Jump to content

Μνήμη σε 3ετίας+ υπολογιστή

niknik
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θέλω να κάνω αναβάθμιση στη RAM, σε desktop PC. O υπολογιστής μου είναι P4 2.8Mhz HT με motherboard Albatron 865PE Pro και 2 μνήμες RAM 512MB (η κάθε μία) στα slot 1 και 2. Έτρεξα το cpu-Z και μου έδειξε τα παρακάτω χαρακτηριστικά μνημών. Πόσο αξιόπιστο είναι το πρόγραμμα για τις πληροφορίες αυτές?

Θέλω να τοποθετήσω επιπλέον 1GB (2Χ512) στα slot 3 και 4. Τί μνήμη μου προτείνετε? Για παράδειγμα από τις μνήμες που έχει το Πλαίσιο ποιά μου προτείνετε? Θα έχω πρόβλημα συμβατότητας?

Παρακαλώ τους mod μην ενσωματώσουν ακόμα το post μου σε άλλο μέχρι να λάβω κάποια απάντηση. Ευχαριστώ.

Το πρόγραμμα είναι πολύ αξιόπιστο.

Οι Μνήμη που έχεις είναι στα 200Μhz

Αν πάρεις 2 του 1gb στα 400Mhz(Μέχρι εκεί φτάνουν οι PC3200) και έχεις και την 256 συνδεδεμένη τότε οι ταχύτητα των άλλων 2 θα πέσουν στα 200MHz

Καλύτερη λύση να πάρεις 2 επώνυμες πχ Kingston με εγγύηση εφ'όρου ζωής στα 400Mhz και να βγάλεις τελείως τις παλιές.Και το μηχάνημα σου θα πετάει!

Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._

Για να μην γίνονται παρανοήσεις, αυτό είναι λάθος

Αν πάρεις 2 του 1gb στα 400Mhz(Μέχρι εκεί φτάνουν οι PC3200) και έχεις και την 256 συνδεδεμένη τότε οι ταχύτητα των άλλων 2 θα πέσουν στα 200MHz
Οι μνήμες σου είναι PC3200, δηλαδή λειτουργούν στα 200MHz και είναι Double Data Rate: http://en.wikipedia.org/wiki/DDR_SDRAM

Λέμε ότι είναι 400MHz γιατί λειτουργούν σαν 2x200MHz.

Υπάρχει site όπου μπορώ να βρω ίδιες με τις παλιές μνήμες?

http://www.crucial.com/eu/store/listparts.aspx?model=PX865PE%20Pro&pl=Albatron&cat=RAM

και συγκεκριμένα μάλλον ψάχνεις για αυτό:

1GB kit (512MBx2), 184-pin DIMM, DDR PC3200 memory module

αν μπορεις να δωσεις 110 δωστα

Αν εννοείς να πάρει τις Ballistix, δεν έχει νόημα σε υπολογιστή 3ετίας, από τη στιγμή που οι άλλες 2 μνήμες του συστήματος είναι άλλου τύπου, άρα θα δουλεύουν όλες στη χαμηλότερη ταχύτητα.

Αν εννοείς να πάρει τις Ballistix, δεν έχει νόημα σε υπολογιστή 3ετίας, από τη στιγμή που οι άλλες 2 μνήμες του συστήματος είναι άλλου τύπου, άρα θα δουλεύουν όλες στη χαμηλότερη ταχύτητα.

οποτε μηπως θα ηταν καλυτερα να πουλησει τις παλιες του και να εχει μονο τις καινουριες πανω ωστε να εκμεταλευτει την μεγαλυτερη ταχυτητα τους?

οποτε μηπως θα ηταν καλυτερα να πουλησει τις παλιες του και να εχει μονο τις καινουριες πανω ωστε να εκμεταλευτει την μεγαλυτερη ταχυτητα τους?

Η διαφορά που θα έβλεπε αν έβαζε τις λίγο πιο γρήγορες 2x512mb, θα είναι πολύ μικρότερη από τη διαφορά που θα δει αν το σύστημά του από το 1GB αποκτήσει 2GB RAM.

Η διαφορά που θα έβλεπε αν έβαζε τις λίγο πιο γρήγορες 2x512mb, θα είναι πολύ μικρότερη από τη διαφορά που θα δει αν το σύστημά του από το 1GB αποκτήσει 2GB RAM.
thanks για τις απαντησεις σου! (παμε για πολλα gb...) :p:rolleyes:

• 2 weeks later...
thanks για τις απαντησεις σου! (παμε για πολλα gb...) :p:rolleyes:

Παιδιά στο ίδιο μήκος κύματος και εγώ,

Έχω ένα desktop Pentium 4 sta 2.00Ghz, motherboard MSI )model MS 6558) chipset SIS- 645 με 3 slots για RAM. Αυτή τη στιγμή έχω πάνω του μια 256 Samsumg (max Bandwidth PC2100 (133mhZ), μια 256 Kingston (max Bandwidth PC2700 (166 mhZ) και μια 512Kingston (max Bandwidth PC3200 (200 mhZ). Απο όσα λέτε παραπάνω κοινώς έχω οτι να'ναι στο μηχανημά μου σε σχέση με μνήμες. Ερώτηση: Θα μπορούσα να αγοράσω και να τοποθετήσω 3 νέες του 1 GB, ώστε να έχω σύνολο 3GB RAM, ή ο πεινασμένος καρβέλια ονειρέυεται; Και αν ναι ,λέμε τώρα άν, αυτή εδώ που βρήκα στο ebay ταιριάζει:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270189948621&ssPageName=ADME:X:AAQ:US:1123

Όχι τίποτε άλλο, έχει πέσει το δολάριο τώρα και μας συμφέρει. Αν πάλι έχει κανείς άλλος κάποιο άλλο κατάστημα να προτείνει, ευπρόσδεκτο.

Ευχαριστώ.

Να ρωτισω και εγω μερικα πραγματακια;... Καταρχην πια η διαφορα DDR1 και DDR2, γιατι βλεπω στο e-shop.gr οτι μια DDR2 στο 1gb εχει 20 ευρω, αν ταιριαζουν με το συστιμα μου δεν με χαλαει να τσιμπισω 2...

Εκτος απο αυτο... καλητερα 4 των 512 (ολοιδιες μεταξυ τους) η 2 του 1gb; Και πως θα ξερω αν η μητρικη μου μπορει να αντεξει τα 2gb (τωρα ειναι οπως το ειχα παρει το 2004 με μια των 512);

Καλησπέρα σε όλους.

Να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου τι RAM μου προτείνετε να πάρω για να αναβαθμίσω την ήδη υπάρχουσα?

Pentium 4 - 2.53GHz

MB ECS (αν το είδα καλά)

RAM DDR-SDRAM 256MB PC 2100 (133MHz)

• 3 weeks later...

[quote=ariadgr;2107138

και συγκεκριμένα μάλλον ψάχνεις για αυτό:

1GB kit (512MBx2), 184-pin DIMM, DDR PC3200 memory module

Τις παράγγειλα, για να δούμε!

Τις παράγγειλα, για να δούμε!

Δηλαδή έδωσες 58,74€ + 7,00€ μεταφορικά ενώ θα μπορούσες να δώσεις 50,00€??? :worry:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=542784&specs=extended

Την πάτησα! Και θα είχα και εγγύηση από το Πλαίσιο, και αν δεν έπαιζαν θα τις επέστρεφα και θα έπαιρνα κάτι άλλο, συν και τα 15€ παραπάνω.

By the way κι εγώ αυτές πήρα (από το plaisio) και τις αναγνωρίζει κανονικά. Βέβαια το μόνο πρόβλημα που έχω τώρα είναι ότι το pc αργεί λίγο ν' ανοίξει, αλλά αυτό ίσως να οφείλεται αλλού ... δεν ξέρω.

Λες να φταίει το τροφοδοτικό? Το πρόβλημα είναι μόνο όταν τον ανοίγω. Ξέρεις ... η οθόνη καθυστερεί ν' ανοίξει σε σχέση με το πως ήταν πριν βάλω τις μνήμες ... κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Δεν ξέρω αν το εξηγώ καλά :)

Μου ήρθανε και εμένα. Τις τοποθέτησα και ΔΕΝ άνοιγε με τίποτα η οθόνη! Πολύ περίεργο. Μπορεί κάποιος που ξέρει να μας πει τί γίνεται? Οντως να φταίει το τροφοδοτικό?

Το πιθανότερο είναι ότι οι μνήμες δεν πάτησαν σωστά στις επαφές. Οι μνήμες έχουν πολύ μικρή κατανάλωση για να μην αντέχει το τροφοδοτικό. Βγάλτες και βάλτες ξανά, πιο προσεκτικά και φρόντισε να μην υπάρχει σκόνη στις επαφές.