Enema Δημοσιεύτηκε July 24, 2007 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 24, 2007 (pda post) Αν και νομιζω οτι ξερω ηδη την απαντηση.... Μεσημερι λοιπον, και ενω εξω εχει 39 υπο σκια, εγω καθομαι και παιζω mm2. Καθως παιζω λοιπον, ξαφνικα το pc κολλαει. Μετα απο 10 δευτερολεπτα, εκει που παω να πω 'ξεκολλησε' το pc κανει ενα εντυπωσιακο shutdown. Tα λαμπακια του πληκτρολογιου παρεμειναν ανοιχτα. Συνηθισμενος εγω, κλεινω το πισι απο το πισω διακοπτακι, κ το αφηνω κλειστο. Μετα απο 10 λεπτα δοκιμαζω να το ανοιξω...τιποτα. Αρχιζω παιζω με τους διακοπτες... τιποτα. Νεκρο. Υποψιαζομαι οτι εκαψα τον επεξεργαστη. Ο cpu ειναι ενας amd athlon xp 2400+ με μια απλη ψυκτρα κ ενα ανεμιστηρακι. Το κουτι το εχω ανοιχτο κ εχει 1 μονο ανεμιστηρακι που γυριζε στα 2500rpm. Ο υπολογιστης μεσα ηταν καυτος κ ο επεξεργαστης χτυπουσε πανω απο 74ς βαθμους. Μαλλον το εκαψα ε? Ενας καινουριος 2400+ ποσο παει? Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zxr Δημ. July 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2007 Κοίτα πρώτα μήπως έχει καεί το τροφοδοτικό. Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Enema Δημ. July 24, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2007 Η αληθεια ειναι οτι το τροφοδοτικο καιει πιο πολυ απ'ολα. Δεν μπορεις να το ακουμπησεις λεμε. Παρολα αυτα, ακομα κ μετα το προβλημα, το ποντικι κ το πληκτρολογιο ειχαν ρευμα. Δεν αναβαν μονο οταν εκλεινα το τροδοτικο. Οποτε νομιζω οτι μαλλον δν ειναι απο εκει το προβλημα. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. July 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2007 όταν έχει 39οC δεν ανοίγουμε το pc. δεν έχει φτιαχτεί για τέτοιες θερμοκρασίες. ειδικά για "βαριά" χρήση. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. July 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2007 όταν έχει 39οC δεν ανοίγουμε το pc. δεν έχει φτιαχτεί για τέτοιες θερμοκρασίες. ειδικά για "βαριά" χρήση. Ωραίος ρε. Να κλείσουμε και την τηλεόραση και να μην χρησιμοποιούμε και το αυτοκίνητο http://users.chan.sch.gr/aikoukou/emoticons/nut.gif. Όταν ο υπολογιστής δουλεύει σωστά, αντέχει μια χαρά και στους 39 και στους 40 και στους 50. Το θέμα είναι να ψύχεται σωστά, δηλαδή να γυρνάνε τα ανεμιστήρια και να μην έχει σκόνη μέσα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Enema Δημ. July 24, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2007 Παντως ειχε μπουκωσει απο σκονη..... Τωρα πρεπει να ψαξω για καινουρια cpu? Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Feanor83 Δημ. July 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2007 Παντως ειχε μπουκωσει απο σκονη..... Τωρα πρεπει να ψαξω για καινουρια cpu? δες αμα ειναι τροφοδοτικο, αμα δεν ανοιγει τιποτα, δες τα φυλαδια της μητρικης για τι προβλημα εχεις γιατι μπορει να φταιει η μητρικη, δες τους πυκνωτες διπλα στον επεξεργαστη αμα ειναι φουσκωμενοι. Παράθεση Nokia 3210, 6510 Sonyericsson Z1010, W850 , τώρα X8 με 4.1.2 Jeallybean @748Mhz!!!! + 4.4 kitkat Launcher Sharp 703SH LG Arena SONY XPERIA M4 AQUA Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Enema Δημ. July 25, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2007 Το manual της μητρικης το εχω χασει (ειμαι κ πολυ μλκς) Τωρα... χθες διελυσα τον υπολογιστη μεχρι τον επεξεργαστη, τον ξεσκονισα, και τουλαχιστον απ'οσο ειδα, δεν υπηρχε κατι φουσκωμενο ή παραμορφωμενο. Ποντικι, πληκτρολογιο και ethernet τροφοδοτουνται κανονικα παντως.... δεν νομιζω να φταιει το τροφοδοτικο. Παντως το μηχανημα ειναι εντελως νεκρο, δεν κανει ουτε καποιο μπιπ, ουτε καποια ενδειξη οτι -προσπαθει- να ξεκινησει.... Με 74ς βαθμους σε idle νομιζω οτι 99% ειναι ο επεξεργαστης. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aijivl Δημ. July 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2007 Ειδικά τα παλιά amd δεν είχαν καμια ασφάλεια στην υπερθέρμανση, σε αντίθεση με τα ιντελ που δεν καίγονται ποτέ. Κοίτα μήπως είναι το τροφοδοτικό, αλλιώς πρέπει να είναι επεξεργαστής. Το ανεμιστηράκι της cpu δούλευε στα φουλ rpm? Είχε σκόνη? Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Feanor83 Δημ. July 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2007 Το manual της μητρικης το εχω χασει (ειμαι κ πολυ μλκς) Τωρα... χθες διελυσα τον υπολογιστη μεχρι τον επεξεργαστη, τον ξεσκονισα, και τουλαχιστον απ'οσο ειδα, δεν υπηρχε κατι φουσκωμενο ή παραμορφωμενο. Ποντικι, πληκτρολογιο και ethernet τροφοδοτουνται κανονικα παντως.... δεν νομιζω να φταιει το τροφοδοτικο. Παντως το μηχανημα ειναι εντελως νεκρο, δεν κανει ουτε καποιο μπιπ, ουτε καποια ενδειξη οτι -προσπαθει- να ξεκινησει.... Με 74ς βαθμους σε idle νομιζω οτι 99% ειναι ο επεξεργαστης. κατεβασε τα manual απο το internet, συνηθως υπαρχουν ενδεικτικα led με τα προβληματα, μπορει βεβαια να εχεις προβληματα ψυξης αλλαξε την παστα στον επεξεργαστη θερμοαγογιμη σιλικονη δεν ειναι ακριβη. Οταν ανοιγεις το μηχανημα οι ανεμηστηρες τροφοδοτουνται? Ο επεξεργαστης σπανια χαλαει ετσι εαν δεν τον υπερχρονισες;) Παράθεση Nokia 3210, 6510 Sonyericsson Z1010, W850 , τώρα X8 με 4.1.2 Jeallybean @748Mhz!!!! + 4.4 kitkat Launcher Sharp 703SH LG Arena SONY XPERIA M4 AQUA Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Enema Δημ. July 25, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2007 Ειδικά τα παλιά amd δεν είχαν καμια ασφάλεια στην υπερθέρμανση, σε αντίθεση με τα ιντελ που δεν καίγονται ποτέ. Κοίτα μήπως είναι το τροφοδοτικό, αλλιώς πρέπει να είναι επεξεργαστής. Το ανεμιστηράκι της cpu δούλευε στα φουλ rpm? Είχε σκόνη? Ολα τα ανεμηστηρακια στο πισι νομιζω εχουν fix ταχυτηταενα ειναι στα 2500 κ ενα στα 3200 αν θυμαμαι καλα. Δεν τον ειχα υπρχρονισμενο. Σκονη ειχε, ναι, μεχρι κ ο επεξεργαστης ειχε σκονη! κατεβασε τα manual απο το internet, συνηθως υπαρχουν ενδεικτικα led με τα προβληματα, μπορει βεβαια να εχεις προβληματα ψυξης αλλαξε την παστα στον επεξεργαστη θερμοαγογιμη σιλικονη δεν ειναι ακριβη. Οταν ανοιγεις το μηχανημα οι ανεμηστηρες τροφοδοτουνται? Ο επεξεργαστης σπανια χαλαει ετσι εαν δεν τον υπερχρονισες;) Ελα ομως που δεν ξερω τι μητρικη εχω! Το ολο συστημα ειναι του 2003-4. Οι ανεμηστηρες οχι δεν τροφοδοτουνται, ομως τα led του ποντικιου/πληκτρολογιου/ethernet αναβουν κανονικα. Η αληθεια ειναι οτι οι παλιοι amd δεν τα πανε καλα με την ζεστη. :( Λες κ δν το 'ξερα ο βλακας... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Feanor83 Δημ. July 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2007 Ελα ομως που δεν ξερω τι μητρικη εχω! Το ολο συστημα ειναι του 2003-4. Οι ανεμηστηρες οχι δεν τροφοδοτουνται, ομως τα led του ποντικιου/πληκτρολογιου/ethernet αναβουν κανονικα. Η αληθεια ειναι οτι οι παλιοι amd δεν τα πανε καλα με την ζεστη. :( Λες κ δν το 'ξερα ο βλακας... Και δεν το αλλαζεις το μηχανημα εχει pci express? τωρα ειναι φθηνοι οι υπολογιστες φορτωνει το βιος? Παράθεση Nokia 3210, 6510 Sonyericsson Z1010, W850 , τώρα X8 με 4.1.2 Jeallybean @748Mhz!!!! + 4.4 kitkat Launcher Sharp 703SH LG Arena SONY XPERIA M4 AQUA Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AGNOSTOS Δημ. July 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2007 Και εγω με Αθλιον 2600+ επαθα το ιδιο πριν λιγες μερες... Η θερμοκρασια στο bios εδειξε 92 βαθμους Κελσιος (Μαλλον καποιο λαθος εκανε ο μαστορας!!!) ενω τωρα ειναι 70+ με ανοιχτο κουτι!!! Ελπιζω μερικα κολληματα που και που να μην ειναι κανενα κουσουρι που του αφησε ο καυσωνας!!!:lol: Παράθεση :tease: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. July 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2007 όταν έχει 39οC δεν ανοίγουμε το pc. δεν έχει φτιαχτεί για τέτοιες θερμοκρασίες. ειδικά για "βαριά" χρήση. Εμενα ο φορητος μου δουλευει αυθημερων με θερμοκρασιες υψηλες που εγω δεν τις αντεχω και αυτος...χωρις κανενα "κολλημα". ισως φταιει οτι ειναι toshiba :ninja: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Enema Δημ. July 26, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2007 Και δεν το αλλαζεις το μηχανημα εχει pci express? τωρα ειναι φθηνοι οι υπολογιστες φορτωνει το βιος? Δεν το αλλαζω γιατι δεν εχω λεφτα. Ουτως η αλλως την δουλεια μου την εκανα με εκεινο το πισι, οποτε δεν εχω λογο να το αλλαξω. Μακαρι να εφτανε μεχρι να φορτωσει το bios, αλλα δεν ανοιγει καν. Δηλαδη ειτε ειναι ειτε δεν ειναι στην μπριζα ειναι ενα και το αυτο. Ερωτηση προς ολους : Με τα στοιχεια που σας εδωσα περι τροφοδοτησης των led, συμφωνουμε οτι δεν φταιει το τροφοδοτικο ή υπαρχει περιπτωση να καηκε αλλα τα λαμπακια να συνεχιζουν να αναβουν? Και εγω με Αθλιον 2600+ επαθα το ιδιο πριν λιγες μερες... Η θερμοκρασια στο bios εδειξε 92 βαθμους Κελσιος (Μαλλον καποιο λαθος εκανε ο μαστορας!!!) ενω τωρα ειναι 70+ με ανοιχτο κουτι!!! Ελπιζω μερικα κολληματα που και που να μην ειναι κανενα κουσουρι που του αφησε ο καυσωνας!!!:lol: 92?!?! Σοβαρα?! Εχω διαβασει οτι οι 82 βαθμοι ειναι το απολυτο οριο που θετει η amd! Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Feanor83 Δημ. July 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2007 Δεν το αλλαζω γιατι δεν εχω λεφτα. Ουτως η αλλως την δουλεια μου την εκανα με εκεινο το πισι, οποτε δεν εχω λογο να το αλλαξω. Μακαρι να εφτανε μεχρι να φορτωσει το bios, αλλα δεν ανοιγει καν. Δηλαδη ειτε ειναι ειτε δεν ειναι στην μπριζα ειναι ενα και το αυτο. Ερωτηση προς ολους : Με τα στοιχεια που σας εδωσα περι τροφοδοτησης των led, συμφωνουμε οτι δεν φταιει το τροφοδοτικο ή υπαρχει περιπτωση να καηκε αλλα τα λαμπακια να συνεχιζουν να αναβουν? 92?!?! Σοβαρα?! Εχω διαβασει οτι οι 82 βαθμοι ειναι το απολυτο οριο που θετει η amd! το οτι βλεπεις φως ειναι καλο, το καλυτερο ειναι να μετρησεις με ενα πολυμετρο αν ωγαζει ταση το τροφοδοτικο σου, αλλα μια αλλη λυση ειναι να το δοκιμασεις σε καποιον αλλο ή να δοκιμασεις καποιο αλλο πριν παρεις νεο, αμα ειναι χαλασμενο βεβαια για να συγουρευτεις. Το ιδιο και για την CPU, αλλα αμα ειναι παντο σε καποιον που ξερει να το δει, σαν τεχνικος ξερω, αμα δεν εχεις ενα αλλο μηχανημα διπλα να δοκιμαζει ή τον καταλληλο εξοπλισμο υποθεσεις κανεις. οταν καημε η ΜΒ μου νομιζα οτι ηταν η CPU, αλλα στην περιπτωση σου η ΜΒ ή η CPU καηκε και ειναι δισκολο να βρεις εδω να τα αλλαξεις σε καλη τιμη, δες στο ebay.co.uk εχει πολλα παλια κομματια. Παράθεση Nokia 3210, 6510 Sonyericsson Z1010, W850 , τώρα X8 με 4.1.2 Jeallybean @748Mhz!!!! + 4.4 kitkat Launcher Sharp 703SH LG Arena SONY XPERIA M4 AQUA Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Enema Δημ. July 26, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2007 Ωχ :( Και δεν μπορω να κανω τιποτα απο αυτα. Παρακαλω τον καλο θεουλη να μην εχει καει η μομπο. Λοιπον, θα βαλω μια αγγελια για επεξεργαστη και αγιος ο θεος. Η cpu ειναι μια 2400+, νομιζω με πυρηνα thoroughbred. Ποια αλλη cpu ταιριαζει? Nομιζω οτι ειναι socket A? Kαι πρεπει να σηκωνει συμφωνα με την wikipedia μεχρι 2300mhz. Οποτε λετε οτι ενας XP 3200+ θα ταιριαζει? Τουλαχιστον στα χαρτια ταιριαζει. Οποτε βλεπουμε. :( Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Feanor83 Δημ. July 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2007 Ωχ :( Και δεν μπορω να κανω τιποτα απο αυτα. Παρακαλω τον καλο θεουλη να μην εχει καει η μομπο. Λοιπον, θα βαλω μια αγγελια για επεξεργαστη και αγιος ο θεος. Η cpu ειναι μια 2400+, νομιζω με πυρηνα thoroughbred. Ποια αλλη cpu ταιριαζει? Nομιζω οτι ειναι socket A? Kαι πρεπει να σηκωνει συμφωνα με την wikipedia μεχρι 2300mhz. Οποτε λετε οτι ενας XP 3200+ θα ταιριαζει? Τουλαχιστον στα χαρτια ταιριαζει. Οποτε βλεπουμε. :( panto kapou na deis ti exei prota, ok:) Παράθεση Nokia 3210, 6510 Sonyericsson Z1010, W850 , τώρα X8 με 4.1.2 Jeallybean @748Mhz!!!! + 4.4 kitkat Launcher Sharp 703SH LG Arena SONY XPERIA M4 AQUA Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Enema Δημ. July 26, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2007 Μπορει σημερα να το παω σε ενα καταστημα... μακαρι να μην εχει καμια βλαβη σοβαρη, αλλιως το βλεπω νεκρο μεχρι του χρονου. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts