onasisg Δημοσιεύτηκε August 14, 2007 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε August 14, 2007 Βλέποντας μια διαφήμιση στην τηλεόραση για τον "εθελοντισμό", παρατήρησα ότι βάζουν νεαρά άτομα σε φορτηγάκια (στις καρότσες) για την μεταφορά τους. Στην συγκεκριμένη διαφήμιση το δείχνει σε 2 διαφορετικά φορτηγά να ανεβαίνουν και να ταξιδεύουν στην καρότσα. ΠΡΑΓΜΑ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ!!! Δείτε παρακάτω την συνομιλία με εκπρόσωπό τους μέσω email: Κύριοι γεια σας, βλέπω στην τηλεόραση ένα διαφημιστικό που με έχει κάνει έξαλο! Επιβιβάζει τα παιδιά εθελοντές σε φορτηγάκια και τα μεταφέρει χωρίς καμμία ασφάλεια Παρανομεί κατά την διαφήμιση μεταφέροντας επιβάτες με επαγγελματικά οχήματα, άρα κατά πόσο θα νοιαστεί όταν θα στείλει κάποιος τα παιδιά του! Μετά από αυτό θέλετε εθελοντές να κάνουν δημόσιες δουλειές και να τους χρησιμοποιείτε όπως εσείς νομίζετε; Δηλαδή τι αντίστοιχα θα συμβαίνει δηλαδή σε τομείς ασφαλείας όταν πρόκειται να συμμετέχουν στο έργο (πχ στα μικροδομικά έργα); Πήραμε το μήνυμα σας που αφορά το τηλεοπτικό διαφημιστικό σποτ της οργάνωσής και θα ήθελα από την πλευρά μας να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα: Οι εθελοντές δεν είναι παιδιά αλλά ενήλικες άνω των 18 ετών. Όλοι οι εθελοντές ασφαλίζονται από την οργάνωση μας για τυχόν ατύχημα που θα προκληθεί κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Παρ' όλα αυτά, ασφαλώς δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα 20 χρόνια που λειτουργεί ο φορέας και παρά τους εκατοντάδες εθελοντές που έχουν δουλέψει σε προγράμματα, ποτέ δεν έχει συμβεί κανένα σοβαρό ατύχημα σε εθελοντή. Προφανώς όπου χρειάζεται υπάρχει καθοδήγηση από ειδικούς τεχνίτες, τηρούνται κανόνες ασφαλείας κατά τη διάρκεια της δουλειάς, υπάρχει πάντα μαζί φαρμακείο και οι ομαδάρχες γνωρίζουν πώς να παρέχουν πρώτες βοήθειες αν χρειαστεί. Το συγκεκριμένο πλάνο με τους εθελοντές πάνω στο φορτηγάκι έχει επιλεγεί στο τηλεοπτικό μήνυμα προβολής της οργάνωσης κυρίως για να δώσει την αίσθηση της ομαδικότητας και του μοιράσματος που έχει ένα εθελοντικό πρόγραμμα και όχι γιατί αποτελεί κανόνα στη μεταφορά των εθελοντών. Κάθε άλλο μάλιστα. Είναι σίγουρο ότι αν όλα αυτά τα 20 χρόνια δράσης σκεφτόμαστε μόνο το τι επιτρέπει η γραπτή νομοθεσία, το πιθανότερο είναι πως η γραφειοκρατία θα μας είχε σταματήσει από την πρώτη στιγμή. Είναι θέμα ευελιξίας αλλά και γνώσης το ότι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα να πραγματοποιήσουμε περισσότερα από 220 προγράμματα σε 90 περιοχές σε όλη τη χώρα στα οποία συμμετείχαν 3.800 εθελοντές από όλον τον κόσμο. Δηλαδή το ομολογείτε πως γίνονται παρατυπίες για χάρη της "ευελιξίας"; Ευελιξία είναι να βάζεις τους εθελοντές σε φορτηγάκια; Και μάλιστα η διαφήμιση το δείχνει 2 φορες!!! Δεν είναι κανόνας αλλά συμβαίνει... συχνότατα σωστά; Το ότι δεν προκλήθηκε ατύχημα μέχρι τώρα δεν νομιμοποιεί τέτοιες ενέργειες. Από τη συνομιλία μας είναι ολοφάνερη η διαφορετική αντίληψη σε αυτό το ζήτημα. Το τηλεοπτικό μήνυμα προβάλλεται δωρεάν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς έχοντας πάρει άδεια ως κοινωνικό μήνυμα από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ακριβώς επειδή τηρεί τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από τον οργανισμό. Εμείς θα συνεχίσουμε το έργο μας διαφυλάσσοντας και την ευελιξία μας γιατί διαφορετικά δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε. Όμως, είναι επίσης σαφές ότι οι κανόνες ασφαλείας που τηρούνται σε κάθε πρόγραμμα είναι σημαντικοί όχι για να μην παρατυπήσουμε αλλά γιατί διασφαλίζουν τη ζωή των ανθρώπων που συμμετέχουν στα προγράμματά μας. Τα συμπεράσματα δικά σας! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. August 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2007 Νομίζω είσαι λίγο υπερβολικός :O Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. August 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2007 Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι η μεταφορά με φορτηγό είναι απλώς μια τηλεοπτική εικόνα που γραφει στο γυαλί. Οι άνθρωποι το λένε καθαρά ότι δεν μεταφέρουν προσωπικό έτσι. Και πως θα μπορούσαν άλλωστε εν έτη 2007 (δε βρισκόμαστε σε ταινία της Βουγιουκλάκη). Και δεν ερμηνεύω την "ευελιξία" όπως την αναφέρουν όπως την ερμηνεύεις εσύ. Οι άνθρωποι λένε ότι είναι ευέλικτοι ώστε να αντιμετωπίζουν τη γραφειοκρατία (όπως όλοι μας άλλωστε). Όλα αυτά στη θεωρία γιατί στην πράξη δεν έχω καταλάβει καν για ποιον οργανισμό πρόκειται :O Επίσης δεν κατάλαβα το νόημα της φράσης σου "θέλετε εθελοντές να κάνουν δημόσιες δουλειές και να τους χρησιμοποιείτε όπως εσείς νομίζετε". Αν θέλεις ανέλυσε λίγο το συγκεκριμένο.:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
onasisg Δημ. August 14, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2007 Κατά την δική μου γνώμη, είναι εγκληματικό να ανήκω σε μια ομάδα και ο υπεύθυνος να μας ανεβάζει σε ένα παράνομο όχημα για να μας μεταφέρει. Όταν γίνει ένα ατύχημα τότε ευαισθητοποιούμαστε όλοι. Επίσης το δηλώνουν πως πολλές φορές παραβλέπουν τους "γραπτούς" νόμους. Δηλαδή λειτουργούν με δικούς τους άγραφους! Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο εναντίον τους. Απλά ξεκίνησε από την διαφήμιση και γενικώς μου την δίνει να βλέπω κάποιους να εκμεταλεύονται τους ανυποψίαστους εθελοντές που πηγαίνουν απλά γιατί θέλουν να συνεισφέρουν αφιλοκερδώς. Από ό,τι έχω καταλάβει, η οργάνωση παίρνει για υπαλληλους κυρίως εθελοντές (τζάμπα), βάζει κάποιους μάστορες για τα έργα (δεν φτιάχνει γέφυρες για να βάλει και μηχανικούς, πιστεύω) και κλείνει δουλειές από δήμους και δημόσιους φορείς σε πολύ καλές τιμές (μιας και οι εθελοντές δεν αμοίβονται). Φτιάχνουν έργα πρασίνου, επισκευές, πέτρα κτλ Τώρα το τι σημαίνει οργάνωση, ίδρυμα, κτλ... φαντάζομαι το αντιλαμβάνεται ο καθένας όταν μπορεί να καλοθρέψει τις τσέπες κάποιων διοικούντων! Τέλος αυτό που δείχνει η διαφήμιση, το έχει εγκρίνει το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (μάλλον εκείνη την ώρα τρώγαν πατατάκια και τους είπαν ότι στο DVD είναι μια προσπάθεια που την υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση). Δηλαδή να φτιάξω και εγώ ένα σποτ που να λέει "ελάτε να βοηθήσετε" και να περνάω τα φανάρια με κόκκινο, να τρέχω με 180χλμ/ώρα και να λέω ελάτε μαζί μου να σας κάνω και βόλτα! Μην μου πείτε ότι είναι διαφορετικό. Γιατί και εγώ την συντροφικότητα θα προωθώ και όταν κάνουμε κάτι τέτοιο μαζί, θα έρθουμε πολύ κοντά μιας και μεταξύ κατεργαρέων θα υπάρχει σύσφιξη των σχέσεων! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
onasisg Δημ. August 14, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2007 Α, χίλια συγνώμη γιατί δεν ανέφερα ποιοι είναι οι "ΕΛΙΞ" http://www.elix.org.gr/ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
onasisg Δημ. August 14, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2007 Φυσικά το επιθυμητό είναι να μιλήσει κανένας που ξέρει περισσότερα (συμετοχή, διοίκηση, δράση κτλ) μιας και εγώ μιλάω σίγουρα με την αρνητική στάση που μου προκάλεσε όλο το θέμα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. August 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2007 Να τα πάρουμε με τη σειρά. Κατά την δική μου γνώμη, είναι εγκληματικό να ανήκω σε μια ομάδα και ο υπεύθυνος να μας ανεβάζει σε ένα παράνομο όχημα για να μας μεταφέρει. Όταν γίνει ένα ατύχημα τότε ευαισθητοποιούμαστε όλοι. Επίσης το δηλώνουν πως πολλές φορές παραβλέπουν τους "γραπτούς" νόμους. Δηλαδή λειτουργούν με δικούς τους άγραφους! Θα συνεχίσω να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου. Το λέει καθαρά ότι δεν μεταφέρουν κόσμο έτσι στην πραγματικότητα άρα το "είναι εγκληματικό να ανήκω σε μια ομάδα και ο υπεύθυνος να μας ανεβάζει σε ένα παράνομο όχημα για να μας μεταφέρει. Όταν γίνει ένα ατύχημα τότε ευαισθητοποιούμαστε όλοι" είναι άκυρο. Από ό,τι έχω καταλάβει, η οργάνωση παίρνει για υπαλληλους κυρίως εθελοντές (τζάμπα), βάζει κάποιους μάστορες για τα έργα (δεν φτιάχνει γέφυρες για να βάλει και μηχανικούς, πιστεύω) και κλείνει δουλειές από δήμους και δημόσιους φορείς σε πολύ καλές τιμές (μιας και οι εθελοντές δεν αμοίβονται). Φτιάχνουν έργα πρασίνου, επισκευές, πέτρα κτλ Τώρα το τι σημαίνει οργάνωση, ίδρυμα, κτλ... φαντάζομαι το αντιλαμβάνεται ο καθένας όταν μπορεί να καλοθρέψει τις τσέπες κάποιων διοικούντων! Η σελίδα τους είναι υπό κατασκευή, παραπέμπει όμως στην παρακάτω σελίδα. http://www.cvgpeep.gr Μεταξύ των άλλων διαβάζω (http://www.cvgpeep.gr/gr/program.htm) προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, εργασίες σε προστατευόμενες περιοχές, χάραξη, οριοθέτηση και σηματοδότηση μονοπατιών, ξυλοκατασκευές, δενδροφυτέυσεις, καθαρισμός βλάστησης διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, εργασίες σε παραδοσιακά κτίσματα, αποκατάσταση τοιχοποιίας, λιθόστρωτα και ξερολιθιές, επιμέλεια και συντήρηση αρχείων και εκθεμάτων, εργασίες σε πολιτιστικά κέντρα κοινωνική προσφορά, απασχόληση παιδιών σε ιδρύματα, εργασίες σε σχολεία και παιδικές χαρές την προώθηση του πολιτισμού συμμετοχή σε φεστιβάλ, τοπικές εορτές, πολιτιστικές εκδηλώσεις οποτε εκτος αν έχεις κάποια εσωτερική πληροφόρηση, δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει το ότι "κλείνει δουλειές από δήμους και δημόσιους φορείς σε πολύ καλές τιμές (μιας και οι εθελοντές δεν αμοίβονται)". Εγώ καταλαβαίνω ότι οι φορείς που διοργανώνουν τέτοια προγράμματα (άρα και ο "ΕΛΙΞ") είναι μη κερδοσκοπικοί. Εσύ λες (αν κατάλαβα καλά) ότι πληρώνονται από τους δήμους για τα έργα και χρησιμοποιούν δωρεάν εργατικό προσωπικό με την πρόφαση του εθελοντισμού. Αν ισχύει, είναι πολύ σοβαρή κατηγορια αλλα θα ήθελα να ήξερα από που προκύπτει. Αν δεν ισχύει, μάλλον εσύ είσαι αυτός που έχεις παρεξηγήσει την έννοια του εθελοντισμού (ο οποιος στη χωρα μας θεωρείται εκμετάλλευση, και ίσως κάποιες φορες είναι - τι παράξενο όμως που μονο στη χωρα μας κάθε τι που προσφέρεται αφιλοκερδώς θεωρείται εκμετάλλευση - απάτη. ;) Τέλος αυτό που δείχνει η διαφήμιση, το έχει εγκρίνει το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (μάλλον εκείνη την ώρα τρώγαν πατατάκια και τους είπαν ότι στο DVD είναι μια προσπάθεια που την υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση). Δηλαδή να φτιάξω και εγώ ένα σποτ που να λέει "ελάτε να βοηθήσετε" και να περνάω τα φανάρια με κόκκινο, να τρέχω με 180χλμ/ώρα και να λέω ελάτε μαζί μου να σας κάνω και βόλτα! Μην μου πείτε ότι είναι διαφορετικό. Γιατί και εγώ την συντροφικότητα θα προωθώ και όταν κάνουμε κάτι τέτοιο μαζί, θα έρθουμε πολύ κοντά μιας και μεταξύ κατεργαρέων θα υπάρχει σύσφιξη των σχέσεων! Δεν είμαι νομικός για να ξέρω τι ισχύει νομικά (πάντως μπορώ να σκεφτώ πληθώρα ταινιών και άλλων τηλεοπτικών προγραμμάτων και λογικά και διαφημίσεων που δείχνουν παραβάσεις του ΚΟΚ-μήπως πρέπει να τις απαγορεύσει όλες το ΕΣΡ?) αλλα σκεφτόμενος με βάση τη λογική, δε νομίζω ότι η σκηνή αυτή προωθεί την μεταφορά επιβατών αντικανονικά, οποτε χωρίς να γνωρίζω αν είναι παράνομη η όχι, προσωπικά τη θεωρώ (ως διαφήμιση) ακίνδυνη. Προσοχή! Σα διαφήμιση, όχι σαν πράξη. Όλα αυτά φιλικά και χωρίς καμια διάθεση παρεξηγήσεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ion83 Δημ. August 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2007 Α, χίλια συγνώμη γιατί δεν ανέφερα ποιοι είναι οι "ΕΛΙΞ" http://www.elix.org.gr/ Μάλλον και η αποψή σου είναι σαν το site που μας δίνεις προς ενημέρωση...."υπό κατασκευή"!!! Ημιτελής και υπερβολική! Το δε λινκ που μας δίνεις για ενημέρωση φαίνεται σαν ανέκδοτο....Α, ξέχασα να πω πως το ίδιο φαίνεται και η κουβέντα, απ' όποια πλευρά και να προέρχεται! Το μόνο που μπορώ να προσθέσω είναι ένα μεγάλο θαυμαστικό, ίσως το κερασάκι της κουβέντας..... !:p Παράθεση http://banners.wunderground.com/banner/gizmotemp/global/stations/16716.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. August 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2007 Μάλλον και η αποψή σου είναι σαν το site που μας δίνεις προς ενημέρωση...."υπό κατασκευή"!!! Ημιτελής και υπερβολική! Το δε λινκ που μας δίνεις για ενημέρωση φαίνεται σαν ανέκδοτο....Α, ξέχασα να πω πως το ίδιο φαίνεται και η κουβέντα, απ' όποια πλευρά και να προέρχεται! Το μόνο που μπορώ να προσθέσω είναι ένα μεγάλο θαυμαστικό, ίσως το κερασάκι της κουβέντας..... !:p Ευχαριστούμε που μας επισημαίνεις ότι η κουβέντα μας είναι σαν ανέκδοτο από οποια πλευρά κι αν προέρχεται αλλα χωρίς να προσφέρεις τίποτα ο ίδιος στην κουβέντα. ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ion83 Δημ. August 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2007 Ευχαριστούμε που μας επισημαίνεις ότι η κουβέντα μας είναι σαν ανέκδοτο από οποια πλευρά κι αν προέρχεται αλλα χωρίς να προσφέρεις τίποτα ο ίδιος στην κουβέντα. ;) H αποψή μου είναι η ευκόλως εννοούμενη, η εργασία είναι εθελοντική, οι υπεύθυνοι λένε πως λαμβάνουν όλα τα μέτρα και δεν υπάρχουν ατυχήματα, άρα αν σε κάποιον κάτι δεν αρέσει δεν λαμβάνει μέρος...Το ανέκδοτο αφορά μόνο την παρέμβαση ενημέρωσης και ό,τι συνεπάγεται από αυτήν....:O Παράθεση http://banners.wunderground.com/banner/gizmotemp/global/stations/16716.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. August 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 14, 2007 Οι "παρανομίες" που αναφέρονται στον τίτλο έχουν να κάνουν με την διαφήμιση και το φορτηγάκι;Αν ναι συγγνώμη αλλά θα πρέπει να τον αλλάξω.Αν όχι θα 'θελα να μάθω για ποιες παρανομίες μιλάμε. Δεν πιστεύω πάντως ότι όλα αρχίζουν και τελειώνουν στο φορτηγάκι.Αλλού πρέπει να είναι το ζουμί της υπόθεσης... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kflynt2004 Δημ. August 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 15, 2007 Δεν είμαι υπέρ της "εθελοντικής εργασίας EΛΙΞ" και ουδέποτε θα συμμετείχα σε κάτι τέτοιο, αλλά έλεος! Get a life που λένε στο Αμέρικα και βρες να ασχοληθείς με τίποτα πιο σοβαρό... :X ΥΣ. - Γιατρέ, όταν ακουμπάω τη γλώσσα μου πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στο οποίο έχω συνδέσει δυο ηλεκτρόδια, νιώθω ένα ρυθμικό τσίμπημα, αλλά μόνο αν πρώτα έχω φάει μηλόπιτα και έχω κάνει γαργάρα με βότκα. Έχω κάτι; Γιατρός: - Πολύ ελεύθερο χρόνο... Παράθεση Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
onasisg Δημ. August 19, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2007 To link έχει άλλο link που ο έχων 2 οφθαλμούς το βλέπει (θεωρώ πως ο έχων 1 το έχει δει ήδη καθώς λειτουργεί με διπλή ταχύτητα το μυαλό του)! Αγαπητοί φίλοι μιλάτε σαν συνομιλητές με πάμπερς! Εγώ σας έδωσα ένα θέμα που θα με ευχαριστούσε αν σπαταλούσατε λίγο από τον χρόνο σας για να σκεφτείτε (ίσως και με καλύτερο τρόπο από εμένα και ακόμη πιο μακρυά με πτυχές που δεν έχω σκεφτεί) σχετικά με το θέμα. Εσείς περιμένετε να κάνω τον Τριανταφυλλόπουλο και να σας φέρω και βίντεο! Σας είπα πως αυτό (η μετακίνηση) ήταν η αφορμή που με πείραξε και με την αφορμή αυτή έθιξα και την γενική αρχή και έννοια του εθελοντισμού με στόχαστρο την συγκεκριμένη οργάνωση. Δεν έχω τίποτα με αυτούς συγκεκριμένα Δεν ξέρω κανέναν από αυτούς προσωπικά Δεν έχω κανένα προσωπικό συμφέρον Δεν θίγομαι γιατί δεν είμαι εθελοντής σε καμία οργάνωση! Μόλις τώρα μιλούσε στον Λαζόπουλο (Alpha) η Κανέλη και έλεγε και αυτή σχετικά με τον εθελοντισμό μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη: "Ο εθελοντισμός δρα εναντίων των θέσεων εργασίας, όχι των διευθυντών αλλά των εργατών!". Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ion83 Δημ. August 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2007 To link έχει άλλο link που ο έχων 2 οφθαλμούς το βλέπει (θεωρώ πως ο έχων 1 το έχει δει ήδη καθώς λειτουργεί με διπλή ταχύτητα το μυαλό του)! Αγαπητοί φίλοι μιλάτε σαν συνομιλητές με πάμπερς! Εγώ σας έδωσα ένα θέμα που θα με ευχαριστούσε αν σπαταλούσατε λίγο από τον χρόνο σας για να σκεφτείτε (ίσως και με καλύτερο τρόπο από εμένα και ακόμη πιο μακρυά με πτυχές που δεν έχω σκεφτεί) σχετικά με το θέμα. Εσείς περιμένετε να κάνω τον Τριανταφυλλόπουλο και να σας φέρω και βίντεο! Σας είπα πως αυτό (η μετακίνηση) ήταν η αφορμή που με πείραξε και με την αφορμή αυτή έθιξα και την γενική αρχή και έννοια του εθελοντισμού με στόχαστρο την συγκεκριμένη οργάνωση. Δεν έχω τίποτα με αυτούς συγκεκριμένα Δεν ξέρω κανέναν από αυτούς προσωπικά Δεν έχω κανένα προσωπικό συμφέρον Δεν θίγομαι γιατί δεν είμαι εθελοντής σε καμία οργάνωση! Μόλις τώρα μιλούσε στον Λαζόπουλο (Alpha) η Κανέλη και έλεγε και αυτή σχετικά με τον εθελοντισμό μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη: "Ο εθελοντισμός δρα εναντίων των θέσεων εργασίας, όχι των διευθυντών αλλά των εργατών!". Oι συνομιλητές σου ήταν σαφείς και λυπάμαι πραγματικά για τους κυνικούς χαρακτηρισμούς σου, πρόδηλους της εμπάθειας και της πώρωσης που έχεις στις μονόπλευρες απόψεις σου. Εσύ δεν επιθυμείς συνομιλητές αλλά οπαδούς, τραμπούκους έτοιμους να τα σπάσουνε όλα για το δίκιο της "πατρίδας, ρε γ α μ ο τ ο..." Λυπάμαι αλλά δεν έχω μάθει να συζητώ έτσι....Εύγε σου, παντως!!!:confused::blink: Παράθεση http://banners.wunderground.com/banner/gizmotemp/global/stations/16716.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. August 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2007 To link έχει άλλο link που ο έχων 2 οφθαλμούς το βλέπει (θεωρώ πως ο έχων 1 το έχει δει ήδη καθώς λειτουργεί με διπλή ταχύτητα το μυαλό του)! Ma to eidame to link!:worry: Η σελίδα τους είναι υπό κατασκευή, παραπέμπει όμως στην παρακάτω σελίδα. http://www.cvgpeep.gr Αγαπητοί φίλοι μιλάτε σαν συνομιλητές με πάμπερς! Εγώ σας έδωσα ένα θέμα που θα με ευχαριστούσε αν σπαταλούσατε λίγο από τον χρόνο σας για να σκεφτείτε (ίσως και με καλύτερο τρόπο από εμένα και ακόμη πιο μακρυά με πτυχές που δεν έχω σκεφτεί) σχετικά με το θέμα. Εσείς περιμένετε να κάνω τον Τριανταφυλλόπουλο και να σας φέρω και βίντεο! Σας είπα πως αυτό (η μετακίνηση) ήταν η αφορμή που με πείραξε και με την αφορμή αυτή έθιξα και την γενική αρχή και έννοια του εθελοντισμού με στόχαστρο την συγκεκριμένη οργάνωση. Φιλε μου, αντιλαμβάνομαι ότι έχεις μια ιδεολογική αντίθεση στην έννοια του εθελοντισμού. Και το σέβομαι. Αλλα από το να ασκείς μια καλοπροαίρετη κριτική μέχρι το να φτάνεις να λες ότι οι οργανώσεις αυτές έχουν σκοπό το κέρδος και γεμίζουν τις τσέπες κάποιων είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα. Δε σου ζητήσαμε να κανεις ούτε τον Τριανταφυλλόπουλο ούτε τον εισαγγελέα, αλλα αυτό δε σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να βγαίνει και να εξαπολύει κατηγοριες χωρίς να μπορεί να τις τεκμηριώσει και να μην περιμένει καν κριτική. Ούτε εγώ έχω κάποια σχέση με αυτή η με άλλες οργανώσεις αλλα δε μπορώ να διαβάζω επιχειρήματα για τα οποια δεν βλέπω ούτε καν ενδείξεις και να μη ζητάω τουλάχιστον επιπλέον πληροφορίες! Μόλις τώρα μιλούσε στον Λαζόπουλο (Alpha) η Κανέλη και έλεγε και αυτή σχετικά με τον εθελοντισμό μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη: "Ο εθελοντισμός δρα εναντίων των θέσεων εργασίας, όχι των διευθυντών αλλά των εργατών!". Οποτε το κόμμα της κυριας Κανελη χρησιμοποιώντας εθελοντές-αφισοκολλητές στρέφεται εναντίων των θέσεων εργασίας των αφισοκολλητών, σωστά; ;) edit: Πάντως συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Επειδή δε συμφωνήσαμε με τις απόψεις σου έβγαλες το συμπέρασμα ότι δεν σκεφτήκαμε :lol: :down: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
onasisg Δημ. August 19, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2007 Oι συνομιλητές σου ήταν σαφείς και λυπάμαι πραγματικά για τους κυνικούς χαρακτηρισμούς σου, πρόδηλους της εμπάθειας και της πώρωσης που έχεις στις μονόπλευρες απόψεις σου. Εσύ δεν επιθυμείς συνομιλητές αλλά οπαδούς, τραμπούκους έτοιμους να τα σπάσουνε όλα για το δίκιο της "πατρίδας, ρε γ α μ ο τ ο..." Σιγά αρχηγέ σε πήρε η κατηφόρα! Δεν σκίζομαι για να περάσει το δικό μου, ούτε ισχυρίζομαι πως αυτό που λέω είναι το σωστό. Ίσα ίσα που προσπαθώ να πω τις σκέψεις μου, περιμένοντας την γνώμη σας και όχι να ξυπνήσω τα αντιδραστικά σας ένστικτα. (Δεν παρεξηγώ τους χαρακτηρισμούς, μιας και κατανοώ πως είναι γραπτός ο λόγος και είναι εύκολο να παρεξηγηθεί κάποιος όταν γράφει κάτι με έντονο τρόπο) Αλλα από το να ασκείς μια καλοπροαίρετη κριτική μέχρι το να φτάνεις να λες ότι οι οργανώσεις αυτές έχουν σκοπό το κέρδος και γεμίζουν τις τσέπες κάποιων είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα. ! Κάπου στο site λέει ότι για τα έργα που αναλαμβάνουν πληρώνονται (οπότε στερούν έργα από κάποιον που θα τα αναλάμβανε). Οι διαφημίσεις γίνονται δωρεάν, οι εργάτες δωρεάν, εγώ λέω (λέω, δεν ξέρω) ότι κάποιοι βάζουν έναν μισθουλάκο στην τσέπη για να το οργανώσουν (δεν πιστεύω να κοστολογούν μόνο τις βενζίνες και τα τηλεφωνήματα σε κάθε έργο). Δεν το ξέρω, δεν έχω στοιχεία. Εσύ τι λες; Δε σου ζητήσαμε να κανεις ούτε τον Τριανταφυλλόπουλο ούτε τον εισαγγελέα, αλλα αυτό δε σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να βγαίνει και να εξαπολύει κατηγοριες χωρίς να μπορεί να τις τεκμηριώσει και να μην περιμένει καν κριτική. Φυσικά γιαυτό το λέω, για να πείτε την γνώμη σας. Δεκτό. Ούτε εγώ έχω κάποια σχέση με αυτή η με άλλες οργανώσεις αλλα δε μπορώ να διαβάζω επιχειρήματα για τα οποια δεν βλέπω ούτε καν ενδείξεις και να μη ζητάω τουλάχιστον επιπλέον πληροφορίες! Όντως είναι κάποια πράγματα που για άλλους είναι αυτονόητα και για άλλους δεν τα δέχονται αν δεν τα αποδείξεις. Δεν έχω κανένα συγκεκριμένο στοιχείο. Σχετικά με την Κανέλη, δεν προβάλω τις πράξεις ή την ιδεολογία κανενός, αλλά μετέφερα αυτό που άκουσα και μου άρεσε. Δεν σημαίνει ότι όποιος λέει κάτι καλό γινόμαστε ένα με αυτόν και τις απόψεις του. Τέλος θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη για την αναστάτωση βραδυάτικα. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
onasisg Δημ. August 19, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2007 Οι "παρανομίες" που αναφέρονται στον τίτλο έχουν να κάνουν με την διαφήμιση και το φορτηγάκι;Αν ναι συγγνώμη αλλά θα πρέπει να τον αλλάξω.Αν όχι θα 'θελα να μάθω για ποιες παρανομίες μιλάμε. Δεν πιστεύω πάντως ότι όλα αρχίζουν και τελειώνουν στο φορτηγάκι.Αλλού πρέπει να είναι το ζουμί της υπόθεσης... Ναι αναφέρεται στην παράνομη κίνησή τους να επιβιβάζουν σε 2 διαφορετικά φορτηγά επιβάτες και να ταξιδεύουν στην διαφήμιση, ένδειξη πως γενικά (και πέρα από αυτό, που δηλώνουν πως δεν είναι κανόνας η μεταφορά τους με φορτηγάκια, άρα γίνεται) "δεν ακολουθούν πιστά τους γραπτούς νόμους" όπως ομολογούν! Αν θέλεις σβήσε και όλο το θέμα. Ούτε δημοσιογράφος είμαι ούτε καίγομαι για τίποτα. Είπα την γνώμη μου με έμφαση σε κάτι που ήταν ΓΕΓΟΝΟΣ. Σημείωση 1: για το τυπικόν του θέματος έχω ερωτηματικό στο τέλος του τίτλου, αν και κατά την γνώμη μου είναι ολοφάνερο Σημείωση 2: τι εννοείς "αλλού είναι το ζουμί"; Ότι από κάπου αλλού έχω συμφέρον ή εναντίωση; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ion83 Δημ. August 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2007 Τέλος θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη για την αναστάτωση βραδυάτικα. :) Κάτι είναι και αυτό...Αν όχι μια καλή αρχή, ένα καλό ΤΕΛΟΣ!:) Παράθεση http://banners.wunderground.com/banner/gizmotemp/global/stations/16716.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. August 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2007 Κάπου στο site λέει ότι για τα έργα που αναλαμβάνουν πληρώνονται (οπότε στερούν έργα από κάποιον που θα τα αναλάμβανε). Οι διαφημίσεις γίνονται δωρεάν, οι εργάτες δωρεάν, Νομίζω ότι το έχεις μπερδέψει. Οι συμμετέχοντες/εθελοντές πληρώνουν κάποιο ποσο για τη συμμετοχη τους. Δε διάβασα κάπου να λέει ότι η οργάνωση πληρώνεται για την εκτέλεση των έργων. Μήπως μπορείς να παραθέσεις τι ακριβώς λέει και πού; εγώ λέω (λέω, δεν ξέρω) ότι κάποιοι βάζουν έναν μισθουλάκο στην τσέπη για να το οργανώσουν (δεν πιστεύω να κοστολογούν μόνο τις βενζίνες και τα τηλεφωνήματα σε κάθε έργο). Δεν το ξέρω, δεν έχω στοιχεία. Εσύ τι λες; Εγώ από την άλλη είμαι 99% σίγουρος ότι κάποιοι παίρνουν μισθό, αλλα δεν καταλαβαίνω που είναι το μεμπτό. Ας εξηγήσω. Οι "εθελοντές" απασχολούνται 1-2 βδομάδες, οποτε λογικό είναι να προσφέρουν το χρόνο τους αμισθί. Μάλιστα με τη μορφή συμμετοχής (όπως έγραψα παραπάνω) συμμετέχουν στα έξοδα. Εκτος όμως από τους εθελοντές η οργάνωση έχει σίγουρα και μόνιμο προσωπικό (διαχειριστικό και διοικητικό). Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν μια δουλειά, όπως εγώ κι εσύ στις δουλειές μας. Δεν πρέπει να πάρουν μισθό; Eίναι μόνιμοι υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης. Που είναι το μεμπτό; :O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sam66 Δημ. August 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2007 έτσι εξηγείται γιατί οι "γιουφτοι" ταξιδεύουν στις καρότσες των ντατσου...κάνουν εθελοντισμο! καλό είναι να μην είμαστε υπερβολικοι, γιατί από υπερβολές ξεκίνησε η συζήτηση με τον εκπρόσωπο (άλλο αν βγήκαν στην φορά και θέματα παρατυπιών λόγο γραφειοκρατίας) Παράθεση αν τελικά η σοκολάτα είναι υποκατάστατο του sex τότε πρέπει να είμαι sexομανης... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
onasisg Δημ. August 20, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2007 Φίλε gmac πρόσεξε τι ακριβώς λέει: Το συγκεκριμένο πλάνο με τους εθελοντές πάνω στο φορτηγάκι έχει επιλεγεί ... όχι γιατί αποτελεί κανόνα στη μεταφορά των εθελοντών. Κάθε άλλο μάλιστα. Οπότε, δεν λέει καν ότι δεν μεταφέρουν τους επιβάτες έτσι, αλλά απλά δεν το κάνουν πάντα. Και συνεχίζοντας για το ..απρόσεκτο διάβασμά σου :) στο κέντρο της σελίδας http://www.cvgpeep.gr/gr/draseis.htm έχει το εξής: "Τα προγράμματα της Π.Ε.Ε.Π., χρηματοδοτούνται από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δήμοσίων Έργων, την Ευρωπαϊκή Ένωση, από ιδιωτικές δωρεές, καθώς και από τις συνδρομές των εθελοντών." Φίλε iοn83 αυτό σημαίνει πως σταματάς να συμετέχεις στην κουβέντα ή επιθυμείς να μην μιλάει κανείς για αυτό, μιας και δεν συμφωνείς; Φίλε sam66, τουλάχιστον αυτοί το κάνουν(..το καροτσάτο) με την θέλησή τους στον εαυτό τους και στα παιδιά τους(αυτά είναι θύματα):D Το είπα, δεν είμαι φανατισμένος. Δεν με αφορά, δεν με αγγίζει. Θέλω να δω αν και άλλοι το βλέπουν έτσι και μαζί αν υπάρχει κάποιος που έχει να πει κάτι για τον εθελοντισμό (όποτε και να δει το Θέμα). Αν καθόμαστε στα λιμνάζοντανερά (χωρίς να σκεφτόμαστε που και που "υπερβολικά" όπως λες) θα γίνουμε ιπποπόταμοι, που γύρω μας θα γίνεται ο χαμός και εμείς ασφαλείς στο καβούκι μας θα είμαστε αδιάφοροι.;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. August 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 20, 2007 Φίλε gmac πρόσεξε τι ακριβώς λέει: Και συνεχίζοντας για το ..απρόσεκτο διάβασμά σου :) στο κέντρο της σελίδας http://www.cvgpeep.gr/gr/draseis.htm έχει το εξής: "Τα προγράμματα της Π.Ε.Ε.Π., χρηματοδοτούνται από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δήμοσίων Έργων, την Ευρωπαϊκή Ένωση, από ιδιωτικές δωρεές, καθώς και από τις συνδρομές των εθελοντών." Katarxas sugnwmi gia ta greeklish alla de fainetai na leitourgei to http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp Nomizw oti tosh wra mazi milame kai xwria katalavainomaste. Nwritera egrapses pws “"κλείνει δουλειές από δήμους και δημόσιους φορείς σε πολύ καλές τιμές (μιας και οι εθελοντές δεν αμοίβονται)". Twra les oti “χρηματοδοτούνται από φορείς …”. Allo to ena ki allo to allo de sumfwneis? To kommati pou ekanes parathesi den epivevaiwnei afto pou eipa tosa post nwritera, oti h organwsh einai mh kerdoskopiki? Oi “foreis” pou anaferei xrhmatodotoun thn organwsh, opws kai idiwtes. Prosferetai koinwniko ergo (an diafwneis oti afta pou kanoun prosferoun sthn koinwnia to suzhtame), oi dhmoi kerdizoun se ergo (xrhmatodotoun meros mono tou kostous), oi ethelontes kerdizoun xrhsimi empeiria (allwste den pigainoun me to zori). Oloi vgainoun isws kerdismenoi ektos apo ton ergolavo pou tha analamvane to ergo kai tha xrewne ta 10pla. Den kserw omws an mporoume na mpoume sti logiki tou “an prosfereis kati anidiotelws, kapoios allos xanei oikonomika” giati alliws de tha prosefere kaneis tipota. An paw na sumetasxw ston katharismo tis paralias, den pairnw ti douleia apo kapoion pou tha eprepe na proslifthei ws katharistis/katharistria? De sumfwnw omws me afti th logikh. An theleis na suzhthsoume peri ethelontismou (to kanoume idi, plagiws ;) ) kalws. Stin ousia omws mplekeis 2 diaforetika zhthmata: 1) To an organwseis san ki aftes einai pragmatika ethelontikes (efoson les oti kleinoun douleies, xrimata mpainoun se tsepes kapoiwn ktl) 2) Amfisviteis (an katalava kala) to an einai themitos o ethelontismos outws h allws. H antithesi sou sthn ennoia tou ethelontismou einai epeidi thewreis oti isxuei to 1 (diladi oti kapoioi pairnoun paxulous misthous ktl) h eisai ideologika antithetos akoma ki an ola einai kathara? Giati egw katalavainw apo ta grafomena sou oti eisai antithetos a priori ston ethelontismo, kai eksaitias afths tis ideologikhs sou antitheshs psaxneis na vreis kati to mempto gia na th dikaiologiseis. ;) Kanw lathos? :) Panta filika! :!: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
onasisg Δημ. August 23, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. August 23, 2007 :DKatarxas sugnwmi gia ta greeklish alla de fainetai na leitourgei to http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp Nomizw oti tosh wra mazi milame kai xwria katalavainomaste. Nwritera egrapses pws “"κλείνει δουλειές από δήμους και δημόσιους φορείς σε πολύ καλές τιμές (μιας και οι εθελοντές δεν αμοίβονται)". Twra les oti “χρηματοδοτούνται από φορείς …”. Allo to ena ki allo to allo de sumfwneis? To kommati pou ekanes parathesi den epivevaiwnei afto pou eipa tosa post nwritera, oti h organwsh einai mh kerdoskopiki? Oi “foreis” pou anaferei xrhmatodotoun thn organwsh, opws kai idiwtes. Prosferetai koinwniko ergo (an diafwneis oti afta pou kanoun prosferoun sthn koinwnia to suzhtame), oi dhmoi kerdizoun se ergo (xrhmatodotoun meros mono tou kostous), oi ethelontes kerdizoun xrhsimi empeiria (allwste den pigainoun me to zori). Oloi vgainoun isws kerdismenoi ektos apo ton ergolavo pou tha analamvane to ergo kai tha xrewne ta 10pla. Den kserw omws an mporoume na mpoume sti logiki tou “an prosfereis kati anidiotelws, kapoios allos xanei oikonomika” giati alliws de tha prosefere kaneis tipota. An paw na sumetasxw ston katharismo tis paralias, den pairnw ti douleia apo kapoion pou tha eprepe na proslifthei ws katharistis/katharistria? De sumfwnw omws me afti th logikh. An theleis na suzhthsoume peri ethelontismou (to kanoume idi, plagiws ;) ) kalws. Stin ousia omws mplekeis 2 diaforetika zhthmata: 1) To an organwseis san ki aftes einai pragmatika ethelontikes (efoson les oti kleinoun douleies, xrimata mpainoun se tsepes kapoiwn ktl) 2) Amfisviteis (an katalava kala) to an einai themitos o ethelontismos outws h allws. H antithesi sou sthn ennoia tou ethelontismou einai epeidi thewreis oti isxuei to 1 (diladi oti kapoioi pairnoun paxulous misthous ktl) h eisai ideologika antithetos akoma ki an ola einai kathara? Giati egw katalavainw apo ta grafomena sou oti eisai antithetos a priori ston ethelontismo, kai eksaitias afths tis ideologikhs sou antitheshs psaxneis na vreis kati to mempto gia na th dikaiologiseis. ;) Kanw lathos? :) Panta filika! :!: Εφόσον λέει δημόσιους φορείς, τι εννοεί; Οτι κλείνουν τις δουλειές. Τις δημόσιες. Τις πληρώνουμε εγώ και εσύ. Λες να τους χρηματοδοτούν οι δημόσιοι φορείς αγοράζοντας κουπόνια ενίσχυσης; :D Καλό ε; Βέβαια, εμένα με συμφέρει, γιατί πληρώνω λιγότερα! Εννοώντας ότι πχ ο δήμος διαχειρίζεται και δικά μου λεφτά ως πολίτη. Αλλά ο δύσμοιρος εθελοντής προσπαθώντας να κάνει κάτι (που τον ευχαριστούμε όλοι και το αναγνωρίζουμε και τον ευχαριστούμε) για το κοινό καλό και συμφέρον, γίνεται το μέσο για να κερδίσουν κάποιοι (οι οργανωτές), δημιουργεί ένα κοινωνικό πρόβλημα (την ανεργία που πολύ πιθανόν να αντιμετωπίζει και ο ίδιος) και ΕΠΙΠΛΕΟΝ αδιαφορούν για την ασφάλειά του!!! Αυτό είναι όλο το θέμα και με αφορμή την ασφάλεια ξεκίνησε το σκεπτικό μου και γιαυτό μίλησα με τον τρόπο (άκρως καχύποπτο) προς την οργάνωση (που απλά βρέθηκε μπροστά μου από τις πολλές διαφημίσεις που μεταδίδονται). Θεώρησα λοιπόν ως ελάχιστο φόρο τιμής για τους εθελοντές (μιας και εγώ μόνο απολαμβάνω τα οφέλη τους και δεν συμβάλω στο έργο τους, αλλά δεν πληρώνει ο δήμος μου πολλά λεφτά για τα έργα) να ανακοινώσω την άποψή μου και αν κάποιος δεν το είχε σκεφτεί από αυτή την πλευρά να του δώσω το ερέθισμα (όχι να του μεταδώσω την γνώμη μου). Το (1) από αυτά που γράφεις gmac ισχύει για εμένα. Έχω κάποια εμπειρία από "μη κερδοσκοπικές" νομικές οντότητες και ξέρω τι γίνεται. Οπότε είμαι πολύ δύσπιστος για τις αγαθές προθέσεις οποιουδήποτε που ξεκινά και διοικεί κάτι αντίστοιχο. Πάντως εγώ προσπαθώ να σας πω κάτι και όλοι οι συνομιλητές (εκτός gmac) αφιερώνουν τα posts τους να ασχοληθούν με εμένα και όχι με το θέμα (είμαι υπερβολικός, έχω άλλα κίνητρα, αλλού είναι το ζουμί, κτλ). Μπορείτε να γράφετε τι πιστεύετε για το θέμα και πολύ περισσότερο αν έχετε κάποια εμπειρία. Μην βιάζεστε να απαντήσετε μιας και η γραπτή συζήτηση δεν κλείνει αλλά περιμένει ΟΠΟΤΕ περάσει από εδώ κάποιος σχετικός, να πει την γνώμη του και να μάθουμε και εμείς. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. August 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 23, 2007 Βέβαια, εμένα με συμφέρει, γιατί πληρώνω λιγότερα! Εννοώντας ότι πχ ο δήμος διαχειρίζεται και δικά μου λεφτά ως πολίτη. Αλλά ο δύσμοιρος εθελοντής προσπαθώντας να κάνει κάτι (που τον ευχαριστούμε όλοι και το αναγνωρίζουμε και τον ευχαριστούμε) για το κοινό καλό και συμφέρον, 1) γίνεται το μέσο για να κερδίσουν κάποιοι (οι οργανωτές), 2) δημιουργεί ένα κοινωνικό πρόβλημα (την ανεργία που πολύ πιθανόν να αντιμετωπίζει και ο ίδιος) και 3) ΕΠΙΠΛΕΟΝ αδιαφορούν για την ασφάλειά του!!! Αυτό είναι όλο το θέμα και με αφορμή την ασφάλεια ξεκίνησε το σκεπτικό μου και γιαυτό μίλησα με τον τρόπο (άκρως καχύποπτο) προς την οργάνωση (που απλά βρέθηκε μπροστά μου από τις πολλές διαφημίσεις που μεταδίδονται). Μερικά (τελευταία ίσως) σχόλια από μένα. 1) Δέχομαι τη δυσπιστία σου, αλλα δε βλέπω πως μπορεί να το θεωρείς και δεδομένο ότι κάποιοι “κερδίζουν”! Eγώ αντίθετα είμαι καλόπιστος και (μέχρι αποδείξεως του εναντιών, η τουλάχιστον κάποια ένδειξη γιατί δεν είμαστε δικαστές για να ψάχνουμε αποδείξεις) θεωρώ την οργάνωση μη κερδοσκοπική. Όπως εξήγησα σε προηγούμενο post, το ότι κάποιοι διοικούντες πληρώνονται δεν το θεωρώ αθέμιτο (και οι εθελοντικές οργανώσεις έχουν μόνιμο προσωπικό, εκτος από εθελοντές) οι οποιοι λογικό είναι να αμείβονται, αρκεί να αμείβονται σε τιμές αγοράς και όχι εξωφρενικές. 2) Ο εθελοντισμός (κατ’ εμέ) έχει σκοπό να συμπληρώσει τις δράσεις του ιδιωτικού και του κρατικού τομέα, και όχι να τις υποκαταστήσει. Με αυτό το σκεπτικό, περιμένω ότι οι συγκεκριμένες δράσεις θα γίνονται σε τομείς που το κράτος είτε αδιαφορεί είτε δεν έχει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους να χρηματοδοτήσει. Με απλά λόγια, θα θεωρούσα ότι ο ΕΛIΞ και οι αντίστοιχες οργανώσεις θα αναλάβουν “έργα” με κοινωνικό περιεχόμενο που αλλιώς κανεις δε θα έκανε και δε θα “κλέβει” τη δουλειά εργολάβων κι εργατών. Γενικά πάντως, το επιχείρημα περί ανεργίας το βρίσκω τουλάχιστον υπερβολικό, αν όχι άτοπο. Ακόμα κι από οικονομικής πλευράς αν το δεις, τα χρήματα που (θεωρητικά ίσως) θα εξοικονομηθούν από τέτοιες “δράσεις”, ο δημόσιος τομέας θα τα διαθέσει αλλου (πχ θα έχει περισσότερα χρήματα να κάνει κάποιο δημόσιο έργο). Το αποτέλεσμα όσον αφορά την απασχόληση είναι ουδέτερο. Ορίστε και ορισμένα παραδείγματα που δε βλέπω πως θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανεργία. Εργασία: Οι εθελοντές κατά το πρώτο πρόγραμμα θα εργαστούν για τη συντήρηση του φράχτη του Δασικού Χωριού και θα συνεχίσουν τη δουλειά των ομάδων εθελοντών του 2006 σε σχέση με το μονοπάτι που συνδέει τον Κέδρο με το χωριό Μικροσπηλιά. Οι εθελοντές του δεύτερου προγράμματος θα ασχοληθούν με εργασίες συντήρησης των ξύλινων κατασκευών του Κέδρου, καθώς και του περιβάλλοντα χώρου, και θα βοηθήσουν στη διοργάνωση του "Tzoumerka Art Festival" που θα περιλαμβάνει μουσική, παραστάσεις και έκθεση φωτογραφίας. Οι εθελοντές θα βοηθήσουν σε πρακτικές εργασίες (εξυπηρέτηση επισκεπτών, εισιτήρια). Η τρίτη ομάδα εθελοντών θα φυτέψει δέντρα, καθώς θα βρίσκεται στο Δασικό Χωριό την κατάλληλη περίοδο για μια τέτοια δράση. Ενδέχεται οι εθελοντές να εμπλακούν και σε εργασίες συντήρησης σε σχέση με τις ξύλινες κατασκευές του Κέδρου. Εργασία: Το πρόγραμμα διοργανώνεται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας. Μέσα από διάφορες δραστηριότητες (εκπαιδευτικές, αθλητικές, καλλιτεχνικές, ψυχαγωγικές, κλπ.) οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν χαρακτηριστικά του Ελληνικού και του Γαλλικού Πολιτισμού και της ιστορίας, καθώς και του νησιού. Εργαστήρια: Γαλλική Γλώσσα - Ελληνική Γλώσσα, Ελληνικές και Γαλλικές παραδόσεις, μυθολογία, παραδοσιακοί χοροί. Δημιουργικές δραστηριότητες: ζωγραφική, collage, θεατρικά παιχνίδια. Ψυχαγωγικές δραστηριότητες: παιχνίδια, εκδρομές και οργανωμένες επισκέψεις, γιορτές. Κατά τη διάρκεια της παραμονής κάθε ομάδας, οι εθελοντές θα προσφέρουν και εθελοντική εργασία στο χώρο όπου θα φιλοξενούνται. Εργασία: Οι εθελοντές θα εργαστούν στο δάσος του "Σέϊχ Σου", όπου θα καθαρίσουν δύο κομμάτια του, ένα πίσω από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο και ένα στην περιοχή όπου βρίσκεται η λεγόμενη "Πηγή του Μπάρμπα- Γιώργου". Εφόσον οι ομάδες των εθελοντών τελειώσουν τον καθαρισμό των περιοχών αυτών, θα προχωρήσουν στην τοποθέτηση σηματοδότησης στα μονοπάτια των περιοχών αυτών, ώστε να είναι προσβάσιμα από τους περιπατητές. Εργασία: Οι εθελοντές και των δύο ομάδων πρόκειται να βελτιώσουν την εμφάνιση του εσωτερικού, αλλά και του εξωτερικού χώρου του κέντρου και να το μετατρέψουν σε ένα "ζεστό" και χαρούμενο τόπο για τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί. Οι εθελοντές δε θα έρχονται άμεσα σε επαφή με τα παιδιά, αλλά η επικοινωνία μαζί τους συστήνεται. Οι εθελοντές θα έχουν ακόμα την ευκαιρία να συζητήσουν με ξένους εθελοντές που προσφέρουν εργασία στο κέντρο μέσα στα πλαίσια του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας, για την εμπειρία τους να δουλεύουν με τα παιδιά στο κέντρο. 3) Νομίζω κάνουμε κύκλους. Οι άνθρωποι είπαν ότι η μεταφορά με φορτηγά γίνεται μονο για τις ανάγκες της διαφήμισης και εξηγούν πως ακριβώς προσέχουν την ασφάλεια των εθελοντών. Τι άλλο να πούμε ποια στο θέμα της ασφαλειας! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
onasisg Δημ. August 23, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. August 23, 2007 Απλά εγώ το βλέπω πιο καχύποπτα το θέμα και ό,τι άλλο συμβαίνει γύρω μου και μου προκαλεί την ανασήκωση του αριστερού φρυδιού:blink: Οι περισσότεροι όμως ξεκινούν με την ευπιστία, περιμένοντας να τους αποδείξει κάποιος την αφανή πλευρά ενός θέματος. Ευχαριστώ για την συμμετοχή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts