Jump to content

Άρνηση ΟΤΕ για τηλεφωνική σύνδεση

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το θέμα έχει ως εξής: Πρόκειται να μείνω σε σπίτι το οποίο βρίσκεται σε κτίριο το οποίο εδώ και 2 χρόνια που κατασκευάστηκε, δε συνδέθηκε με δίκτυο ΟΤΕ επειδή οι ενοικιαστές ήταν περιστασιακοί και δε χρειάζονταν σταθερό.

Τώρα που πρόκειται να μπω σε ένα από τα διαμερίσματα, μίλησα με τον ιδιοκτήτη και του είπα να πάει στον ΟΤΕ να ζητήσει να συνδεθεί το κτίριο με το δίκτυο. Να σημειώσω ότι στο κτίριο υπάρχει πλήρης εσωτερική καλωδίωση γα τηλέφωνο.

Ο ΟΤΕ είπε ότι επειδή πρέπει να σκάψει ένα κομμάτι δρόμου και επειδή είμαι μόνο ένας που θα συνδεθώ, δε θα μπει στον κόπο να μου φέρει γραμμή.

Το σκηνικό διαδραματίζεται στο Μέτσοβο (όπου δυστυχώς βρίσκομαι λόγω εργασίας) και το κτίριο βρίσκεται μέσα στο ¨πολεοδομικό συγκρότημα¨του χωριού οπότε δε μπορείς να πεις ότι είναι απομονωμένο.

Το ερώτημα είναι πως μπορώ να πιέσω τον ΟΤΕ; Υποθέτω ότι έχει υποχρέωση να με συνδέσει. Σωστά; Να πάω με κανένα συνήγορο του πολίτη;

Η λύση να πάω σε άλλο σπίτι αποκλείεται λόγω έλλειψης αξιοπρεπών σπιτιών στην περιοχή (2 μήνες έκανα να το βρω).

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

Γειτονικά κτίρια υπάρχουν. Το εάν έχουν τηλέφωνο (υποθέτω πως ναι) θα το εξακριβώσω αν μπορέσω αύριο κάνοντας δημοσκόπηση!!

Καλύτερα και για πολύ έγκυρα να ρωτήσεις τηλεφωνικά την Ε.Ε.Τ.Τ. για αυτό ;)

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Πέρασα από ΟΤε και ρώτησα. Ο ιδιοκτήτης δεν έχει κάνει αίτηση να συνδεθεί με το δίκτυο. Οπότε...

Προσφατα μετακόμισα σε νεόδμητη πολυκατοικία και είχε κάνει μόνο ένας αίτηση για σταθερό (και μάλιστα από μεταφορά). Ο ΟΤΕ ήρθε το πάσχα και έσκαψε και έκανε την σύνδεση.

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Στην περίπτωσή μου ο ιδιοκτήτης δεν έχει καταθέσει το φάκελο που χρειάζεται για να συνδεθεί με το δίκτυο η οικοδομή. Προφανώς πληρώνει κάποιο ποσοστό του κόστους και γιαυτό δεν είναι διατεθημένος να το κάνει.

Πάντως επειδή γμωρίζω ανάλογες περιπτώσεις, αν σε δίπλα κτήριο υπάρχει τηλεφωνική σύνδεση (ή ακόμη καλύτερα αν το δίκτυο είναι επίγειο με κολώνες και όχι υπόγειο) με λίγη πίεση μπορούν να σου τραβήξουν εξωτερική γραμμή από τι δίπλα κτήριο στο οποίο υπάρχει/ουν τλεφωνική/ές σύνδεση/έσεις (ή απευθείας από τη κολώνα αν είναι επίγειο το δίκτυο). Έτσι είχαν κάνει σε ένα φίλο μου, του τράβηξαν γραμμή από τη δίπλα πολυκατοικία εξωτερικά! Αλλά επαναλαμβάνω θέλει λίγη πίεση προς τον ΟΤΕ γιατι δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει.;) Ο φίλος μου είχε λαδώσει τους ΟΤΕτζήδες της περιοχής του!:p

Δεν ξέρω αν σε βοηθάει,αλλά δες το παρακάτω καθώς και τις υποχρεώσεις του Οτε απο το link του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών.

http://www.yme.gr/viewpage.php?section=447#4

Δικαίωμα χρήσης τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών - Διαχείριση αιτημάτων

● Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή κοινοπραξία, έχει δικαίωμα πρόσβασης και ακώλυτης χρήσης των παρεχομένων νομίμως τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, καθώς και σύνδεσής του με τα νομίμως λειτουργούντα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος από την κατάθεση της σχετικής αίτησης.

Ενδεχόμενη καθυστέρηση ικανοποίησης ή μη ικανοποίηση της αίτησης επιτρέπεται μόνο για λόγους οφειλόμενους στη διαθεσιμότητα της χωρητικότητας του δικτύου στη συγκεκριμένη τοποθεσία, αποκλειομένης της αδικαιολόγητης διακριτικής μεταχείρισης των υποψηφίων χρηστών. Στην περίπτωση αυτή, ο ΟΤΕ υποχρεούται μέσα σε 30 ημέρες από την υποβολή του αιτήματος, να γνωστοποιήσει τους λόγους καθυστέρησης, καθώς και τον πιθανό χρόνο ικανοποίησης.

http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif

Το βρήκα κι εγώ αλλά αφού απαιτείται κατάθεση φακέλου-αίτησης από τον ιδιοκτήτη, δε ξέρω αν θα βγάλω άκρη.

Αν έχεις ήδη υπογράψει μισθωτήριο συμβόλαιο, θα στείλεις ένα εξώδικο στον ιδιοκτήτη όπου θα του επισημαίνεις την παράλειψή του να προβεί στις απαραίτητες ενέργεις για σύνδεση με το δίκτυο του ΟΤΕ, ότι η δυνατότητα σύνδεσης με τηλεφωνία σταθερή αποτελεί αυτονόητη πρϋπόθεση και άφευκτη ανάγκη ώστε να πληρούνται οι όροι καταλληλότητος της μισθωτικής χρήσης, ειδάλλως θα τον προειδοποιείς ότι θα παύσεις να καταβάλλεις το συμφωνηθέν μίσθωμα, δικαίωμα το οποίο σου δίνει ο ίδιος ο Αστικός Κώδικας..

To μισθωτήριο θα γίνει στο όνομα της εταιρείας στην οποία εργάζομαι. Θα μπορέσω να στείλω εξώδικο εγώ;

Το εξώδικο νομιμοποιείται να το στείλει ο μισθωτής και μόνον αυτός, εν προκειμένω η εταιρεία..Κάπου στα μισθωτήρια αναγράφεται ως όρος ότι ''ο μισθωτής εξέτασε το μίσθιο και το βρήκε της απολύτου αρεσκείας του για την χρήση την οποία το προορίζει..''. Αν λοιπόν ως μισθωτής συμβληθεί η εταιρεία τίθεται ώς αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα πρόκειται για επαγγελματική χρήση και είναι απαραίτητο το τηλέφωνο..Βεβαίως εδώ μπαίνει ένα άλλο θέμα, δηλ. πως θα μετατρέψεις την χρήση σε χρήση οικίας..

Παρανόηση. Το σπίτι θα χρησιμοποιούναν ως οικία. Απλώς η εταιρεία πληρώνει το ενοίκιό μου οπότε και το συμβόλαιο είναι στο όνομά της.

Τελικά το άφησα και ψάχνω από την αρχή για κάτι άλλο.