Jump to content

Samsung ZV60


hamil
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Φαίνετai αρκετά καλό ....μάλλον αποτελεί συνέχεια του ZV40 .

Αν κρίνω και απο τα προηγούμενα Z-vodafone θα είναι και η τιμή του πολύ καλή για ότι προσφέρει σαν ενα 3G τηλέφωνο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μόλις απέκτησα το Vodafone Live 3G κινητό Samsung ZV60 και επειδή δεν υπήρχε κάποιο αναλυτικό τόπικ συζήτησης και είναι σχετικά καινούργιο οπότε φαντάζομαι κι άλλοι θα το αποκτήσουν, είπα να παραθέσω κάποιες πληροφορίες και πρώτες εντυπώσεις.

 

General Network UMTS / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900

Announced 2007, July

Status Coming Soon

Size Dimensions 91 x 46 x 18.3 mm

Weight 105 g

Display Type TFT, 256K colors

Size 176 x 220 pixels, 1.9 inches

- Second external, 65K colors display (96 x 96 pixels)

Ringtones Type Polyphonic (64 channels), MP3

Customization Download

Vibration Yes

Memory Phonebook 1000 entries, Photo call

Call records 30 dialed, 30 received, 30 missed calls

Card slot microSD (TransFlash)

- 30 MB shared memory

Data GPRS Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 - 48 kbps

HSCSD No

EDGE No

3G Yes, 384 kbps

WLAN No

Bluetooth Yes

Infrared port No

USB Yes

Features Messaging SMS, EMS, MMS, Email

Browser WAP 2.0/xHTML

Games

Colors Silver

Camera 2 MP, 1600x1200 pixels, video(QCIF); secondary VGA video call camera

- Video telephony and streaming

- Java MIDP 2.0

- MP3/AAC/AAC++/WMA player

- T9

- Organiser

Battery Standard battery, Li-Ion 960 mAh

http://www.gsmarena.com/samsung_zv60-2035.php

 

Πρώτες εντυπώσεις:

  • Καταπληκτικό Design, μικρό, λεπτό και κομψό.
  • Πολύ καλή ποιότητα εικόνας
  • Βολικό το προφίλ πτήσης.
  • Για να απενεργοποιήσεις τον ήχο πλήκτρων πρέπει να κατεβάσεις την ένταση του κινητού στο 0. Αυτό σημαίνει οτί δεν ακούγονται ούτε οι ήχοι επιβεβαίωσης, μόνο το ringtone για μηνύματα και κλήσεις.
  • Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το ελληνικό μενού. Συγκεκριμένα, στις επιλογές Ναι/Όχι, ή επιλογή "Όχι" είναι "χι". Κάποιο πρόβλημα με τα τονούμενα κεφαλαία φαντάζομαι.
  • Τα μηνύματα στέλνονται στο προσκήνιο, που σημαίνει οτί πρέπει να περιμένεις να σταλεί το μήνυμα πριν χρησιμοποιήσεις άλλες λειτουργίες.
  • Η συσκευασία περιλαμβάνει Hands-Free και καλώδιο USB για σύνδεση με τον υπολογιστή καθώς και το συνοδευτικό λογισμικό. Το εγχειρίδιο χρήσης είναι απογοητευτικά λιτό.
  • Το πρόβλημα με τα τονούμενα κεφαλαία εμφανίζεται και στον κατάλογο επαφών. Τα ονόματα που ξεκινούν σε τονούμενο κεφαλαίο τοποθετούνται στο τέλος τη λίστας. Έτσι π.χ. μετά το "Χαρά" είναι το "Άγγελος". Τα αγγλικά ονόματα εφ'όσον συνυπάρχουν με τα ελληνικά στη λίστα τοποθετούνται σε τελειώς περίεργη θέση, μετά τα αντίστοιχα ελληνικά του ίδιου κουμπιού στο πληκτρολόγιο του κινητό. Έτσι π.χ. έχουμε "Δημήτρης", "Ελένη", "Danny".

 

Θα παραθέσω κι άλλα σχόλια όσο το χρησιμοποιώ, και θα απαντήσω σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστημένος είσαι μέχρι στιγμής για αυτά τα λεφτά?Από φωτογραφίες και αναπαραγωγή mp3 καλό?
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Αν εξαιρέσεις το πρόβλημα με τους τονούμενους ελληνικούς χαρακτήρες, είμαι αρκετά ικανοποιημένος για τα 200 ευρώ που κοστίζει το κινητό. Και MP3/WMA έχω δοκιμάσει και η αναπαραγωγή τους είναι μια χαρά, οι φωτογραφίες έχουν μια χαρά ποιότητα και βγαίνουν σε πολύ υψηλή ανάλυση.

 

Η διάταξη του ελληνικού πληκτρολογίου διαφέρει πάντως από αυτού της πλειονότητας των κινητών, ακολουθώντας τον κουλό τρόπο της αντιστοιχίας που έχουν τα πληκτρολόγια υπολογιστών, δηλαδή το Γ στο 4, το Υ στο 9, αλλά παρ'όλ'αυτά γιατί το Ξ είναι κι αυτό στο 9 και όχι στο 5 δεν ξέρω. Πάντως όντας συνηθισμένος σε Nokia και Sharp, θα μου πάρει λίγο χρόνο να το συνηθίσω.

Link to comment
Share on other sites

Σκέφτομαι και εγώ να το αγοράσω (αν και μέχρι στιγμής όπου έχω ψάξει δεν το βρήκα σε κανένα κατάστημα εδώ στην Κύπρο....ούτε απο τα cytavodafone shop ξέρουν ακριβώς πότε θα έλθη) .

Εχω δύο απορίες.

Σε κατάσταση αναμονής εμφανίζονται συνεχώς οι πληροφορίες στην εξωτερική οθόνη? (για παράδειγμα ρολόι, μηνύματα και αναπάντητες κλήσεις)

Η δεύτερη είναι άν στην κύρια οθόνη μπορεί κάποις να σβήσει τα wallpaper και να μένει "άσπρη" ?

Link to comment
Share on other sites

Για να απαντήσω στην ερώτηση σου, δυστυχώς η εξωτερική οθόνη δε μένει συνεχώς αναμμένη. Για λόγους εξοικονόμησης μπαταρίας φαντάζομαι σβήνει μετά από κάποια δευτερόλεπτα. Οποιαδήποτε στιγμή θες να την ανάψεις θα πρέπει να κρατήσεις κάποιο εξωτερικό πλήκτρο πατημένο για 1,5-2 δευτερόλεπτα. Αυτό είναι αρκετά περίεργο, διότι ρυθμίσεις αντίστοιχες για την εσωτερική οθόνη υπάρχουν, οι οποίες μπορούν να την κάνουν να μη σβήνει ποτέ όσο το πορτάκι είναι ανοιχτό, αλλά για την εξωτερική δεν υπάρχουν.

 

Στη δεύτερη ερώτησή σου, η απάντηση είναι και πάλι όχι. Δυστυχώς οι ρυθμίσεις είναι τρεις. Να επιλέξεις κάποια εικόνα, να χρησιμοποιήσεις τη ρύθμιση του "θέματος", ή το My Screen το οποίο σου επιτρέπει να φτιάξεις ένα slideshow με διάφορες εικόνες που έχεις στο κινητό σου. Μπορείς να κάνεις αυτό που θες "χειροκίνητα" όμως, ανεβάζοντας μία μόνοχρωμη εικόνα στο κινητό από τον υπολογιστή, οπότε δε θα έχεις πρόβλημα. Το καλώδιο για τη σύνδεση περιλαμβάνεται στη συσκευασία όπως έχω σημειώσει ήδη.

Link to comment
Share on other sites

Από αυτά που γράφεις φίλε μου και διάβασα στό GSMarena φαίνεται πολύ καλό τηλέφωνο :)

Ελπίζω να είναι και ok απο θέμα μπαταρίας μια και το zv40 που έχω μόλις μετά βίας βγάζει δύο μέρες. (800mAh σε σύγκριση με αυτό που είναι 960mAh)

Link to comment
Share on other sites

Από θέμα μπαταρίας δε μπορώ να σου πω ακόμα πολλές λεπτομέρειες. Ακόμα δεν έχει περάσει τις πρώτες φορτίσεις του (το έχω φορτίσει μόνο δύο φορές) και ώρες-ώρες εγώ και η παρέα το χρησιμοποιούμε σαν τρελοί παίζοντας παιχνίδια ή βγάζοντας χαζομάρες με την κάμερα.
Link to comment
Share on other sites

Να σημειώσω μιας που το δοκίμασα οτί το ξυπνητήρι λειτουργεί και με κλειστό το κινητό, έτσι δε χρειάζεται να το έχετε ανοιχτό (ούτε σε προφίλ Πτήσης) όπως άλλα μοντέλα της Samsung αλλά και άλλων εταιριών. Στο μενού με τα Ξυπνητήρια υπάρχει η επιλογή Auto Power την οποία έχω στο On, και φαντάζομαι είναι αυτή που ρυθμίζει το αν τα ξυπνητήρια δουλεύουν και με κλειστό το κινητό. Γι'αυτό το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος, αλλά δεν κάνει κακό να είναι στο On.
Link to comment
Share on other sites

Όταν θα κάνεις copy απο τον κατάλογο τηλεφώνου στην κάρτα και υπάρχουν π.χ τέσσερις καταχωρήσεις αριθμών στο ίδιο όνομα τότε εμφανίζοντε όλες?

Στο ZV40 δυστιχώς μόνο οι δύο φαίνοντε ενώ οι άλλες χάνονται.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό δυστυχώς φίλε μου συμβαίνει σε όλα τα κινητά και είναι θέμα περιορισμού από την τεχνολογία της SIM. Τα τηλέφωνα έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν όσες πληροφορίες και όσα πεδία θέλουν κάτω από κάθε επαφή. Οι SIM έχουν τη δυνατότητα αποθήκευσης μόνο ενός τηλεφώνου για κάθε επαφή. Ακόμα και ο αριθμός των χαρακτήρων που υποστηρίζεται στο Όνομα είναι πολύ περιορισμένος.

 

Αν υπάρχει κάποιο κινητό που δημιουργεί νέες επαφές στη SIM για κάθε αριθμό, δεν το ξέρω. Αλλά και το ZV60 όπως τα περισσότερα κινητά μεταφέρει στη SIM μόνο το όνομα και το κινητό.

Link to comment
Share on other sites

Στο nokia που είχα πιό παλιά (6100) όσες καταχωρήσεις υπήρχαν στην μνήμη του τηλεφώνου μπορούσαν να μεταφερθούν στην κάρτα.

Απλά στο τέλος κάθε ονόματος έμφανιζόταν ένας αριθμός 1 2 3 4 (ανάλογα με το πόσα νούμερα είχα περασμένα στο κάθε όνομα).

Φυσικά ο περιορισμός γραμμάτων στην κάρτα πάντα ίσχυε και το όνομα κοβόταν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Xθες πηρα κι'εγω αυτο το κινητο και ενω εβαλα το προγραμμα vodafone unlimited δεν μπορω να δω live tv.Προφανως κανω κατι λαθος η θελει καποια ρυθμιση??
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Από θέμα μπαταρίας δε μπορώ να σου πω ακόμα πολλές λεπτομέρειες. Ακόμα δεν έχει περάσει τις πρώτες φορτίσεις του (το έχω φορτίσει μόνο δύο φορές) και ώρες-ώρες εγώ και η παρέα το χρησιμοποιούμε σαν τρελοί παίζοντας παιχνίδια ή βγάζοντας χαζομάρες με την κάμερα.

 

Τώρα που πέρασε καιρός πως πάει απο μπαρταρία κρατάει τουλάχιστον 3μέρες με μέτρια χρήση και γενικά είσαι ευχαριστημένος?

Στην Κύπρο δεν έχει έλθει ακόμα και μάλλον θα το φέρουν κοντά στες γιορτές.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς η δική μου χρήση δεν είναι αυτό που λέμε μέση. Στέλνω πάρα πολλά μηνύματα για μεγάλο μέρος της μέρας, και η μπαταρία μαζί με κανένα παιχνιδάκι που και που για λίγη ώρα κρατάει 1,5 με 2 μέρες.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Μήπως ξέρει κάποιος με ποιο τρόπο απενεργοποιηται το πληκτρο του Vodafone live? ;)
Από πείσμα θα ζω στην έρημη χώρα...
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Στις επαφές όταν έχουμε παραπάνω από ένα αριθμό τηλεφώνου, υπάρχει ρύθμιση έτσι ώστε να βλέπουμε και τους άλλους αριθμούς και να μην χρειάζεται να πατάμε επιλογές-προβολή-επιλογή αριθμού-κλήση?

 

Μήπως ξέρει κάποιος με ποιο τρόπο απενεργοποιείται το πλήκτρο του Vodafone live? ;)

Πας στο Menu και επιλέγεις το εικονίδιο vodafone live. Στη θέση 6 είναι οι ρυθμίσεις προγράμματος. Πατάς επιλογή και θα δεις ένα άλλο μenu.Επιλέγεις το Vf MMS-επιλογή-αποθήκευση. Έτσι δεν έχεις πρόσβαση στην υπηρεσία.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Παιδιά εχω πάρει μόλις το τηλέφωνο και τα έχω κάψει! Δε μπορώ να βρώ με ποιο τρόπο θα κάνω τα sms να μπαίνουν στη μνήμη τηλεφώνου κι όχι στην sim. Καμιά βοήθεια;;;;
Link to comment
Share on other sites

Πριν απο μερικές μέρες ανανέωσα κ εγώ με την Vodafone κ πήρα το συγκεκριμένο κινητό..

 

Το πρόβλημά μου είναι το εξής.. Έχω φτιάξει ένα προγραμματάκι σε JAVA το οποίο έστειλα μέσω bluetooth στο Ν70 μου κ εγκαταστά8ηκε κ δούλεψε μιά χαρά.. Όταν το έστελνα μέσω bluetooth στο ZV-60 μου έλεγε "άγνωστη μορφή αρχείου". Όταν έβαλα το .jar στον apache ενός server που έχω στο σπίτι κ το κατέβασα από internet απευθείας στο κινητό η εγκατάσταση έγινε κανονικά κ το πρόγραμμα δούλεψε υπέροχα. Προφανώς υπάρχει κλείδωμα από την Vodafone (ίσως κ σε συνεργασία με την Samsung) για να είναι υποχρεωτική η χρέωση για την εγκατάσταση εφαρμογών (έστω κ για τα 40Kb της εφαρμογούλας μου...)

 

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κανένα ξεκλείδωμα του κινητού ώστε να του περνάω εφαρμογές από το PC ?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπερα σε ολους,ειμαι νεα στο φορουμ και εχω ενα προβλημα με το κινητο μου...Αγορασα προσφατα το SGH-ZV60 και δεν μπορω να το συνδεσω με το pc...Εχω εγαταστεισει και τα drivers του usb το λογισμικο.Μολις προσπαθω να συνδεθω μου βγαζει Connection failed.Εχει κανεις ιδεα τι μπορει να παιζει?

 

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Καλημέρα είμαι και εγώ νέα στο forum και αγόρασα το συγκεκριμένο κινητό απο τη vodafone στις 23-12-2007. Είχα μια περιπέτεια, αφού κανείς τους δε με είχε ενημερώσει για το πρόβλημα που υπάρχει με τους τονισμένους ελληνικούς χαρακτήρες στο menu και το κινητό στάλθηκε για επισκευή με αποτέλεσμα να το πάρω στα χέρια μου μετά απο 1 1/2 μήνα!!!Σε όλο αυτό το διάστημα απαράδεκτη εξυπηρέτηση απο όλους. Το πρόβλημα τελικά και παρόλη την επισκευή παραμένει!!!Με τη Samsung που επικοινώνησα μου είπαν ότι υπάρχει πρόβλημα στο λογισμικό της vodafone και ότι όσες φορές και να επισκευαστεί το πρόβλημα θα παραμένει!!!!!Απαράδεκτο απο τη vodafone να ταλαιπωρούν έτσι τους πελάτες τους κατά τη γνώη μου.....Τελοσπάντων τα λέω όλα αυτά για κάποιον που θέλει να στείλει τη συσκευή του για επιδιόρθωση.....Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν ξέρει κάποιος πώς φορτώνονται παιχνίδια από τον υπολογιστή στο κινητό σε μορφή jar,jad.Και τους 2 τύπους μου πετάει μήνυμα ότι δε τους αναγνωρίζει!!!Συγγνώμη για το μέγεθος του κειμένου, απλά θεωρώ ότι δε μπορούν κάποιοι να μας κοροιδεύουν συνεχώς.....Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντηση που ελπίζω να μου δώσετε....
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι πρέπει πρώτα να ανοίξεις το πρόγραμμα Samsung PC Studio και μετά να συνδέσεις το κινητό σου στον υπολογιστή. Εμένα τουλάχιστον έτσι δουλεύει!!Ελπίζω να βοήθησα....
Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Samsung ZV60

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...