Jump to content

Forthnet telephony

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σκεφτομαι να βαλω forthnet telephony.

Κρατωντας τη συνδεση με το δικτυο του οτε.

Απλα να παρω το πακετο απο τη forthnet, ωστε να εχω δωρεαν αστικα-υπεραστικα.

Γενικα εχω φοβηθει με ολες αυτες τις ιστοριες που ακουω για τους εναλλακτικους.

Αλλοι, λαμογια τελικα, αλλοι χαμηλου επιπεδου υπηρεσιες, αλλοι δεν σε αφηνουν να διακοψεις μαζι τους, αλλοι παραπανω χρεωσεις κλπ.

Βασικα αν υπηρχε και πακετο χωρις μηνιαιο παγιο με απεριοριστα ομως αστικα-υπεραστικα, παλι θα με βολευε.

Κανω πολλα υπεραστικα και ο οτε μου τα παιρνει χοντρα. Απο την αλλη δεν εχω καμια ορεξη να αλλαζω καθε 2-3 μηνες παροχο επειδη δεν με ικανοποιει αυτος που εχω. Εχω αλλες δουλειες να κανω, οχι να ασχολουμαι με αυτα.

Αυτος ειναι και ο βασικος λογος που ακομη εχω μονο οτε.

Και ο βασικος λογος που θα τον κρατησω, γιατι δεν θελω να μεινω ξεκρεμαστος απο Internet ουτε να μην εχω κλασικο τηλεφωνο, οτι κι αν γινει. Μακρια απο τα λεγομενα 'ιδιοκτητα' δικτυα, αυτη ειναι η γραμμη μου προς το παρον.

Anyway, αυτο το πακετο το εχει κανεις?

http://www.forthnet.gr/templates/corporateProductsDetails2.aspx?c=10009736

Υπαρχουν 'μπανανοφλουδες' και ψιλα γραμματα για να προσεξω? Απο ποιοτητα να υποθεσω καλη? Πληρωνεις μονο παγιο και τιποτε αλλο, οπως λενε?

Αραγε αν θελησω να διακοψω θα ειναι ευκολο ή θα μου βγαλουν την πιστη?

Αξιζει να το παρω ή οχι?

Ειμαι νεος στον χωρο, οποτε καθε συμβουλη σας θα πιασει τοπο.

Εχω εγω Forthnet με απεριοριστα αστικα, υπεραστικα εδω και 6 μηνες και δεν εχω κανενα προβλημα μεχρι στιγμης. Δεν ειχα αλλον εναλλακτικο παροχο πριν, ηταν η πρωτη φορα που το εκανα.
http://i77.photobucket.com/albums/j72/Ferryman_rx7/PB3.jpg Έχω να φάω κουραμάνα ...

Πληρωνεις μηνιαιο παγιο συν οτι κλησεις κανεις στις υπολοιπες κατηγοριες (κινητα, διεθνη).

Για τις διακοπες δεν εχω ακουσει πολλα για τη Forthnet...δεν υπαρχει προβλημα.

Παρομοιο προγραμμα παρεχει και η Cosmoline με 14.90€ το μηνα αλλα πιο ακριβες χρεωσεις στα κινητα και φθηνοτερες στα διεθνη. :O

Oλα καλα λοιπον, συμφωνα με τη δικη σας εμπειρια.

Μαλλον λοιπον θα πρεπει να αρω τις επιφυλαξεις μου...

Έβαλα FORTHNET με προεπιλογή και κοινώς "την πάτησα"!!! Χάλια ποιότητα ήχου. Κάτι παρόμοιο με τον ήχο μιλώντας σε κινητό! Πλήρης απογοήτευση!

Εγω αν βαλω, δεν θα βαλω προεπιλογη, ουτε θα 'διωξω' τον οτε. Θα τα εχω παραλληλα, με 2 παγια φυσικα.

Αλλα γιατι ετσι? Χαλια ποιοτητα ηχου? Παιζει ρολο το πακετο που εχεις?

Εγω αν βαλω, δεν θα βαλω προεπιλογη, ουτε θα 'διωξω' τον οτε. Θα τα εχω παραλληλα, με 2 παγια φυσικα.

Αλλα γιατι ετσι? Χαλια ποιοτητα ηχου? Παιζει ρολο το πακετο που εχεις?

Μην μπερδεύεσαι! Διάβασε στα χαρακτηριστικά στο site που αναφέρεις και θα δεις ότι Στην περίπτωση που η τηλεφωνική σας γραμμή δεν καλύπτεται προσωρινά από το ιδιόκτητο δίκτυο Forthnet, η υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί μέσω προεπιλογής φορέα. Αυτό το πρόγραμμα ακριβώς είχα κι εγώ και απογοητεύτηκα απ την ποιότητα ήχου! Σαν να μιλάω από κινητό και μάλιστα κακής ποιότητας δικτύου! Έβαλα το LANNET MILA και ΣΩΘΗΚΑ! Απλά ΤΕΛΕΙΑ σε ΟΛΑ!!! Βάλε και θα με θυμηθείς!

Δεν εχω παρατηρησει διαφορα στην ποιοτητα του ηχου.

Karib η προεπιλογη σημαινει οτι δεν θα χρειαζεσαι να πατας κωδικο στην αρχη.

http://i77.photobucket.com/albums/j72/Ferryman_rx7/PB3.jpg Έχω να φάω κουραμάνα ...

Τι σημαινει υπηρεσια προεπιλογης φορεα? Εγω νομιζα οτι εχει να κανει με το προθεμα που καλουμε οταν θελουμε να κανουμε χρηση του εναλλακτικου παροχεα.

edit: Ferryman με προλαβες!

Ολη η ιστορια αν εχει εγκαταστησει στο αντιστοιχο κεντρο του οτε, δικο της κεντρο η forthnet? Αν οχι, μετα πως δουλευει το πραγμα?

Τι σημαινει ιδιοκτητο δικτυο? Χαλκινα καλωδια, θα ειναι παντα αυτα του οτε. Το 'κεντρο' και η εγκατασταση του ή οχι στην περιοχη που εισαι, δεν ειναι το ζουμι της υποθεσης?

Αν δεν εχει ιδιοκτητο δικτυο, τι σημαινει οτι δεν εχει? Πως μεταφραζεται?

Τι σημαινει υπηρεσια προεπιλογης φορεα? Εγω νομιζα οτι εχει να κανει με το προθεμα που καλουμε οταν θελουμε να κανουμε χρηση του εναλλακτικου παροχεα.

Ολη η ιστορια αν εχει εγκαταστησει στο αντιστοιχο κεντρο του οτε, δικο της κεντρο η forthnet? Αν οχι, μετα πως δουλευει το πραγμα?

Τι σημαινει ιδιοκτητο δικτυο? Χαλκινα καλωδια, θα ειναι παντα αυτα του οτε. Το 'κεντρο' και η εγκατασταση του ή οχι στην περιοχη που εισαι, δεν ειναι το ζουμι της υποθεσης?

Οντως, σημερα τηλεφωνησα και μου ειπαν οτι στις περιοχες που με ενδιαφερει δεν υπαρχει ιδιοκτητο δικτυο. Οχι μονο αυτο, αλλα δεν υπαρχει καν ημερομηνια για ιδιοκτητο δικτυο στο μελλον! (εδωσα τα σταθερα τηλεφωνα και μου το ειπαν).

Μπορει καποιος να μου απαντησει σε αυτα που ρωτησα πιο πανω?

Οταν δεν καλυπτεσαι απο το ιδιοκτητο δικτυο, ολες οι κλησεις σου δρομολογουνται μεσω ΟΤΕ και σε καποιο κεντρικο σημειο γινεται δρομολογηση απο τον κομβο του ΟΤΕ στον κομβο του παροχου.

Οταν καλυπτεσαι απο το ιδιοκτητο, το κομματι της γραμμης σου απο το σπιτι μεχρι το τοπικο κεντρο μισθωνεται απο τον παροχο και αντι να καταληγει στο κεντρο του ΟΤΕ το αλλαζουν και παει στο κεντρο του παροχου (που συνηθως ειναι συνεγκατεστημενο με το κεντρο του ΟΤΕ για οικονομια).

Σε ειδικες περιπτωσεις σου φερνουν καλωδιο μεχρι το σπιτι! :)

Να εχεις υποψιν σου οτι το Forthnet Telephony οπως και ολα τα αντιστοιχα προγραμματα προσφερονται υποχρεωτικα με Προεπιλογη Φορεα στην περιπτωση που κρατας τη γραμμη στον ΟΤΕ ενω οσες εταιριες εχουν και ιδιοκτητο υπο αναπτυξη το δινουν στη μορφη: "Στο βαζω προσωρινα μεσω ΟΤΕ μεχρι να καλυψω την περιοχη σου και μετα θα σε περασω στο ιδιοκτητο!".

fabo114 ευχαριστω για τις χρησιμες διευκρινησεις.

Οταν λες οτι αυτα τα προγραμματα προσφερονται υποχρεωτικα με προεπιλογη φορεα, τι εννοεις? Εγω θελω να εχω πχ τον οτε, και οποια κληση γουσταρω να την κανω μεσω οτε.

Και οταν θελω μεσω forthnet, να πληκτρολογω προθεμα στο τηλεφωνο μου.

Και αυτο θελω να το κανω, ειτε εχει είτε δεν εχει ιδιοκτητο δικτυο στο περιοχη μου.

Δεν γινεται ετσι?

ginetai. exeis san proepilegmeno forea tin forthnet kai gia kliseis apo aftin den vazeis prothema. kai exeis ton ote me to prothema tou 1777. einai to antitheto. den nomizw pws tha se peiraksei. outos i allos tis perossoteres kliseis me tin forthnet tha tis kaneis kai ton ote gia kinita klp.

fabo114 ευχαριστω για τις χρησιμες διευκρινησεις.

Οταν λες οτι αυτα τα προγραμματα προσφερονται υποχρεωτικα με προεπιλογη φορεα, τι εννοεις? Εγω θελω να εχω πχ τον οτε, και οποια κληση γουσταρω να την κανω μεσω οτε.

Και οταν θελω μεσω forthnet, να πληκτρολογω προθεμα στο τηλεφωνο μου.

Και αυτο θελω να το κανω, ειτε εχει είτε δεν εχει ιδιοκτητο δικτυο στο περιοχη μου.

Δεν γινεται ετσι?

Γινεται το αντιθετο, ακριβως οπως εγραψε ο sakels!

Δεν συμφερει τη Forthnet να το δωσει χωρις Π.Φ. γιατι ελπιζει πως θα κανεις και τις υπολοιπες κλησεις σου μεσω του δικτυου της.

Μπορεις ομως να βαζεις το 1777 ή να παρεις ενα ασυρματο που αναλογα με τον τυπο της κλησης να βαζει και το καταλληλο προθεμα μπροστα!

Οταν δεν καλυπτεσαι απο το ιδιοκτητο δικτυο, ολες οι κλησεις σου δρομολογουνται μεσω ΟΤΕ και σε καποιο κεντρικο σημειο γινεται δρομολογηση απο τον κομβο του ΟΤΕ στον κομβο του παροχου.

Οταν καλυπτεσαι απο το ιδιοκτητο, το κομματι της γραμμης σου απο το σπιτι μεχρι το τοπικο κεντρο μισθωνεται απο τον παροχο και αντι να καταληγει στο κεντρο του ΟΤΕ το αλλαζουν και παει στο κεντρο του παροχου (που συνηθως ειναι συνεγκατεστημενο με το κεντρο του ΟΤΕ για οικονομια).

Σε ειδικες περιπτωσεις σου φερνουν καλωδιο μεχρι το σπιτι! :)

Να εχεις υποψιν σου οτι το Forthnet Telephony οπως και ολα τα αντιστοιχα προγραμματα προσφερονται υποχρεωτικα με Προεπιλογη Φορεα στην περιπτωση που κρατας τη γραμμη στον ΟΤΕ ενω οσες εταιριες εχουν και ιδιοκτητο υπο αναπτυξη το δινουν στη μορφη: "Στο βαζω προσωρινα μεσω ΟΤΕ μεχρι να καλυψω την περιοχη σου και μετα θα σε περασω στο ιδιοκτητο!".

Fabo σε ευχαριστω για την πολυ χρησιμη επεξηγηση.

Μπορει καποιος να μου πει, στην πραξη, τι συμβαινει δηλαδη στις συνομιλιες μου, οταν δεν υπαρχει ιδιοκτητο δικτυο?

Σημαινει χειροτερη ποιοτητα συνομιλιας? Σημαινει στην πραξη κατι αλλο?

Καλυτερα να περιμενει κανεις για ιδιοκτητο δικτυο και για ποιο λογο? Τι θα κερδισει στην πραξη?

stin praksi einai poli aplo file an iparxei idioktito apla soutareis ton ote kai vazeis ena paketo double play me mia taxitia 24mb internet kai oxi 768 xamiloteri opws tou ote kai aperioristes kliseis. mia xara einai i poiotita toulaxiston se mena me proepilogi stin forthnet.

krineis ti se simferei oikonomika kai epilegeis. esi mporei na theleis na plirwneis ston ote ISDN+ADSL prosvasi+ISP xwria+oikonomiko paketo px 900 leptwn kai na sou vgainei enas miniaios logariasmos 150 evro. me enan enalaktiko ola afta ta exei me 35-40 peripou evro kai aperiorista kai grigoreres taxitites.

Σκεφτομαι να βαλω forthnet telephony.

Κρατωντας τη συνδεση με το δικτυο του οτε.

Απλα να παρω το πακετο απο τη forthnet, ωστε να εχω δωρεαν αστικα-υπεραστικα.

Γενικα εχω φοβηθει με ολες αυτες τις ιστοριες που ακουω για τους εναλλακτικους.

Αλλοι, λαμογια τελικα, αλλοι χαμηλου επιπεδου υπηρεσιες, αλλοι δεν σε αφηνουν να διακοψεις μαζι τους, αλλοι παραπανω χρεωσεις κλπ.

Βασικα αν υπηρχε και πακετο χωρις μηνιαιο παγιο με απεριοριστα ομως αστικα-υπεραστικα, παλι θα με βολευε.

Κανω πολλα υπεραστικα και ο οτε μου τα παιρνει χοντρα. Απο την αλλη δεν εχω καμια ορεξη να αλλαζω καθε 2-3 μηνες παροχο επειδη δεν με ικανοποιει αυτος που εχω. Εχω αλλες δουλειες να κανω, οχι να ασχολουμαι με αυτα.

Αυτος ειναι και ο βασικος λογος που ακομη εχω μονο οτε.

Και ο βασικος λογος που θα τον κρατησω, γιατι δεν θελω να μεινω ξεκρεμαστος απο Internet ουτε να μην εχω κλασικο τηλεφωνο, οτι κι αν γινει. Μακρια απο τα λεγομενα 'ιδιοκτητα' δικτυα, αυτη ειναι η γραμμη μου προς το παρον.

Anyway, αυτο το πακετο το εχει κανεις?

http://www.forthnet.gr/templates/corporateProductsDetails2.aspx?c=10009736

Υπαρχουν 'μπανανοφλουδες' και ψιλα γραμματα για να προσεξω? Απο ποιοτητα να υποθεσω καλη? Πληρωνεις μονο παγιο και τιποτε αλλο, οπως λενε?

Αραγε αν θελησω να διακοψω θα ειναι ευκολο ή θα μου βγαλουν την πιστη?

Αξιζει να το παρω ή οχι?

Ειμαι νεος στον χωρο, οποτε καθε συμβουλη σας θα πιασει τοπο.

Αν υπάρχει ιδιόκτητο δίκτυο forthnet στην περιοχή σου, δεν μπορείς να κρατήσεις τον ΟΤΕ! Η αίτηση που υπογράφεις έχει ειδικό όρο που λέει ότι όταν καλύπτεσαι από ιδιόκτητο, μεταφέρεσαι αυτόματα σε αυτό!

Εν τελει γινεται ή δεν γινεται, ακομη κι αν υπαρχει ιδιοκτητο δικτυο, να κρατησω και τον οτε? (και να δρομολογω κατ επιλογη μου οτι κλησεις θελω μεσω 4νετ και τις αλλες μεσω οτε)

Περα απο ταχυτητες dsl κλπ που ειναι σαφως καλυτερες απο οτε οταν η 4νετ εχει ιδιοκτητο δικτυο στην περιοχη σου, και περαν του οτι πληρωνεις και σχετικα λιγα, για την φωνητικη συνομιλια που με ενδιαφερει, ειναι καλη? Εχει σκαμπανεβασματα στην ποιοτητα? Πως ειναι? Σαν να μιλας με σταθερο οτε? Σαν απο κινητο? Ή μπορει να ειναι και χαλι μαυρο η τηλεφ συνομιλια?

Fabo σε ευχαριστω για την πολυ χρησιμη επεξηγηση.

Μπορει καποιος να μου πει, στην πραξη, τι συμβαινει δηλαδη στις συνομιλιες μου, οταν δεν υπαρχει ιδιοκτητο δικτυο?

Σημαινει χειροτερη ποιοτητα συνομιλιας? Σημαινει στην πραξη κατι αλλο?

Καλυτερα να περιμενει κανεις για ιδιοκτητο δικτυο και για ποιο λογο? Τι θα κερδισει στην πραξη?

Στην ουσια με το ιδιοκτητο εξοικονομεις χρηματα.

Καταρχην δεν εχεις το παγιο της τηλ. γραμμης του ΟΤΕ (ΟΚ, κατι πληρωνεις εμμεσα μεσω της τηλεφωνιας) ενω το σημαντικοτερο ειναι οτι εχεις πολυ υψηλες ταχυτητες στο aDSL. Επισης, εχεις ενα flat rate προγραμμα στη σταθερη τηλεφωνια (οχι βεβαια για τις κλησεις προς κινητα... μην τα θελουμε και ολα!).

Η ποιοτητα της συνομιλιας ουσιαστικα (χωρις να εχω εντρυφησει στα αδυτα των δικτυων) ειναι η ιδια.

Συνδεεσαι με τον παροχο με το ιδιο καλωδιο που χρησιμοποιουσες στον ΟΤΕ, απλα σε αλλο κεντρο.

Απο το κεντρο και μετα, πανω κατω η διασυνδεση πρεπει ειναι η ιδια. Ολες οι κλησεις περνουν απο τους τοπικους κομβους τις εταιριας και αν ειναι υπεραστικες πανε για τους κομβους κοντα στον προορισμο (και λογικα περνανε απο συμπιεση).

Η ποιοτητα της συνομιλιας θα ελεγα οτι στηριζεται στον παροχο που θα επιλεξεις. Αν ο παροχος εχει πολλους συνδρομητες δεν σημαινει αυτοματα οτι εχει και καλο δικτυο!

Π.χ., για τη Forthnet που ειναι στην ομαδα των top εταιριων απο αποψη συνδρομητων εχουν γραφτει διαφορα κατα καιρους για κακη ποιοτητα συνομιλιας.

Απλα αν μπεις στη διαδικασια του ιδιοκτητου, παρεις το ρισκο να αλλαξεις παροχο και δεις οτι δεν σε ικανοποιει ειναι πιο δυσκολο να την κανεις και σιγουρα οχι χωρις χαρατσι!

εγω εχω το προγραμμα¨αγαπημενοι προορισμοι" 2 χρονια τωρα με ενεργοποιημενη την προελογη με απολυτως κανενα προβλημα και με απολυτως καμμια διαφορα στην ποιοτητα ηχου σε σχεση με τον ΟΤΕ