Jump to content

eBay: Χρήση και Γενικές Ερωτήσεις

Silmur
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τι να πω δεν ξέρω...

Εν τω μεταξύ, έχει 5-6 μέρες και δεν μου έχει δώσει τα λ7 μου πίσω. Τι να κάνω?

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Τι να πω δεν ξέρω...

Εν τω μεταξύ, έχει 5-6 μέρες και δεν μου έχει δώσει τα λ7 μου πίσω. Τι να κάνω?

Το dispute το εκανες escalate σε claim? Αν οχι, κανε το και μην ασχολεισαι παλι. Σε 10 ημερες το paypal θα σου επιστρεψει ΟΛΑ τα χρηματα

[sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας

Δεν έχω κάνει ποτέ αγορά απο εξωτερικό.

Είδα αυτό http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200223507315 το laptop και λέει FREE SHIPPING WORLWIDE.

Δηλαδή με 1299$-833 EUR το έχω στα χέρια μου ;

...

Δεν έχω κάνει ποτέ αγορά απο εξωτερικό.

Είδα αυτό http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200223507315 το laptop και λέει FREE SHIPPING WORLWIDE.

Δηλαδή με 1299$-833 EUR το έχω στα χέρια μου ;

Και καλα θα κανεις να μην αρχισεις με τετοιου ειδους αγορα :lol: για τους παρακατω λογους

1. Η τιμη αμμεσης αγορας ειναι 1499$ και οχι 1299$

2. Το τελωνειο το ξεχασες?

3. Το buyer protection που ειναι μονο 200$ το ειδες?

4. και κυριοτερο. Αν διαβαζες τα feedback του πωλητη δε θα εμπαινες στο κοπο να ρωτησεις καθολου ;)

[sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας

Και καλα θα κανεις να μην αρχισεις με τετοιου ειδους αγορα :lol: για τους παρακατω λογους

1. Η τιμη αμμεσης αγορας ειναι 1499$ και οχι 1299$

2. Το τελωνειο το ξεχασες?

3. Το buyer protection που ειναι μονο 200$ το ειδες?

4. και κυριοτερο. Αν διαβαζες τα feedback του πωλητη δε θα εμπαινες στο κοπο να ρωτησεις καθολου ;)

1 Ναι ξέρω.

2 Όχι δεν το ξέχασα αλλα γιατί τοτε λέει FREE SHIPPING;

3 Τώρα το πρόσεξα.

4 97% θετικό είναι άσχημο; Δηλαδή πρέπει να κοιτάω για 100% ; :wacko:

...

παιδια εχει 20 μερες που περιμενω μια φανελα απο αμερικη abercrombie και ακομα τιποτα,ακουσα κατι για απεργιες,παιζει τπτ τετοιο η υπαρχει προβλημα

Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια.

Μη πάντα επίστασθαι προθύμεο, μη πάντων αμαθής γένη.

Εμενα πάντως ακόμα να μου δώσει τα λεφτά το πειπαλ:mad::mad::mad::mad:

Εκανα dispute stis 12-5:X και claim mesa se 2 wres

Τι να κανω???

Μέγιστο μέγεθος υπογραφής 16 kiB

μετά από αρκετές απροβλημάτιστες συναλλαγές στο ebay, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσω και εγώ πρόβλημα, και θα ήθελα την άποψη σας επί τούτου!

15/4 κερδίζω και πληρώνω ένα Bluetooth handsfree

17/4 ο πωλητής με ενημερώνει πως το έστειλε

30/4 το παραλαμβάνω και διαπιστώνω πως είναι ελαττωματικό (δεν φόρτιζε)

την ίδια ημέρα επικοινωνώ με τον πωλητή και μου δίνει άμεσα διεύθυνση επιστροφής

02/05 το στέλνω πίσω

17/05 επικοινωνώ με πωλητή για να ρωτήσω αν το παρέλαβε, και μου λέει όχι αλλά θα με ειδοποιήσει μόλις το παραλάβει

~30/05 είναι η καταληκτική ημερομηνία για να ξεκινήσω dispute.

να σημειώσω πως ο πωλητής είναι ευγενέστατος, από Κίνα, με καλούτσικα Αγγλικά, απαντάει άμεσα και ευγενικά, και έχει καλό rating (99,7% για 3500 συναλλαγές).

Δεν ξέρω. Δείχνει σωστή/επαγγελματική συμπεριφορά αλλά ο καιρός περνάει και ανησυχώ μήπως χάσω δια παντός τα χρήματα μου...

Εσείς τι λέτε?

Lefteris

Dispute μπορείς να κάνεις το λιγότερο σε 10 ημέρες από την αγορά και το περισσότερο σε 60.

Άρα 15/6 είναι η καταληκτική ημερομήνια για να κάνεις dispute σύμφωνα με την αγορά σου στις 15/4.Περίμενε λίγο ακόμα αλλά στέιλε και κανά email να δείς τι κινήσεις κάνει ο seller.Από 2 αναπάντητα mail ή pm και μετά κάνεις dispute χωρίς να το πολυσκέφτεσαι.

scottas

Περιμένεις να σου έρθει mail από το paypal με την επιβεβαίωση της επιστροφής ή όχι των χρημάτων.Αργεί πάντως..

Lefteris

Dispute μπορείς να κάνεις το λιγότερο σε 10 ημέρες από την αγορά και το περισσότερο σε 60.

Άρα 15/6 είναι η καταληκτική ημερομήνια για να κάνεις dispute σύμφωνα με την αγορά σου στις 15/4.Περίμενε λίγο ακόμα αλλά στέιλε και κανά email να δείς τι κινήσεις κάνει ο seller.

Για αγαθά που έχεις πληρώσει μέσω paypal, σε στέλνει στο paypal υποχρεωτικά για να κάνεις dispute. και το paypal έχει ως όριο τις 45 ημέρες...

Οι 60 ημέρες είναι για dispute μέσω του ebay, σε περίπτωση που δεν έχεις χρησιμοποιήσει paypal.

Από 2 αναπάντητα mail ή pm και μετά κάνεις dispute χωρίς να το πολυσκέφτεσαι.

Όσα και να του στείλω, ο άνθρωπος θα μου απαντήσει, είναι πολύ ευγενικός και εξυπηρετικός, αλλά η απάντηση θα είναι πως δεν το παρέλαβε ακόμα... :/

• 2 weeks later...

Παιδια χελπ!!!

Αγορασα ενα προιον απο το ebay το οποιο και πληρωσα, και τωρα μου γραφει "eBay Note: This user is no longer registered on eBay."

Τι κανω???:X

μετά από αρκετές απροβλημάτιστες συναλλαγές στο ebay, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσω και εγώ πρόβλημα, και θα ήθελα την άποψη σας επί τούτου!

15/4 κερδίζω και πληρώνω ένα Bluetooth handsfree

17/4 ο πωλητής με ενημερώνει πως το έστειλε

30/4 το παραλαμβάνω και διαπιστώνω πως είναι ελαττωματικό (δεν φόρτιζε)

την ίδια ημέρα επικοινωνώ με τον πωλητή και μου δίνει άμεσα διεύθυνση επιστροφής

02/05 το στέλνω πίσω

17/05 επικοινωνώ με πωλητή για να ρωτήσω αν το παρέλαβε, και μου λέει όχι αλλά θα με ειδοποιήσει μόλις το παραλάβει

~30/05 είναι η καταληκτική ημερομηνία για να ξεκινήσω dispute.

να σημειώσω πως ο πωλητής είναι ευγενέστατος, από Κίνα, με καλούτσικα Αγγλικά, απαντάει άμεσα και ευγενικά, και έχει καλό rating (99,7% για 3500 συναλλαγές).

Δεν ξέρω. Δείχνει σωστή/επαγγελματική συμπεριφορά αλλά ο καιρός περνάει και ανησυχώ μήπως χάσω δια παντός τα χρήματα μου...

Εσείς τι λέτε?

τελικά πήρα full refund, αφού ο πωλητής έλαβε την επιστροφή σήμερα, 1 μήνα αφού το έστειλα!

το θέμα είναι, δεν βλέπω κάτι στο paypal balance μου. είχα πληρώσει με χρεωστική κάρτα. θα μπουν στην κάρτα τα χρήματα?

edit: άκυρο, τώρα είδα το history του paypal και λέει refund to credit card. οπότε θα περιμένω

πάντως ο πωλητής άριστος. μετά το refund μου έστειλε email ρωτώντας πόσα πλήρωσα για να το στείλω πίσω, έτσι ώστε να μου τα στείλει και αυτά ξεχωριστά!

τελικά πήρα full refund, αφού ο πωλητής έλαβε την επιστροφή σήμερα, 1 μήνα αφού το έστειλα!

το θέμα είναι, δεν βλέπω κάτι στο paypal balance μου. είχα πληρώσει με χρεωστική κάρτα. θα μπουν στην κάρτα τα χρήματα?

edit: άκυρο, τώρα είδα το history του paypal και λέει refund to credit card. οπότε θα περιμένω

πάντως ο πωλητής άριστος. μετά το refund μου έστειλε email ρωτώντας πόσα πλήρωσα για να το στείλω πίσω, έτσι ώστε να μου τα στείλει και αυτά ξεχωριστά!

Να σε ρωτήσω. Ιδες το υπόλοιπο της κάρτας σου είναι τα χρήματα που σου γύρισαν μέσα. Γιατι και μενα μου ειπε refunded αλλά τα χρήματα δεν έχουν μπει ακόμα στην κάρτα μου εδω και 6 ημέρες, σε ερώτηση μου στο paypal μου είπαν οτι μπορεί θα καθυστερήσουν και 30 ημέρες.

.

Να σε ρωτήσω. Ιδες το υπόλοιπο της κάρτας σου είναι τα χρήματα που σου γύρισαν μέσα. Γιατι και μενα μου ειπε refunded αλλά τα χρήματα δεν έχουν μπει ακόμα στην κάρτα μου εδω και 6 ημέρες, σε ερώτηση μου στο paypal μου είπαν οτι μπορεί θα καθυστερήσουν και 30 ημέρες.

.

όχι δεν τα είδα ακόμα, γι αυτό ρώτησα εδώ. μόλις τα έρθουν θα ενημερώσω πάντως. κανείς με ανάλογη εμπειρία? όντως καθυστερούν τόσο πολύ?

όχι δεν τα είδα ακόμα, γι αυτό ρώτησα εδώ. μόλις τα έρθουν θα ενημερώσω πάντως. κανείς με ανάλογη εμπειρία? όντως καθυστερούν τόσο πολύ?

Αυτα λεει το Paypal

Dear Nikolaos,

Thank you for contacting PayPal in relation to the refund from 12 Volt

Shop.

PayPal shall make reasonable efforts to ensure that refunds to credit cards

are processed in a timely manner. It may take up to 30 days for the funds

to be credited back to the card, depending on your card issuer.

.

Αμέσως dispute από το Paypal. Δεν υπάρχει τρόπος να επικοινωνήσεις μαζί του, εκτός αν έχεις ήδη κάποια στοιχεία του.

Του εστειλα mail και μου λεει οτι το εχει στειλει και κατι εγινε με το account του!.....

Αμα δω οτι δεν ερχεται θα κανω dispute.

Αυτα λεει το Paypal

Dear Nikolaos,

Thank you for contacting PayPal in relation to the refund from 12 Volt

Shop.

PayPal shall make reasonable efforts to ensure that refunds to credit cards

are processed in a timely manner. It may take up to 30 days for the funds

to be credited back to the card, depending on your card issuer.

.

τελικά εμένα μπήκαν σήμερα αλλά με valeur 30/5! όταν βγήκε το refund δηλαδή. παίζει και νωρίτερα!

• 2 weeks later...
Ξέρετε πόσο θέλει να ρθει ενα δεμα απο χονκ κονγκ?Από όσο ξέρω 15-30 μέρες...Αλλά θέλω να πάρω ένα προϊόν και λέει ότι για χώρες της Ε.Ε θα πάρει 7-8 εργάσιμες...Ισχύει???Αυτό εδώ θέλω να πάρω http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180252889687&ssPageName=ADME:X:AAQ:GB:1123

Έχω παραγγείλει αρκετές φορές από Hong Kong, υπάρχουν περιπτώσεις ας πούμε με screen protector που ήρθε εντός 1 εβδομάδας υπήρξε όμως περίπτωση πρόσφατα που αγόρασα ένα προσκοπικό σήμα και μου ήρθε μετά από 20 μέρες. Θα σε συμβούλευα να έχεις υπομονή γιατί ποτέ δεν ξέρεις...
Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

παιδια καλημερα

μηπως ξερει καποιος να μου ποσο περιπου θα πληρωσω τελωνειο

για παραγγελια αξιας 300$ απο αμερικη ?

ευχαριστω!

:thanks:

RIDE HARD_LIVE FREE

τιποτα αν προσεξεις

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

• 2 weeks later...
Μπορεί κάποιος να κοιτάξει εδώ και να μου πεί λίγα λόγια για το dispute?

Πλήκτρα: Nokia 3310 > 3510i > 7250i > 7610 > Sony Ericsson W580 > W595

Πλήκτρα / Αφή: HTC Touch Diamond > Sony Ericsson Xperia mini pro

Πλήκτρα: Nokia 113 > Samsung C3530 > E1182 > Nokia 114

Αφή: LG G2 > Samsung Galaxy S7 Edge > S8+ > Huawei Mate 20 Pro > Samsung Galaxy S21 Ultra > S23 Ultra

Smart Watch: Samsung Gear S2 Classic > S3 Classic > Samsung Galaxy Watch4 Classic