Jump to content

Πρόβλημα με το σκληρό...grrr

dread
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας. Τελευταία ο υπολογιστής μου κολούσε συνεχώς

και σε ανύποπτα χρονικά διαστήματα.

Σήμερα όμως κατά τη διάρκεια του boot αργούσε

υπερβολικά πολύ και μετά από πολλά reset το άφησα να

κάνει scandisk, το οποίο γινόταν με ρυθμούς χελώνας

και μου βγαλε 2 μηνύματα:

- ένα που έλεγε ότι ένας φάκελος μέσα στο φάκελο

windows is compeletely unreadable :(

- κι ένα άλλο που έλεγε για κάτι bad clusters :(

Τι σημαίνουν αυτά; Τα χει παίξει ο σκληρός; Τι μπορώ

να κάνω; Ο σκληρός είναι εκτός εγγυήσης. :!:

Albert Einstein : "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." :!: :)

<-><-><-><-><->

This signature is protected by Norton AntiVirus 2005 :cool:

Το συντομοτερο BACKUP των αρχειων σου και αγορα νεου δισκου,ο παλιος ειναι σαν να εχει καρκινο και ειναι εξαιρετικα επικινδυνο να τον χρησιμοποιεις(ανα πασα στιγμη μπορει να χασεις αρχεια).

Σου εκανα τωρα την καρδια περιβολη,συγνωμη!! :)

Από αυτά που λες, λογικά ο δίσκος έχει bad blocks. Οπότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι, όπως είπαν και οι άλλοι, να κρατήσεις τα αρχεία σου. Το πρόβλημα αυτό είναι hardware και συνήθως δεν διορθώνεται.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dread (23 Δεκ. 2003 , 16:39)

Γεια σας. Τελευταία ο υπολογιστής μου κολούσε συνεχώς

και σε ανύποπτα χρονικά διαστήματα.

Σήμερα όμως κατά τη διάρκεια του boot αργούσε

υπερβολικά πολύ και μετά από πολλά reset το άφησα να

κάνει scandisk, το οποίο γινόταν με ρυθμούς χελώνας

και μου βγαλε 2 μηνύματα:

- ένα που έλεγε ότι ένας φάκελος μέσα στο φάκελο

windows is compeletely unreadable :(

- κι ένα άλλο που έλεγε για κάτι bad clusters :(

Τι σημαίνουν αυτά; Τα χει παίξει ο σκληρός; Τι μπορώ

να κάνω; Ο σκληρός είναι εκτός εγγυήσης. :!:

Καταρχήν ηρέμησε. Και μην ακούς τους άλλους που λένε το μακρύ και το κοντό τους χωρίς να ξέρουν. Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι ότι κάποιες περιοχές στο δίσκο σου έχουν "χτυπήσει" και είναι unreadable. Αυτό δε σημαίνει ότι ο δίσκος σου θα καταστραφεί και καλά. Απλά αυτές οι περιοχές πρέπει να γίνουν "marked as bad sectors" για να μη χρησιμοποιούνται από το σύστημα.

Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι κάποιες περιοχές καταστράφηκαν, μπορεί να είναι και ένδειξη ότι η κεφάλή θα χτυπήσει και με άλλες περιοχές και σταδιακά ο σκληρός θα χάνει sectors ή θα καταστραφεί μια και καλή. Δεν μπορείς όμως να είσαι σίγουρος. Αν δεν έχεις περισσευούμενα χρήματα, συνέχισε να δουλεύεις με τακτικό backup των αρχείων σου, αλιώς πήγαινε και πάρε έναν 120άρη Maxtor και κάνε τη δουλειά σου με την ηρεμία σου.

Υ.Γ. Αν έχεις χρόνο για χάσιμο, δοκίμασε να κάνεις ένα low-level φορματ του σκληρού. Έχουν ακουστεί πολλές περιπτώσεις όπου τα bad-sectors εξαφανίστηκαν μετά από low-level φορματ. Για να κάνεις low-level φορματ πρέπει να κατεβάσεις ειδικά utility είτε από το site της εταιρείας του σκληρού, είτε διάφορα που κυκλοφορούν freeware.

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=5479&dateline=1263640289

get a life...

Ευχαριστώ πολύ, όλες οι απορίες μου λύθηκαν

α) μπαίνω στα ουιντος κανονικά(δεν ειχα ποτε προβλημα :)

β) μετα την πρωτοχρονία θα πάρω 120αρη ΜΑΞΤΟΡ:cool:

γ)low-level φορμάτ θα κάνω αργότερα αν είναι να έχω 160!!!!! :D

Albert Einstein : "Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." :!: :)

<-><-><-><-><->

This signature is protected by Norton AntiVirus 2005 :cool:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gdp77 (24 Δεκ. 2003 , 08:35)

Καταρχήν ηρέμησε. Και μην ακούς τους άλλους που λένε το μακρύ και το κοντό τους χωρίς να ξέρουν. Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι ότι κάποιες περιοχές στο δίσκο σου έχουν "χτυπήσει" και είναι unreadable. Αυτό δε σημαίνει ότι ο δίσκος σου θα καταστραφεί και καλά. Απλά αυτές οι περιοχές πρέπει να γίνουν "marked as bad sectors" για να μη χρησιμοποιούνται από το σύστημα.

Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι κάποιες περιοχές καταστράφηκαν, μπορεί να είναι και ένδειξη ότι η κεφάλή θα χτυπήσει και με άλλες περιοχές και σταδιακά ο σκληρός θα χάνει sectors ή θα καταστραφεί μια και καλή. Δεν μπορείς όμως να είσαι σίγουρος. Αν δεν έχεις περισσευούμενα χρήματα, συνέχισε να δουλεύεις με τακτικό backup των αρχείων σου, αλιώς πήγαινε και πάρε έναν 120άρη Maxtor και κάνε τη δουλειά σου με την ηρεμία σου.

Υ.Γ. Αν έχεις χρόνο για χάσιμο, δοκίμασε να κάνεις ένα low-level φορματ του σκληρού. Έχουν ακουστεί πολλές περιπτώσεις όπου τα bad-sectors εξαφανίστηκαν μετά από low-level φορματ. Για να κάνεις low-level φορματ πρέπει να κατεβάσεις ειδικά utility είτε από το site της εταιρείας του σκληρού, είτε διάφορα που κυκλοφορούν freeware.

1.δεν μπορείς να προσβάλεις τους άλλους :!:

2.Δεν νομίζω οι άλλοι να είπαν κάτι διαφορετικό :!:

3.Το Low-end format δεν θα βοηθήσει σε τίποτα από την στιγμή που το πρόβλημα είναι hardware

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra

122897885_Screenshot2023-02-162220155.jpg.e6f51eae4d98bfe4a1f50dd86c3c27d3.jpg

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος OverClocker (24 Δεκ. 2003 , 11:35)

1.δεν μπορείς να προσβάλεις τους άλλους :!:

Συμφωνώ. Δεν είναι τρόπος αυτός. Άσε που αυτά που ειπώθηκαν δεν είναι λάθος.

2.Δεν νομίζω οι άλλοι να είπαν κάτι διαφορετικό :!:

Πάνω κάτω τα ίδια. Το bad block είναι hardware πρόβλημα και συνήθως εξαπλώνεται. Γι'αυτό και δεν είναι σίγουρη λύση ότι γίνεται mark η περιοχή και δεν χρησιμοποιείται. Πρακτικά αυτό που σου μένει είναι ένας αναξιόπιστος δίσκος.

3.Το Low-end format δεν θα βοηθήσει σε τίποτα από την στιγμή που το πρόβλημα είναι hardware

Όταν ο δίσκος έχει bad blocks, η μόνη πιθανότητα να διορθωθούν είναι το low-level format, αλλά είναι μικρή. Επιπλέον για να κάνεις τέτοιο format πρέπει να βρεις utility από τον κατασκευαστή.

Αυτή τη στιγμή ποια εταιρία σκληρών δίνει εγγύηση 3 ετών στους σκληρούς με 8mb cache;

Επίσης κατά τη γνώμη σας ποιος σκληρός (με 8mb cache) στα 120gb είναι ο καλύτερος; Δηλαδή πιο γρήγορος και πιο αξιόπιστος;

-Μάξτορ;

-Western Digital;

-Hitachi; (πρόην IBM)

-Seagate;

Ευχαριστώ...

8a symfwnhsw me ton OverClocker SE OLA!

Epishs 8elw na symplhrwsw pws to en logw mnm

den ypodeiknyei sony kai kala disk hardware error!

to sygkekrimeno mnm to exw dei 2 fores ws twra

alla epeidh eimai trellos DOSakias eixa th lysh amesws

panta exw DUAL BOOT DOS-XP kai PANTA O DISKOS einai FAT32

gia na mporw na exw k boh8eia apo to dos sto disko...

etsi loipon otan eida k egw ayto to mnm ta epaiksa

giati mou to ebgale enas 80GB phxtra sto MP3

lalhsa ta epaixa, DEN EINAI dynaton,

kai omws o diskos OUTE SE DUAL BOOT DOS EMPAINE

omws bootara me disketa se dos(w98SE DOS) kai etrexa scandisk

to scandisk brhke katestrameno to Win-directory

pou to eblepe o diskos san single file 1.4GB kai alla koufa,

to scandisk ta eftiaxe ola k egw brhka thn hremia mou! :lol:

::LiNK RaMoNe

------------------

Hey, Ho!

Let's Go!

-------------------

:Xhttp://www.eff.org/br/brstrip.gif:X

Phra prin liges ton WD1200JB

toutestin 120GB 8MB Cache 3 xronia egyhsh

apo to te pou me 8ymamai me PC/AT Compatible (1991)

mono WD agorazw einai SKYLIA!

------------------

Hey, Ho!

Let's Go!

-------------------

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mcde (24 Δεκ. 2003 , 12:27)

Όταν ο δίσκος έχει bad blocks, η μόνη πιθανότητα να διορθωθούν είναι το low-level format, αλλά είναι μικρή. Επιπλέον για να κάνεις τέτοιο format πρέπει να βρεις utility από τον κατασκευαστή.

Από την στιγμή που έχει πρόβλημα και να τα φτιάξεις μετά θα ξαναγίνουν οπότε η σίγουρη λύση είναι ο καινούριος ;)

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kostas@sl45i (24 Δεκ. 2003 , 12:28)

Αυτή τη στιγμή ποια εταιρία σκληρών δίνει εγγύηση 3 ετών στους σκληρούς με 8mb cache;

Επίσης κατά τη γνώμη σας ποιος σκληρός (με 8mb cache) στα 120gb είναι ο καλύτερος; Δηλαδή πιο γρήγορος και πιο αξιόπιστος;

-Μάξτορ;

-Western Digital;

-Hitachi; (πρόην IBM)

-Seagate;

Ευχαριστώ...

Για ταχύτητα αλλά όχι μεγάλη αξιοπιστία Maxtor(1χρόνοας εγγύηση)

Για αξιοπιστία σιγουριά(3χρόνια εγγύηση) και σταθερή απόδοση WD ;)

Μετά πάει η Seagate και μετά ΙΒΜ

taxhthta>axiopistia = maXtor (sygxwneysh me Quantum) 3 xronia eggyhsh

taxythta>axiopistia = Seagate 3 xronia eggyhsh

taxythta<axiopistia = Hitachi HD (sygxwneysh me IBM) de gnwrizw eggyhsh

taxythta=axiopistia = Western Digital 3 xronia eggyhsh

------------------

Hey, Ho!

Let's Go!

-------------------

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sugardad (24 Δεκ. 2003 , 13:52)

Έχω την εντύπωση πώς είναι ένας ο χρόνος εγγύησης

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gdp77 (24 Δεκ. 2003 , 08:35)

Δεν ξερω αν οι αλλοι ειναι οι γκουρου των PC παντως εγω μιλαω απο προσωπικη πειρα.Ειμαι χρηστης/κατοχος/παθων των pc εδω και 15 χρονια

(οταν ο 286 με πορτοκαλι οθονη και 10ΜΒ δισκο εκανε 400.000 δρχ).

Πριν δυο χρονια το PC που χρησιμοποιουμε στο καταστημα μου (εμπορικα και λογιστικα προγραμματα ) στον δισκο αρχισε να βγαζει BAD SECTORS ,οσπου μια μερα οταν πηγα να ανοιξω το μηχανημα ο δισκος αρχησε να ακουγετε σαν να χτυπας χαλικι σε τσιγκινο κουβα.Πανικος γιατι το τελευταιο BACKUP ηταν μιας βδομαδας παλιο,τρεξιμο σε αυτον που αγορασαμε το PC και ευτηχως ειχαν χαθει αρχεια των WIN και οχι απο τα δικα μου προγραμματα.Οσες φορες προσπαθεισα να αξιοποιησω τον χτυπημενο δισκο σταθηκε αδυνατο και ετσι τον εχω σαν βαρυδι για τα χαρτια.

Δεν εχω σκοπο να ανοιξω καποια αντιπαραθεση και θεωρω το θεμα ληξαν .

Καλα Χριστουγεννα :) :) :)

Οπως και να εχει το πραγμα και να μην σκοτωνεστε βρε παιδια χρονιαρες μερες.Εφοσον ο φιλος ανεβαζει Windows ας παρει αμεσα backup.Παιχνιδια με HDD δεν μπορεις να ρισκαρεις.

Καλες γιορτες σε ολους

φιλικα

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sugardad (24 Δεκ. 2003 , 13:52)

taxythta>axiopistia = Seagate 3 xronia eggyhsh

taxythta<axiopistia = Hitachi HD (sygxwneysh me IBM) de gnwrizw eggyhsh

taxythta=axiopistia = Western Digital 3 xronia eggyhsh

Το θέμα είναι ποια εταιρία είναι η πιο αξιόπιστη;

Και ποια η πιο γρήγορη;

Ευχαριστώ ;)

Σου έχω απαντήσει πιο πάνω ;)

Ok Λοιπόν, να ζητήσω συγνώμη για το post μου, αναγνωρίζω ότι ήταν υπερβολική η αντίδρασή μου. Απλά αντέδρασα σε post του τύπου "πέταξε αμέσως το δίσκο και παρε καινούριο". Δεν ξέρω πόσα χρονια ασχολείστε με υπολογιστές, αλλά υπήρχαν και εποχές που έπαιρνες σκληρός και κοιτούσες να δεις πόσα bad sectors είχε από τη μάνα του... Το ότι κάποιος δίσκος έχει bad sectors, δε σημαίνει ότι θα καταστραφεί σήμερα αύριο. Μπορεί και να καταστραφεί, αλλά μπορεί και να δουλέψει απροβλημάτιστα για πολύ καιρό.

Το low-level format έχει λύσει πολλές φορές τροβλήματα με bad sectors, ειδικά σε περιπτώσεις όπως του φίλου, όπου ο δίσκος εκτός των bad sectors δουλεύει κανονικά.

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=5479&dateline=1263640289

get a life...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gdp77 (24 Δεκ. 2003 , 20:16)

Ok Λοιπόν, να ζητήσω συγνώμη για το post μου, αναγνωρίζω ότι ήταν υπερβολική η αντίδρασή μου. Απλά αντέδρασα σε post του τύπου "πέταξε αμέσως το δίσκο και παρε καινούριο". Δεν ξέρω πόσα χρονια ασχολείστε με υπολογιστές, αλλά υπήρχαν και εποχές που έπαιρνες σκληρός και κοιτούσες να δεις πόσα bad sectors είχε από τη μάνα του... Το ότι κάποιος δίσκος έχει bad sectors, δε σημαίνει ότι θα καταστραφεί σήμερα αύριο. Μπορεί και να καταστραφεί, αλλά μπορεί και να δουλέψει απροβλημάτιστα για πολύ καιρό.

Το low-level format έχει λύσει πολλές φορές τροβλήματα με bad sectors, ειδικά σε περιπτώσεις όπως του φίλου, όπου ο δίσκος εκτός των bad sectors δουλεύει κανονικά.

Αγαπητε φιλε gdp77 no hard feelings,

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ :) :)

Δεν ξέρω πόσα χρονια ασχολείστε με υπολογιστές, αλλά υπήρχαν και εποχές που έπαιρνες σκληρός και κοιτούσες να δεις πόσα bad sectors είχε από τη μάνα του...

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Πιστεύω ότι παλαιότερα οι σκληροί ήταν πολύ πιο αξιόπιστοι και δύσκολα "χτυπούσαν". Έχω δίσκο του 1990 40 MB και δουλεύει στην πένα. Έχω δίσκο του 1993 200 MB άψογο. Έχω δίσκο του 1998 4.3 GB χωρίς ούτε ένα bad sector (κι αν έχει τραβήξει). Και στον αντίποδα, έχω δει να χτυπάνε δίσκοι από 10 GB και πάνω σε πολλούς φίλους μου. Νομίζω ότι η ποιότητα πέφτει όσο ανεβαίνει η χωρητικότητα :(

αλλά υπήρχαν και εποχές που έπαιρνες σκληρός και κοιτούσες να δεις πόσα bad sectors είχε από τη μάνα του...

Ακραία περίπτωση..... :confused:

Το ότι κάποιος δίσκος έχει bad sectors, δε σημαίνει ότι θα καταστραφεί σήμερα αύριο. Μπορεί και να καταστραφεί, αλλά μπορεί και να δουλέψει απροβλημάτιστα για πολύ καιρό.
Δεν είπαι κανείς το αντίθετο αλλά θα ζεις με την αγωνία μην ξαναπάθει τίποτα :worry:

Εκτός αν είναι hardware problem :!:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eLeKtriK EyE (24 Δεκ. 2003 , 20:26)

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Πιστεύω ότι παλαιότερα οι σκληροί ήταν πολύ πιο αξιόπιστοι και δύσκολα "χτυπούσαν". Έχω δίσκο του 1990 40 MB και δουλεύει στην πένα. Έχω δίσκο του 1993 200 MB άψογο. Έχω δίσκο του 1998 4.3 GB χωρίς ούτε ένα bad sector (κι αν έχει τραβήξει). Και στον αντίποδα, έχω δει να χτυπάνε δίσκοι από 10 GB και πάνω σε πολλούς φίλους μου. Νομίζω ότι η ποιότητα πέφτει όσο ανεβαίνει η χωρητικότητα :(

Γιατί όσο πάει δουλεύει με μεγαλύτερη ακρίβεια και αν κουνούσες τον παλιό δεν θα πάθενε τίποτα.Τώρα αν κουνήσεις ένα 200άρη δεν θα δουλεύει αν δεν κάνεις reboot

OverClocker ATOPO!

Ama "kounhseis" to sklhro en leitourgeia EXASES!

o sklhros mono sbhstos mporei na "kounh8ei" giati lock-arei h kefalh

kai afto mexri kapoio orio...

To neo mou kouti pou phra (oxi tyxaia) ektos twn allwn

exei eidikes ypodoxes (7) antikradasmikes

me eidikes tsimouxes stis bides gia na mhn yparxoun kradasmoi

sta toixwmata metaxy fatniou k diskou gia apofygh tetoiwn dysarestwn fainomenwn

eLeKtriK EyE sou ekatse k de xalasan!

Eixa BBS k oi diskoi efeygan san stragalia!

eitai apo 8ermokrasia, eitai apo xrhsh, eitai apo gkantemia!

Tous exw akomh giati ama 8elw na gelasw tous bazw reyma kai tous akouw! :lol:

Pera apo th BBS oi diskoi einai k htan eypa8hs

k sta workstation sto spiti otan ekana TOTE (1998)

ola mou ta Cd nyx8hmeron encode se MP3

ekei na deis pou allaksa se 2 xronia 3 diskous,

oloi quantum (Bigfoot 1,2, Fireball SE 2,1, FireBall ST 3,2)

Alla mhn xexname tous pio palious diskous

ama den ekanes park th kefalh mporei k na ton ton eklaiges sto epomeno boot

mh milhsw gia MFM diskous ANTE GEIA aftoi!

gia Winchester type AXAXXAXAXAXA!

taxythta=axiopistia = Western Digital, 3 xronia eggyhsh

taxythta=7200rpm, 8MB Cache=Western Digital

axiopistia=h palia BBS mou, o server mou sto america, filos me Hosting etairia, 3xronia egyhsh=Western Digital

kai h maxtor dinei 3 xronia alla analoga to katasthma/antiproswpo

------------------

Hey, Ho!

Let's Go!

-------------------