papathvas Δημοσιεύτηκε October 19, 2007 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 19, 2007 αξίζει η αγορά του; σκεφτόμουν για αυτόν αλλά δεν διάβασα κ τόσο κολακευτικά σχόλια με ένα πρόχειρο googlαρισμα. μετά είδα αυτόν υπάρχει καμιά άλλη επιλογή ή να στραφώ σε κανέναν απλό εξωτερικό με usb 2.0? θέλω τουλάχιστον 500GB και τιμή μέχρι 300-320€ (οριακά) Παράθεση defy+ LG G2 XZ1 Poco F2 pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. October 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 19, 2007 Δες κι εδώ: http://www.freecom.com/productsubs.asp?CatID=8020&sCatID=1146195&s=ja Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofromalimos Δημ. October 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 19, 2007 Να έχεις υπ'όψιν σου ότι όταν ακούς 1000GB πρόκειται για 2Χ500GB.Τον δίσκο τον βλέπεις μεν σαν 1 δίσκο χωρητικότητας 970κάτι GB αλλά στην πραγματικότητα είναι 2 δίσκοι...(Για αυτό και είναι χοντρός συγκριτικά με τους 500 ή 750άρηδες).Αφού έχεις λοιπόν 2 δίσκους να φαίνονται σαν ένας αυτό σημαίνει τα εξής: 1.Ύπαρξη ειδικού controller ο οποίος κάνει merge για να φαίνονται σαν ένας ο οποίος από ότι έχω ακούσει προκαλλεί πολλά προβλήματα... 2.Χαμηλότερη ταχύτητα από 1 δίσκο Άποψη μου είναι ότι αν χρειάζεσαι οπωσδήποτε δικτυακό δίσκο ναι,να πάρεις αλλά όχι 1000GB. Αν ΔΕΝ τον χρειάζεσαι πάρε έναν usb ή και 2 usb ακόμα!Και γρηγορότεροι είναι και εμένα μου έχουν βγεί ιδιαίτερα αξιόπιστοι... Αν πάντως θέλεις 1000άρι και καλό νομίζω ότι ο μονόδρομος είναι αυτός: http://www.shop21.gr/product/product.computers.asp?pfid=26110&prid=26697 UNIBRAIN = ΕΓΓΥΗΣΗ κατά τη γνώμη μου... Παράθεση Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papathvas Δημ. October 19, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. October 19, 2007 usb πιο γρήγορο απο ethernet?? το ξέρω για τους 1GB.μάλλον όμως θα πάω για 500 λόγο χρημάτων.τώρα θα παίξει μεταξύ του Lacie και κανενός mybook (αν κ έχω ακούσει μερικά παράπονα απο τα mybook) καλός κ αυτός που λέει ο xourxou αλλά δεν τον βρήσκω ελλάδα.(μόνο τον απλό 500άρη κ αυτό μόνο στο hardshop) Παράθεση defy+ LG G2 XZ1 Poco F2 pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ariadgr Δημ. October 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 19, 2007 Kαι εγώ αν χρειάζεσαι 1TB και μπορείς να διαθέσεις τα χρήματα, τον Unibrain θα σου πρότεινα, που έχει και τη δυνατότητα για raid mirroring, και είναι πολύ ποιοτική λύση, με θύρες Firewire 800, Firewire 400 & USB2. Αλλιώς αυτόν στα €229 με όλες τις παραπάνω συνδέσεις, πολύ καλή περίπτωση. Έχε στο νου σου ότι οι Unibrain έχουν τα πιο ποιοτικά τσιπάκια (Oxford). Για τους mybook έχουν ακουστεί διάφορα αρνητικά, οπότε δεν τους προτείνω. Για τους Lacie έχω διαβάσει ότι πολύ συχνή βλάβη είναι στο τροφοδοτικό μετά από λίγο καιρό χρήσης. Edit: Επίσης δες τη λύση αυτό το κουτί με αυτό τον δίσκο. Σύνολο €161 και έχεις: Δίσκο με 5 χρόνια εγγύηση, κουτί με Firewire 400 & USB 2.0 :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vOOz Δημ. October 21, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2007 1.Ύπαρξη ειδικού controller ο οποίος κάνει merge για να φαίνονται σαν ένας ο οποίος από ότι έχω ακούσει προκαλλεί πολλά προβλήματα... 2.Χαμηλότερη ταχύτητα από 1 δίσκο . Αυτο που λες, λεγεται Raid 0. Εξαρταται αν το υποστιρηζει η μητρικη σου! Το μονο προβλημα που υπαρχει ειναι, οτι αν χτυπησει ο ενας σκληρος, σβηνεται και ο δευτερος.. Αλλα γενικα για την ταχυτητα κανεις λαθος... raid 0 συνηθως κανουμε για καλυτερη αποδοση. Η ταχυτητα ανεβαινει :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papathvas Δημ. October 21, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2007 . Αυτο που λες, λεγεται Raid 0. Εξαρταται αν το υποστιρηζει η μητρικη σου! Το μονο προβλημα που υπαρχει ειναι, οτι αν χτυπησει ο ενας σκληρος, σβηνεται και ο δευτερος.. Αλλα γενικα για την ταχυτητα κανεις λαθος... raid 0 συνηθως κανουμε για καλυτερη αποδοση. Η ταχυτητα ανεβαινει :p δεν είναι ακριβώς raid 0 αυτό που υπάρχει στο mybook. είναι σαν να κάνεις απλώς merge 2 σκληρούς (ή 2 παρτίσιον απο κάποιον σκληρό) και τα βλέπεις σαν έναν. γίνεται πολύ εύκολα και με διάφορα προγράμματα όπως το Particion magic Παράθεση defy+ LG G2 XZ1 Poco F2 pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofromalimos Δημ. October 21, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2007 Φίλε vooz σε πιάνω αδιάβαστο... 1.Το Raid 0 δεν έχει καμία σχεση με το merge του WD 2.Η μητρική δεν έχει καμία σχέση γιατί μιλάμε για εξωτερικό σκληρό δίσκο. 3.Ακόμα και αν είχαμε raid και χτυπήσει ο δίσκος δεν είναι απαραίτητο να χαθούν τα δεδομένα του δεύτερου... Αυτά! Παράθεση Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts