που δεν μειώνει τα έξοδά του το κράτος τότε πρέπει να μαζέψει ρευστό, λεφτά. Θα τα μαζέψει όπως μπορεί καλύτερα, όχι πιο δίκαια. Φυσικά το να περιμένουμε ότι θα μειωθούν έστω και λίγο οι μισθοί βουλευτών, δικαστικών, προέδρων επιτροπών μπλα μπλα μπλα ή να μειωθεί κάπως η σπατάλη μπλα μπλα μπλα ώστε να μειωθούν τα έξοδα είναι λίγο......

Read The F...ing Manual First

Πλέον τα τεκμήρια θα ισχύσουν για όλα τα οχήματα, μικρά μεγάλα, φθηνά ακριβά.......

Που το διαβασες αυτο. Δεν μου φαινεται πολυ λογικο. Τι θα ισχυσει για παραδειγμα για αυτοκινητα που ειναι κατω απο το αφορολογητο?

A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says:

"What religion are you?"

The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies,

"Yeah, but a catholic or protestant atheist?"