azorza Δημοσιεύτηκε September 22, 2007 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε September 22, 2007 Προσπαθώντας να βγάλω μια άκρη σε σχεση με τα επαγγέλματα γύρω απο τους Η/Υ, ομολογώ οτι ειμαι σε αδιέξοδο. Τεχνικος Η/Υ και δικτύων, τεχνικος τεχνολογίας internet, προγραμματιστής multimedia εφαρμογών, video games, τεχνικος δικτύων και περιφερειακων συσκευών, κτλ. και δε συμαζεύεται. Τελικά ποιο από αυτα τα προγράμματα σπουδων που προσφέρουν τα ΙΕΚ, εχει τη μεγαλύτερη πέραση στην αγορα και προοπτικες εξέλιξης τα επόμενα χρόνια ? Δήλαδη με λιγα λόγια σε ποιο απο αυτα, τα χρήματα και ο χρόνος που θα αφιερώσει κάποιος για να τα σπουδάσει, δε θα παει χαμένος. Ολος αυτος ο σωρός ειδικοτητων που βγάζουν τα ΙΕΚ, ειναι αποτελεσμα μελετων και ερευνων της αγοράς εργασίας, ή τα βγάζουν απλώς για να εχουμε να λέμε, ειναι απάτες ? Εχει σπουδάσει καποιος απο εσας κατι σχετικο? Ποιες οι εμπειρειες του? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
psycoclan1 Δημ. September 22, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 22, 2007 θα μαθεις βασικα πραγματα κ εμπειρικα να διωρθωνεις pc να στηνεις δικτυα κλπ. ολα αυτα στηριζονται πανω σε θεωριες που πρεπει να εμβαθυνεις. Για τεχνικος σε μαγαζια του τυπου πλαισιο(που δεν εχουν προβλημα οταν χαλασει καποιο εξαρτημα η/υ να το παρουν κ να το πεταξουν κ να βαλουν αλλο) ειναι καλα τα ιεκ. Αν θες να μαθεις βαθια το hardware κ τα δικτυα τοτε θα πρεπει να πας σε καποιο αει ή τει και φυσικα να ασχοληθεις απο μονος σου. Παράθεση Επισκευτειτε την virtual πόλη μου και βοηθηστε στην εξελλιξη της! http://thesschester.myminicity.com/ και http://thesschester.myminicity.com/ind Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofromalimos Δημ. September 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2007 Δεν έχω σπουδάσει σε ΙΕΚ αλλά θα σου πω το εξής.Κατά κύριο λόγο κοροιδεύουν τον κόσμο και απλώς σου μαθαίνουν κάποια standard πράγματα.Αν δεν ενδιαφερθείς μόνος σου δεν θα μπορέσεις με τίποτα να ανταγωνιστείς έναν απόφοιτο ΤΕΙ ή ΑΕΙ.Εγώ σαν απόφοιτος ΤΕΙ και επειδή με ενδιέφερε πάντα η επιστήμη της πληροφορικής το βασικό που έμαθα είναι να σκέφτομαι.Και αυτό το έμαθα γιατί εκεί απέκτησα ένα γενικό background βάση του οποίου μπορώ να εξελιχθώ και να στηριχθώ σε πολλες περιπτώσεις βλαβών που έχω αντιμετωπίσει.Πρόταση μου, στον τομέα των δικτύων με τον οποίο ασχολούμαι είναι να πάρεις το πτυχίο σου από τα ΙΕΚ και στη συνέχεια να πάρεις και ένα CCNA της cisco.Αξίζει τον κόπο και είναι διεθνώς αναγνωρισμένο.Ελπίζω να βοήθησα,περιμένω τα σχόλια σου.Καλή τύχη. Α και κάτι ακόμα.Έχω γνωρίσει απόφοιτους ΙΕΚ που είναι στην κυριολεξία ΑΣΧΕΤΟΙ (ένας μου είπε για παράδειγμα ότι στο ΙΕΚ έχουν επεξεργαστές pentium 5 (το 2005 αυτό)) αλλά και απόφοιτους ΙΕΚ που ήταν πραγματικοί επιστήμονες.Οπότε ότι και να διαλέξεις, εξαρτάται από εσένα το αν θα πετύχεις ή όχι... Παράθεση Να έχεις φαντασία για να μην πεθάνεις από έκπληξη._ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos2004dj Δημ. September 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 23, 2007 Δεν έχω σπουδάσει σε ΙΕΚ αλλά θα σου πω το εξής.Κατά κύριο λόγο κοροιδεύουν τον κόσμο και απλώς σου μαθαίνουν κάποια standard πράγματα.Αν δεν ενδιαφερθείς μόνος σου δεν θα μπορέσεις με τίποτα να ανταγωνιστείς έναν απόφοιτο ΤΕΙ ή ΑΕΙ.Εγώ σαν απόφοιτος ΤΕΙ και επειδή με ενδιέφερε πάντα η επιστήμη της πληροφορικής το βασικό που έμαθα είναι να σκέφτομαι.Και αυτό το έμαθα γιατί εκεί απέκτησα ένα γενικό background βάση του οποίου μπορώ να εξελιχθώ και να στηριχθώ σε πολλες περιπτώσεις βλαβών που έχω αντιμετωπίσει.Πρόταση μου, στον τομέα των δικτύων με τον οποίο ασχολούμαι είναι να πάρεις το πτυχίο σου από τα ΙΕΚ και στη συνέχεια να πάρεις και ένα CCNA της cisco.Αξίζει τον κόπο και είναι διεθνώς αναγνωρισμένο.Ελπίζω να βοήθησα,περιμένω τα σχόλια σου.Καλή τύχη. Α και κάτι ακόμα.Έχω γνωρίσει απόφοιτους ΙΕΚ που είναι στην κυριολεξία ΑΣΧΕΤΟΙ (ένας μου είπε για παράδειγμα ότι στο ΙΕΚ έχουν επεξεργαστές pentium 5 (το 2005 αυτό)) αλλά και απόφοιτους ΙΕΚ που ήταν πραγματικοί επιστήμονες.Οπότε ότι και να διαλέξεις, εξαρτάται από εσένα το αν θα πετύχεις ή όχι... ++1!!! αν δεν ασχοληθεις μονος σου δεν θα μαθεις!προσωπικα πρωτα σκαλισα pc μονος και μετα πηγα στη σχολη!οσο για αει τει υπαρχουν ατομα τα οποια τελειωνουν πανεπιστημιο πληροφορικη και δεν ξερουν να ξεχωρησουν ενα δισκο sata απο ενα pata!! Παράθεση My Devices:Motorola timeport,one touch 701,se t29,N 6510,Siemens s55,5100,6610,3650,se p800,6600,7610,6630,nokia n70,nokia 6101,se k310,nokia n73,nokia 5500d,se k800i,Htc p3300,Htc p3600i,SE k850i vf,samsung d880,samsung d980,Htc touch diamond white,Samsung omnia2,nokia e52,blackberry 9700,Htc hero,Htc Desire,Iphone 4 16gb,Iphone 4s 64gb,samsung x-cover,samsung galaxy s3 mini,iphone 5s,iphone 6,samsung s6,note 5,mi max , mi5s plus ... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. September 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2007 Δεν έχω σπουδάσει σε ΙΕΚ αλλά θα σου πω το εξής.Κατά κύριο λόγο κοροιδεύουν τον κόσμο και απλώς σου μαθαίνουν κάποια standard πράγματα.Αν δεν ενδιαφερθείς μόνος σου δεν θα μπορέσεις με τίποτα να ανταγωνιστείς έναν απόφοιτο ΤΕΙ ή ΑΕΙ.Εγώ σαν απόφοιτος ΤΕΙ και επειδή με ενδιέφερε πάντα η επιστήμη της πληροφορικής το βασικό που έμαθα είναι να σκέφτομαι.Και αυτό το έμαθα γιατί εκεί απέκτησα ένα γενικό background βάση του οποίου μπορώ να εξελιχθώ και να στηριχθώ σε πολλες περιπτώσεις βλαβών που έχω αντιμετωπίσει.Πρόταση μου, στον τομέα των δικτύων με τον οποίο ασχολούμαι είναι να πάρεις το πτυχίο σου από τα ΙΕΚ και στη συνέχεια να πάρεις και ένα CCNA της cisco.Αξίζει τον κόπο και είναι διεθνώς αναγνωρισμένο.Ελπίζω να βοήθησα,περιμένω τα σχόλια σου.Καλή τύχη. Α και κάτι ακόμα.Έχω γνωρίσει απόφοιτους ΙΕΚ που είναι στην κυριολεξία ΑΣΧΕΤΟΙ (ένας μου είπε για παράδειγμα ότι στο ΙΕΚ έχουν επεξεργαστές pentium 5 (το 2005 αυτό)) αλλά και απόφοιτους ΙΕΚ που ήταν πραγματικοί επιστήμονες.Οπότε ότι και να διαλέξεις, εξαρτάται από εσένα το αν θα πετύχεις ή όχι... Συγνώμη μου θα πω την πατάτα μου αλλα έχω καιρό αυτή την απορία. Θα πάω για δευτερη χρονιά στο ΙΕΚ(δημόσιο) τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής, δικτύων και αυτοματισμού γραφείου και ποτέ δεν είπα ότι είμαι φοιτητής.. Όσοι με ρωτάνε τους λέω πηγαίνω στο τάδε ιέκ. Είμαι φοιτητής? Ποτέ δεν το έχω δει έτσι. Το βλέπω σαν σχολείο. Καλά το ότι δεν μαθαίνεις τίποτα στο ιεκ είναι γεγονός. Απο τεε είμαι και όταν μας κάνουν μάθημα γελάω με αυτα που μας "μαθαίνουν" :p Έτσι για την ιστορία: Ένας απ'την τάξη μου στο ιεκ ήθελε να του φτιάξω ένα pc και μου έφερε ένα χαρτί με το τι θέλει να έχει το pc του. Διαβάζω την λίστα και φτάνω στην ράμ. Γράφει "τουλάχιστον 4GB".. Τον κοιτάω και του λέω, τι θα την κάνεις ρε %$#%%^ 4GB ραμ? Και τι μου λέει? Μαντέψτε... Εδω ρε στο κινητό βάζω 4GB μνήμη, στον υπολογιστή δεν θα βάλω? < :lol: Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teo64x Δημ. September 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2007 ένας μου είπε για παράδειγμα ότι στο ΙΕΚ έχουν επεξεργαστές pentium 5 Σε ποιο ΙΕΚ; Να περάσουμε να πάρουμε μερικούς!! :p :lol: Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι δεν έχει νόημα να πας σε ΙΕΚ για να σπουδάσεις κάτι σχετικό με υπολογιστές. Αν θες πραγματικά να κάνεις κάτι, υπάρχουν ωραιότατα ΑΕΙ και ΤΕΙ όπου γίνονται πραγματικά, σοβαρά μαθήματα και δίνονται σοβαρά πτυχία. :) Παράθεση We're walking in the air, we're floating in the moonlit sky The people far below are sleeping as we fly Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos2004dj Δημ. September 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2007 Σε ποιο ΙΕΚ; Να περάσουμε να πάρουμε μερικούς!! :p :lol: Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι δεν έχει νόημα να πας σε ΙΕΚ για να σπουδάσεις κάτι σχετικό με υπολογιστές. Αν θες πραγματικά να κάνεις κάτι, υπάρχουν ωραιότατα ΑΕΙ και ΤΕΙ όπου γίνονται πραγματικά, σοβαρά μαθήματα και δίνονται σοβαρά πτυχία. :) καλο!ειχα να γελασω καιρο!!! +10 να περασουμε να παρουμε?μηπως κανει πολυ θορυβο η ψυκτρα τους ομως? Παράθεση My Devices:Motorola timeport,one touch 701,se t29,N 6510,Siemens s55,5100,6610,3650,se p800,6600,7610,6630,nokia n70,nokia 6101,se k310,nokia n73,nokia 5500d,se k800i,Htc p3300,Htc p3600i,SE k850i vf,samsung d880,samsung d980,Htc touch diamond white,Samsung omnia2,nokia e52,blackberry 9700,Htc hero,Htc Desire,Iphone 4 16gb,Iphone 4s 64gb,samsung x-cover,samsung galaxy s3 mini,iphone 5s,iphone 6,samsung s6,note 5,mi max , mi5s plus ... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Feanor83 Δημ. September 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 24, 2007 ego eimai teleiofitos TEI ilektronikis kai ola auta mporo na ta kano auta me ta iek exei parapei Παράθεση Nokia 3210, 6510 Sonyericsson Z1010, W850 , τώρα X8 με 4.1.2 Jeallybean @748Mhz!!!! + 4.4 kitkat Launcher Sharp 703SH LG Arena SONY XPERIA M4 AQUA Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts