Jump to content

Εμπορικά κέντρα (πολυκαταστήματα)


OveLix
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεύτερο Μall πολύ κοντά στο πρώτο σχεδιάζει η Lamda Development.

 

Εξασφάλισε την εκμετάλλευση του κτιρίου πρώην IBC (Κηφισίας και Σπύρου Λούη) και εκεί θα στεγάσει ένα νέο εμπορικό κέντρο.

 

Ολόκληρη η είδηση:

http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18550&m=N43&aa=1

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac
Link to comment
Share on other sites

Μιλάμε δηλαδή για 3 λεπτά απόσταση το ένα από το άλλο με το αυτοκίνητο! :blink: :wacko: Τόση ζήτηση έχουν πια; :worry:

 

ΥΓ: Όσο και να φοβάται τον ανταγωνισμό που διάβασα στο άρθρο. Δηλαδή θα το «χαντακώσει» το The Mall @ Former IBC; :D

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

 

★ ★ ★ ★ ★ ★

Link to comment
Share on other sites

Αιμίλιε, ουσιαστικά θα το χρησιμοποιήσει σαν "προέκταση" στο Mall, δεν θα έχει ανταγωνιστικές δραστηριότητες (όσο αυτό είναι, φυσικά, δυνατό) και, το σημαντικότερο, θα κρατήσει μακριά τυχόν ανταγωνιστές. Άλλωστε με ενοίκιο 7 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ποιος δεν θα του το παραχωρούσε?
http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac
Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς. Όπως αναφέρει και η είδηση, η Lamda θα επιδιώξει οι χρήστες των χώρων του νέου εμπορικού να είναι συμπληρωματικοί/διαφοροποιημένοι από αυτούς του υπάρχοντος Mall.

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
Νεο '' THE MALL" στα Τρίκαλα-Καρδίτσα (καπου ανάμεσα):blink:
:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.
Link to comment
Share on other sites

Νεο '' THE MALL" στα Τρίκαλα-Καρδίτσα (καπου ανάμεσα):blink:

 

Με Village Cinemas; Πόσες αίθουσες;

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

Νεο '' THE MALL" στα Τρίκαλα-Καρδίτσα (καπου ανάμεσα):blink:

Εεε?? μεγαλο ειναι?? Ποτε εγινε??

Nokia 3310, 3510, 3510i, n81, n82, n95, Lumia 625 | SE T610, K700i, k750i, M600 | Sony Xperia Z1 | Samsung Galaxy S2, Galaxy S Advance, Note 4F | Apple iPhone 4s | Motorola Atrix 4G | HTC Touch HD, HD 2, Desire, Desire HD, Desire S

Current devices: iPhone 6s, Ipad 2

Δημήτρης

Link to comment
Share on other sites

Δεν δουλεύει το link, οπότε αντιγράφω.

 

 

Αφού δεν αντιλαμβανόμαστε από μόνοι μας τις επιταγές των καιρών, έρχονται οι επιχειρηματίες να μας δείξουν το δρόμο του μέλλοντος… Πριν από 2 χρόνια Η ΕΡΕΥΝΑ με πρωτοσέλιδό της προέτρεπε τους φορείς Τρικάλων και Καρδίτσας να δουν ζεστά τη προοπτική μιας «Δυτικοθεσσαλικής Ένωσης»… Μάλιστα είχαν φιλοξενηθεί στις σελίδες της εφημερίδας μας απόψεις Βουλευτών και εκπροσώπων των δυο Νομών. Στη πράξη ελάχιστα έγιναν… Μα πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, σημαντικές επενδύσεις στα όρια των δυο Νομών έρχονται να δείξουν προς τα πού βαδίζουμε. Στην αρχή ήταν η επένδυση του κ. Βούρδα και της αντιπροσωπείας της MERCEDES η οποία βρίσκεται στο ύψος του Αγναντερού και εξυπηρετεί πια και τα Τρίκαλα και τη Καρδίτσα. Ακριβώς δίπλα λειτουργεί το υπερκατάστημα παιχνιδιών Jumbo… Και τώρα; Έρχεται να γίνει η μεγαλύτερη ίσως επένδυση που έγινε τα τελευταία χρόνια και στους δυο Νομούς…

 

 

Εμπορικό Κέντρο 40.000 τ.μ.

 

 

 

Η οικογένεια Λάτση η επενδύει στη περιοχή, έχει αγοράσει μια τεράστια έκταση όπου μάλιστα έχουν αρχίσει οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου. Εκεί θα ανεγερθεί ένα σύγχρονο Εμπορικό Κέντρο 40.000 τετραγωνικών μέτρων (!) στα πρότυπα του The Mall Athens.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες εκεί θα λειτουργήσουν πέρα από εμπορικά καταστήματα, δυο κινηματογραφικές αίθουσες, αίθουσες ψυχαγωγίας και διασκέδασης, καφετέριες, ταβέρνες και εστιατόρια, πιθανόν δε και υποκατάστημα της Eurobank, η οποία επίσης ανήκει στην οικογένεια Λάτση. Οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω στο ρεπορτάζ έχουν ήδη αρχίσει και μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να στήνεται και ο «σκελετός» του κτιρίου. Σύμφωνα με όλες το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί αναμένεται να λειτουργήσει στις αρχές άνοιξης του 2008, του χρόνου τέτοιο καιρό δηλαδή

 

 

http://www.e-erevna.gr

Link to comment
Share on other sites

Avevue

 

Τον επόμενο μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία ενός ακόμη εμπορικού κέντρου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Κηφισίας 14-15, δίπλα στο υπάρχον Carrefour. Στα υπάρχοντα κτίρια συνολικής επιφάνειας 20.000 τετραγωνικών μέτρων θα προστεθούν (οι εργασίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί) κτίσματα 6.500 τ.μ. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής το Avenue θα διαθέτει τέσσερις βασικούς μισθωτές (Carrefour, Jumbo, H&M και τον παιδότοπο) και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών της Sanyo, που είναι ο ιδιοκτήτης της έκτασης και συνιδιοκτήτης μαζί με την Carrefour του κέντρου, στο πρώτο 12μηνο λειτουργίας ο κύκλος εργασιών μπορεί να διαμορφωθεί στα 6 εκατ. ευρώ, έναντι 3,5 εκατ. ευρώ με τη σημερινή μορφή του κέντρου. Επτά ακόμα εμπορικά σήματα από τους κλάδους της ένδυσης και της υπόδησης θα φιλοξενεί η επέκταση του εμπορικού κέντρου Avenue. Στους ήδη υπάρχοντες μισθωτές του κέντρου προστίθενται τα εμπορικά σήματα των United Colors of Benetton, Raxevsky, Camper, Zic-Zac, S. Oliver, La Meduse, Navy Green και Mayoral, όπως αναφέρεται σε άλλο δημοσίευμα της Καθημερινής.

 

Hennes & Mauritz

 

Το Avenue θα φιλοξενήσει το δεύτερο κατάστημα στην ελληνική αγορά της σουηδικής αλυσίδας ένδυσης Hennes & Mauritz (H&M) σε κατάστημα 1.500 τ.μ. Το πρώτο κατάστημα H&M στην Αθήνα αναμένεται να ανοίξει στις 29 Μαρτίου στην οδό Σταδίου 49 στο κέντρο της Αθήνας σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα». «Αν όλα βαδίσουν επιτυχώς και οι Ελληνες μας αγκαλιάσουν, κάτι που το ελπίζουμε και το πιστεύουμε, τότε θα αναπτυχθούμε ακόμη περισσότερο στην Ελλάδα και ενδεχομένως να γίνει το κέντρο για την επέκτασή μας στις βαλκανικές χώρες, όπως η Βουλγαρία», αναφέρει ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας κ. Ρολφ Ερικσεν.

 

Λοιπά εμπορικά κέντρα...

 

Φυσικά... η κινητικότητα στο χώρο των πολυκαταστημάτων συνεχίζεται. Το δεύτερο εμπορικό κέντρο της Lamda Development στην Λ. Κηφισίας (IBC) θα έχει έκταση 40.000 τ.μ., μέσα στο 2008 θα είναι έτοιμο το εμπορικό και ψυχαγωικό κέντρο στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου έκτασης 38.100 τ.μ. από την κοινοπραξία Ακροπόλ Χαραγκώνης - Sonae Sierra. Το φθινόπωρο του 2008 αναμένεται να ολοκληρωθεί το έκτασης 25.000 τ.μ. εκπωτικό κέντρο με 125 καταστήματα στα Σπάτα (στο ακόνητο της Reds) από την McArthur Glen. Το 2009 σε συνεργασία με τη La Societe Generale Immobilere Espagne θα δημιουργηθεί ένα ακόμη εμπορικό κέντρο στην Κάντζα έκτασης 110.000 τ.μ....

 

Σημείωση: Δημιούργησα αυτό το θέμα, μεταφέροντας από το [thread=87461]The Mall Athens[/thread], όσα μηνύματα αφορούσαν άλλα εμπορικά κέντρα, εκτός του Mall και παράλληλα πρόσθεσα πληροφορίες για οτιδήποτε άλλο... χτίζεται στην Αττική. Σχόλια που σχετίζονται με το The Mall της Lamda θα πρέπει να συνεχίσουν να υποβάλλονται στο [thread=87461]αρχικό θέμα[/thread].

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

πηγα προσφατως στην αμερικη.Στην Φλοριδα και στην Ν. Υορκη.

 

Πραγματικα υπηρχε εξωπραγματικος αριθμος mall στα προτυπα των δικων μας (πχ mall athens)

 

Ειναι αναμενομενο λοιπον στα επομενα χρονια και η ελληνικη αγορα να πλησιασει το δυνατον περισσοτερο σε αυτα τα προτυπα...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η ζωή ειναι πολύ μικρή για να μην την περνάς με τα άτομα που αγαπάς. . . .

 

think positive !!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ βλέπω ότι σε λίγα χρόνια θα έχει Mall και στη Δραπετσώνα στα πρώην "Λιπάσματα"...

Πάντως η αλήθεια είναι ότι θα αναβαθμιστεί όλη η περιοχή πέρα από τη κατασκευή εμπορικών κτλ...

 

Γνωρίζει κανείς τπτ περισσότερο; :rolleyes:

 

Κάτω τα Πατριαρχεία του Καπιταλισμού! :lol: :p :alien: :stupid: :protest:

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Γειά σας παιδιά. :)

 

Πήγε κανείς στο Avenue να μάς περιγράψει μια πρώτη εντύπωση;

"The reasonable man adapts himself to the world; the unreasonable one persists in trying to adapt the world to himself. Therefore, all progress depends on the unreasonable man." George Bernard Shaw
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Επένδυση ύψους 76,3 εκατ. ευρώ από Sonae Sierra και Rockspring στη Λάρισα

 

25/7/2007

15:50

 

 

Την άνοιξη του 2008 αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο Pantheon Plaza στη Λάρισα που αναπτύσσουν για λογαριασμό του PanEuropean Property Limited Partnership, η εταιρεία Sonae Sierra και ο βρετανικός επενδυτικός οργανισμός Rockspring Property Investment Managers Ltd. Πρόκειται για συνολική επένδυση ύψους 76,3 εκατ. ευρώ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Sonae Sierra.

 

Η Sonae Sierra, που ειδικεύεται στην επένδυση, ανάπτυξη και διαχείριση εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων, στη διεθνή και εγχώρια αγορά θα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση του κέντρου. Σημειώνεται ότι η Sonae Sierra και η PanEuropean -που είναι συνιδιοκτήτες και άλλων τριών μεγάλων εμπορικών κέντρων στην Πορτογαλία- θα κατέχουν το 50%, έκαστη, της υπό ανάπτυξη επένδυσης.

 

“Παρέχουμε στους καταστηματάρχες 22.000 τ.μ. μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας, ενώ στους επισκέπτες δίνουμε τη δυνατότητα να κάνουν τις αγορές τους, να διασκεδάσουν και να ξεκουραστούν σε ένα εμπορικό κέντρο έκτασης 42.000 τ.μ., που θα εξυπηρετείται από πάρκινγκ 1.500 θέσεων”, δήλωσε ο κ. Felipe Fulcher, γενικός διευθυντής της Sonae Sierra στην Ελλάδα. “Ευελπιστούμε να προσελκύσουμε 5 εκατομμύρια επισκέπτες κατά τον πρώτο χρόνο πλήρους λειτουργίας”.

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το κέντρο θα αναπτυχθεί στην ανατολική πλευρά της παλαιάς Εθνικής Οδού, σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης και θα εξυπηρετεί ένα συνολικό πληθυσμό 197.000 κατοίκων. Θα περιλαμβάνει 120 καταστήματα, μεταξύ των οποίων ένα supermarket, έναν πολυκινηματογράφο και μία αίθουσα bowling.

 

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ανάπτυξη του νέου εμπορικού κέντρου θα βασιστεί σε πρωτοποριακές ιδέες στους τομείς της αρχιτεκτονικής, της προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος, και θα κάνει χρήση δημιουργικών μεθόδων marketing και διαφήμισης. Η έναρξη λειτουργίας του προγραμματίζεται για την Άνοιξη του 2008, καθώς οι εργασίες κατασκευής του προχωρούν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 

 

 

 

 

:!:

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Σημαντικές επενδύσεις από ξένες έταιρειες

«Μαγνήτης» η Λάρισα

 

Στη θεσσαλική πρωτεύουσα την άνοιξη του 2008 αναμένεται να λειτουργήσει το εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο Pantheon Plaza, που αναπτύσσουν για λογαριασμό του PanEuropean Property Limited Partnership, η εταιρεία Sonae Sierra και ο βρετανικός επενδυτικός οργανισμός Rockspring Property Investment Managers Ltd. Πρόκειται για συνολική επένδυση ύψους 76,3 εκατ. ευρώ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Sonae Sierra.

 

«Παρέχουμε στους καταστηματάρχες 22.000 τ.μ. μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας, ενώ στους επισκέπτες δίνουμε τη δυνατότητα να κάνουν τις αγορές τους, να διασκεδάσουν και να ξεκουραστούν σε ένα εμπορικό κέντρο έκτασης 42.000 τ.μ., που θα εξυπηρετείται από πάρκινγκ 1.500 θέσεων», δήλωσε ο κ. Felipe Fulcher, γενικός διευθυντής της Sonae Sierra στην Ελλάδα. «Ευελπιστούμε να προσελκύσουμε 8 εκατομμύρια επισκέπτες κατά τον πρώτο χρόνο πλήρους λειτουργίας». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το κέντρο θα αναπτυχθεί στην ανατολική πλευρά της παλαιάς Εθνικής Οδού, σε απόσταση 1,5 χλμ. από το κέντρο της πόλης. Θα περιλαμβάνει 120 καταστήματα, μεταξύ των οποίων ένα supermarket, έναν πολυκινηματογράφο και μία αίθουσα bowling. Η έναρξη λειτουργίας του προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2008, καθώς οι εργασίες κατασκευής του προχωρούν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 

Στον κλάδο της ένδυσης ο όμιλος Φωκά λειτουργεί ένα πολυκατάστημα δύο ορόφων στον Βόλο, ενώ και η Νοtos Com σχεδιάζει την υλοποίηση πολυκαταστήματος 1.000 - 1.500 τ.μ. στη Λάρισα.

 

Εξάλλου το πρώτο Outlet City θα λειτουργήσει στην εμπορική αγορά Old City του Βόλου, σε χώρο 2.500 τ.μ., ενώ το δεύτερο θα έχει περατωθεί το φθινόπωρο του 2007 στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο των Ιωαννίνων.

 

Νέες αφίξεις

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει και η επίσημη είσοδος της γαλλικής πολυεθνικής του χώρου των do it your self, «Leroy Μerlin», στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

 

Η Leroy Merlin ολοκλήρωσε συμφωνία για ένα ακίνητο συνολικής έκτασης 42 στρεμμάτων, δίπλα στο Hypermarket Βασιλόπουλος, με σκοπό την ανέγερση του πρώτου της καταστήματος στην ανατολική Θεσσαλονίκη, που θα έχει στεγασμένη επιφάνεια περίπου 8.000-8.500 τ.μ.

 

Πολύ κοντά στο συγκεκριμένο ακίνητο, το επενδυτικό fund Pradera διατηρεί τον χώρο όπου στεγαζόταν ο πολυκινηματογράφος Village. Στο κτίριο αυτό, που έχει συνολική επιφάνεια 7.600 τ.μ., εκ των οποίων τα 3.000 τ.μ. είναι υπόγειο, λειτούργησε πρόσφατα το υπερκατάστημα ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συσκευών Electro World.

 

«Παρών» στην περιοχή δηλώνουν και ξένα επενδυτικά κεφάλαια, καθώς το εμπορικό πάρκο «Florida 1» στην ανατολική πλευρά της πόλης έχει εξαγοραστεί από την Pradera (που έχει αποκτήσει και το Village Park στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη Ρέντη), αντί ποσού 41,7 εκατ. ευρώ. Ακόμη η αυστραλιανής καταγωγής UKA/APN εξαγόρασε το «City Gate» (χωρίς την υπεραγορά Carrefour).

 

Παράλληλα στην ανατολική Θεσσαλονίκη, πλησίον των νέων εμπορικών επενδύσεων, θα δημιουργηθεί η Ζώνη Καινοτομίας, υλοποιείται η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και πρόσφατα λειτούργησε Outlet Center 14.000 τ.μ. (κόστους άνω των 15 εκατ. ευρώ).

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από την απόκτηση ικανού ακινήτου στην Αττική, όπου δρομολογεί επένδυση περίπου 80 εκατ. ευρώ, η πολυεθνική McArthurGlen, στρέφεται και προς τη Θεσσαλονίκη.

 

Πηγή: imerisia.gr

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...