Jump to content

Full screen DVD 4:3. Ginetai???

aggelopas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ginetai na do ena dvd se full screen mode me analogia 4:3 horis paramorfosi,opos tis tainies tis TV gia paradeigma.Nomizo pos den ginetai alla an kserei kapoios..
Mutilator :shifty:

Ναι, γίνεται, και μάλιστα με 2 μεθόδους. Είτε με τη μέθοδο Letterboxing, είτε με τη μέθοδο Pan&Scan. Στην μεν πρώτη δε χάνουμε (θεωρητικά) κανένα μέρος της εικόνας, η οποία όμως μικραίνει σημαντικά, και επίσης προστίθενται μαύρες μπάρες πάνω-κάτω για τη διατήρηση του Aspect Ratio. Στη δε δεύτερη, δεν έχουμε μαύρες μπάρες, η εικόνα διατηρεί το αρχικό της μέγεθος, όμως αποκόπτωνται τμήματα από τα άκρα της και έτσι χάνει την "κινηματογραφική" της αίσθηση. Η τελευταία μέθοδος είναι και αυτή που χρησιμοποιείται στις τηλεοπτικές μεταφορές των κινηματογραφικών ταινιών.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eLeKtriK EyE (23 Δεκ. 2003 , 23:42)

Ναι, γίνεται, και μάλιστα με 2 μεθόδους. Είτε με τη μέθοδο Letterboxing, είτε με τη μέθοδο Pan&Scan. Στην μεν πρώτη δε χάνουμε (θεωρητικά) κανένα μέρος της εικόνας, η οποία όμως μικραίνει σημαντικά, και επίσης προστίθενται μαύρες μπάρες πάνω-κάτω για τη διατήρηση του Aspect Ratio. Στη δε δεύτερη, δεν έχουμε μαύρες μπάρες, η εικόνα διατηρεί το αρχικό της μέγεθος, όμως αποκόπτωνται τμήματα από τα άκρα της και έτσι χάνει την "κινηματογραφική" της αίσθηση. Η τελευταία μέθοδος είναι και αυτή που χρησιμοποιείται στις τηλεοπτικές μεταφορές των κινηματογραφικών ταινιών.

I ego den katalava esena i esi emena.. :wacko: Na to po allios.Thelo na do DVD sto pc mou horis tis mavres grammes pou to kanoun 16:9,alla me tin analogia 4:3 oste na ekmetalevomai oli tin othoni! Ginetai kai pou einai ta settings?? Sorry an den katalava. :o

Εγώ έχω το Intervideo WinDvd και από ότι θυμάμαι γίνεται. Το είχα κάνει και δεν παρατήρησα κάτι στην εικόνα.
Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas (24 Δεκ. 2003 , 02:29)

I ego den katalava esena i esi emena.. :wacko: Na to po allios.Thelo na do DVD sto pc mou horis tis mavres grammes pou to kanoun 16:9,alla me tin analogia 4:3 oste na ekmetalevomai oli tin othoni! Ginetai kai pou einai ta settings?? Sorry an den katalava. :o

To mati itan safestato alla mallon den to katalaves :)

Fysika kai DE ginetai opos esy to theleis.

Gia na ginei yparhoun dyo tropoi:

-Mikraineis tin eikona diatirontas tin alalogia 16:9.Etsi vlepeis tis dyo mavres mpares pano kato.Haneis se megethos(Vlepeis oli tin eikona alla mikroteri)

-Afineis to megethos opos einai , vlepeis oli tin katakoryfi diastasi alla profanos haneis apo tin orizontia dexia kai aristera.

Symperasma: Einai adynato ayto pou zitas OPOS TO ZITAS!

Ta apla mathimatika lene oti pote de ginetai 16/9=4/3 :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eLeKtriK EyE (23 Δεκ. 2003 , 23:42)

Vasika de hanetai i aisthisi....Pliroforia hanetai sti deyteri periptosi :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Lion (24 Δεκ. 2003 , 19:22)

Vasika de hanetai i aisthisi....Pliroforia hanetai sti deyteri periptosi :)

Υποτίθεται πως δεν είναι σημαντικά αυτά που χάνονται (το τοπίο κλπ) όμως το αποτέλεσμα είναι αισθητικά άσχημο :)

@aggelopas: Βρες στο PowerDVD την επιλογή Custom Pan&Scan και ενεργοποίησέ την. Μετά επέλεξε το επίπεδο που θέλεις (είτε λιγότερο χάσιμο στην πληροφορία και μεγαλύτερες μπάρες ή το αντίθετο).

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eLeKtriK EyE (24 Δεκ. 2003 , 20:43)

Υποτίθεται πως δεν είναι σημαντικά αυτά που χάνονται (το τοπίο κλπ) όμως το αποτέλεσμα είναι αισθητικά άσχημο :)

@aggelopas: Βρες στο PowerDVD την επιλογή Custom Pan&Scan και ενεργοποίησέ την. Μετά επέλεξε το επίπεδο που θέλεις (είτε λιγότερο χάσιμο στην πληροφορία και μεγαλύτερες μπάρες ή το αντίθετο).

Eho to powerdvd 5 kai den vrika afti tin epilogi sto configuration :( .Mporeis na me kathodigiseis??

Στο Powerdvd 5 εχει μια επιλογη CPLV που παραμορφωνει λιγο την εικονα στις ακρες ωστε να καλυπτει ολη την οθονη. Δε καταλαβαινεις τη παραμορφωση. Για να το ενεργοποιησεις την ωρα που βλεπεις τη ταινια κανε δεξι click επελεξε το.

• 2 weeks later...
Να ρωτήσω κι εγώ το ανάποδο; :p Έχω τηλεόραση 16:9 και πάρα πολλές ταινίες που έχουν γράψει φίλοι μου έχουν τους υπότιτλους μέσα στις "μαύρες γραμμές" κάνοντας εγώ όμως zoom για να εξαφανίσω τις "μαύρες γραμμές" και να δω τη ταινία χωρίς παραμόρφωση δέν φαίνονται οι υπότιτλοι :cry: Τι λάθος κάνουν κατά την εγγραφή του DVD;

spacer.png

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος arva (10 Ιαν. 2004 , 01:14)

Να ρωτήσω κι εγώ το ανάποδο; :p Έχω τηλεόραση 16:9 και πάρα πολλές ταινίες που έχουν γράψει φίλοι μου έχουν τους υπότιτλους μέσα στις "μαύρες γραμμές" κάνοντας εγώ όμως zoom για να εξαφανίσω τις "μαύρες γραμμές" και να δω τη ταινία χωρίς παραμόρφωση δέν φαίνονται οι υπότιτλοι :cry: Τι λάθος κάνουν κατά την εγγραφή του DVD;

Λες ότι έχεις ΤV 16:9 δηλαδή κάπου 1,8:1.

Οι περισσότερε ταινίες DVD είναι σε 2.35:1

Άρα, αν κάνεις ζουμ, τότε είναι που τις παραμορφώνεις. Οι υπότιτλοι είναι μια χαρά στο μάυρο. Προσωπικά μου την δίνει όταν οι υπότιτλοι είναι πάνω στην ταινία εφόσον υπάρχει χώρος απο κάτω.

Γιατί τρώγεστε ρε παιδιά να γεμίσετε την οθόνη σας; Δεν θέλετε να δείτε την ταινία όπως την γύρισε ο σκηνοθέτης;;; Στο σινεμα λέτε στον καμερα-μαν να σας μεγαλώσει την κάθετη απόσταση;;

HTC Desire Root User

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος David (10 Ιαν. 2004 , 01:59)

Λες ότι έχεις ΤV 16:9 δηλαδή κάπου 1,8:1.

Οι περισσότερε ταινίες DVD είναι σε 2.35:1

Άρα, αν κάνεις ζουμ, τότε είναι που τις παραμορφώνεις. Οι υπότιτλοι είναι μια χαρά στο μάυρο. Προσωπικά μου την δίνει όταν οι υπότιτλοι είναι πάνω στην ταινία εφόσον υπάρχει χώρος απο κάτω.

Γιατί τρώγεστε ρε παιδιά να γεμίσετε την οθόνη σας; Δεν θέλετε να δείτε την ταινία όπως την γύρισε ο σκηνοθέτης;;; Στο σινεμα λέτε στον καμερα-μαν να σας μεγαλώσει την κάθετη απόσταση;;

Όταν κάνω ζουμ και η ταινία είναι 2.35:1 δεν χάνονται ολόκληρες οι μαύρες λωρίδες, χάνονται στο μισό και δεν βλέπω τα πρόσωπα πλιατιά αλλά κανονικά! Εν αντιθέσει με μια τηλεόραση 4:3 που από 29 ιντσών που είναι γίνεται 21! Εκεί δεν μπορείς να κάνεις ζουμ γιατί παραμορφώνονται τα πρόσωπα και γίνονται στενόμακρα!

Το πρόβλημά μου είναι ότι μαζί με το μισό μαύρο χάνονται και οι μισοί υπότιτλοι!!!

Πως ανεβαίνουν οι υπότιτλοι ποιο ψηλά!

spacer.png

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas (10 Ιαν. 2004 , 22:15)

Ehei mavres grames sto sinema,i ego den tis vlepo...?

Στους κινηματογράφους η προβολή της ταινίας γίνεται με προτζέκτορα πάνω σε ένα πανί και με ένα DVD Player. Αν το DVD αυτό το παίξεις στο σπίτι σου σε μία κοινή τηλεόραση θα δεις μαύρες γραμμές πάνω κάτω! Αν την ταινία αυτή τη δεις στο σπίτι σου μέ ένα προτζέκτορα δεν θα δεις μαύρες γραμμές!!! ;)

Να σε ρωτήσω και εγώ κάτι τώρα! Έχεις δει ποτέ σε κινηματογράφο ταινία με τους υπότιτλους κάτω από την ταινία (δηλαδή μέσα στο μαύρο) ή μέσα στην ταινία (πάνω από το μαύρο); :mad: :mad: :mad: :mad:

spacer.png

Μπράβο βρε verikets! Αυτό ακριβώς έχω για παράδειγμα μια ταινία και με ζουμ την βλέπω στη τηλεόρασή μου ακριβώς όπως στην εικόνα που έχω επισυνάψει. Αλλά κόβονται οι μισοί υπότιτλοι. Αυτό δεν συμβαίνει στα γνήσια DVD παρά μόνο σε ορισμένα αντεγραμμένα. Βολέυει σε τηλεοράσεις 4:3 γιατί έχεις τους υπότιτλους μόνο πάνω στο μαύρο, αλλά όχι σε μένα που έχω 16:9!!! Πώς φτιάχεται αυτό;;; :cry: :cry: :cry: :mad: :mad: :mad:

spacer.png

arva αν είναι κακογραμένο το DVD δε μπορείς να κάνεις τίποτα.

Οι υπόλοιποι διαβάστε το παρακάτω:

http://www.doom9.org/aspectratios.htm

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eLeKtriK EyE (13 Ιαν. 2004 , 00:25)

arva αν είναι κακογραμένο το DVD δε μπορείς να κάνεις τίποτα.

Οι υπόλοιποι διαβάστε το παρακάτω:

http://www.doom9.org/aspectratios.htm

Ξέρεις όμως ποιο είναι το λάθος αυτού που κακοέγραψε το DVD;

spacer.png

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος arva (11 Ιαν. 2004 , 18:02)

Όταν κάνω ζουμ και η ταινία είναι 2.35:1 δεν χάνονται ολόκληρες οι μαύρες λωρίδες, χάνονται στο μισό και δεν βλέπω τα πρόσωπα πλιατιά αλλά κανονικά! Εν αντιθέσει με μια τηλεόραση 4:3 που από 29 ιντσών που είναι γίνεται 21! Εκεί δεν μπορείς να κάνεις ζουμ γιατί παραμορφώνονται τα πρόσωπα και γίνονται στενόμακρα!

Το πρόβλημά μου είναι ότι μαζί με το μισό μαύρο χάνονται και οι μισοί υπότιτλοι!!!

Πως ανεβαίνουν οι υπότιτλοι ποιο ψηλά!

Οι υπότιτλοι δεν ανεβαίνουν πιο ψηλά (εκτός αν βλέπεις DVD μέσω υπολογιστή). Και είναι απόλυτα λογικό αυτό. Το DVD βγάζει την ταινία, και ξέρει το ύψος της. Ξέρει επίσης και πόσος χώρος μένει απο κάτω, κι έτσι προσαρμόζει τους υπότιτλους αυτόματα.

Ταινία 2.35:1 , ΤV 16:9 -> Οι υπότιτλοι μπάινουν σχεδόν μισοί μισοί μέσα και κάτω απο την ταινία (στισ μαύρες μπάρες)

Ταινία 16:9, TV 16:9 -> Οι υπότιτλοι μπαίνουν ολόκληροι πάνω στην ταινία και η οθόνη γεμίζει τελείως

Ταινία 2.35:1 και Ταινία 16:9 , TV 4:3 -> Υπότιτλοι κάτω απο την ταινία

Τα Players δεν προβλέπουν ότι κάποιος θέλει να κάνει zoom στην εικόνα. Είναι "ανωμαλία" αν το καλοσκεφτείς. Δεν είναι λογική το "θέλω να γεμίζω την τηλεόρασή μου". Η ταινία γυρίστηκε έτσι, έτσι θα την δεις.

ΝΑΙ η 29άρα TV 4:3 γίνεται 21. Τι να κάνουμε....θα το υποστούμε για να δούμε ΟΛΗ την πληροφορία.

HTC Desire Root User

Δεν αμφιβάλω καθόλου με αυτά που λες, άλλωστε το πρόβλημά μου εστιάζεται μόνο στις αντιγραμμένες ταινίες:

Ταινία 2.35:1 , ΤV 16:9 -> Οι υπότιτλοι μπάινουν σχεδόν μισοί μισοί μέσα και κάτω απο την ταινία (στις μαύρες μπάρες). ->Σε μένα είναι όλοι οι υπότιτλοι στις μαύρες μπάρες! :(

Ταινία 16:9, TV 16:9 -> Οι υπότιτλοι μπαίνουν ολόκληροι πάνω στην ταινία και η οθόνη γεμίζει τελείως. ->Σε μένα είναι όλοι οι υπότιτλοι στις μαύρες μπάρες ή μισοί-μισοί! :(

Λέω λοιπόν αυτός που αντέγραψε την ταινία δεν την έγραψε καλά! Τι λάθος κάνει λοιπόν;

spacer.png

Ποιος ξέρει.... ίσως φταίει το πρόγραμμα που φτιάχνει το αντίγραφο. Αυτά τα προγράμματα κάνουν 1002 αλχημείες για να χωρέσουν τις ταινίες στα 4.7GB του κενού, οπότε ίσως πειράζει κάτι στο format των υπότιτλων.

Υπομονή. Σε λίγο βγαίνουν τα αντιγραφικά δύο στρώσεων και θα μπορούμε να κάνουμε αντίγραφα ταινιών 1 προς 1. (εκτός αν βαλουν κάνα περίεργο κλείδωμα ειδικά γι αυτό τον λόγο)

HTC Desire Root User

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eLeKtriK EyE (24 Δεκ. 2003 , 20:43)

Χάνονται πάρα πολύ σημαντικά πράγματα από το κροπάρισμα του 16:9 για να γίνει 4:3. Για του λόγου το αληθές, πατήστε εδώ...

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος David (14 Ιαν. 2004 , 01:07)

Ποιος ξέρει.... ίσως φταίει το πρόγραμμα που φτιάχνει το αντίγραφο. Αυτά τα προγράμματα κάνουν 1002 αλχημείες για να χωρέσουν τις ταινίες στα 4.7GB του κενού, οπότε ίσως πειράζει κάτι στο format των υπότιτλων.

Υπομονή. Σε λίγο βγαίνουν τα αντιγραφικά δύο στρώσεων και θα μπορούμε να κάνουμε αντίγραφα ταινιών 1 προς 1. (εκτός αν βαλουν κάνα περίεργο κλείδωμα ειδικά γι αυτό τον λόγο)

Giati mia hara den horane kai sta 4.7?? Ean vgaleis extras,trailers ktl. vgenei akrivos sta perissotera dvd.