Jump to content

eBay: Χρήση και Γενικές Ερωτήσεις

Silmur
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Κοιτα του ζήτησα να στείλει το προϊόν που είχα παραγγείλει ξανά γιατί δεν είχε έρθει. Δεν είχε απόθεμα άρα μου έκανε refund. Στο PayPal λέει ότι στις 8/4 ολοκληρώθηκε απλά η ερώτηση μου ήταν πότε θα μπουν στην κάρτα για να ξανά παραγγείλω.

Τι ακριβως ολοκληρωθηκε?

Απο το λινκ που εδωσα πιο πανω αν δεις στο σημειο που λεει: How refunds are credited, λεει οτι εξαρταται απο τον τροπο πληρωμης και μπορει να χρειαστουν μεχρι 30 ημερες.

If you paid with your debit card or credit card, your payment is refunded to that card. Refunds may take up to 30 days to appear on your statement.

If you paid with your bank account or PayPal balance, your payment is refunded to your PayPal balance.

Refunds are in the same currency and at the same conversion rate as the original payment.

Νομίζω ότι τα χρήματα θα πάνε στο balance του PayPal και όχι στην κάρτα.

Αν πάει στο balance tou PayPal μπορώ να τα στείλω στην κάρτα;

Αν πλήρωσες με κάρτα, θα πιστωθούν στην κάρτα μέσα σε περίπου τρεις εργάσιμες ημέρες. Έχει αναφερθεί πολλάκις στο παρόν θέμα.

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Αν πάει στο balance tou PayPal μπορώ να τα στείλω στην κάρτα;

Σύμφωνα με τα παραπάνω θα πιστωθούν στην κάρτα αλλά και στο balance να πήγαιναν θα μπορούσες και πάλι να τα στείλεις μετά στην κάρτα.

Ευχαριστώ και τους 2 για τις απαντήσεις. Θα περιμένω τις επόμενες μέρες να δω τι θα γίνει και αν έχω θέμα θα ενημερώσω

Ψανω να βρω που αποθηκεύονται οι παλιές αγορες που έχω κανει απο ebay, γιατί ψαχνω κατι που είχα πάρει πριν 2 χρόνια περιπου, που μπορω να τις βρω;

Ψανω να βρω που αποθηκεύονται οι παλιές αγορες που έχω κανει απο ebay, γιατί ψαχνω κατι που είχα πάρει πριν 2 χρόνια περιπου, που μπορω να τις βρω;

Αν πληρωσες με PayPal ψάξε από κει

No root->No problem

Μεσα στο my ebay μπορεις να δεις αγορες που εχεις κανει μεσα στα 3 τελευταια χρονια.

Πηγαινε στο: http://www.ebay.com και κανε κλικ στο: Help & Contact στο πανω μερος της σελιδας.

Στην επομενη σελιδα στο σημειο: How can we help? πλητρολογησε: Can't find your item in My eBay

Θα σου εμφανισει οδηγιες σχετικα με το πως θα δεις τα αντικειμενα μεσα στο my ebay.

Στο παρακατω λινκ περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με το my ebay:

http://pages.ebay.com/help/account/my-ebay.html

Μπορείς να δεις το feedback ενός συγκεκριμένου αντικειμένου? Και όχι το συνολικό feedback του πωλητή?

Πηγαινε στο αντικειμενο που σε ενδιαφερει απο τον συγκεκριμενο πωλητη και στην δεξια πλευρα της σελίδας κανε κλικ στο ονομα του πωλητη.

Θα εμφανιστει μια σελιδα με την κριτικη του πωλητη. Δεξια υπάρχει ενα λινκ: See all feedback. Κανε κλικ στο λινκ. Στην συνεχεια θα δεις μια σελίδα με την κριτικη σε ολα τα αντικειμενα του πωλητη. Σε καποιες κριτικες θα δεις και τον αριθμο του αντικειμενου.

Αυτο ισως σε βοηθησει να δεις τι λενε αλλοι αγοραστες για το καθε αντικειμενο του πωλητη.

Τωρα σχετικα με την κριτικη (feedback), περισσοτερα δες το παρακατω λινκ:

http://pages.ebay.com/help/feedback/allaboutfeedback.html

Αυτό το γνωρίζω, εγώ ρωτάω αν υπάρχει τρόπος να δεις μόνο το συγκεκριμένου αντικειμένου το feedback. Ευχαριστώ πάντως.

εδω και πολυ καιρο!

επισης πολλες χαμενες

εμενα μεχρι τη μεγαλη βδομαδα μου ερχοντουσαν απο γρηγορα μεχρι κανονικα

τωρα βλεπω καθυστερησεις και μια εχει χαθει ηδη

Η θήκη πάντως που παράγγειλα στις 5/4 έφτασε πριν τρεις μέρες. Τον ασύρματο φορτιστή που είναι και power bank που πήρα την ίδια μέρα, ακόμη το περιμένω.

Έχει αγοράσει κανείς από Κίνα μέσω ολλανδικού ταχυδρομείου με shipping μέσω ΤΝΤ;

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

• 2 weeks later...

Μου προέκυψε ένα θέμα με έναν κινέζο και θέλω να το μοιραστώ - να μου δώσετε τα φώτα σας...

στις 4/4/2015 παράγγειλα μια sd card. Μου ήρθε το πακέτο, αλλά αντί για κάρτα sd είχε μέσα 5 ζελατίνες προστασίας για τηλεκοντρόλ ! :lol:

Στέλνω φωτογραφία με την εξ. ετικέτα του δέματος στον κινέζο, ρωτώντας τον αν αναγνωρίζει το δέμα, ναι μου λέει, είναι το δικό μου, του στέλνω 2ο μέιλ με φωτο του περιεχομένου και κάνει τον κινέζο. Μου είπε να μου ξαναστείλει πάλι δέμα με κάρτα sd. Δεν έχω απαντήσει ακόμα και θέλω να σας ρωτήσω, αν περάσει η ημ/νία οπου θα έπρεπε να προβάλλω την ένστασή μου στο ebay, θα έχω πρόβλημα; έστω δηλαδή οτι του λέω ναι, ξαναστείλε και κάνει 1 μήνα, υπάρχει θέμα με τα χρήματά μου & την παραγγελία μου; με "αναγνωρίζει" το ebay ή οχι;

ευχαριστώ...

Μου προέκυψε ένα θέμα με έναν κινέζο και θέλω να το μοιραστώ - να μου δώσετε τα φώτα σας...

στις 4/4/2015 παράγγειλα μια sd card. Μου ήρθε το πακέτο, αλλά αντί για κάρτα sd είχε μέσα 5 ζελατίνες προστασίας για τηλεκοντρόλ ! :lol:

Στέλνω φωτογραφία με την εξ. ετικέτα του δέματος στον κινέζο, ρωτώντας τον αν αναγνωρίζει το δέμα, ναι μου λέει, είναι το δικό μου, του στέλνω 2ο μέιλ με φωτο του περιεχομένου και κάνει τον κινέζο. Μου είπε να μου ξαναστείλει πάλι δέμα με κάρτα sd. Δεν έχω απαντήσει ακόμα και θέλω να σας ρωτήσω, αν περάσει η ημ/νία οπου θα έπρεπε να προβάλλω την ένστασή μου στο ebay, θα έχω πρόβλημα; έστω δηλαδή οτι του λέω ναι, ξαναστείλε και κάνει 1 μήνα, υπάρχει θέμα με τα χρήματά μου & την παραγγελία μου; με "αναγνωρίζει" το ebay ή οχι;

ευχαριστώ...

refund ζήτα και πάρε την κάρτα από άλλον.

ευχαριστώ...

Μπορεις να ανοιξεις case στο ebay 30 μερες μετα το estimated delivery date. Μετα το ebsy δεν σε καλυπτει. Στην προκειμενη περιπτωση, γνωμη μου ειναι να μην δεχτεις να σου ξαναστειλει, μυριζει απατεωνια αυτο με τις ζελατινες. Ανοιξε case στο ebay και ζητα refund. Εφοσον εχεις και φωτογραφιες με το περιεχομενο δεν θα εχεις θεμα. Εχεις και την επιλογη του paypal, αν την σγορα την εκανες μεσω paypal, αλλα οι διαδικασιες για refund μεσω ebay ειναι πολυ πιο γρηγορες.

The day is my enemy, the night my friend

Σε μένα κάθε μέρα που περνάει, το estimate delivery date πάει δύο τρεις μέρες πίσω. Από ποια ημερομηνία να μετρήσω 30 μέρες;

Σε μένα κάθε μέρα που περνάει, το estimate delivery date πάει δύο τρεις μέρες πίσω. Από ποια ημερομηνία να μετρήσω 30 μέρες;

Επικοινωνησε με το Customer support. Ειναι λιγο περιεργο να αλλαζει η ημερομηνια, μπορει να ειναι bug.

Πηγαινε στο: http://www.ebay.com/ και στο πανω μερος της σελίδας κανε κλικ στο: Help & Contact

Θα δεις: Need our assistance? και κανεις κλικ στο: Contact us

Απο τη στιγμη που κανεις την αγορα, το estimation delivery date δεν αλλαζει. Για παραδειγμα, αν το αγορασεις σημερα και το estimation delivery date ειναι 15 με 30 Μαιου, εχεις δικαιωμα να ανοιξεις case μετα τις 30 Μαιου. Εχεις περιθωριο 30 μερες να το κανεις αυτο. Για να δεις πιο ειναι το estimation delivery date, πηγαινε στο my ebay->purchase history και δες το αντικειμενο που αγορασες. Εκει θα σου γραφει διαφορες πληροφοριες, μεταξυ αλλων και το estimation delivery date σε ενα μπλε πλαισιο, το οποιο δεν αλλαζει! Αν αλλαζει υπαρχει προβλημα, αλλα δεν το εχω ακουσει ξανα αυτο. Μηπως εσυ απλως βλεπεις το αντικειμενο χωρις να πας στο purchase history και κοιτας εκει το estimation delivery date? Αυτο λογικο ειναι να αλλαζει καθε μερα που περνα.

The day is my enemy, the night my friend

Έπρεπε να κρατήσω τουλάχιστον ένα screenshot αμέσως μετά την αγορά. Σε μήνυμα που έστειλα στον κινέζο σε έντονο ύφος, ξαφνικά εμφανίστηκε και tracking number.