Jump to content

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2008

chrismd
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τώρα για την φυσική κατ από ότι έχω καταλάβει θα πρέπει να πάρουμε μαζί μας βαζελίνη γιατί από ότι έχω ακούσει ο πρόεδρος της επιτροπής θα είναι ο ίδιος με το 2005 αν θυμάστε με εκείνο το κουλό 4 θέμα!

Καλά αυτό δεν ήταν και τόοοσοο δύσκολο. Μόνο το 1 ερώτημα με τον οριακο τύπο.δεν θυμάμε πόσο έπιανε.

Πέρυσι η φυσική μου φάνηκε εύκολη εως πολύ εύκολη.Αυτό με το στάσιμο κύμα ας πουμε ήταν τελείος απλο. Εγώ είχα κάνει 1 ασκ. στάσιμο κύμα απο το σαββάλα και έπεσε παρόμοια.

Θα σας πω τι δεν έχει πεσει ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤ. και είναι πιθανο να μπει.

1.βλήμα που προσκρούει σε σώμα υπό γωνία. Και γενικά η πλάγια κρούση.(SOSara). >( πλάγια κρούση και ταλάντωση στη συνέχεια -πιθανή άσκηση ή πλάγια κρούση και μετατόπιση ράβδου). -Οι ράβδοι είναι παντα sos.

2.Σε κρούση τη τιμή της μεταβολής της ορμής ενός απο τα σώματα.

3.Ροπή Αδράνειας. Αρκετά Sos.

4.Ισοροπία δοκού με σχοινί ή σε τοίχο (νομίζω δεν έχει πέσει )

5.Γραφικές παραστάσεις χ,α και u στις ταλαντώσεις. Επίσης γ.π. ενέργειας ταλ. ( πολύ sos ).Γενικά άσκηση με ενεργεια ταλάντωσης sosARA .Aν και έχουν πέσει.

6.Καλα το πηνίο - πυκνωτης είναι de facto sos. σχεδόν κάθε χρόνο κατι ρωτάνε απο αυτό.

7. Ο λόγος αποσβεσης στις φθινουσες μορφης F=-bu ( που είνα σταθερός ).

8.Το διακρότημα super sos.

9.Στα κύματα η συμβολή των κυμάτων SUPER SUPER SOS οι τύποι που δίνουν

πως ταλαντώνονται τα διάφορα σημεια. - τι είναι οι σύγχρονες πηγές.

10.Η ολική ανάκλαση SUPER SOS. -κάντε την άσκηση του βιβλίου.

11.O διασκεδασμος ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα πέσει μια ερωτησούλα μια και δεν εχει πεσει ποτέ.

Αυτά. :cool:

• Απαντήσεις 3,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

apantiseis apo ton esperinon ta diagonismata pou mporoume na broume iparxei kanena site;

Θέματα και λύσεις εδώ

Του Θεού να γίνεται :!: e-Κιμωλία...εργαλείο εκπαίδευσης

μολις ειδα τα θεματα των μαθηματικων.. κ ναι εγραψα 100! Αντε να δουμε το Σαββατο με την λογοτεχνια αν θα πιασουμε πανω απο 12!:(

Τι λετε οτι θα πεσει? (οι της θεωριτικης)

Μέγιστη επιτρεπόμενη εικόνα 420Χ150 και 16Κ.

PAIDIA AKOUSTE:

EGO TETARTO THEMA EGRAPSA OTI TO ZITOUMENO EINAI TO P TOU A TONOS ENOSI B

ALLA DN TO EKANA ME PROSTHETIKO NOMO KAI XRISIMOPOIISA TA DIAGRAMMATA VENN.

STO TELOS ELEGE OTI KATHE EPISTIMONIKA TEKMIRIOMENI APANTISI THEORITAI SOSTI

ME TA DIAGRAMMATA VENN EDEIXA MIA XARA OTI ITAN 70% DILADI 7/10

AN TO EXO SOSTO MALLON AGGIXA TO 19.4

ALLA DN XERO AN THA MOU TO PAROUN SOSTO...........

TI LETE?

PAIDIA AKOUSTE:

EGO TETARTO THEMA EGRAPSA OTI TO ZITOUMENO EINAI TO P TOU A TONOS ENOSI B

ALLA DN TO EKANA ME PROSTHETIKO NOMO KAI XRISIMOPOIISA TA DIAGRAMMATA VENN.

STO TELOS ELEGE OTI KATHE EPISTIMONIKA TEKMIRIOMENI APANTISI THEORITAI SOSTI

ME TA DIAGRAMMATA VENN EDEIXA MIA XARA OTI ITAN 70% DILADI 7/10

AN TO EXO SOSTO MALLON AGGIXA TO 19.4

ALLA DN XERO AN THA MOU TO PAROUN SOSTO...........

TI LETE?

Μια χαρα σωστοτατο ειναι!!! Τα διαγραμματα ειναι μια πολυ καλη τεκμηριωση....! Μην ανησυχεις!!!

Ο έξυπνος παραδέχεται...

Ο πονηρός δικαιολογείται...

Και ο ηλίθιος επιμένει...

Μια χαρα σωστοτατο ειναι!!! Τα διαγραμματα ειναι μια πολυ καλη τεκμηριωση....! Μην ανησυχεις!!!

THANKS MAN.

APLLOS EPEIDI EINAI LIGO ******* STIN EPITROPI KAI DN XERO AN O ALLOS POU THA TO BATHMOLOGEI EXEI TIS MAYRES TOU EKEINI TI MERA I TSAKOTHIKE ME TI GYNAIKA TOU I DN XERO KI EGO TI KAI M TO PAREI LATHOS

OSO GIA TO 3B EINAI POLY ******* POU EBALAN TETOIO PRAGAM ALLA KI EMEIS AKOMA POIO ******* EPEIDI PAME KAI DIABAZOUME TA LEGOMENA SOS APO TA FRONTISTIRIA ENO STO BIBLIO STIS GENIKES ASKISEIS EIXE AKRIBOS TIN IDIA ASKISI MONO POU ANTI GIA MPATARIES EIXE ME KALORIFER (EIMAI KI EGO APO TOUS POLOUS POU DN MPORESAN NA TO AITIOLOGISOUN)

TESPA AS ELPISOUME OTI THA ME PAROUN SOSTA TA DIAGRAMMATA

Εδώ και δυο τρεις μέρες παρακολουθώ την συζήτηση και τελικά θέλησα να συμμετάσχω κι εγώ :p

Ναι, τρίτη λυκείου κι εγώ, θεωρητικής κατεύθυνσης... Θέλω να περάσω στο Ήχου και Εικόνας Ιονίου! Και σήμερα έγραψα Βιολογία Γενικής... ευτυχώς πολύ καλύτερα απ' ότι περίμενα (προέκυψαν χωρισμοί το απόγευμα της πρώτης μέρας των Πανελληνίων :X) οπότε παρά τις δυσκολίες είμαι χαλαρωμένη και αρκετά αισιόδοξη :D

Χμμμ... στην Λογοτεχνία το Σάββατο υπάρχει περίπτωση να ζητηθούν βιογραφικά στοιχεία; (γιατί δεν πάω φροντιστήριο κι έτσι κάνω ότι μπορώ για να μην έχω δυσάρεστες εκπλήξεις...) Σύμφωνα με θέματα προηγούμενων ετών δεν ζητάνε βιογραφικά... αλλά φέτος;:cry:

(Εκτός απο όλο το διάβασμα πού έχω ρίξει βασίζομαι και στην - ευτυχώς - κάποια ευχέρεια του λόγου που διαθέτω :O - το μόνιμο παράπονο της φιλολόγου μου είναι ότι λογοτεχνίζω...! Θα βοηθήσει;; )

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!:D

Θέλω απεγνωσμένα να phone home!:w00t:

AAAAAA KAI KATI ALLO .

STIS PERIPTOSEIS POU XREIASTIKE NA PAROUME PARAGOGO

EPREPE NA AITIOLOGISOUME KAI GIATI I f EINAI PARAGOGISIMI ? (P.X OS POLYONIMIKI K.T.L) EGO DN TO EIPA.

AN EPREPE POSO NA ME KOPSOUN KANA 2 MORIA I PERISSOTERO?

Οχι. Νομίζω δεν ισχύει αυτό.Χρειάαζετε αλγεβρική αποδειξη. Η γραφική δείχνει μεν αλλά παραμένει γραφική και δεν έχει την αποδικτική ισχύ της εκαστοτε αλγεβρικής. είναι πιο πολύ βοηθητική.

Εγώ νομίζω ότι αν σου δώσει τίποτα θα είναι πολύ λίγο. :worry:

AAAAAA KAI KATI ALLO .

EPREPE NA AITIOLOGISOUME KAI GIATI I f EINAI PARAGOGISIMI ? (P.X OS POLYONIMIKI K.T.L) EGO DN TO EIPA.

οχι δεν χρειάζετε.

AAAAAA KAI KATI ALLO .

Nai πρεπει να το αιτιολογεις καθε φορα, αλλα αν δουν οτι το χεις σωστο το θεμα δεν σου κοβουν τιποτα...2 μορια και ΑΝ...

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

εκανες ριζα22= ριζα 11*ριζα 2=3,3*ριζα2 και μετα εβγαινε η συγκριση με το αλλο συντελεστη. Δεν χρειαζοταν με την εννοια οτι εβγαινε κι αλλιως
trust me, I 'm an engineer:cool:

Nai πρεπει να το αιτιολογεις καθε φορα, αλλα αν δουν οτι το χεις σωστο το θεμα δεν σου κοβουν τιποτα...2 μορια και ΑΝ...

Συγγνωμη θανασακη αλλα δεν λες οτι ειναι παρ/μη. Βγαζεις απλα την παραγωγο και συνεχιζεις. Για παρ/μη μιλας σε κατευθυνση μονο (ρολ,θμτ)

trust me, I 'm an engineer:cool:

Ρε παιδιά τι μαζοχισμός σας έπιασε και θεωρείτε τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης γαμάτο μάθημα.. Έλεος... Και σας αρέσει και το 4ο lol...

+++++++++++++!:happy:

Συγγνωμη θανασακη αλλα δεν λες οτι ειναι παρ/μη. Βγαζεις απλα την παραγωγο και συνεχιζεις. Για παρ/μη μιλας σε κατευθυνση μονο (ρολ,θμτ)

+1 δε χρειάζεται να μιλήσεις για παραγωγισιμότητα...κ όσο για τα διαγράμματα Venn σωστά τα παίρνουν...

P!nk it Up...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλά και να το αιτιολογήσεις δε νομίζω να στο πιάσουν λάθος! :rolleyes:

Αν παρατηρήσετε θα δείτε ότι οι αποδείξεις στα Μαθ κατ ακολουθούν ένα κύκλο. Σύμφωνα με αυτό το πιό πιθανό είναι να πέσει η απόδειξη από τ 8εώρημα στα ολοκληρώματα φέτος. Επίσης είναι της μόδας που δν δίνουν τύπο συνάρτησης αλλα την βγαζεις μέσα από όρια κ σχέσεις ή δν τν βγάζεις καθόλου.

Αν παρατηρήσετε θα δείτε ότι οι αποδείξεις στα Μαθ κατ ακολουθούν ένα κύκλο. Σύμφωνα με αυτό το πιό πιθανό είναι να πέσει η απόδειξη από τ 8εώρημα στα ολοκληρώματα φέτος. Επίσης είναι της μόδας που δν δίνουν τύπο συνάρτησης αλλα την βγαζεις μέσα από όρια κ σχέσεις ή δν τν βγάζεις καθόλου.

Μακαρι να πεσει αυτο για να το γραψω σιγουρα,,,:O

Μονο θεωρια φοβαμαι μην τη χασω...και τα παω καλα στα αλλα θεματα...

Αυριο θα βγαλω ολη τη θεωρια το πρωι και μετα θα κανω επαναληψη στα θεματα των πανελλαδικων απο το 2000-2007:wacko:

Και για οσους δεν γουσταρουν τα μαθηματικα ειναι απλα γιατι δεν τα καταλαβαινουν(δεν τα εχουν διαβασει δηλαδη) γιατι αν τα καταλαβαιναν (διαβαζαν δηλαδη) θα το γουσταραν τρελλα αυτο το μαθημα:D

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Εγώ είμαι θεωρητική!... και το ίδιο αναρωτιέμαι κι εγώ, υπάρχει κανείς που ξέρει αν θα πέσουν βιογραφικά στοιχεία;; :worry:

για βιογραφικά δε ξέρω για το τρόπο που γράφει όπμως και από που είναι εμπνευσμένος παίζει πολύ.όλοι λένε για κρητικό αλλά δε νομίζω.Μάλλον για καβάφη το κόβω!!

Εγω στο 3β εδωσα μια τελειως διαφορετικη εξηγηση που βασιστηκε πανω στην κανονικη κατανομη του δειγματος Α, και στη μη κανονικη του Β. Ειπα εν ολιγοις οτι η μεση τιμη ΔΕΝ ειναι αξιοπιστο μετρο στην περιπτωση αυτη (αφου επηρεαζεται απο ακραιες τιμες, οπως πχ το 32 του Β),[στο σημειο αυτο απερριψα την αναγωγη στη μοναδα {ΑΦΟΥ Η ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ} οπως κανουν τα φροντιστηρια που ειδα τις λυσεις] οποτε αναγκαστικα θα πρεπει να το μελετησουμε με μετρα διασπορας. Ετσι εβγαλα οτι η Sα<Sβ, αρα η μπαταρια τυπου Α ειναι πιο "αξιοπιστη" απο την Β (μικροτερη αποκλιση), και αφου ειναι και πιο φθηνη, συμφερει η αγορα αυτης..

Φιλε μου εχω να πω πως έκανες πολύ ωραία και τεκμηριωμένη σκέψη. Σωστό αυτό για τη μέση τιμή που λες. Απλά το "λάθος" σου ειναι οτι χρησιμοποιείς μαθηματική λογική. Η στατιστική, δεν ειναι μαθηματικά. Η στατιστική είναι μια πολύπλευρη επιστήμη, που βασίζεται στη λογική, και στα μαθηματικά, οχι στη μαθηματική λογική. Να αν σου πω και γω οτι μελετώντας το πιθανολογικά θα μπορούσες να βρεις τις πιθανότητες, μια και ηταν ισοδύναμα τα ενδεχόμενα, εφ'οσων προέρχεται απο στατιστική έρευνα, πόσες πιθανότητες είχες και κατά πόσο, ποιο είδος μπαταρίας να σε συμφαίρει. αν θυμάμαι στο Β πρέπει να είχε και 36 χιλ. ώρες άρα με τα λεφτά της ηταν η καλύτερη επιλογή γιατι αν διάλεγες β είχες 20% να πάρεις τον καλύτερο λόγο τιμής/απόδωσης. Αλλά η στατιστική περικλύει μέσα της την έννοια της πιθανότητας. Επομένως εσενα σε ενδιαφέρει ακριβώς αυτό, αν πάρεις 100 πχ μπαταρίες Α και 100 Β σε ποια περίπτωση θα πληρώσεις λιγότερα με τις περισσότερες ώρες μέχρι να εξαντληθούν. Και αυτό μπορεί να στο πει μονο η μέση τιμή, οταν διεραίσει το κόστος, δηλ Ευρώ/χιλιάδες ώρες λειτουργίας. Στατιστικά μιλώντας πάντα και οχι μαθηματικά :-) Εγώ τα έκανα όλα τα θέματα σωστά, απλά έκανα τη μεγαλύτερη βλακεία που μπορούσα... στο S^2 πηρα κανονικά τον τύπο, αλλά δεν διαίρεσα με το ν!!! δηλ. (x1-x)+(x2-x)+(x3-x)+(x4-X)+(x5-x) και τα αφησα ρε παιδι μου 110 το ένα και 40 το άλλο, και τα s οι ρίζες τους... μεγάλη @@@ απο μέρους μου φυσικά. Ολα τα άλλα σωστά. Και στο επόμενο με το CV το βρήκα ναι μεν σωστά, αφού αν ειχα διεραίσει με το 5 και τα δυο πάλι το ίδιο θα έβγαινε.. τι να σας πω πολύ κρίμα, δεν ασχολήθηκα ολη τη χρονια με τα μαθηματικα, δυο εβδομάδες έκανα φροντ. τώρα το πάσχα, και 5 ώρες μέσα στη χρονιά... το βιβλίο κλασσικα κατω απο το θρανίο.. ειχα ριξει ολο το βαρος στη κατεύθυνση, και τζάμπα δεν εγραψα 100 ο βλαξ. Δε πειράζει τώρα πάμε για σάββατο showtime Να βαλουν εξυπνα θέματα, αντε και κανα τεχνασμα, αλλά μέτριας δυσκολίας, δηλαδή τον κόπο που θα κανεις απο το 1-5 να κανεις απο το 15-20 (ξέρω δύσκολα να το κανουν αυτό) αλλά γιατι δηλαδή ο καθένας να γράφει 8 και 10 για τη πλάκα το? Εμεις μ@λ@κες ειμασταν ολη τη χρονια που κάναμε 1000αδες ασκήσεις στη κατεύθυνση??

Αγγελίες στο buy & sell μόνο!

Δε πειράζει τώρα πάμε για σάββατο showtime Να βαλουν εξυπνα θέματα, αντε και κανα τεχνασμα, αλλά μέτριας δυσκολίας, δηλαδή τον κόπο που θα κανεις απο το 1-5 να κανεις απο το 15-20 (ξέρω δύσκολα να το κανουν αυτό) αλλά γιατι δηλαδή ο καθένας να γράφει 8 και 10 για τη πλάκα το? Εμεις μ@λ@κες ειμασταν ολη τη χρονια που κάναμε 1000αδες ασκήσεις στη κατεύθυνση??

Εσύ αν έχεις κάνει ουσιαστικό διάβασμα μέσα στη χρονιά θα γράψεις 18 δεν θα γράψεις 8-10. Κάποιος που πάει αδιάβαστος επίσης δεν πρόκειται να γράψει 8-10. 5 το πολύ.

Μη γκρινιάζεις που δε σου 'ρθε η ζαριά, τζογάρισε στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα!

Καβάφη;;:confused: Δεν μ'αρέσει ο Καβάφης... προτιμώ τον Ρίτσο και τον Σαχτούρη...:p

Πάντως προσωπικά θα είναι μεγάλη ειρωνεία να πέσει ο "Πληθυντικός"!.. Έχω και φρέσκια φρέσκια (μόλις τεσσάρων ημερών:() την εμπειρία, ουυυ, θα έχω πολλά να γράψω........:O

ΑΣΚΑΡΔΑΜΥΚΤΙ:ninja: