johner Δημοσιεύτηκε October 15, 2007 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε October 15, 2007 Σκεφτόμουν πως θα ήταν ένα PPC χωρίς 3rd party applications. Σίγουρα από τα χειρότερα τηλέφωνα της αγοράς. Αν αναλογιστούμε οτι για τις εφαρμογές που εγκαθιστούμε πρέπει να πληρώνουμε και τις άδειες η κάθε συσκευή πρέπει να κοστίζει τουλάχιστον 1000 euros. Η εξέλιξη των WM είναι πολύ αργή και κατασκευαστές όπως η HTC βάζουν νέα στοιχεία στις ROMs τους όπως το touchflo και διάφορα gestures. Πως βρίσκετε εσείς την εξέλιξη των PPC σαν hardware και σαν OS; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
noone Δημ. October 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2007 Μάλλον τα στοιχεία που δεν βάζουν μέσα τα οποία εμείς πρέπει να τα αγοράσουμε μετά σαν εφαρμογές, το κάνουν επίτηδες και δεν τα βάζουν για να μπορούν άλλες εταιρείες να πουλάνε. Τώρα διάφορα features όπως το touchflo με αφήνουν εντελώς αδιάφορο. Στο κάτω κάτω PPC παίρνεις, ας χρησιμοποιήσεις και λίγο το πενάκι.. Η εξέλιξη του hardware είναι πάρα πολύ αργή μάλλον γιατί δεν θέλουν (οι εταιρίες) να διαθέσουν λεφτά για νέες τεχνολογίες. Αλλά θα ήθελα να δω την τεχνολογία του Axim X50/51v σε PPC Phone με καλύτερη μπαταρία.. Δεν έχω βρει τίποτα ως τώρα να αντικαταστήσει το Axim μου. Κανονικά τώρα θα έπρεπε να μιλάμε για PPC με 1GHz διπλοπύρηνο επεξεργαστή και πραγματικές δυνατότητες multitasking.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stamstam13 Δημ. October 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2007 μηπως δεν φταινε ρε παιδια τα ppc και το hardware τους αλλα τα wm!γιατι πριν καποια χρονια με 400αρη επεξεργαστη και 128 ραμ τρεχαν κανονικοι υπολογιστες και καναν και παπαδες! Παράθεση Health-fitness.gr , slimmingpills.gr , phen375greece.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. October 15, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2007 Οι συσκευές που παρουσιάζονται τελευταία είναι το πολύ μέτριες. Απαράδεκτη ποιότητα κατασκευής εκτός από το HTC Advantage που ξεφεύγει λίγο, μια μίξη από specs που ανακυκλώνονται αλλά δεν εξελίσσονται, τα Windows Mobile σταθερά στάσιμα και πάντα υπερβολικά ακριβά. Η αγορά των PPC phone edition είναι πολύ ανώριμη και δυστυχώς εμείς συνεχίζουμε αυτή την κατάσταση. Εγώ αποχαιρέτησα τον κόσμο των Windows Mobile μέχρι να βγεί κάποια σοβαρή και αξιόλογη πρόταση που δε με υποτιμά σαν καταναλωτή και θα αξίζει τα χρήματά της. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stamstam13 Δημ. October 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2007 νομιζω johner οτι το kaiser αν εξαιρεσεις οτι δεν εχει vga kai οτι η τιμη του ειναι αλμυρη,ειναι μια καλη overall καλη συσκευη!κατα τα αλλα το χαος!τωρα εχω το αρτεμις το οποιο αν μη τι αλλο ειναι μικρουλη και μπορεις να κανεις τη δουλεια σου!αν επιτρεπεται, εσυ που προσανατολιζεσαι τωρα?σε νοκια? Παράθεση Health-fitness.gr , slimmingpills.gr , phen375greece.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
philip_1 Δημ. October 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2007 Πηστευω οτι απλα ειναι καθαρα θεμα μαρκετινγκ να μας δινουν λιγα λιγα απο πλευρας επιδοσεων-τεχνολογιας,με στοχο να μας κραταν παντα στην καταναλωτικη κοινωνια και να μας οθουν να βαζουμε το χερι πιο συχνα στην τσεπη!Μονο καποιες κορεατικες εταιριες κανουν μεγαλα βηματα στην αγορα με σκοπο να μπουν δυναμικα !Για να γινω πιο κατανοητος με ενα χοντροκομμενο-απλο παραδειγμα, περσυ τα κινητα Sumsong ειχαν περιπου vga καμερα,μεχρη φετος στην ελλαδα εχουμε 3,2 ΜΧ,και στην κορεα 5 ΜΧ.Ας θυμιθουμε ομως ποσο καιρο εκανε η Νοκια και αλλες να πανε απο την Vga στη 5 ΜΧ,σηγουρα πολυ παραπανω.Αν η HTC,Eten και πολλες αλλες με περιορισμενο φασμα κατασκευης προιοντων μας τα δωσει ολα με μιας τοτε θα πρεπει να παρουσιαζει ενα μοντελο καθε χρονο,ομως η Sumsong εχει μεγαλο φασμα κατασκευης προιοντων φτιαχνει απο βαπορια,αυτοκηνιτα και φτανει και στα κινητα,οποτε μπορει και να ρισκαρει και πιο πολυ στο να περιορισει το χρονοδιαγραμα που θα πλασαρει τις καινοτομιες της,και φυσικα ετσι ισως παρασυρει και αλλους κατασκευαστες στα μεγαλα βηματα!Το ιδιο φυσικα ισχιει και σε αλλες εταιριες,απλα σαν παραδειγμα το ειπα! Παράθεση A good wife always forgives her husband when she's wrong. Φιλιππος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. October 15, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2007 νομιζω johner οτι το kaiser αν εξαιρεσεις οτι δεν εχει vga kai οτι η τιμη του ειναι αλμυρη,ειναι μια καλη overall καλη συσκευη!κατα τα αλλα το χαος!τωρα εχω το αρτεμις το οποιο αν μη τι αλλο ειναι μικρουλη και μπορεις να κανεις τη δουλεια σου!αν επιτρεπεται, εσυ που προσανατολιζεσαι τωρα?σε νοκια? Σε αυτού του τύπου τις συσκευές η VGA τουλάχιστον είναι απαραίτητη. Θα μπορούσε να έχει χειρότερη κάμερα (όχι οτι αυτή που έχει είναι καλή) και να προσθέσει άλλα specs πιο σημαντικά για το υποτιθέμενο target group του kaiser. Επιπλέον σε ο,τι αφορά το GPS του θα μπορούσαν να βάλουν κάτι πιο εγγυημένο και δοκιμασμένο σε SS3. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά κατα γενική ομολογία το GPS του kaiser είναι μέτριο. Πολλά χρήματα φίλε μου για τόσες πολλές μετριότητες και παραχωρήσεις. Εγώ έχω προσανατολιστεί σε Nokia 8600 Luna σαν κύρια συσκευή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stamstam13 Δημ. October 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2007 οσα ppc παντως ειχαν πεσει στα χερια με vga (qtek 9000,eten x500+ klp)ειχαν αισθητη καθυστερηση στην ταχυτητα,και με δυνατους επεξεργαστες!επισης δεν ξερω ποσα προγραμματα παιζουν αληθινα σε vga!ισως ολα τα παραπανω παιζουν το ρολο τους στη μη υπαρξη τετοιων οθονων συχνα! ΥΓ:το luna ειναι το καινουριο sirocco??? Παράθεση Health-fitness.gr , slimmingpills.gr , phen375greece.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alphaleader Δημ. October 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2007 Τα PPC... ανευ τηλεφωνου, ουσιαστικα εχουν σβησει σαν ιδεα. Πλεον ο δρομος δειχνει και παει προς τα UMPC's τα οποια στην δευτερη τους γενια ειναι καλουτσικα στην τριτη θα ειναι super... Γενικα η πλατφορμα Windows Mobile ειναι αρκετα πισω, αναλογικα με την υπολοιπη εξελιξη. Ριχτε μια ματια στο OS του iphone ασχετα που ειναι κλειστο για την ωρα. Με τους ιδιους επεξεργαστες απλα πεταει, σαν λειτουργικοτητα ειναι αλλου... Παράθεση Current status: Galaxy S7 Duos, HP Spectre X360, Synology DS215j Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. October 15, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2007 οσα ppc παντως ειχαν πεσει στα χερια με vga (qtek 9000,eten x500+ klp)ειχαν αισθητη καθυστερηση στην ταχυτητα,και με δυνατους επεξεργαστες!επισης δεν ξερω ποσα προγραμματα παιζουν αληθινα σε vga!ισως ολα τα παραπανω παιζουν το ρολο τους στη μη υπαρξη τετοιων οθονων συχνα! ΥΓ:το luna ειναι το καινουριο sirocco??? Τo αγαπημένο μου PPC ήταν το Dell X50v με VGA και κανένα πρόβλημα ταχύτητας και το είχα πολύ φορτωμένο. Τα περισσότερα σοβαρά προγράμματα είναι συμβατά για VGA και παίζουν άψογα. ps. Το luna είναι το luna.:p Τα PPC... ανευ τηλεφωνου, ουσιαστικα εχουν σβησει σαν ιδεα. Πλεον ο δρομος δειχνει και παει προς τα UMPC's τα οποια στην δευτερη τους γενια ειναι καλουτσικα στην τριτη θα ειναι super... Γενικα η πλατφορμα Windows Mobile ειναι αρκετα πισω, αναλογικα με την υπολοιπη εξελιξη. Ριχτε μια ματια στο OS του iphone ασχετα που ειναι κλειστο για την ωρα. Με τους ιδιους επεξεργαστες απλα πεταει, σαν λειτουργικοτητα ειναι αλλου... Ευτυχώς δεν έχουν σβήσει εντελώς ακόμη. Με χαρά βλέπω την HP να παρουσιάζει το ipaq 210 το οποίο είναι κατά τη γνώμη μου το καλύτερο PPC που παρουσιάζεται τα 2 τελευταία χρόνια αν κάνει αυτά που υπόσχεται και αν έχει την ποιότητα που περιμένω. Συμφωνούμε οτι τα WM είναι πολύ πίσω αν και σε κάποια site είδα ένα νεο Interface που ίσως παρουσιάσει στην επόμενη γενιά. Η είσοδος του iphone στην αγορά μόνο καλό θα κάνει στον ανταγωνισμό. Τελικά το "jesus phone" έχει βάση.:p Δε μπαίνω στη διαδικασία να συγκρίνω τις πλατφόρμες δεν έχει νόημα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stamstam13 Δημ. October 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2007 εγω θα προτιμουσα παντως να εχω το καισερ με ολες του τις ελλειψης παρα το HP 210 και ενα κινητο τηλεφωνο!η συγκλιση της τεχνολογιας ειναι ουσιαστικα το αυριο!αρα ειναι λογικο οταν φτασουν σε επιπεδο να μας φτιαχνουν καφε :lol: να ειναι χειροτερα απο μια καφετιερα αλλα ακριβοτερα απο αυτη! σιγουρα παντως τα λεφτα που ζητανε ειναι πολλα:( ειδικα στην ελλαδα που ολα παιρνουν την ανιουσα:O Παράθεση Health-fitness.gr , slimmingpills.gr , phen375greece.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. October 15, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2007 εγω θα προτιμουσα παντως να εχω το καισερ με ολες του τις ελλειψης παρα το HP 210 και ενα κινητο τηλεφωνο!η συγκλιση της τεχνολογιας ειναι ουσιαστικα το αυριο!αρα ειναι λογικο οταν φτασουν σε επιπεδο να μας φτιαχνουν καφε :lol: να ειναι χειροτερα απο μια καφετιερα αλλα ακριβοτερα απο αυτη! σιγουρα παντως τα λεφτα που ζητανε ειναι πολλα:( ειδικα στην ελλαδα που ολα παιρνουν την ανιουσα:O Eίναι θέμα προτεραιοτήτων. PPC απλό + κινητό απλό είναι ο τέλειος συνδιασμός γιατί έχεις 2 συσκευές που κάνουν αυτό που έχουν σχεδιαστεί να κάνουν. Το WM δεν έχει ουτε καν profiles. Bέβαια υπάρχουν 3rd party apps, αλλά μαζί με αυτές έρχονται οι ασυμβατότητες, οι αστάθειες, οι απώλειες μνήμης κτλ κτλ... Το kaiser είναι απλά ένας συμβιβασμός και μάλιστα πολύ ακριβός. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stamstam13 Δημ. October 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2007 οπως επισης ειναι συμβιβασμος να παρεις ενα ppc με 500 ευρω και να πρεπει να κουβαλας και κινητο μαζι σου ,να μην εχεις ιντερνετ 3G οπου θες κτλ...!ολα ειναι θεμα προτεραιοτητων!τι να το κανω εγω για παραδειγμα το hp 210 που μπορει να ειναι σουπερ,οταν καθεται ολη μερα σπιτι μου!σπιτι μου εχω και notebook οποτε δεν το χρειαζομαι!τσαντα δεν θα αρχισω να κουβαλαω μονο και μονο για ενα ppc!προτιμω τον υπολογιστη μου!ποιο ηταν το τελευταιο σου ppc phone?:) Παράθεση Health-fitness.gr , slimmingpills.gr , phen375greece.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
noone Δημ. October 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2007 Johner δεν πρόκειται να σε ξαναδούμε στην wm ενότητα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. October 15, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2007 οπως επισης ειναι συμβιβασμος να παρεις ενα ppc με 500 ευρω και να πρεπει να κουβαλας και κινητο μαζι σου ,να μην εχεις ιντερνετ 3G οπου θες κτλ...!ολα ειναι θεμα προτεραιοτητων!τι να το κανω εγω για παραδειγμα το hp 210 που μπορει να ειναι σουπερ,οταν καθεται ολη μερα σπιτι μου!σπιτι μου εχω και notebook οποτε δεν το χρειαζομαι!τσαντα δεν θα αρχισω να κουβαλαω μονο και μονο για ενα ppc!προτιμω τον υπολογιστη μου!ποιο ηταν το τελευταιο σου ppc phone?:) Tα απλά PPCs δεν είναι τόσο μεγάλα και χοντροκομμένα όπως τα PPC Phone Edition. Mόνο η οθόνη αυξάνει το μέγεθος γιατί συνήθως έχουν 3.5" και άνω. Κάτι που δυστυχώς έχει ξεχαστεί στις μέρες μας γιατί η οθόνη αφής πρεπει να είναι μεγάλη. Ή μήπως στην apple δεν ξέρουν και πέτυχαν την απόλυτη ευκολία χρήσης με τη μεγάλη οθόνη του iphone;:rolleyes: Ένα PPC μεταφέρεται πολύ εύκολα και το μικρό του πάχος βοηθά σε αυτό. qvga και εφαρμογές γραφείου δε γίνεται ρε παιδιά. Ας το καταλάβουμε αυτό. Απλά έχουμε μια ψευδαίσθηση οτι μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας από το ppc και δίνει μια αίσθηση σιγουριάς. Δε μπορεί να είναι αποδοτική μια τέτοια συσκευή. Τέλος επειδή ασχολούμαι αρκετά χρόνια με τα PPCs και με τις εφαρμογές τους ξέρω πολύ καλά τι ζητάει ο κόσμος από τις συσκευές τους και αυτό δεν είναι office applications. O κόσμος θέλει games, fancy εφαρμογές και today plugins και ένα τεράστιο ποσοστό navigation. Destinator, destinator, destinator. Η No1 εφαρμογή που μου ζητάνε όλοι. Δωρεάν βέβαια, άσχετα αν έδωσαν 700-1000 euros για την αγορά PPC Phone Edition... Tελευταίο μου PPC PE ήταν το HTC TyTN, αν και έχω δοκιμάσει αρκετά από τα τελευταία PPCs και έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου. Επιπλέον ήμουν σε φάση να αγοράσω κάποιο αλλά απογοητεύτικα τόσο πολύ από την αγορά που τα παράτησα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. October 15, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2007 Johner δεν πρόκειται να σε ξαναδούμε στην wm ενότητα; Εδώ θα είμαι και θα προσπαθώ να βοηθώ όσο μπορώ χωρίς να είμαι όμως κάτοχος wm συσκευής, ίσως ψάξω να βρω κανένα 4700 ή X50/1v, αν το 210 δεν είναι αυτό που περιμένουμε. Άλλωστε είμαι και mod στο ipmart οπότε θέλοντας και μη θα βρίσκομαι σε επαφή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agiorgitis Δημ. October 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2007 Θα συμφωνήσω με όσα είπε ο johner! Όλα ειναι θέμα προτεραιοτήτων... :!: Παράθεση http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kplr Δημ. October 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2007 Σε αυτού του τύπου τις συσκευές η VGA τουλάχιστον είναι απαραίτητη. Σε συσκευές 2,8" κατά τη γνώμη μου η vga ανάλυση ΔΕΝ είναι απαραίτητη.. Σε οποιαδήποτε συσκευή με μεγαλύτερη οθόνη προσωπικά δεν αγοράζω συσκευή αν δεν είναι vga. Από τη στιγμή που στις συσκευές με 2,8" και qvga ανάλυση τα Pixels δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι (και σε κοντινή απόσταση 2 pixels με το ίδιο χρώμα δεν μπορούν να διακριθούν ως διαφορετικά αλλά ως ενιαία εικόνα) η vga ανάλυση είναι μια πολυτέλεια που απλώς κάνει τη συσκευή πιο αργή.. Το πόσο σύγχρονη είναι μια συσκευή δεν έχει απολύτως καμία σημασία όταν η τεχνολογία που ενσαρκώνει ξεπερνάει τις δυνατότητες αντίληψης από τα αισθητήρια μας όργανα. (δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση την οπτική μας οξύτητα, η αλλιώς τη δυνατότητα να δικρίνουμε 2 σημεία ως διαφορετικά) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. October 15, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2007 Σε συσκευές 2,8" κατά τη γνώμη μου η vga ανάλυση ΔΕΝ είναι απαραίτητη.. Σε οποιαδήποτε συσκευή με μεγαλύτερη οθόνη προσωπικά δεν αγοράζω συσκευή αν δεν είναι vga. Από τη στιγμή που στις συσκευές με 2,8" και qvga ανάλυση τα Pixels δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι (και σε κοντινή απόσταση 2 pixels με το ίδιο χρώμα δεν μπορούν να διακριθούν ως διαφορετικά αλλά ως ενιαία εικόνα) η vga ανάλυση είναι μια πολυτέλεια που απλώς κάνει τη συσκευή πιο αργή.. Το πόσο σύγχρονη είναι μια συσκευή δεν έχει απολύτως καμία σημασία όταν η τεχνολογία που ενσαρκώνει ξεπερνάει τις δυνατότητες αντίληψης από τα αισθητήρια μας όργανα. (δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση την οπτική μας οξύτητα, η αλλιώς τη δυνατότητα να δικρίνουμε 2 σημεία ως διαφορετικά) Noμίζω οτι εστίασες σε λάθος σημείο. Η απαίτηση για VGA στις συγκεκριμένες συσκευές δεν είναι για αισθητικούς λόγους, αλλά για ποσότητα περιεχομένου. Μιλάω για real vga, έστω και αν τα στοιχεία της οθόνης γίνονται πολύ μικρά. Τότε μόνο θα μπορέσουμε να μιλάμε για πλοήγηση στο Internet ή για δημιουργία κειμένου και όχι edit στο word ή excel, γιατί κάτι άλλο είναι δύσκολο και χρονοβόρο με τέτοιες συσκευές. Όσο για τα υπόλοιπα, σίγουρα δεν είναι απαραίτητη η VGA, αλλά και το PPC δεν είναι απαραίτητο. Υπάρχει όμως, μπήκε στη ζωή κάποιων και η εξέλιξη είναι μοιραίο να συμβεί ή οι χρήστες να την απαιτήσουν. Έτσι γίνεται με όλες τις τεχνολογίες. Πάντως η διαφορά είναι παραπάνω από αισθητή στο μάτι. Όπως είπα και πριν βέβαια είμαι υπερ των μεγαλύτερων οθονων σε αυτες τις συσκευες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kplr Δημ. October 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2007 Noμίζω οτι εστίασες σε λάθος σημείο. Η απαίτηση για VGA στις συγκεκριμένες συσκευές δεν είναι για αισθητικούς λόγους, αλλά για ποσότητα περιεχομένου. Μιλάω για real vga, έστω και αν τα στοιχεία της οθόνης γίνονται πολύ μικρά. Τότε μόνο θα μπορέσουμε να μιλάμε για πλοήγηση στο Internet ή για δημιουργία κειμένου και όχι edit στο word ή excel, γιατί κάτι άλλο είναι δύσκολο και χρονοβόρο με τέτοιες συσκευές. Όσο για τα υπόλοιπα, σίγουρα δεν είναι απαραίτητη η VGA, αλλά και το PPC δεν είναι απαραίτητο. Υπάρχει όμως, μπήκε στη ζωή κάποιων και η εξέλιξη είναι μοιραίο να συμβεί ή οι χρήστες να την απαιτήσουν. Έτσι γίνεται με όλες τις τεχνολογίες. Πάντως η διαφορά είναι παραπάνω από αισθητή στο μάτι. Όπως είπα και πριν βέβαια είμαι υπερ των μεγαλύτερων οθονων σε αυτες τις συσκευες. Μάλλον δεν καταλαβαίνεις καλά τι εννοώ. Από τη στιγμή που το μάτι σου και ο εγκέφαλος σου δεν μπορεί να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ qvga και vga σε αυτήν την ανάλυση, αυτό σημαίνει ότι πρακτικά το μέγιστο περιεχόμενο που μπορείς να απεικονίσεις και στις 2 αναλύσεις είναι το ίδιο.. Θεωρητικά αν για την ανάλυση qvga φτιάξεις μικρότερα εικονίδια μπορείς να απεικονίσεις το ίδιο περιεχόμενο που απεικονίζεις με vga και το πρόγραμμα real vga. Είναι θέμα οπτικής αντίληψης. Από τη στιγμή που δεν μπορείς να δεις τη διαφορά μεταξύ qvga και vga, δεν αυξάνεις το μέγιστο δυνατό περιεχόμενο στην ανάλυση vga. Το θέμα είναι ότι πολύς κόσμος ξεγελάται, επειδή υπάρχουν προγράμματα σαν το realvga και νομίζει ότι η οθόνη τους απεικονίζει περισσότερα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. October 15, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2007 Μάλλον δεν καταλαβαίνεις καλά τι εννοώ. Από τη στιγμή που το μάτι σου και ο εγκέφαλος σου δεν μπορεί να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ qvga και vga σε αυτήν την ανάλυση, αυτό σημαίνει ότι πρακτικά το μέγιστο περιεχόμενο που μπορείς να απεικονίσεις και στις 2 αναλύσεις είναι το ίδιο.. Θεωρητικά αν για την ανάλυση qvga φτιάξεις μικρότερα εικονίδια μπορείς να απεικονίσεις το ίδιο περιεχόμενο που απεικονίζεις με vga και το πρόγραμμα real vga. Είναι θέμα οπτικής αντίληψης. Από τη στιγμή που δεν μπορείς να δεις τη διαφορά μεταξύ qvga και vga, δεν αυξάνεις το μέγιστο δυνατό περιεχόμενο στην ανάλυση vga. Το θέμα είναι ότι πολύς κόσμος ξεγελάται, επειδή υπάρχουν προγράμματα σαν το realvga και νομίζει ότι η οθόνη τους απεικονίζει περισσότερα. Έχω ζαλιστεί λιγάκι με τις αναλύσεις.:p Λοιπόν θα σου εξηγήσω ξανά τι εννοώ, αν και μπορεί να κάνω λάθος. http://tk109.matrix.jp/blog/archives/images/Wm5RealVGA.jpg Υποθέτουμε οτι η παραπάνω οθόνη είναι 2.8". Στην πρώτη photo είμαστε σε VGA και στη δεύτερη σε Real VGA. Aν εννοείς οτι και μια qvga μπορούμε να της αλλάξουμε ανάλυση (να μικρύνουμε τα πάντα δηλαδή), με το nyditot virtual display για παράδειγμα, συμφωνώ οτι γίνεται, αλλά δε θα υπάρχουν διαθέσιμα pixels για τη σωστή εμφάνιση των στοιχείων, ενώ στο real vga τα pixels μοιράζονται Ίσως εννοείς κάτι άλλο και εγώ άλλο.:O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tna Δημ. October 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 15, 2007 Τα wm είναι ιδανικά για όποιον θέλει σε μια συσκευή να έχει κάτι αρκετά παραπάνω από ένα τηλέφωνο. Κανένα κλειστό τηλέφωνο δεν προσφέρει skype , sip - voip και τόσες επιλογές σε εφαρμογές όσο ένα Ppc. Συμφωνώ πως η ανάπτυξη τους είναι πολύ αργή. Αλλά πολύ αργή είναι η ανάπτυξη γενικά των OS και των κινητών και αυτό συμβαίνει γιατί η αγορά δεν είναι εύκολο να προσαρμόζεται τόσο γρήγορα σε μεγάλες αλλαγές. Κατά την άποψη μου τα wm θα πρέπει να βελτιωθούν στο UI σε μεγάλο βαθμό αλλά δεν πρέπει να χάσουν την αίσθηση του Pc Παράθεση Ας επιχειρήσουμε... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kplr Δημ. October 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 16, 2007 Έχω ζαλιστεί λιγάκι με τις αναλύσεις.:p Λοιπόν θα σου εξηγήσω ξανά τι εννοώ, αν και μπορεί να κάνω λάθος. Υποθέτουμε οτι η παραπάνω οθόνη είναι 2.8". Στην πρώτη photo είμαστε σε VGA και στη δεύτερη σε Real VGA. Θα στο εξηγήσω διαφορετικά.. Την παραπάνω Photo βλέπουν πολλοί και νομίζουν πως η vga ανάλυση στην οθόνη τους των 2,8" θα τους προσφέρει κάτι εντυπωσιακά περισσότερο. Κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό. Σίγουρα ακόμα και στις 2,8" μια ανάλυση vga θα είχε μια μικρή διαφορά ως προς τη δυνατότητα μέγιστης απεικόνισης, αλλά η διαφορά αυτή κατά τη γνώμη μου είναι αμελητέα σε σύγκριση με τη μείωση της ταχύτητας που υφίσταται μια vga συσκευή. Για να σου εξηγήσω πολύ απλά τι εννοώ. Σε Vga ανάλυση στις 2,8" αναγκαστικά θα πήγαινες σε παραπάνω dpi απ'ότι στις 5" του Advantage ή στις 4" του hx4700 ώστε να μπορείς να διαβάζεις αυτά που απεικονίζει η οθόνη. Αυτό σημαίνει ότι δε χρησιμοποιείς τα extra pixels σου παρά σε μικρό ποσοστό, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να πετύχεις αντίστοιχη απεικόνιση και με qvga ανάλυση (με την κατάλληλη εφαρμογή).Αυτό γίνεται γιατί απλά στις 2,8" όσο καλύτερη και αν είναι μια οθόνη από πλευράς ανάλυσης εμείς δεν μπορούμε να το δούμε.. Άλλο ένα παράδειγμα είναι ο Opera που υποστηρίζει vga.. Αν έχεις qvga μπορείς να κάνεις zoom out και να αυξήσεις την μέγιστη απεικόνιση. Δεν μπορείς να κάνεις zoom out όμως σε vga συσκευή με 2,8" γιατί πολύ απλά δε θα βλέπεις τίποτα. Έτσι η διαφορά στη μέγιστη απεικόνιση μεταξύ vga και qvga για μια οθόνη με 2,8" είναι μικρή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. October 16, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. October 16, 2007 Άλλο ένα παράδειγμα είναι ο Opera που υποστηρίζει vga.. Αν έχεις qvga μπορείς να κάνεις zoom out και να αυξήσεις την μέγιστη απεικόνιση. Δεν μπορείς να κάνεις zoom out όμως σε vga συσκευή με 2,8" γιατί πολύ απλά δε θα βλέπεις τίποτα. Έτσι η διαφορά στη μέγιστη απεικόνιση μεταξύ vga και qvga για μια οθόνη με 2,8" είναι μικρή. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Και στην qvga και στην VGA μπορείς να κάνεις zoom out, στην qvga όμως το περιεχόμενο θα έχει το 1/4 των pixels μιας vga με το αντίστοιχο περιεχόμενο για να εμφανιστεί σωστά/καθαρά. Βέβαια η συζήτηση για μένα τουλάχιστον είναι πιο πολύ θεωρητική/υποθετική καθώς δεν έχω δει από κοντά 2.8"vga. To συμπέρασμα που βγάζω είναι οτι σε μια οθόνη ενός PPC υπάρχει ανάγκη να βλέπουμε πολύ περιεχόμενο. Μια true VGA και μια qvga θα μας δείξουν το ίδιο σε normal συνθήκες, αλλά την true VGA μπορείς να την αλλάξεις σε real VGA και να έχεις περισσότερη πληροφορία χωρίς απώλειες στην ποιότητα απεικόνισης. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
philip_1 Δημ. October 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 16, 2007 Το μονο συγουρο ειναι οτι ολο και περισσοτερες συσκευες θα αποκτησουν vga οθονες μιας και ειναι ενας δυνατος κρακτης ια την αγορα! Να ρωτησω και κατι μιας και δεν εχω δει απο κοντα? Η ιδια φωτογραφια πχ και στις δυο οθονες λογικα θα εχει αρκετη διαφορα ετσι,ειδικα οταν κανεις zoom φανταζομαι? Παράθεση A good wife always forgives her husband when she's wrong. Φιλιππος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts