ταξιδιωτης22 Δημ. February 15, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2013 Μα ετσι γινεται και στην ανακυκλωση , βγαζουν χρηματα και τσαμπα πρωτη υλη απο κατι που εσυ πετας. Βεβαια υπαρχει και αλλος τροπος , κατι που δεν θελεις το χαριζεις και αν δεν ξερεις φιλους που να τα θελουν υπαρχει φορουμ οπως το xariseto.gr οπου χαριζεις και σου χαριζουν και κανεις ανθρωπους ευτυχισμενους Συμφωνώ απόλυτα. Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
QQTilt Δημ. February 15, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2013 (πλακα πλακα εχω καταντισει ψιλοαρρωστακι με τις ******** τα κινητα και εχω αρχισει να μου τη σπαω) Το σκέφτομαι όλο και πιο συχνά τελευταία.. :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
plankton69 Δημ. February 15, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2013 Συλλογή! Και μαζεύω κι άλλα που δεν είχα... Μιλάμε πλέον για τριψήφιο αριθμό... Παράθεση plankton69 - Χρήστος iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stathi Δημ. February 15, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 15, 2013 Συλλογή! Και μαζεύω κι άλλα που δεν είχα... Μιλάμε πλέον για τριψήφιο αριθμό... Γει σου συναδελφε. Ετσι και γω. Παράθεση http://www.hlektrologio.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agiorgitis Δημ. February 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2013 Ρε παιδιά στην ανακύκλωση πετάμε κινητά που δεν μπορούν να πιάσουν ούτε 10 ευρώ αν τα πουλούσαμε ή χαλασμένα και δυσλειτουργικά κινητά. Από αυτά τι να βγάλουν; Δε συμφέρει να κάτσουν να τα επισκευάσουν καν. Εννοείται ότι δεν πετάμε ακριβές συσκευές... Δεν είναι οτι τα επισκευάζουν, αλλά τα στέλουν σε εταιρίες ανακύκλωσης που διαχωρίζουν τα υλικά. Το μεγαλύτερο είναι ο χρυσός που υπάρχει στις επαφές...! Aν κάνεις μια αναζήτηση θα δείς οτι για τον χρυσό ενδιαφέρονται -σχεδόν- όλοι όσοι κάνουν ανακύκλωση. Απο 1 και 2 κινητά δεν βγαίνει πολύ ποσότητα, αλλά αν μαζέψεις 2-3 τόνους απο μητρικές, τηλέφωνα, επεξεργαστές, μνήμες, επίχρυσα βύσματα κλπ, μιλάμε για αρκετά κιλά χρυσού. + τον χαλκό απο τις πλακέτες... Σίγουρα κι αυτοί που μαζεύουν υλικά για ανακύκλωση δεν το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους. Στηρίζονται στην "οικολογία" για να κερδίσουν χρήματα. Όχι οτι είναι κακό... Λογικό είναι άλλωστε για κάποιον να έχει κέρδος γι αυτό που κάνει, εχοντας μάλιστα ως παράλληλο αποτέλεσμα την καθαρότητα του περιβάλλοντος. Εγώ προσωπικά πετώ μπαταρίες και παλιά (σπασμένα) κινητά σε καταστήματα τα οποία έχουν φίλοι μου! :happy: Ας βγάλουν κι αυτοί ενα μεροκάματο, θα κεράσουν κάποια μέρα τον καφέ :happy::happy: Παράθεση http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
REDHOTSTEF Δημ. February 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2013 Εγώ προσωπικά πετώ μπαταρίες και παλιά (σπασμένα) κινητά σε καταστήματα τα οποία έχουν φίλοι μου! :happy: Ας βγάλουν κι αυτοί ενα μεροκάματο, θα κεράσουν κάποια μέρα τον καφέ :happy::happy: Εννοεις οτι οι κυλινδρικοι καδοι που πεταμε τις μπαταριες.. αυτοι που τις εχουν.. βγαζουν λεφτα?? Δεν το ξερα.. Ποσα περιπου πιανει ενας γεματος καδος με χαλασμενες μπαταριες? 5-10-30 ευρω?..:confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
agiorgitis Δημ. February 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2013 Εννοεις οτι οι κυλινδρικοι καδοι που πεταμε τις μπαταριες.. αυτοι που τις εχουν.. βγαζουν λεφτα?? Δεν το ξερα.. Ποσα περιπου πιανει ενας γεματος καδος με χαλασμενες μπαταριες? 5-10-30 ευρω?..:confused: Όχι! Παρεξήγησες! Οι κάδοι συλλέγονται δωρεάν. ('Η τουλάχιστον έτσι μου έχουν πει). Το μεροκάματο το είπα μεταφορικά. :happy: Τώρα για τα κινητά δεν ξέρω, αλλά μπορώ να ρωτήσω απ'εξω απ'εξω όταν τύχει να ξανάπαω... Παράθεση http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paris_89 Δημ. February 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2013 Εγώ τα κρατάω πάντως, γιατί θα ήθελα να κάνω συλλογή (αλλά δεν υπάρχει το κατάλληλο budget) και οι παλιές ου συσκευές είναι μία αρχή.. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] goto fail; goto fail; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
REDHOTSTEF Δημ. February 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2013 Να ρωτησω κατι? Οι συλλογες αποτελουνται στην πλειοψηφια τους απο χαλασμενες η λειτουργικες συσκευες? Το καλο το 3310 θα το παρεις καμια φορα για καφε μαζι σου, το χαλασμενο 6630 τι να το κανεις, εστω και στο συρταρι σου να πιανει χωρο? Οσα κινητα ειναι χαλασμενα , και εχει γεμισει ο τοπος για κινητα που πουλιουνται για.. ανταλακτικα.. και καλα.. αυτα δεν αξιζουν καμια δευτερη ευκαιρια, κατευθειαν πρεπει στην ανακυκλωση!! Εκτος βεβαια απο καποιες νοσταλγιες, ολα τα υπολοιπα κινητα δεν χρησιμευουν κατι στην συλλογη.. Εγω στο μυαλο μου αν ειχα λεφτα και εκανα συλλογη, δεν θα επαιρνα καθε καρυδιας καρυδι, καποιες συσκευες αξιζουν καποιες δεν αξιζαν ποτε.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
plankton69 Δημ. February 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2013 Με αυτή τη λογική χάνονται και καλά κομμάτια... Άσε που καμία φορά η βλάβη είναι τόσο μικρή, που, η ''ανάγκη'' για νέα συσκευή τις καταδικάζει. Από την ανακύκλωση κατά καιρούς έσωσα διαμάντια... Πχ το Siemens SL55, άριστο σε όλα... Γιατί πετάχτηκε άραγε; Άσε που μια χαλασμένη συσκευή μπορεί να δώσει πολλά ανταλλακτικά σε αυτόν που την έχει. Το ότι έσπασε δεν σημαίνει και θάνατο αμέσως... Παράθεση plankton69 - Χρήστος iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
firejim Δημ. February 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2013 καλύτερα να τα δώσω στο xariseto.gr εφόσον μου μένουν. πάντως βλέπω οι πιο πολλοί τα δίνεται στους γονείς σας αλλά σκεφτείτε και λίγο ότι τους δίνεται παλιά κινητά με μεγάλο SAR ! εγώ δεν θα το έκανα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. February 24, 2013 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2013 Εγώ πάλι δε θα το χαρίσω πουθενά,θα το αφήσω να το βλέπω εγω Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stathisso Δημ. March 16, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 16, 2013 Τα κρατάω συλλογή Παράθεση http://i.imgur.com/hIe7XW1.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tseapis Δημ. March 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2013 Τα παλιά μου κινητά τα έχω κρατήσει όλα. Από αυτά που χρησιμοποίησα εγώ η ίδια, δεν έχω χαρίσει ή πουλήσει κανένα, δυσκολεύομαι να τα αποχωριστώ :rolleyes:. Τα χαλασμένα μένουν στο ράφι για σουβενίρ. Τα λειτουργικά, τους έχω από μία sim και τα χρησιμοποιώ περιστασιακά. Ιδίως το panasonic GD70 με βολεύει ακόμα πολύ γιατί βάζω μία sim που θέλω να χρησιμοποιήσω και κάνει εκκίνηση σε 5" και κάνω την κλήση που θέλω -άμα περίμενα να αλλάξω sim στο smartphone... σωθήκαμε! Και έχει τύχει να αγοράσω πολύ παλιό κινητό, μοντέλο που το ζαχάρωνα όταν ήταν καινούργιο αλλά δεν το απέκτησα ποτέ, και μετά από 5-10 χρόνια που το βρήκα 10-20 ευρώ, το αγόρασα, για να μου φύγει το... απωθημένο. :p Αντίθετα, έχει τύχει να μου χαρίσουν παλιό κινητό που, όμως, δεν ήταν "απωθημένο" μου και αμέσως εγώ το χάρισα με αγγελία εδώ στο myphone. Επίσης, σχετικά με τους κάδους ανακύκλωσης συσκευών, πριν 2 χρόνια που έψαχνα ανταλλακτικά για το nokia 3100 της αδερφής μου, μπήκα μια μέρα σε έναν Γερμανό για να αγοράσω κάτι μπαταρίες, και υπήρχε πάνω-πάνω στο κουτί με τα κινητά προς ανακύκλωση ένα 3100 σε πολύ καλή εξωτερική κατάσταση! Ώσπου να φέρει ο υπάλληλος τη μπαταρία από το ντουλάπι, το 3100 ήταν στην τσέπη μου! Το κινητό ήταν σχεδόν λειτουργικό -η οθόνη έκανε "γρύλλιες"- αλλά τα πλαστικά που ήθελα εγώ ήταν οκ. :D Θα μου άρεσε πολύ να έχω κάποιον φίλο που να δουλεύει σε τέτοιο μαγαζί και να μπορώ να του ζητάω τέτοια ανταλλακτικά... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stelios025 Δημ. March 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2013 Τα κρατάω για καβάτζα, σε περίπτωση που μου συμβεί κανα απρόοπτο με την τρέχουσα συσκευή μου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
plankton69 Δημ. March 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2013 Επίσης, σχετικά με τους κάδους ανακύκλωσης συσκευών, πριν 2 χρόνια που έψαχνα ανταλλακτικά για το nokia 3100 της αδερφής μου, μπήκα μια μέρα σε έναν Γερμανό για να αγοράσω κάτι μπαταρίες, και υπήρχε πάνω-πάνω στο κουτί με τα κινητά προς ανακύκλωση ένα 3100 σε πολύ καλή εξωτερική κατάσταση! Ώσπου να φέρει ο υπάλληλος τη μπαταρία από το ντουλάπι, το 3100 ήταν στην τσέπη μου! Το κινητό ήταν σχεδόν λειτουργικό -η οθόνη έκανε "γρύλλιες"- αλλά τα πλαστικά που ήθελα εγώ ήταν οκ. :D Θα μου άρεσε πολύ να έχω κάποιον φίλο που να δουλεύει σε τέτοιο μαγαζί και να μπορώ να του ζητάω τέτοια ανταλλακτικά... Έχει τύχει να ζητήσω από καταστήματα με κάδους ανακύκλωσης κάποια συσκευή από το καδάκι, εξηγώντας πως κάνω συλλογή και δείχνοντας και φωτογραφία της συλλογής καμιά φορά και να μου τις δώσουν. Έχω πέσει και σε περίεργους όμως. Γενικά, είναι στο χέρι του καθένα το πως θα σε αντιμετωπίσει, αλλά κι αν θα θέλει να σε βοηθήσει... Παράθεση plankton69 - Χρήστος iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. March 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2013 Εγω παλι βλεπω πολλές ανακατασκευες σε καταστήματα μεταχειρισμένων,μήπως δεν πανε ολα για ανακύκλωση?λεω τωρα εγω...κι έτσι ειναι... Γι αυτο,ούτε χάρισμα,ούτε ανακύκλωση. Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chrisakis Δημ. March 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2013 Εγώ τα παλιά μου κινητά (28 συσκευές έχω) τα βάζω κάθε βράδυ κάτω από το μαξιλάρι μου. Παράθεση Βεζούβιος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
plankton69 Δημ. March 17, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2013 Εγω παλι βλεπω πολλές ανακατασκευες σε καταστήματα μεταχειρισμένων,μήπως δεν πανε ολα για ανακύκλωση?λεω τωρα εγω...κι έτσι ειναι... Γι αυτο,ούτε χάρισμα,ούτε ανακύκλωση. Δεν αποκλείεται... Αλλά συνήθως, γίνεται σε hot μοντέλα, πχ 8210, 8310 και τέτοια. όχι σε 3310... Παράθεση plankton69 - Χρήστος iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
antreaslam Δημ. March 27, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 27, 2013 εγω εχω δώσει καμια 6αρια σε ανακύκλωση, 3 είχα δώσει στην εταιρεία που τα αγοράζει (δε θυμάμαι όνομα), 2-3 εχω δωσει σε γονεις, και 4 εχω αφήσει να παίζει ο γιος μου, αντί να παίρνει τα κανονικά κινητά (με αλλα λόγια, εχουν γίνει κανονικες κουδουνιστρες)! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Tallyhawk Δημ. March 29, 2013 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2013 ανακύκλωση! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
theovav Δημ. May 11, 2013 Κοινοποίηση Δημ. May 11, 2013 Εγω συνηθως τα χανω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts