Jump to content

[ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ) Ασφάλεια Αυτοκινήτου

koslyr
 Κοινοποίηση

Ποια ασφαλιστική έχετε επιλέξει;  

306 members have voted

1. 1. Ποια ασφαλιστική έχετε επιλέξει;

• Alpha
      2
    • Allianz
      13
    • Commercial Value
      16
    • EOS
      9
    • ING
      5
    • Interamerican
      42
    • InterLife
      8
    • Lloyd's
      0
    • Omega
      1
    • Victoria
      11
    • Αγροτική
      17
    • Ασπίς Πρόνοια
      15
    • Ατλαντική Ένωση
      5
    • Διεθνής Ένωση
      8
    • Εγνατία
      2
    • Εθνική
      34
    • Ιντερσαλόνικα
      32
    • Μινέττα
      10
    • Υδρόγειος
      25
    • Φοίνιξ
      15
    • 'Αλλη (αναφέρετε ποια)
      36

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ALLIANZ ΤΙ ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΤΕ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.:)

Μην γράφεις με κεφαλαία γιατί είναι σαν να φωνάζεις και δεν επιτρέπεται από τους Όρους Πρόσβασης & Χρήσης.

• Απαντήσεις 504
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ALLIANZ ΤΙ ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΤΕ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Σαν εταιρία πολύ καλή. Από ασφάλιστρα δεν ξέρω να σου πω.

Καλή χρονιά.

Συγνώμη για τα κεφαλαία γράμματα δεν το ήξερα από δω και πέρα δεν θα ξαναγίνει

Ευχαριστώ

Συγνώμη για τα κεφαλαία γράμματα δεν το ήξερα από δω και πέρα δεν θα ξαναγίνει

Ευχαριστώ

Αρκετα καλη εταιρια, αλλα τσουχτερη στα τιμολογια. Πληρωνει και γρηγορα.. εαν τυχον κανεις και μικτη ασφ.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

http://www.danasoft.com/sig/grlansin.jpg

• 4 weeks later...

Mακρυά από GENERAL UNION.Έχει περάσει ενάμιση μήνας από τότε που τράκαρα (υπέγραψε φιλική δήλωση ο άλλος) τα πλήρωσα εγώ(1000 ευρώ )και ακόμα περιμένω να μου στείλουν τα λεφτά.

Τους πέρνω τηλέφωνο και ζητάω να μιλήσω με κάποιον προιστάμενο και μου λένε ότι λείπει στο εξωτερικο.Πλήρης αδιαφορία και κοροιδία.

Mακρυά από GENERAL UNION.Έχει περάσει ενάμιση μήνας από τότε που τράκαρα (υπέγραψε φιλική δήλωση ο άλλος) τα πλήρωσα εγώ(1000 ευρώ )και ακόμα περιμένω να μου στείλουν τα λεφτά.

Τους πέρνω τηλέφωνο και ζητάω να μιλήσω με κάποιον προιστάμενο και μου λένε ότι λείπει στο εξωτερικο.Πλήρης αδιαφορία και κοροιδία.

Αν έχεις νομική κάλυψη ζήτα από τον ασφαλιστή σου να ξεκινήσει αύριο κιόλας διαδικασία μήνυσης.Κατά 99% θα σου έρθουν τα χρήματα άμεσα..το ίδιο έγινε με έναν συνάδελφό μου,τον ταλαιπωρούσαν για την πληρωμή και μόλις είπε δεν πάει άλλο θα κάνω μήνυση (και την ξεκίνησε) την επομένη τον πήραν να εισπράξει την επιταγή.

Μήπως ξέρετε με ποιες εταιρείες συνεργάζεται η Δικλις;

Θέλω να φύγω από την ιντερσαλονικα επειδή δεν έχει φιλικό διακανονισμό.

πήγα στον ασφαλιστή μου κ μου πρότεινε ευρωστάρ με 185Ε εξάμηνο φορ ίπποι 10. 10000 αξία. (πακέτο σταρ 3)

με κλοπή ολική-μερική,θραύση,πυρκαγιά-τρομ ενερ.

έχετε να προτείνετε κάποια άλλη εταιρεία;

ευχαριστώ.

Μήπως ξέρετε με ποιες εταιρείες συνεργάζεται η Δικλις;

Θέλω να φύγω από την ιντερσαλονικα επειδή δεν έχει φιλικό διακανονισμό.

πήγα στον ασφαλιστή μου κ μου πρότεινε ευρωστάρ με 185Ε εξάμηνο φορ ίπποι 10. 10000 αξία. (πακέτο σταρ 3)

με κλοπή ολική-μερική,θραύση,πυρκαγιά-τρομ ενερ.

έχετε να προτείνετε κάποια άλλη εταιρεία;

ευχαριστώ.

Η Δικλίς είναι πρακτορείο και μόνο ο ασφαλιστής σου που προφανώς συνεργάζεται με αυτούς μπορεί να σου πει ποιες άλλες εταιρίες έχουν.

Θα πρότεινα να συζητήσεις με τον ασφαλιστή σου τι ακριβώς θέλεις από μια εταιρία και ανάλογα να σου δώσει αυτός το καλύτερο.

Εταιρίες υπάρχουν πολλές τώρα να σου γράψω ποια είναι η καλύτερη και ποια είναι η πιο φτηνή κτλ είναι εργασία που χρειάζεται να γίνει μετά από κουβέντα. Να το ξαναγράψω για άλλη μια φορά : Μην αναρωτιέστε τόσο για την εταιρία όσο για τον ασφαλιστή σας. Αν το εμπιστεύεσαι οκ. Αν όχι αλλάζεις. Σωστά έπραξες πάντως αρχικά.

Η Δικλίς είναι πρακτορείο και μόνο ο ασφαλιστής σου που προφανώς συνεργάζεται με αυτούς μπορεί να σου πει ποιες άλλες εταιρίες έχουν.

Θα πρότεινα να συζητήσεις με τον ασφαλιστή σου τι ακριβώς θέλεις από μια εταιρία και ανάλογα να σου δώσει αυτός το καλύτερο.

Εταιρίες υπάρχουν πολλές τώρα να σου γράψω ποια είναι η καλύτερη και ποια είναι η πιο φτηνή κτλ είναι εργασία που χρειάζεται να γίνει μετά από κουβέντα. Να το ξαναγράψω για άλλη μια φορά : Μην αναρωτιέστε τόσο για την εταιρία όσο για τον ασφαλιστή σας. Αν το εμπιστεύεσαι οκ. Αν όχι αλλάζεις. Σωστά έπραξες πάντως αρχικά.

Ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά!!!!

• 2 weeks later...
Καλησπερα. Εχτες καποιος με τρακαρε(εφταιγε) στο φτερο του αυτοκινητου μου και ο φαναρτζης μου ειπε οτι θελει αλλαγμα το φτερο και βαψιμο... θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να διεκδικισω βαψιμο ολοκληρου του αμαξωματος καθως το αμαξι ειναι παλιο και το χρωμα που θα βαφτει δεν θα ειναι ακριβως το ιδιο... ευχαριστω προκαταβολικα...
Spoon Civic Type R power

Κατσε κατσε, ενα ενα...τι μοντελο ειναι το αυτοκινητο σου? Αν ειναι παλιο σιγουρα θα υπαρχει διαφορα στο χρωμα διοτι το εργοστασιακο σιγουρα θα εχει ''κοψει''. Ειναι πολυ δυσκολο εως αδυνατο να βαφτει ολο το αμαξωμα. Και να γινοταν δεν υπαρχει λογος να το κανεις. Εμπειρογνωμονας ερχεται απο την ασφαλιστικη εταιρεια του τυπου που σε τρακαρε,θα δει τη ζημια και θα βγαλει το κοστος,το οποιο δεν γινεται να καλυψει την βαφη ολοκληρου του αμαξωματος. Μην περιμενεις πολλα...εκτος και αν ξερεις τον εμπειρογνωμονα!:p

Κατσε κατσε, ενα ενα...τι μοντελο ειναι το αυτοκινητο σου? Αν ειναι παλιο σιγουρα θα υπαρχει διαφορα στο χρωμα διοτι το εργοστασιακο σιγουρα θα εχει ''κοψει''. Ειναι πολυ δυσκολο εως αδυνατο να βαφτει ολο το αμαξωμα. Και να γινοταν δεν υπαρχει λογος να το κανεις. Εμπειρογνωμονας ερχεται απο την ασφαλιστικη εταιρεια του τυπου που σε τρακαρε,θα δει τη ζημια και θα βγαλει το κοστος,το οποιο δεν γινεται να καλυψει την βαφη ολοκληρου του αμαξωματος. Μην περιμενεις πολλα...εκτος και αν ξερεις τον εμπειρογνωμονα!:p

Ειναι ενα honda civic του 91 μοντελο... εδω φιλε καποιος μου ειπε οτι η ασφαλιστικη του θα μου δωσει μονο το 70% της ζημιας...Αστα να πανε...

Spoon Civic Type R power

Καλησπερα. Εχτες καποιος με τρακαρε(εφταιγε) στο φτερο του αυτοκινητου μου και ο φαναρτζης μου ειπε οτι θελει αλλαγμα το φτερο και βαψιμο... θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να διεκδικισω βαψιμο ολοκληρου του αμαξωματος καθως το αμαξι ειναι παλιο και το χρωμα που θα βαφτει δεν θα ειναι ακριβως το ιδιο... ευχαριστω προκαταβολικα...

Αυτο που λες δε γινεται.Η ασφαλιστηκη αποζιμιωνει μονο την ζημια και οχι οτι σε βολευει εσενα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ειναι ενα honda civic του 91 μοντελο... εδω φιλε καποιος μου ειπε οτι η ασφαλιστικη του θα μου δωσει μονο το 70% της ζημιας...Αστα να πανε...
Πως γινεται αυτο? Απο δω μεσα στο ειπαν?

οχι φιλε ειχε τρακαρει ενας γνωστος και μου το πε... αν βαλεις τα αυθεντικα ανταλακτικα δεν σε αποζημιωνει 100%... συμφωνεις?
Spoon Civic Type R power

οχι φιλε ειχε τρακαρει ενας γνωστος και μου το πε... αν βαλεις τα αυθεντικα ανταλακτικα δεν σε αποζημιωνει 100%... συμφωνεις?
Oχι φιλε δεν συμφωνω. Δεν γινεται αυτο που σου ειπαν. Τι δηλαδη σονι και καλα πρεπει να βαλεις ιμιτασιον? οχι δεν γινεται. Αυτο πρωτη φορα το ακουω. Ο φαναρτζης τι σου ειπε? Αν μιλαμε για αντικατασταση μπροστινου φτερου υποθετω(δεν ανεφερες πιο) και βαφη, ειναι γυρω στα 250-300

ευρω νομιζω,μαζι με εργασια.

egw thn teleutea pou exw epileksh einai h Allianz!

parolla auta apo kamia oses eixa ews twra den emeina euxarhshmenos!

tha doume kai me authn twra...;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

1) Εννοειτε πως δεν θα του το πληρωσουν για καινουργιο ενα παλιο αμαξι

2) Κανενας δεν σου λεει βαλε immitation! Υπαρχει η απαξιωση του αυτοκινητου σου, κατα συνεπεια των ανταλλακτικων. Η ασφαλιστικη σου λεει πως μπορεις αμα θες να βαλεις και μεταχειρισμενο ανταλλακτικο και να το φερεις στην αρχικη του κατασταση.

Current status: Galaxy S7 Duos, HP Spectre X360, Synology DS215j

• 1 month later...
Πριν από ένα εξάμηνο είχα ασφαλιστεί στην υδρόγειο με 400Ε (μεικτή ασφαλιση με 200Ε απαλλαγή) Σήμερα με πέρνει ο ασφαλιστής μου και μου λέει οτι ηρθε το συμβόλαιο για το επόμενο εξάμηνο και στοιχίζει 500Ε!!! Αν είναι δυνατόν 100Ε αυξηση σε ένα εξάμηνο?? Μου πρότειναν κάτι γνωστοί να πάω στη GENERAL UNION που κάνει 420Ε αλλά κολλάω λίγο. Τί να πώ όμως η αύξηση είναι υπερβολική!!

1) Εννοειτε πως δεν θα του το πληρωσουν για καινουργιο ενα παλιο αμαξι

2) Κανενας δεν σου λεει βαλε immitation! Υπαρχει η απαξιωση του αυτοκινητου σου, κατα συνεπεια των ανταλλακτικων. Η ασφαλιστικη σου λεει πως μπορεις αμα θες να βαλεις και μεταχειρισμενο ανταλλακτικο και να το φερεις στην αρχικη του κατασταση.

Το να σου πληρώσει τα καινούργια ανταλλακτικά είναι το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει μια ασφαλιστική.

Εμένα με τράκαρε ένας από πίσω στα καλά καθούμενα, ενώ ήμουν σταματημένος στο φανάρι.

Μου χάλασε το Σαββατοκύριακο, έχασα την θεατρική παράσταση στην οποία θα πήγαινα (και είχαμε ήδη βγάλει εισιτήρια), δώδεκα μέρες έκανα τις μετακινήσεις μου με ταξί και λεωφορεία, και επιπλέον αναγκάστηκα να φύγω τρείς φορές από τη δουλειά μου για να πάω στα γραφεία της ασφαλιστικής αυτού που με τράκαρε (Διεθνής Ένωσις) που ήταν στην άλλη άκρη της Αθήνας.

Ακόμα, ξόδεψα ατελείωτες ώρες στην αναμονή γιατί ποτέ δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα στον κλάδο ζημιών, πήρα άπειρα τηλέφωνα τον πελάτη τους μήπως τον πείσω να κάνει δήλωση, πήγα (και πάλι φεύγοντας απ' τη δουλειά μου) στην τροχαία της περιοχής που έγινε το τρακάρισμα για να πάρω το χαρτί της τροχαίας, και έμεινα κι ένα μήνα άφραγκος μέχρι να πάρω τα λεφτά που είχα πληρώσει στο συνεργείο.

Τώρα το κάθε έμπειρο μάτι μπορεί να δεί οτι το αμάξι μου έχει τρακάρει με προφανή συνέπεια την πτώση της αγοραστικής του αξίας, και σαν αποζημίωση για όλ' αυτά είχα και παρακράτηση 30% στην αξία των ανταλλακτικών, δηλαδή έβαλα λεφτά και από την τσέπη μου!!!

Το ότι ο προφυλακτήρας μου ήταν αγρατζούνιστος όπως και τα υπόλοιπα ανταλλακτικά, και φυσικά δεν είχα καμία όρεξη να τα αλλάξω, απ' ότι φαίνεται δεν έχει καθόλου σημασία, όπως και το γεγονός οτι η αντιπροσωπεία δεν βάζει μεταχειρισμένα και ιμιτασιόν ανταλλακτικά αλλά μόνο καινούργια και γνήσια. Με τη λογική της ασφαλιστικής θα έπρεπε να πάω τ'αμάξι στον μαστρο-Μήτσο και να πάρουμε σβάρνα τις μάντρες να ψάχνουμε για μεταχειρισμένα.

Απορώ που δεν ζητήσανε να μπεί μεταχειρισμένη μπογιά στο βάψιμο και ο φαναρτζής να έχει μεταχειρισμένα εργαλεία.

Με λίγα λόγια, επειδή οι περισσότερες ασφαλιστικές στην Ελλάδα είναι της πλάκας, άμα σε τρακάρουνε την έβαψες... Φταίς-δεν φταίς, θα πληρώσεις.

Πριν από ένα εξάμηνο είχα ασφαλιστεί στην υδρόγειο με 400Ε (μεικτή ασφαλιση με 200Ε απαλλαγή) Σήμερα με πέρνει ο ασφαλιστής μου και μου λέει οτι ηρθε το συμβόλαιο για το επόμενο εξάμηνο και στοιχίζει 500Ε!!! Αν είναι δυνατόν 100Ε αυξηση σε ένα εξάμηνο?? Μου πρότειναν κάτι γνωστοί να πάω στη GENERAL UNION που κάνει 420Ε αλλά κολλάω λίγο. Τί να πώ όμως η αύξηση είναι υπερβολική!!

Οντως η Υδρόγειος έκανε μεγάλη αύξηση στη μικτή αλλά η διαφορά είναι ότι ήταν η πιο φτηνή της αγοράς στη μικτή μέχρι πρόσφατα και πλέον είναι στο μέσο όρο της αγοράς. Ουσιαστικά έκαναν ένα πείραμα δίνοντας μεγάλη έκπτωση στη μικτή πέρυσι και δεν τους βγήκε για αυτό και το επαναφέρουν στο μέσο όρο (όπως πρέπει να κάνει κάθε εταιρία που θέλει να είναι σε θέση να πληρώνει). Για την αλλαγή που αναφέρεις η γνώμη μου είναι να μην την κάνεις. Μπορείς να βρεις με 30-40 ευρώ πιο κάτω πάντα σε συνεργασία με τον ασφαλιστή σου αλλά όχι σε αυτήν που αναφέρεις. Αν δεν αντέχεις το κόστος μπορείς να αφαίρεσεις την μικτή (δεν στο συνιστώ βέβαια αλλά είναι μια λύση για να μειώσεις πολύ τα ασφάλιστρα).

Με λίγα λόγια, επειδή οι περισσότερες ασφαλιστικές στην Ελλάδα είναι της πλάκας, άμα σε τρακάρουνε την έβαψες... Φταίς-δεν φταίς, θα πληρώσεις.

Έχω μια απορία μετά από όλα αυτά που μας ανάφερες...ΕΣΥ σε ποια εταιρία έχεις ασφαλίσει το αυτοκίνητο σου;;;

Στην ιντεραμέρικαν, αλλά γιατί; Τί σημασία έχει;

Γιατί αναφέρεις ότι έτρεχες στην ασφαλιστική αυτού που σε τράκαρε. Γιατί δεν έγινε η διαδικασία του φιλικού για να αποζημιωθείς από την εταιρία σου ; Θα είχες υποστεί πολύ μικρότερη ταλαιπωρία, για αυτό σου το λέω.

edit

Επίσης για αυτό που γράφεις για τον κυρ Μήτσο είναι τουλάχιστον προσβλητικό για τους χιλιάδες επαγγελματίες που έχουν συνεργεία. Δεν είναι ανάγκη να πας σε γενικό συνεργείο ούτε σε κάποιον που θα σου υποδείξει η εταιρία. Υπάρχουν σοβαροί επαγγελματίες που ασχολούνται με μία-δύο μάρκες μόνο, εκπαιδεύονται συνέχεια και γνωρίζουν πολλές φορές καλύτερα τη δουλειά από την αντιπροσωπεία να είσαι σίγουρος. Εξάλλου στην αντιπροσωπεία υπαλλήλους έχουν και αυτοί δεν έχουν τον αρχημηχανικό που κατασκέυασε το αυτοκίνητο σου. Σε ένα συνεργείο ειδικευμένο θα σε προσέξουν πολύ περισσότερο πολύ απλά γιατί το αν θα ξαναπάς εξαρτάται από το αν μείνεις ευχαριστημένος. Στις αντιπροσωπείες η σχέση που έχουν με τον πελάτη είναι σχέση υποχρέωσης καταρχήν (έλα σε εμάς για να μην χάσεις την εγγύηση και άλλες πα...ριές) και πέρα από αυτό τσεκουρώνουν άσχημα σε κάθε εργασία. Δεν είναι ο κυρ Μήτσος λοιπόν όλη η αγορά έξω από την αντιπροσωπεία να είσαι σίγουρος. Αν λοιπόν πας έξω, θα σου βάλουν ότι ανταλλακτικό θέλεις ΕΣΥ (ακόμα και καινούριο γνήσιο άμα θέλεις) αλλά και μεταχειρισμένο, θα σου κάνουν έκπτωση για να μην σου υπολογίσει παλαιότητα η ασφαλιστική και θα φροντίσει να κάνει και καλή δουλειά γιατί πολύ απλά από σένα εξαρτάται η καθημερινή δουλειά και ο τζίρος του. Ξέρω συνεργείο π.χ. που παραλαμβάνει το αυτοκίνητο, το επισκευάζει, σου το φέρνει έξω από το σπίτι σου, σου δίνει ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και δεν του πληρώνεις μία (πάει να πληρωθεί αυτός μετά από την εταιρία). Απλά θέλει λίγο ψάξιμο για να βρεις τέτοια συνεργεία.

Στην General Union είμαι και σε ενα ατύχημα που είχα, έκανα χρήση μεικτής και τα χρήματα τα πήρα όλα πίσω. Δηλαδή μια φορά που την χρειάστηκα δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα.

+1.000.000 δίκια στον συνφορουμίτη Sinnay! Με κάλυψες απόλυτα! Και όσον αφορά τις αντιπροσωπείες και όσον αφορά τους ελευθερους επαγγελματίες!

Εντάξει ο φανοποιός μου δεν προσφέρει τόσο άριστες υπηρεσίες όπως ενοικίαση αυτοκινήτου αλλά είναι σωστός επαγγελματίας!

http://briefcase.pathfinder.gr/download/534985

Γιατί δεν έγινε η διαδικασία του φιλικού για να αποζημιωθείς από την εταιρία σου ;

Επίσης για αυτό που γράφεις για τον κυρ Μήτσο είναι τουλάχιστον προσβλητικό [...]

Δεν γινότανε φιλικός γιατί εμπλεκότανε και τρίτο όχημα. Με την ταχύτητα που είχε όταν έπεσε πίσω μου, με έσπρωξε και πέσαμε και οι δυο στο μπροστινό αυτοκίνητο.

Για τα υπόλοιπα θα σου πω απλά οτι δεν είμαι χτεσινός, έχω γράψει εκατονταδες χιλιάδες χιλιόμετρα και έχω επισκεφθεί πάρα μα πάρα πολλά συνεργεία, οπότε μου έχουν τύχει απ' τα καλύτερα ως τα χειρότερα.

Το να πάω στη συγκεκριμένη αντιπροσωπεία ήταν επιλογή μου για χ ψ λόγους όπως πχ οτι εμπιστεύομαι τον βαφέα και δεν θα έπρεπε η οποιαδήποτε ασφαλιστική να με τιμωρεί για το οτι κάνω το καλύτερο δυνατό για να διορθώσω τη ζημιά που μου προξένησε ο πελάτης τους.