Jump to content

[Επίσημο] Nokia N82 (Pre-Release)

ταξιδιωτης22
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρκετά φίλε μου μας κούρασες! Ειπα να γραψω ενα mini preview για την νεα συσκευη της Νοκια και άρχισες τις καχυποψιες και τα σχόλια. Ανεβασα καποιες φωτος που ισως ενδιαφερουν τους αλλους συμφορουμιτες, πάλι κατι είχες να προσθεσεις! Τι θελεις λοιπον? Δεν το κοβεις το θεμα να τελειωνουμε?

Ενα preview πηγα να κανω και μου την επεσες, έλεος!:) Σταμάτα επιτέλους και μάθε μερικά πράγματα παραπάνω για το Ν82, καλο θα σου κάνει!

• Απαντήσεις 1,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Παιδιά, λίγη ψυχραιμία δε βλάπτει. :)

Η ουσία είναι το ότι - αν δεν απατώμαι - κάποιος από τους φίλους έχει στην κατοχή του ένα Ν82 και μπορεί να μας πει εντυπώσεις να έχουμε μία εικόνα.

Επιτέλους μπορούμε να έχουμε μια πρώτη άποψη για λειτουργίες & χαρακτηριστικά της συσκευής.

Δεν υπάρχει πιο σημαντικό από αυτό.

Ας μάθουμε τι παίζει με το Ν82 και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Τα υπόλοιπα είναι περιττά κατ' εμέ.

Εν ολίγοις ας μπούμε στην ουσία. Παίξτε μπάλα λοιπόν :D

Edit:

Φίλε matrix, είμαστε μεγάλοι άνθρωποι με πίεση, καρδιά και όλα τα συναφή!!! :lol: :lol: :lol:.

Μη μας κρατάς σε αγωνία, περιμένουμε το mini-review που μας έταξες :)

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

:!:Unboxing the Nokia N82:!:

Photos and mini review στα ιταλικά

edit:

κι ένα

3210-3310-8210-8310-6510-7250-3100-6230-6060-6280-E65-N82+2630-C7-SIII Mini-Moto G 2014-Redmi Note2 prime-Redmi Note3 Pro-Redmi Pro Χ25-Redmi 5 Plus-Mi A2

Αυτή η υποδοχή για το ακουστικό στην πάνω πλευρά του τηλεφώνου μήπως τουλάχιστον θα έπρεπε να σκεπάζεται με κάποιο ελαστικό κάλυμμα; Θεωρώ πως πολύ εύκολα μπορεί να τραβήξει από υγρασία μέχρι νερό βροχής κλπ....Εδώ δε, σκεπάζουν κάτω διεπαφές με καλύμματα, μου κάνει εντύπωση, ακόμα και από την αισθητική πλευρά, πως η νοκια το άφησε ακάλυπτο στο πιο ευάλωτο σημείο, με άνοιγμα μη ευκαταφρόνητο....:confused:

http://www.jaspp.net/images_folder/n82review/6.png

http://banners.wunderground.com/banner/gizmotemp/global/stations/16716.gif

Λοιπόν παιδιά, έπειτα απο μια μέρα συμβίωσης με το Ν82 σας παραθέτω κάποια σχόλια:

Μια candy bar συσκευή με εμφανείς ομοιότητες sony ericsson (οχι οτι με χαλάει αυτο). Απο θέμα κατασκευής στα γνωστά στάνταρντ της Νοκια, ωραίο design και οθόνη 2.4". Τα πλήκτρα λίγο μικρά και ισως δημιουργούν πρόβλημα σ αυτους που γραφουν πολλά μηνύματα. Ολα φυσικά είναι θέμα συνήθειας, πάντως έχουν καλή αφή και είναι ποιοτικά αν μη τι άλλο χωρις τζογο.

Τωρα απο πλευράς ευκρίνειας οθόνης είναι ακριβώς ενα Ν95 σε candy bar σχεδιασμό. Το μενού αρκετά γρήγορο, ίδιος επεξεργαστής με το Ν95, οι εικόνες και τα βίντεο παίζονται και σε landscape mode με ενα απλό γύρισμα της συσκευής στο πλάι, κάτι σαν iphone style! καλο!!!

Αυτο που μου έκανε εντύπωση και είναι ίσως και η μεγαλύτερη διαφορά με τα Ν95 και Ν95i είναι το XENON flash! Η μεγαλύτερη διαφορά, κάνει την νύχτα μέρα. Οι φωτογραφίες του σε συνθηκες ημέρας είναι ιδιες με αυτες του Ν95 αλλα σε συνθηκες χαμηλού φωτισμού δεν παίζονται!:) Θα ανεβάσω κάποια δείγματα για να δείτε την διαφορά.

Βίντεο στα ίδια ποιοτικά επίπεδα του Ν95, VGA 30FPS.

Τωρα οσον αφορά τα ηχεία του, είναι αρκετά δυνατά, τα έχει και τα 2 στο πλάι και ο ήχος τους ειναι πολύ καλός με όλες τις ρυθμίσεις που έχει και το slide ξαδελφάκι του!

Η εσωτερική μνήμη είναι 100ΜΒ και υποστηρίζει κάρτες microsd SDHC ανετότατα! Του έχω βάλει ηδη μια μέσα 6GB χωρίς πρόβλημα.

Σαν πιάσιμο στο χέρι μοιάζει πολύ με το Ν73, αυτο που ίσως με χαλάει είναι τα χρώματα λιγο στο καπάκι. Μπέζ με κρέμ αποχρώσεις και στη μέση λίγο μέταλλο....ουαου!

Αυτά προς το παρών, συνεχίζω αύριο με δείγματα απο φωτογραφίες!

Σαν πιάσιμο στο χέρι μοιάζει πολύ με το Ν73, αυτο που ίσως με χαλάει είναι τα χρώματα λιγο στο καπάκι. Μπέζ με κρέμ αποχρώσεις και στη μέση λίγο μέταλλο....ουαου!

Εννοείς στο μπροστά ή στο πίσω κάλυμμα; Αν εννοείς το πίσω , το μέταλλο είναι αυτό του φακού; Δεν φαίνεται να είναι στη μέση, αλλά σαφώς προς στη πάνω πλευρά...

Δείτε μιά ζωντανή παρουσίαση του κινητού εδώ :

http://europe.nokia.com/A4686287

Εννοείς στο μπροστά ή στο πίσω κάλυμμα; Αν εννοείς το πίσω , το μέταλλο είναι αυτό του φακού; Δεν φαίνεται να είναι στη μέση, αλλά σαφώς προς στη πάνω πλευρά...

http://i216.photobucket.com/albums/cc97/nero62_photos/N82.jpg

Aυτό είναι το πίσω μέρος το οποίο αισθητικά είναι υποκειμενικό! Πολυ πλαστικό με μπεζ και κρεμ χρώμα!

http://i216.photobucket.com/albums/cc97/nero62_photos/N82-1-1.jpg

Και αυτο το μπροστινό μέρος με μεταλλικό σκελετό και πλαστικό δέσιμο γύρω!

Ευχαριστουμε για τις πρωτες εντυπωσεις φιλε :happy: !

Την μονη ομοιοτητα με se την βλεπω στο theme που εχεις επιλεξει ,

απο εκει και περα ... :D !

Πως ειναι η αισθηση του πισω τμηματος ?

Φερνει πολυ σε πλαστικο ή ειναι ενταξει ?

Ρε φίλε μας έφτιαξες τώρα!!! :)

Είναι τόσα που θέλω να ρωτήσω αλλά από την ανυπομονησία μου έχω μπλοκάρει, δεν ξέρω τι να σε πρωτορωτήσω :lol::lol::lol:

Εν πρώτοις δες τα εξής:

- αυτονομία

- ποιότητα και ένταση ήχου από ηχεία και ακουστικά

- ποιότητα ήχου κατά την κλήση

- λήψη GPS (και πώς συγκρίνεται σε σχέση με το Ν95)

- ποιότητα του slide του καλύμματος του φακού ("παίζει" καθόλου???)

- ποιότητα του καπακιού της μπαταρίας και της υποδοχής καρτών

- από εφαρμογές έβαλες τίποτα??? παίζει καμία ασυμβατότητα???

- :!: η οθόνη προστατεύεται????? :!: (δηλαδή είναι όπως στο Ν95 ή όπως στο Ν95 8GB????)

- :!: το bug με την ημερομηνία/ώρα στα μηνύματα που είχε το Ν95 υπάρχει???? :!:

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

470+φπα=560€

Δεν είναι και λίγα, αλλά για τα δεδομένα της nokia είναι αρκετά καλά :lol:. To τηλέφωνο από πολλές απόψεις δείχνει super. Τα έχει όλα και συμφέρει που λένε. Ειδικά το xenon flash: όλα τα λεφτά.

Αυτά που με ψιλοχαλανε από όσα έχω δει μέχρι τώρα είναι:

1)Μικρά πλήκτρα :(

2) Γενική εμφάνιση= αν και είναι υποκειμενικό κριτήριο, είναι για μένα μέτριο εμφανισιακά.Δεν μου κάνει ακόμα το κλικ,για κινητό 600 ευρώ. Δείχνει πιο φτηνό. Βέβαια μπορεί να αλλάξω γνώμη στην πορεία, αλλά σαν πρώτη εντύπωση αυτό.

3) Δεν έχει επάνω το route 66 στο gps αλλά το nokia maps από ότι είδα στην φωτογραφία. Δεν ξέρω ακόμα για ποιότητα δέκτη gps, αλλά από πρόγραμμα πλοήγησης για μένα είναι "δεύτερο πράγμα". Μακάρι να παίρνει και άλλα προγράμματα.

4) Και τα δύο ηχεία από την ίδια πλευρά... Καλά όχι ότι θα ακούει κάποιος μουσική χωρίς ακουστικά, αλλά ακόμα και στον ήχο κλήσης θα χάνεται η "ψευδοστέρεο" αίσθηση.

Μήπως είμαι πολύ ψείρας???:cool:

Είμαι σε δίλημμα......:wacko::wacko::wacko::O:(:cool:

Υ.Γ.-Φ;iλε Matrix ευχαριστούμε για το mini review. Πάντα τέτοια!

Στάθης

Λοιπόν παιδιά, έπειτα απο μια μέρα συμβίωσης με το Ν82 σας παραθέτω κάποια σχόλια:

Μια candy bar συσκευή με εμφανείς ομοιότητες sony ericsson (οχι οτι με χαλάει αυτο). Απο θέμα κατασκευής στα γνωστά στάνταρντ της Νοκια, ωραίο design και οθόνη 2.4". Τα πλήκτρα λίγο μικρά και ισως δημιουργούν πρόβλημα σ αυτους που γραφουν πολλά μηνύματα. Ολα φυσικά είναι θέμα συνήθειας, πάντως έχουν καλή αφή και είναι ποιοτικά αν μη τι άλλο χωρις τζογο.

Τωρα απο πλευράς ευκρίνειας οθόνης είναι ακριβώς ενα Ν95 σε candy bar σχεδιασμό. Το μενού αρκετά γρήγορο, ίδιος επεξεργαστής με το Ν95, οι εικόνες και τα βίντεο παίζονται και σε landscape mode με ενα απλό γύρισμα της συσκευής στο πλάι, κάτι σαν iphone style! καλο!!!

Αυτο που μου έκανε εντύπωση και είναι ίσως και η μεγαλύτερη διαφορά με τα Ν95 και Ν95i είναι το XENON flash! Η μεγαλύτερη διαφορά, κάνει την νύχτα μέρα. Οι φωτογραφίες του σε συνθηκες ημέρας είναι ιδιες με αυτες του Ν95 αλλα σε συνθηκες χαμηλού φωτισμού δεν παίζονται!:) Θα ανεβάσω κάποια δείγματα για να δείτε την διαφορά.

Βίντεο στα ίδια ποιοτικά επίπεδα του Ν95, VGA 30FPS.

Τωρα οσον αφορά τα ηχεία του, είναι αρκετά δυνατά, τα έχει και τα 2 στο πλάι και ο ήχος τους ειναι πολύ καλός με όλες τις ρυθμίσεις που έχει και το slide ξαδελφάκι του!

Η εσωτερική μνήμη είναι 100ΜΒ και υποστηρίζει κάρτες microsd SDHC ανετότατα! Του έχω βάλει ηδη μια μέσα 6GB χωρίς πρόβλημα.

Αυτά προς το παρών, συνεχίζω αύριο με δείγματα απο φωτογραφίες!

Μεγεια... περιμενουμε ακομα περισσοτερες λεπτομερειες!;):happy:

Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Proud Owner of a Xbox360 fully updated!!! (http://www.enternity.gr)

Next Generation Consoles WAR:http:// http://www.vgchartz.com/

Ευχομαι και εγω καλοριζικο στον φιλο matrix.Εχω μια απορια να ρωτησω που αφορα το αισθητικο κομματι του ν82.Τελικα,εχω μπερδευτει. Το δικο σου ειναι μπεζ η ασημι? Στις φωτο που ανεβασες δειχνει για μπεζ,κανω λαθος? Και για να μη γινομαι κουραστικος στην Ελλαδιτσα ποιο χρωμα θα ερθει,ξερει κανεις?

Ευχομαι και εγω καλοριζικο στον φιλο matrix.Εχω μια απορια να ρωτησω που αφορα το αισθητικο κομματι του ν82.Τελικα,εχω μπερδευτει. Το δικο σου ειναι μπεζ η ασημι? Στις φωτο που ανεβασες δειχνει για μπεζ,κανω λαθος? Και για να μη γινομαι κουραστικος στην Ελλαδιτσα ποιο χρωμα θα ερθει,ξερει κανεις?

Κι από μένα καλορίζικο φίλε matrix. :)

Πραγματικά κι εγώ vangelsak αυτό απορώ, ποια έκδοση έχει ο φίλος. Είναι πάντως πολύ εύκολο να μπερδευτεί κανείς, καθώς το παιχνίδισμα των αντανακλάσεων είναι πολύ έντονο.

Πάντως από ότι ρώτησα στο Nokia shop εδώ στο Βόλο, θα έρθουν και οι δύο εκδόσεις. Γι' αυτό αναβάλλω προς το παρόν την προπαραγγελία μου, δεν έχω καταλήξει ακόμα στο χρώμα.

Πάντως το ασημί μου αρέσει καλύτερα. :D

Το δικό μου ειναι το μπεζ-κρεμ στο πισω καπάκι και ασημί μπροστά. Πιστεύω οτι αργότερα οταν το φέρει επίσημα η Νοκια Ελλάδα να μπορείς να αλλάζεις προσόψεις!

Αυτο που παρατήρησα επίσης και μου έκανε εντύπωση είναι το GPS. Δεν ξέρω τι έχουν κάνει πάντως έχει πολύ ευαίσθητο δέκτη. Σε 10 δεύτερα είχε βρεί 7 δορυφόρους και είχε λοκάρει μάλιστα το σήμα αμέσως, σε σχέση με το Ν95 που έπρεπε να περιμένεις κανενα 10λεπτο στην αρχή για να βρεί κανεναν δορυφόρο.

Αισθητικά δεν σου κάνει πολύ εντύπωση στην αρχή αλλα αυτό ειναι καθαρά θέμα γούστου. Το έχω συνηθίσει ακόμα και τα πλήκτρα αν και μικρά δεν έχουν καθόλου τρίξιμο και είναι άμεσης απόκρισης.....

Η μπαταρία του έχει καλή αυτονομία και απο χθές που το φόρτισα έχει πέσει μονο μια γραμμή...(και μιλάω αρκετα λόγω της δουλειάς μου)!

Αργοτερα θα σας ανεβάσω και μερικές φωτος τραβηγμένες με το XENON flash για να συγκρίνετε!

http://i216.photobucket.com/albums/cc97/nero62_photos/bath.jpg

Συνθήκες σχεδόν απόλυτου σκότους, ισα ισα για να εστιάσει!

Άψογα. Υπέροχα νέα. :D

Περιμένουμε κι άλλες εντυπώσεις.

Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι μου έφτιαξες τη μέρα :)

Όσο για τις συνθήκες απόλυτου σκότους που λες, εφόσον διαθέτει AF assist lamp (πορτοκαλί ή κόκκινο λαμπάκι μέσα στο Xenon flash), δε χρειάζεται να έχει καθόλου φως ο χωρος που φωτογραφίζεις για να εστιάσει ο φακός στο φωτογραφιζόμενο θέμα. ;)

Φιλε μου Matrix εαν μπορεις βαλε και το route66 να δουμε και τι ταχυτητες πιανει και το GPS και εκει.

[sIGPIC][/sIGPIC] N e m e s o k l a s ! ! !

Mobile History: Sony Erricson T630, Siemens S65, Qtek S100, Nokia N80 ... and finally N95!

Φιλε μου Matrix εαν μπορεις βαλε και το route66 να δουμε και τι ταχυτητες πιανει και το GPS και εκει.

Σημερα το βράδυ θα βαλω και το Route66 και θα σας πω εντυπώσεις!

Αν το συγκρινω με το Ν95 το απλό που πηγαινε σφαίρα, εδω θα πρεπει να μας στείλει κανονικά!:)

Και για να μη γινομαι κουραστικος στην Ελλαδιτσα ποιο χρωμα θα ερθει,ξερει κανεις?

Εχει αναφερθει πιο πανω οτι θα ερθουν ταυτοχρονα

και τα δυο χρωματα ...

Σημερα το βράδυ θα βαλω και το Route66 και θα σας πω εντυπώσεις!

Αν το συγκρινω με το Ν95 το απλό που πηγαινε σφαίρα, εδω θα πρεπει να μας στείλει κανονικά!:)

Φίλε αν λες οτι θέλει 10 sec να λοκάρει θέση με 7 δορυφόρους, δεν το συζητάμε. Είναι κορυφή!!! Το 6110 θέλει 2 λεπτά περίπου, ενώ στα 10 sec που λες, πιάνει σε απόδοση sirf iii :D

Πες μας και εντυπώσεις από route 66 ;)

Στάθης

Aν θέλεις πες μας αν ο αστερίσκος λειτουργεί σαν διακόπτης bt, όπως στο Ε51....

Φίλε matrix, το ξέρω, σε έχουμε ζαλίσει με τις ερωτήσεις, αλλά θα έπρεπε να το περιμένεις, μιας και είσαι ο πρώτος που ...σέρνει το χορό των κατόχων του Ν82!!! :lol:

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα:

Μπορείς να τσεκάρεις το συντομότερο δυνατό αν υφίσταται το bug με την ημερομηνία+ώρα των sms??? Δηλαδή αν έχεις κλειστή τη συσκευή και κάποιος σου στείλει sms, όταν το ανοίξεις και λάβεις το μήνυμα, ποια ημερομηνία αναγράφεται στα στοιχεία μηνύματος? Η ημερομηνία+ώρα που σου έστειλαν το μήνυμα ή η ημερομηνία+ώρα που άνοιξες τη συσκευή????

Aν θέλεις πες μας αν ο αστερίσκος λειτουργεί σαν διακόπτης bt, όπως στο Ε51....

Tι εννοείς? Ποιος αστερίσκος?:wacko:Σορρυ αλλα δεν το καταλαβα!

Οσον αφορά το γνωστό bug με τα sms και τις ημερομηνίες, δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο μεχρι τωρα. Το ειχα το βράδυ κλειστό και το πρωι όταν το άνοιξα είχα sms με την ωρα και ημερομηνία που έπρεπε να εχει! Φρέσκο δηλαδή!:D

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...