easytarget Δημοσιεύτηκε June 12, 2007 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε June 12, 2007 Παίρνοντας αφορμή από άλλο thread ξεκινάω ένα που θα αφορά μόνο μηχανικούς . Προσωπικά είμαι απόφοιτος της σχολής έργων υποδομής του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης , τέλειωσα την σχολή σε 4 χρόνια και μετά έκανα μεταπτυχιακό σε structural engineering and construction management στο University of Newcastle Upon Tyne. Στην Αγγλία με δέχθηκαν κανονικά αναγνωρίζοντας το πτυχίο μου ως ισότιμο με όλα τα άλλα .Επίσης το πτυχίο αναγνωρίσθηκε αμέσως από το ΔΟΑΤΑΠ σαν μεταπτυχιακό. Επειδή εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας και ασχολούμαι με τις οικοδομικές μελέτες μπορώ να πω ότι κατάσταση είναι τραγική όσον αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα. Το πτυχίο μου μου επιτρέπει να υπογράφω μόνο τοπογραφικά ενώ των δομικών μπορεί να υπογράψει μέχρι διώροφο. Για να αποκτήσω όλα τα δικαιώματα και να γραφτώ στο τεε πρέπει να γραφτώ στο πολυτεχνείο (καταργήθηκαν οι κατατακτήριες που σε έβαζαν στο 2 έτος,απαράδεκτο και αυτο με το 2ο) και μπαίνεις μόνο με βαθμό πτυχίου.Δηλαδή εγώ που τελείωσα με 7.9 και ημουν 4ος στην σχολή δεν μπορώ να μπω γιατί κάποιος που έχει τελειώσει θεολογία με 9,5 αποφάσισε να πάει για μηχανικός και μου τρώει την θέση.. Άλλη λύση είναι να κάνω αλλά 2 χρόνια στην αγγλία να πάρω δηλαδή Beng άκουσον ακουσον και μαζί με το Msc που έχω να περάσω παλί ΔΟΑΤΑΠ να μου βγάλουν μαθήματα κτλ κτλ και να γραφτώ στο ΤΕΕ.Έχω δηλαδή σπουδάσει 5 χρόνια ,όσα και ένας του πολυτεχνείου και τα δικαιώματα μου αντιστοιχούν στο 1/10 αυτού.Και συγγνώμη αλλά δεν μπορεί κανείς να με πείσει ότι είναι τόσο ποιο πολύ ανώτερα αυτά που μάθανε αυτοί εκεί που εγώ δεν τα έμαθα στο ίδιο χρονικό διάστημα στο ΤΕι και στην Αγγλία.Είχα φίλους από το Αριστοτέλειο που πατούσαν στην εξεταστική μόνο και περνούσαν τα μαθήματα έτσι. Επίσης κάποιος που σπούδασε από την αρχή στο εξωτερικό με 4 χρόνια σύνολο έρχεται περνάει ΔΟΑΤΑΠ και μπαίνει στο ΤΕΕ ενώ εμένα δεν με βάζουν καν σε αυτήν την διαδικασία διότι ενώ το πτυχίο του ΤΕΙ αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ανώτατο τετραετές στην Ελλάδα εδώ δεν ξέρουν τι είναι ..Να σημειώσω ότι αυτήν την στιγμή κάνω και δεύτερο μεταπτυχιακό στην αντισεισμική μηχανική στο ανοικτό πανεπιστήμιο χωρίς να έχω ιδέα αν θα μετρήσει και αυτό πουθενά τελικα.Ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να περιμένω.. Επειδή γνωρίζω πως βρίσκονται και πολλοί άλλοι στην θέση μου και αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση θέλω απλά να εκφράσω την τρομερή μου απογοήτευση και να ακούσω τις απόψεις σχετικά με το θέμα αυτό που αγγίζει χιλιάδες πτυχιούχους μηχανικούς των ΤΕΙ. Παράθεση Near to the East, in a part of Ancient Greece...in an ancient land called Macedonia... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XPhys Δημ. June 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2007 Με την γραφειοκρατία και την κοινωνίας μας easytarget δεν θα βγάλεις άκρη. Σκέψου από την άλλη και κάποια θετικά. Σαν απόφοιτος ΤΕΙ με μεταπτυχιακό θα βρεις πολύ πιο εύκολα θέση στο δημόσιο από κάποιον μηχανικό απόφοιτο πολυτεχνείου (νομίζω ότι τα κριτήρια είναι διαφορετικά). Και σκέψουν ότι κάποιος μηχανικός ακόμη και με διδακτορικό (αρκετά χρόνια δουλειάς + κυρίως ξενόγλωσση βιβλιογραφία) πλέον χρειάζεται proficiency ενώ εσύ κατοχυρώνεις άριστη γνώση αυτόματα. Παράθεση Read The F...ing Manual First Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dentist_GATE7 Δημ. June 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2007 γιατί μόνο μηχανικούς και όχι γενικά απόφοιτους Π.Ε.-Τ.Ε.? αφού έτσι ξεκίνησε :) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
br492 Δημ. June 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2007 Απλα θα αναφέρω ότι όσο υπάρχει και βασιλεύει ο καρκίνος που τον αποκαλούν ΤΕΕ τέτοια προβλήματα θα υπάρχουν και θα βασιλεύουν Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Άραχθος-Λίμνη Πουρναρίου Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
getolika Δημ. June 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2007 Πρώτα πρώτα πρέπει να σου πω ότι καλά κάνεις και κάνεις τα μεταπτυχιακά σου και γίνεσαι ολοένα και καλύτερος... Έχεις απόλυτο δίκιο σε πολλά,αλλά να σου θυμίσω ότι όταν μπήκες στη σχολή ήξερες φαντάζομαι ότι δεν μπορούσες να έχεις τα επαγγελματικά δικαιώματα του πολιτικού μηχανικού.Οπότε δεν καταλαβαίνω , αφού είχες όλη την καλή διάθεση να συνεχίσεις με μεταπτυχιακά κλπ,γιατί δεν έκανες μια 2η προσπάθεια να μπεις στη σχολή που στην ουσία σε ενδιέφερε;Άρα, αυτό κολλάει και στο προηγούμενο θέμα. Τώρα αυτό που είπες ότι φίλοι σου στην πολιτικών μηχανικών ΑΠΘ περνούσαν τα μαθήματα χωρίς να έχουν πατήσει δεν μπορώ να το πιστέψω.Τα εργαστήρια πως τα πέρασαν;(Αν έχεις πάνω από 2 απουσίες κόβεσαι στο μάθημα) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dentist_GATE7 Δημ. June 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2007 μια ερώτηση, επειδή έχω ασχοληθεί λίγο με το θέμα των μηχανικών, το πτυχίο του ΕΜΠ ισχύει ότι είναι ισότιμο με Master's Degree? Αυτό και της ΑΣΟΕΕ νομίζω. Αν είναι έτσι, τότε easytarget έχει δίκιο ο getolika. Θα μου πεις πήγες Αγγλία, ΟΚ, όμως και το ΕΜΠ έχει έρθει σε πολύ καλή θέση στην παγκόσμια αξιολόγηση Πανεπιστημίων Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. June 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2007 Αυτό και της ΑΣΟΕΕ νομίζω. H ΑΣΟΕΕ είναι 4 χρονια όπως και τα περισσότερα ελληνικά πανεπιστήμια άρα δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο. Για τους μηχανικούς δεν ξέρω :X Aλλωστε τι σημαίνει "ισότιμο με Master's Degree". Τι διαφορετικά επαγγελματικά δικαιώματα έχει κάποιος με master από κάποιον χωρίς? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
getolika Δημ. June 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2007 http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_16_06/01/2004_89397 Με μια αναζήτηση βρήκα το παραπάνω... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pro Δημ. June 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2007 μια ερώτηση, επειδή έχω ασχοληθεί λίγο με το θέμα των μηχανικών, το πτυχίο του ΕΜΠ ισχύει ότι είναι ισότιμο με Master's Degree? Οχι. @gmac: θα μπορουσε να σημαινει επιδοματα για μισθωτους (ιδιωτικου και δημοσιου τομεα), μορια για το ΑΣΕΠ, κλπ. Στα επαγγελματικα δικαιωματα οπως ειναι τωρα η κατασταση δεν μετραει. @getolika: το θεμα αναμασαται χρονια τωρα, αποτελεσμα ομως μηδεν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. June 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2007 @gmac: θα μπορουσε να σημαινει επιδοματα για μισθωτους (ιδιωτικου και δημοσιου τομεα), μορια για το ΑΣΕΠ, κλπ. Στα επαγγελματικα δικαιωματα οπως ειναι τωρα η κατασταση δεν μετραει. Thanks :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gaurosgate7 Δημ. June 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2007 τουλαχιστον οι μηχανικοι ας πουμε των εργων υποδομης βρισκουν η εχουν δουλεια διοτι απ΄οσο ξερω μπορουν να χτισουν πολυκατοικια περιορισμενου αριθμων οροφων παιρνοντας τυπικα μια υπογραφη απο ενα πολιτικο μηχανικο ειδικα αν ειναι κ γνωστος!γι' αυτο που ανεφερα δεν ειναι σιγουρος απλα λεω οτι εχω ακουσει!ενω ορισμενοι μηχανικοι ας ανεφερω την σχολη που τελειωσα μηχανικος αυτοματισμου δεν εχουμε επαγγελματικα δικαιωματα ουτε σαν ηλεκτρολογοι!ακομα κ σαν καθηγητες πληροφορης στα τεχνικα λυκεια δεν μπορουμε!το ολο θεμα των επαγγελματικων μας δικαιωματων για ολες τις σχολες αει,τει ειναι θεμα υπουργειου παιδειας!μετα σου λενε για αναβαθμιση κ ισοδυναμιας των δυο πτυχιων!μονο στο εξωτερικο σωζομαστε!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jojo Δημ. June 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2007 esu as poume pou upografeis topografika kai diwrofa i sxoli twn tei eixe ws mono stoxo tin ekpedeusi sou stin ekponisi topografikwn meletwn? diladi ta 4-5 xronia sti sxoli itan oti akribws kai ws topografos(5 xronia agronomos) kai 5 xronia sto e3wteriko ws politikos mixanikos? mporei na kanw kai la8os,alla kapws etsi to katalaba. skepsou poso xrono-xronia xanei kapoios gia diabasma na perasei polutexneio, kati pou isws polloi pou perasan se tei de to ekanan. kai auto to i3eran apo tin arxi Παράθεση :lock: twitter.com/jojoGPS Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. June 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2007 skepsou poso xrono-xronia xanei kapoios gia diabasma na perasei polutexneio, kati pou isws polloi pou perasan se tei de to ekanan. kai auto to i3eran apo tin arxi Δηλαδή για να καταλάβω κάτι κι εγώ που δεν είμαι μηχανικός (και γενικώς ανήκω σε άλλο κλάδο). Τα επαγγελματικά δικαιώματα κάποιου έχουν σχέση με το ποσο διάβασε στις πανελλήνιες κι όχι με το τι έμαθε στη σχολη? :worry: PS: Aσχετο - τα μισά θέματα της πρώτης σελίδας του Chat & Fun αφορούν σχολες, εξετάσεις κτλ :X Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thetoday7 Δημ. June 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2007 Επίσης θα είχε ενδιαφέρον να τοποθετηθούν απόφοιτοι σχολών του πολυτεχνείου όπως Μεταλλειολόγοι/μεταλουργοί μηχανικοί που όχι μόνο δεν έχουν περιορισμένα δικαιώματα όπως οι μηχανολόγοι των τει σε σχέση με αυτών του πολυτεχνείου αλλά για την ακρίβεια δεν έχουν κανένα επαγγελματικό δικαίωμα. Αυτό από όσο ξέρω συμβαίνει επειδή τους έχουν πάρει τα δικαιώματα με το έτσι θέλω άλλες πολυτεχνικές σχολές όπως οι πολ. μηχανικοί χωρίς να έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο. Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν από όσο ξέρω και οι μηχανικοί περιβάλλοντος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jojo Δημ. June 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 12, 2007 @gmac fusika k de paizei rolo oso afora ta dikaiwmata opws k su les(kata tin gnwmi mou) alla opws eides dikaiologw to giati to eipa auto. kai gia na sto pw kai pio apla an de mporeis na katalabeis, polla einai ta paradeigmata autwn pou perasan apo tin prwti xronia se tei k epeidi i3eran ti tous ginotan(sumperalambanomenou kai osws leme tosi wra gia dikaiwmata klt) strw8ikan kai exasan 1 kai 2 xronia apo ti zwi tous na perasoun se anwtati sxoli. opws uparxoun kai paradeigmata allwn pou mpikan sto tei kai den ekanan ta parapanw(eite epeidi de gnwrizan -pws dialegeis mia sxoli an de rwtiseis kai de ma8eis- eite epeidi de mporesan telika na perasoun eite epeidi epanapaftikan me ti sxoli tou tei) elpizw twra na katalabes to skeptiko mou. Παράθεση :lock: twitter.com/jojoGPS Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
easytarget Δημ. June 13, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2007 Πρώτα πρώτα πρέπει να σου πω ότι καλά κάνεις και κάνεις τα μεταπτυχιακά σου και γίνεσαι ολοένα και καλύτερος... Έχεις απόλυτο δίκιο σε πολλά,αλλά να σου θυμίσω ότι όταν μπήκες στη σχολή ήξερες φαντάζομαι ότι δεν μπορούσες να έχεις τα επαγγελματικά δικαιώματα του πολιτικού μηχανικού.Οπότε δεν καταλαβαίνω , αφού είχες όλη την καλή διάθεση να συνεχίσεις με μεταπτυχιακά κλπ,γιατί δεν έκανες μια 2η προσπάθεια να μπεις στη σχολή που στην ουσία σε ενδιέφερε;Άρα, αυτό κολλάει και στο προηγούμενο θέμα. Τώρα αυτό που είπες ότι φίλοι σου στην πολιτικών μηχανικών ΑΠΘ περνούσαν τα μαθήματα χωρίς να έχουν πατήσει δεν μπορώ να το πιστέψω.Τα εργαστήρια πως τα πέρασαν;(Αν έχεις πάνω από 2 απουσίες κόβεσαι στο μάθημα) Δυστυχώς όταν πέρασα η ενημέρωση από καθηγητές,γονείς,αρμόδιους ήταν ΕΛΛΙΠΕΣΤΑΤΗ.. Όλοι λέγαν το τελειώνεις και υπογράφεις τριώροφα και μετα πας στον πολυτεχνείο και συνεχίζεις και μπλα μπλα...Αν ήξερα από την αρχή ακριβώς τι θα συναντήσω θα ξαναέδινα εξετάσεις ή θα πήγαινα εξ αρχής στην Αγγλία. esu as poume pou upografeis topografika kai diwrofa i sxoli twn tei eixe ws mono stoxo tin ekpedeusi sou stin ekponisi topografikwn meletwn? diladi ta 4-5 xronia sti sxoli itan oti akribws kai ws topografos(5 xronia agronomos) kai 5 xronia sto e3wteriko ws politikos mixanikos? mporei na kanw kai la8os,alla kapws etsi to katalaba. skepsou poso xrono-xronia xanei kapoios gia diabasma na perasei polutexneio, kati pou isws polloi pou perasan se tei de to ekanan. kai auto to i3eran apo tin arxi Δεν σε καταλαβαίνω ακριβώς..Στην σχολή έκανα πάρα πολύ τοπογραφικά, υδραυλικά και συγκοινωνιακά και πολύ λίγα δομοστατικά.Στην Αγγλία έκανα 1 χρονο δομοστατικα και διπλωματική σε αντισεισμικες ενισχυσεις. Δεν μπορώ να μπω στην διαδικασία του δίαβασες λιγότερο γιαυτό μπηκες εκει που μπηκες ενώ του πολυτεχνειου διαβασε ποιο πολύ και ειναι πιο έξυπνος αρα μπορεί να διδαχθεί και ποιο δύσκολα μαθήματα..Προσωπικά πιστεύω ότι δεν πέρασα καθαρά από θέμα ατυχίας της στιγμής αλλά αυτό είναι άσχετη συζήτηση.. Επίσης και στην δικιά μου σχόλη όλα τα μαθήματα είχαν το αντίστοιχο εργαστήριο στο οποίο κοβόσουν με 2 απουσίες. Ημουν στην σχολή σχεδόν καθημερινά 8-4 για 4 χρόνια και στην Αγγλία ακόμα πιο εντατικά. Δεν μπορω να χωνέψω πόσα παραπάνω έκανε κάποιος στο πολυτεχνείο που δεν έχω κάνει και ακομα και έτσι γιατί δεν μπορω πχ να κάνω ενα χρόνο να τα συμπληρώσω αν είναι λιγότερα αυτά που έμαθα από το να με χαντακώνουν τελείως και να μην μπορώ να δουλέψω ουσιαστικα σαν ελέυθερος επαγγελματίας? Παράθεση Near to the East, in a part of Ancient Greece...in an ancient land called Macedonia... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dentist_GATE7 Δημ. June 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2007 Δεν μπορώ να μπω στην διαδικασία του δίαβασες λιγότερο γιαυτό μπηκες εκει που μπηκες ενώ του πολυτεχνειου διαβασε ποιο πολύ και ειναι πιο έξυπνος αρα μπορεί να διδαχθεί και ποιο δύσκολα μαθήματα..Προσωπικά πιστεύω ότι δεν πέρασα καθαρά από θέμα ατυχίας της στιγμής αλλά αυτό είναι άσχετη συζήτηση.. Οι πανελλήνιες δε θεωρούνται και το πιο αξιόπιστο μέσο αξιολόγησης των ικανοτήτων του μαθητή γιατί απαιτούν και αρκετή παπαγαλία, διακρίνουν όμως αδρά τον 'καλό' από τον 'κακό'. Φαντάζομαι ότι αυτό που θέλει να πει ο φίλος είναι αυτό που γράφω και ξαναγράφω αυτές τις μέρες...ότι δηλαδή το επιπεδο σπουδών στα ΤΕΙ,ΑΤΕΙ πως τα λέτε είναι χαμηλό. Αντιπαράβαλλε μόνο το πρόγραμμα σπουδών σου, με αυτό ενός πολυτεχνίτη, από το πρώτο κιόλας μάθημα τα μαθηματικά θα διαπιστώσεις το χάος που σας χωρίζει (είστε οι μόνοι που τρώγεστε, και έχουν δίκιο κατ'εμέ οι άνθρωποι...σα να λέμε θα ξεσηκωθούν οι νοσηλευτάδες και θα αρχίσουν να χειρουργούν). Σκέψου πόσα παιδιά μπαίνουν από ΤΕΕ, μαγκιά τους βέβαια και αξίζουν συγχαρητήρια, αλλά με τις βάσεις που έχουν είναι δυνατόν να γίνουν οι επιστήμονες του αύριο...? Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amorphis Δημ. June 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2007 1. Προς τον υπεύθυνο moderator που έσβησε τα 3 πρώτα μηνύματα...ήταν του gmac και άλλων δυο αν θυμάμαι καλά...μπορεί ο τρόπος να μην ήταν πολύ ευγενικός αλλά θίχτηκε ένα θέμα που εκφράζει την αντίθετη άποψη και το σβήσατε!! Από τη στιγμή που περνάς και αποφασίζεις να παρακολουθήσεις και να τελειώσεις ένα ΤΕΙ πρέπει (οφείλεις) να γνωρίζεις και τις συνέπειες...γι' αυτό φώναζε στις ειδήσεις ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ ότι αυτό με τα ΤΕΙ που γίναν ΑΤΕΙ είναι μια κοροϊδία προς τους φοιτητές των ΤΕΙ καθώς ποτέ τα ΤΕΙ δε θα γίνουν ισάξια με τα ΑΕΙ και αυτό φαίνεται στα δικαιώματά τους μετά και στην αναγνώριση των πτυχίων τους...! 2. Όταν αποφασίζεις να φύγεις εξωτερικό πρέπει να γνωρίζεις πως παίζει μεγάλο ρόλο για την αναγνώριση του πτυχίου σου σε ποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού πας...πχ αν πήγαινες easytarget στο imperial μπορεί και να μην είχες κανένα πρόβλημα από το ΔΟΑΤΑΠ...! Μετράει λοιπόν υπερβολικά το Πανεπιστήμιο το οποίο παρακολουθείς...όπως και στην Ελλάδα άλλωστε συμβαίνει κάτι παρόμοιο...άλλο να είσαι ΕΜΠ και άλλο να είσαι στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας στο αντίστοιχο τμήμα μηχανικών! 3. Και ας μη λέμε για πράγματα που δε γνωρίζουμε! π.χ. ότι στο Πολυτεχνείο πας απλά όταν θες να δώσεις εξετάσεις και όλα καλά...ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα...απέχει 100% από την πραγματικότητα! :!: Παράθεση "In the morning u know u won't remember a thing.." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thetoday7 Δημ. June 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2007 Οι πανελλήνιες δε θεωρούνται και το πιο αξιόπιστο μέσο αξιολόγησης των ικανοτήτων του μαθητή γιατί απαιτούν και αρκετή παπαγαλία, διακρίνουν όμως αδρά τον 'καλό' από τον 'κακό'. Φαντάζομαι ότι αυτό που θέλει να πει ο φίλος είναι αυτό που γράφω και ξαναγράφω αυτές τις μέρες...ότι δηλαδή το επιπεδο σπουδών στα ΤΕΙ,ΑΤΕΙ πως τα λέτε είναι χαμηλό. Αντιπαράβαλλε μόνο το πρόγραμμα σπουδών σου, με αυτό ενός πολυτεχνίτη, από το πρώτο κιόλας μάθημα τα μαθηματικά θα διαπιστώσεις το χάος που σας χωρίζει (είστε οι μόνοι που τρώγεστε, και έχουν δίκιο κατ'εμέ οι άνθρωποι...σα να λέμε θα ξεσηκωθούν οι νοσηλευτάδες και θα αρχίσουν να χειρουργούν). Σκέψου πόσα παιδιά μπαίνουν από ΤΕΕ, μαγκιά τους βέβαια και αξίζουν συγχαρητήρια, αλλά με τις βάσεις που έχουν είναι δυνατόν να γίνουν οι επιστήμονες του αύριο...? Οι νοσηλευτές στο πτυχίο τους αναγράφονται ως νοσηλευτές όχι ως γιατροί. Οι μηχανικοί όμως των ΤΕΙ αναγράφονται ως μηχανικοί όπως σου είπα και εχτές. Κατά συνέπεια η σύγκριση μηχανικών ΤΕΙ με νοσοκόμες και εγχειρίσεις είναι άτοπη και θα έλεγα ενοχλητική εφόσον δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
getolika Δημ. June 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2007 2. Όταν αποφασίζεις να φύγεις εξωτερικό πρέπει να γνωρίζεις πως παίζει μεγάλο ρόλο για την αναγνώριση του πτυχίου σου σε ποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού πας...πχ αν πήγαινες easytarget στο imperial μπορεί και να μην είχες κανένα πρόβλημα από το ΔΟΑΤΑΠ...! Μετράει λοιπόν υπερβολικά το Πανεπιστήμιο το οποίο παρακολουθείς...όπως και στην Ελλάδα άλλωστε συμβαίνει κάτι παρόμοιο...άλλο να είσαι ΕΜΠ και άλλο να είσαι στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας στο αντίστοιχο τμήμα μηχανικών! Πράγματι στο εξωτερικό από ότι ξέρω μετράνε περισσότερο(όχι γιατί κάνουν καλύτερη δουλειά αλλά γιατί έχουν πλέον κύρος) κάποια τμήματα του ΑΠΘ και του Ε.Μ.Π. που είναι και τα παλαιότερα και μεγαλυτερα πολυτεχνεία.Αυτό ισχύει για τους αρχιτέκτονες για παράδειγμα αν θυμάμαι καλά,αλλά για τα άλλα τμήματα ισχύουν τα ίδια για όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια: Όλοι χρειάζονται επιπλέον εξετάσεις για να αναγνωριστούν σε πολλές χώρες... με καλύτερες όμως πιθανότητες των αποφοίτων ΕΜΠ,ΑΠΘ για ένα μεταπτυχιακό σε καλό πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Οι νοσηλευτές στο πτυχίο τους αναγράφονται ως νοσηλευτές όχι ως γιατροί. Οι μηχανικοί όμως των ΤΕΙ αναγράφονται ως μηχανικοί όπως σου είπα και εχτές. Κατά συνέπεια η σύγκριση μηχανικών ΤΕΙ με νοσοκόμες και εγχειρίσεις είναι άτοπη και θα έλεγα ενοχλητική εφόσον δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τα πτυχία έχουν τη λέξη μηχανικός μέσα; Τα ΤΕΙ ηλεκτρολογίας,μηχανολογίας δίνουν πτυχία ηλεκτρολόγων μηχανικών,μηχανολόγων μηχανικών;Ή μήπως δίνουν σκέτο το ηλεκτρολόγος,μηχανολόγος; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
easytarget Δημ. June 13, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2007 1. Προς τον υπεύθυνο moderator που έσβησε τα 3 πρώτα μηνύματα...ήταν του gmac και άλλων δυο αν θυμάμαι καλά...μπορεί ο τρόπος να μην ήταν πολύ ευγενικός αλλά θίχτηκε ένα θέμα που εκφράζει την αντίθετη άποψη και το σβήσατε!! Από τη στιγμή που περνάς και αποφασίζεις να παρακολουθήσεις και να τελειώσεις ένα ΤΕΙ πρέπει (οφείλεις) να γνωρίζεις και τις συνέπειες...γι' αυτό φώναζε στις ειδήσεις ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ ότι αυτό με τα ΤΕΙ που γίναν ΑΤΕΙ είναι μια κοροϊδία προς τους φοιτητές των ΤΕΙ καθώς ποτέ τα ΤΕΙ δε θα γίνουν ισάξια με τα ΑΕΙ και αυτό φαίνεται στα δικαιώματά τους μετά και στην αναγνώριση των πτυχίων τους...! 2. Όταν αποφασίζεις να φύγεις εξωτερικό πρέπει να γνωρίζεις πως παίζει μεγάλο ρόλο για την αναγνώριση του πτυχίου σου σε ποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού πας...πχ αν πήγαινες easytarget στο imperial μπορεί και να μην είχες κανένα πρόβλημα από το ΔΟΑΤΑΠ...! Μετράει λοιπόν υπερβολικά το Πανεπιστήμιο το οποίο παρακολουθείς...όπως και στην Ελλάδα άλλωστε συμβαίνει κάτι παρόμοιο...άλλο να είσαι ΕΜΠ και άλλο να είσαι στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας στο αντίστοιχο τμήμα μηχανικών! 3. Και ας μη λέμε για πράγματα που δε γνωρίζουμε! π.χ. ότι στο Πολυτεχνείο πας απλά όταν θες να δώσεις εξετάσεις και όλα καλά...ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα...απέχει 100% από την πραγματικότητα! :!: Το πανεπιστήμιο του Newcastle είναι από τα πιο γνωστα και αξιόλογα γιαυτο και αναγνωρίστηκε αμέσως το μεταπτυχιακό.Ουτε θα είχα κανένα πρόβλημα με το ΔΟΑΤΑΠ αν φοιτούσα εξαρχης πάλι.Το πρόβλημα προκύπτει από την ανυπαρξία θεσμικού πλαισίου αξιόλογησης των τει σε συνδιασμό με την, συγνώμη για την έκφραση ''καφρίλα'' του ΤΕΕ, που αρνείται να εγράψει μηχανικούς τεχνολογικής εκπαίδευσης έστω και αν έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα έτη σπουδών. Και ακομα και να δεχθώ ότι εμέις που τελείωσαμε τει είμαστε κατώτερου επιπέδου,δεν διαβάσαμε,είμαστε βλάκες ,τα μαθήματα που κάναμε είναι για το ****** και οι του πολυτεχνείου είναι οι θεοι ποσες παραπανω σπουδές οι πόσα χρόνια πρέπει να περασουν για να γίνει κάποιος από εμάς ίσος με τους θεούς??:X :mad: :X Παράθεση Near to the East, in a part of Ancient Greece...in an ancient land called Macedonia... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thetoday7 Δημ. June 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2007 Τα πτυχία έχουν τη λέξη μηχανικός μέσα; Τα ΤΕΙ ηλεκτρολογίας,μηχανολογίας δίνουν πτυχία ηλεκτρολόγων μηχανικών,μηχανολόγων μηχανικών;Ή μήπως δίνουν σκέτο το ηλεκτρολόγος,μηχανολόγος; Το ανέφερα και χτες σε άλλο thread αλλά το ξαναγράφω. Με το πέρας το σπουδών σου στο τμήμα μηχανολογίας των ΤΕΙ Πειραιά π.χ. παίρνεις το πτυχίο σου στο οποίο αναφέρεσαι ως: "Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.)" και η μετάφραση του Βρετανικού Συμβουλίου έχει ως εξής: "Degree Holder in Mechanical Engineering of Technological Education (T.E.)" Τα αυτά θα ισχύουν πιστεύω και για τις υπόλοιπες ειδικότητες. Και δεν μου το είπε κάποιος, κάπου΄ έχω το πτυχίο μπροστά μου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dentist_GATE7 Δημ. June 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2007 Οι νοσηλευτές στο πτυχίο τους αναγράφονται ως νοσηλευτές όχι ως γιατροί. Οι μηχανικοί όμως των ΤΕΙ αναγράφονται ως μηχανικοί όπως σου είπα και εχτές. Δεν αναγνωρίζεσαι ως μηχανικός από το κράτος, θα επαναλάβω μεθοδεύεται η ρύθμιση να μπείτε στο ΤΕΕ ως τεχνολόγοι- (μηχανολόγοι, τοπογράφοι, κλπ...). Συνεπώς δεν είστε μηχανικοί στην Ελλάδα. Όπως έχει αναφερθεί και προηγουμένως, τα ΤΕΙ δε θα γίνουν ποτέ ισότιμα με τα ΑΕΙ, γιατί θα χαθεί το νόημα της δημιουργίας τους. Άλλο το επίπεδο στα μεν, άλλα στα δε! Οπότε δεν έχετε κάτι να χωρίσετε.. Μάλλον συναδελφικότητα έπρεπε να κυριαρχεί στον κλάδο σας,δεδομένου ότι χονδρικά οι των ΤΕΙ κάνουν τη χαμαλο-δουλειά και εσείς την υπογραφή(με ότι αυτό συνεπάγεται)... Αφήστε άλλους να πλακώνονται, π.χ. εμάς με τους ΔΙΚΑΤΣΑδες :lol: ) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
getolika Δημ. June 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2007 Το ανέφερα και χτες σε άλλο thread αλλά το ξαναγράφω. Με το πέρας το σπουδών σου στο τμήμα μηχανολογίας των ΤΕΙ Πειραιά π.χ. παίρνεις το πτυχίο σου στο οποίο αναφέρεσαι ως: "Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.)" και η μετάφραση του Βρετανικού Συμβουλίου έχει ως εξής: "Degree Holder in Mechanical Engineering of Technological Education (T.E.)" Τα αυτά θα ισχύουν πιστεύω και για τις υπόλοιπες ειδικότητες. Και δεν μου το είπε κάποιος, κάπου΄ έχω το πτυχίο μπροστά μου. Εάν θέλετε την γνώμη μου δεν σας συμφέρει να αναγνωριστείτε ως ίσοι με τους πολυτεχνίτες. Εάν κάποιος εργοδότης πρέπει να πάρει έναν από ΤΕΙ,να τον εκπαιδεύσει και να του δίνει τα ίδια χρήματα με έναν πολυτεχνίτη,τότε γιατί να μην πάρει απευθείας τον πολυτεχνίτη που θα είναι πιο σίγουρος; Τώρα υπάρχει δουλειά για τους αποφοίτους ΤΕΙ γιατί παίρνουν τις "χαμαλο"-δουλειές από μηχανικούς πολυτεχνείου...Μετά τι θα γίνει;:worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thetoday7 Δημ. June 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2007 Δεν αναγνωρίζεσαι ως μηχανικός από το κράτος, θα επαναλάβω μεθοδεύεται η ρύθμιση να μπείτε στο ΤΕΕ ως τεχνολόγοι- (μηχανολόγοι, τοπογράφοι, κλπ...). Συνεπώς δεν είστε μηχανικοί στην Ελλάδα. Όπως έχει αναφερθεί και προηγουμένως, τα ΤΕΙ δε θα γίνουν ποτέ ισότιμα με τα ΑΕΙ, γιατί θα χαθεί το νόημα της δημιουργίας τους. Άλλο το επίπεδο στα μεν, άλλα στα δε! Οπότε δεν έχετε κάτι να χωρίσετε.. Μάλλον συναδελφικότητα έπρεπε να κυριαρχεί στον κλάδο σας,δεδομένου ότι χονδρικά οι των ΤΕΙ κάνουν τη χαμαλο-δουλειά και εσείς την υπογραφή(με ότι αυτό συνεπάγεται)... Αφήστε άλλους να πλακώνονται, π.χ. εμάς με τους ΔΙΚΑΤΣΑδες :lol: ) Μάλλον δεν είδες το παραπάνω post. Εφόσον το ίδιο το κράτος χορηγεί το πτυχίο στο οποίο αναγράφεται η λέξη μηχανικός πώς λες ότι δεν αναγνωρίζεσαι ως μηχανικός από το κράτος. Δεν σου φαίνεται οξύμωρο αυτό που λες? Σε διαβεβαιώ ότι εκ μέρους μου υπάρχει απόλυτη συναδελφικότητα όπως και εκ μέρους πολλών μηχανικών ΤΕΙ και Πολυτεχνείου πάντως σίγουρα υπάρχουν πολλοί που δημιουργούν αρνητικό κλίμα και από τις 2 πλευρές. Ο μόνος λόγος που ασχολούμαι δεν είναι για να αποδείξω ποιος είναι ο καλύτερος, απλώς να επισημάνω ορισμένα βασικά στοιχεία ώστε να προχωρήσει η συζήτηση. Από ό,τι καταλαβαίνω σπουδάζεις Ιατρική στο εξωτερικό, σου εύχομαι καλή τύχη με τον ΔΟΑΤΑΠ:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts