Jump to content

eBay: Χρήση και Γενικές Ερωτήσεις

Silmur
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αυτο που λες, το σκεφτηκα.

Αλλα ποσο πρακτικο ειναι?

Πρεπει να ειμαστε και οι δυο online την ιδια στιγμη. Πχ αυτος ειναι αμερικη, αλλο timezone κλπ

Δεν υπαρχει ασφαλεστερος τροπος;

Το έχω κάνει με ξένο πωλητή.

Απλά πρέπει να είναι πολύ συνεργάσιμος για να δεχτεί να το κάνει.

καλημερα σε ολους..εχει ενας φιλος iphone 5 αγορασμενο απο αμερικη ξεκλειδωτο ποιανει σημα κανονικα..ειναι το μοντελο Α1428 ομως..υπαρχει πιθανοτητα να ποιασει 3G/4G.?δεν εχει ιδεα απο αυτα..

Τι σχέση έχει αυτό που ρωτάς με τις διαδικασίες του eBay που συζητάμε εδώ.

Ρώτα το στο θέμα της συσκευής.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Περιμένω ένα έμα από Αμερική (από αγορά μέσω ebay) και στο tracking η τελευταία ανανέωση γράφει "Customs clearance". Αυτό παίζει να σημαίνει ότι το μπλόκαρε το τελωνείο ή ότι πέρασε κανονικά;
Μη γκρινιάζεις που δε σου 'ρθε η ζαριά, τζογάρισε στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα!

Τελικα καταληγουμε ομως οτι το offer που ζητα να κανω, απλα 'δεν υπαρχει'.

Γι αυτο ρωτησα εδω, μηπως ειναι μια διαδικασια που εγω αγνοω.

Θα του πω οτι 'δεν παιζει' αυτο που λες, απορω πως μου το πε.

Το έχω κάνει με ξένο πωλητή.

Απλά πρέπει να είναι πολύ συνεργάσιμος για να δεχτεί να το κάνει.

Τι σχέση έχει αυτό που ρωτάς με τις διαδικασίες του eBay που συζητάμε εδώ.

Ρώτα το στο θέμα της συσκευής.

σορρυ ειναι απο κιν κ δεν το ειδα..καποιος mod ας το σβησει..

Αν και το εξηγεις, δεν καταλαβα.

Η ολη διαδικασια δεν μπορει να γινει μεσω ebay?

Δεν θελω να περασω τη διαδικασια διχως να εχει 'καταγραφει' απο το ebay, ωστε να ειμαι διασφαλισμενος σε καθε ενδεχομενο.

Βασικα το story εχει ως εξης:

μου προσφερει το προιον, σε τιμη χαμηλοτερη απο αυτη που εχει στο ebay, ειδικα για μενα. (μετα απο διαπραγματευσεις)

Και μου λεει 'κανε μου offer με την τιμη που ειπαμε, και θα το αποδεχτουμε απο σενα'.

Αλλα πως μπορει να γινει αυτο;

Εξασφαλίζεσαι αφού πληρώνεις μέσω paypal. Αυτο που λέω είναι ότι του σου στέλνει ή του στέλνεις το mail του paypal σε μήνυμα στο ebay σε στύλ για παράδειγμα minotavros at yah point greece (minotavros@yahoo.gr). Ξαναλέω αυτο γίνεται επειδή το ebay δεν αφήνει να ανταλλάσσονται μηνύματα που περιέχουν λέξεις όπως 'yahoo', 'gmail', και σύμβολα όπως '@' . Το έχω κανει με πωλητή του ebay ο οποίος ήταν γατόνι και ο ίδιος μου το ειπε :)

Αν μπορειτε να συνενοηθείτε εκτος ebay αλλά πάλι η συναλλαγή να γίνει με paypal ακόμα καλύτερα.

No root->No problem

Μη μπερδεύετε το auction με το best offer. Μία αγγελία μπορεί να έχει επιλογή 'Buy it now" και "Best offer" και να μην έχει καθόλου "auction". Άρα, αν θέλεις να κινήσεις τη διαδικασία μέσω ebay, ζήτα από τον πωλητή να ενεργοποιήσει μόνο τη δυνατότητα για "best offer" και όχι για "auction". Σε αυτή τη περίπτωση θα μπορεί να δει το δικό σου best offer (ακόμα και αν γίνουν άλλα, από άλλους χρήστες) να το αποδεχτεί, καθώς και να απορρίψει των υπολοίπων (αν γίνουν προσφορές).

Μακάρι να το κανει έτσι αλλά αν το κάνει ο πωλητής όπως λέω εγώ θα γλιτώσει και το πόσο που κραταει το ebay για τη συναλλαγή οπότε ειναι και ποιο ευκολο και ποιό πιθανό να το κάνει. Ποιος μπερδευεται :p ?
No root->No problem

Γι'αυτό είπα...

... αν θέλεις να κινήσεις τη διαδικασία μέσω ebay...

Σαφώς και τους συμφέρει και τους δύο περισσότερο εκτός ebay και απ'ευθείας μέσω paypal. Από άποψη ασφάλειας τώρα, προσωπική επιλογή. Προσωπικά, θα επέλεγα απ'ευθείας συναλλαγή μόνο αν ήξερα από άλλες αγορές τον πωλητή ή είχα πολύ καλό feedback από γνωστούς/φίλους.

Αυτός που μπερδεύτηκε είναι μάλλον ο φίλος μας που φάνηκε να μη γνωρίζει τις διαφορές μεταξύ των 3 επιλογών. Σόρρυ κιόλας που προσπάθησα να βοηθήσω :O

παιδες παραγγειλα ενα κιν και ακουστικα απο το ebay και αναρωτιεμαι απο που θα τα παραλαβω? απο ελτα?

ανάλογα τι shipping επιλογή έβαλες.. το πιο πιθανόν είναι να τα παραλάβεις από το ταχυδρομείο όταν θα σου αφήσουν σημείωμα στο σπίτι σου.. tracking number έχεις?

ανάλογα τι shipping επιλογή έβαλες.. το πιο πιθανόν είναι να τα παραλάβεις από το ταχυδρομείο όταν θα σου αφήσουν σημείωμα στο σπίτι σου.. tracking number έχεις?

Economy Int'l Shipping στο κινητο

AusPost Air Mail Parcel στα ακουστικα

Tracking number εχς για το κινητο.

Επειτα απο διαπραγματευση, ενας seller δεχτηκε να μου πουλησει ενα item σε χαμηλοτερη τιμη απο αυτη που το πουλα στο ebay.

Για το λογο αυτο, μου εστειλε μεσω ebay, ενα invoice να το πληρωσω μεσω paypal, και το αποδεχτηκα-πληρωσα.

Αυτο το αντικειμενο τωρα, θα μου εμφανιζεται στο summary των orders στο ebay?

Δεν εχω συνηθισει να 'αγοραζω' κατι στο ebay και να μην μπορω να το δω/παρακολουθησω μεσω του summary.

Επειτα απο διαπραγματευση, ενας seller δεχτηκε να μου πουλησει ενα item σε χαμηλοτερη τιμη απο αυτη που το πουλα στο ebay.

Για το λογο αυτο, μου εστειλε μεσω ebay, ενα invoice να το πληρωσω μεσω paypal, και το αποδεχτηκα-πληρωσα.

Δεν εχω συνηθισει να 'αγοραζω' κατι στο ebay και να μην μπορω να το δω/παρακολουθησω μεσω του summary.

Αυτό που ρωτάς το βλέπεις μόνος σου σε 2 δευτέρα.

Μπες στο myebay και δες.

Αν δεν είναι εκεί, δεν αποτελεί επίσημη αγορά μέσω eBay, με ότι συνεπάγεται αυτό.

Amazon Fire stick 4k max

To βλέπεις στο ''order history'' μέσα στο paypal. Καλυμμένος εισαι μην αγχώνεσαι

No root->No problem

Economy Int'l Shipping στο κινητο

AusPost Air Mail Parcel στα ακουστικα

Tracking number εχς για το κινητο.

και τα δύο από ταχυδρομείο.. τα ακουστικά αν είναι μικρό το δέμα μπορεί να στο φέρει και σπίτι

Υπαρχει τροπος να δω ποτε ηταν τελευταια φορα online ενας seller?

oxi

.

.

.

.

.

.

.

Περιμενω κατι απο Fedex απο Αγγλια. Ξερει κανεις με ποια ταχυδρομική υπηρεσία συνεργαζεται στην ελλαδα για να ξερω που να περιμενω και απο που θα παραλαβω;

Ελτα, ελτα courier(πιστεψτε με ειναι διαφορετικο απο τα ελτα) ή καποια ιδιωτικη courier?

Περιμενω κατι απο Fedex απο Αγγλια. Ξερει κανεις με ποια ταχυδρομική υπηρεσία συνεργαζεται στην ελλαδα για να ξερω που να περιμενω και απο που θα παραλαβω;

Ελτα, ελτα courier(πιστεψτε με ειναι διαφορετικο απο τα ελτα) ή καποια ιδιωτικη courier?

Βρήκες πωλητή από eBay Uk που στέλνει με fedex;

Ποτέ δεν έχω πετύχει τέτοια περίπτωση.

Amazon Fire stick 4k max

Βρήκες πωλητή από eBay Uk που στέλνει με fedex;

Ποτέ δεν έχω πετύχει τέτοια περίπτωση.

Ναι, στελνει με fedex.

Μαλλον με speedex πρεπει να συνεργαζονται. Αν ξερει κανεις σχετικα ας πει.

Ναι, στελνει με fedex.

Μαλλον με speedex πρεπει να συνεργαζονται. Αν ξερει κανεις σχετικα ας πει.

με fedex θα σου έρθει... υπάρχει παράρτημα και στην Ελλάδα..

με fedex θα σου έρθει... υπάρχει παράρτημα και στην Ελλάδα..

Με fedex δεν θα ερθει, γιατι δεν εχει παντου fedex....

Με fedex δεν θα ερθει, γιατι δεν εχει παντου fedex....

εγώ ότι έχω παραγγείλει από εξωτερικό που χρησιμοποιούσαν fedex με fedex μου ήρθε.. Μένω Πειραιά.. τώρα το παντού που λές δεν γνωρίζω

εγώ ότι έχω παραγγείλει από εξωτερικό που χρησιμοποιούσαν fedex με fedex μου ήρθε.. Μένω Πειραιά.. τώρα το παντού που λές δεν γνωρίζω

και μενα το ιδιο...

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

μαζι με το κιν και τα ακουστικα που σας εχω πει παρειγγηλα και μια θηκουλα για τι κιν .. και αυτη στο ταχυδρομειο θα ειναι? επισης θα μ στειλουν ε-μαιλ οταν φτασουν τα αντικειμενα ?