Jump to content

[Επίσημο] Nokia E90 Communicator

nervous
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γιατι τοσο θαψιμο για το Ε90 . Το εχω σαν επαγγελματικη συσκευη, δεν κολλαει , δεν λεει κουβεντα. Ξαναλεω σε οσους εχουν προβλημα. Μηπως εχετε εγκαταστησει κατι περιεργο ?

Αφου ο Αγγλος δεν γραφει :

“ Χάου αρ γιου”

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ

“ti kaneis” ?;;;;;;;;;;;?;;;;;;;;;;;;

ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH!

• Απαντήσεις 1,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μπορεις να μου πεις ποια μαρκα μνημης ?

Φιλε βαλε Garmin και θα τρελαθεις με το Ε90

πιο garmin??? τι ειναι αυτο??

πιο garmin??? τι ειναι αυτο??

Ρίξε μια ματιά εδώ: Garmin Maps Mobile™ XT

Μπορεις να μου πεις ποια μαρκα μνημης ?

Δεν έχει σημασία, αλλά εγώ προτειμώ τις Kingston.

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Μόλις χθές αξιώθηκα να του φορέσω την 7.40.1.2

Ο λόγος που δεν την παίρναγα τόσο καιρό είναι οτι μου έχει βγεί ένα απο τα πιο αξιόπιστα series 60 Που είχα ποτέ μου. Πραγματικά, με το Ε90, έχω ξεχάσει τι σημαίνει επανεκκίνηση και bug. Την πρώτη βδομαδα μου έκανε 2 μαζεμένες και απο τότε τίποτα.

Τώρα, όσον αφορά την 7.40, απο όσα είδα μέχρι στιγμής, 2 πράγματα βελτιώθηκαν και κάτι χάλασε (δυστυχώς). Επιτέλους ο ιστός δεν κλείνει στα καλά καθούμενα ενώ και σελίδες που πριν δεν τις άνοιγε με τίποτα, τώρα τις φορτώνει μια χαρά. Τα μηνύματα τώρα παρουσιάζονταιο με λίγο διαφορετικό τρόπο, όπως το μητρώο στο ιστορικό 9500. Αυτό μου άρεσε πολύ.

αυτό που με χάλασε και δεν ξέρω αν αποτελεί bug ή νεοτερισμό είναι ο τρόπος που πραγματοποιείται η αντιγραφή και επικόλληση κειμένου στο εξωτερικό πληκτρολόγιο. Η αλήθεια είναι οτι δεν το χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου το εξωτερικό πληκτρολόγιο, αλλά γιατί πλέον με κρατημένη τη # δε μαρκάρουμε κείμενο αλλά πρέπει να επιλέξουμε με το * αντιγραφή, να πιέσουμε έναρξη και μετ΄αξανά # για να φύγουμε απο την λειτουργία edit; Εκτός αυτού, μερικές φορές κολλάει η # και όποιοα κίνηση και αν κάνω με το πολυπλήκτρο, μαρκάρει κείμενο.

Το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος αυτό ή είναι μόνο στο δικό μου Ε90; Εκεί που απογοητεύομαι είναι οτι με τον ίδιο τόπο λειτουργεί και στο Ε51.

Εκτός αυτού, μερικές φορές κολλάει η # και όποιοα κίνηση και αν κάνω με το πολυπλήκτρο, μαρκάρει κείμενο.

Το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος αυτό ή είναι μόνο στο δικό μου Ε90; Εκεί που απογοητεύομαι είναι οτι με τον ίδιο τόπο λειτουργεί και στο Ε51.

ωχ :p

αυτη ειναι η ασυμβατοτητα που σου ελεγα του Garmin με το Ν82, μονο που στο Ν82 το κανει παντα. αν πατησεις # το θεωρει πατημενο και επιλεγεις κατι χωρις να το κρατας, απλα με την κινηση του "κερσορα".

βγαλε την καρτα μνημης αν θες στην οποια εχεις το Garmin και παιξε με το copy/paste να δεις αν το κανει. :)

ωχ :p

αυτη ειναι η ασυμβατοτητα που σου ελεγα του Garmin με το Ν82, μονο που στο Ν82 το κανει παντα. αν πατησεις # το θεωρει πατημενο και επιλεγεις κατι χωρις να το κρατας, απλα με την κινηση του "κερσορα".

βγαλε την καρτα μνημης αν θες στην οποια εχεις το Garmin και παιξε με το copy/paste να δεις αν το κανει. :)

Όταν λές πάντα εννοείς οτι η # δίεση είναι μόνιμα κολημμένη και ό,τι και να κάνεις αυτό μαρκάρει αντικείμενα; Γιατί αν συμβαίνει έτσι, είναι χοντρό και απίστευτα σπαστικό.

Έβγαλα την κάρτα μνήμης αλλά δεν άλλαξε κάτι. Κατά την αντιγραφή επικόλληση κειμένου, κάποια στιγμή κολλάει η # και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Όπου και να κινηθείς, επιλέγει κείμενο. Και ταυτόχρονα, κολλάει και το πλήκτρο *. Το πατάς και δεν γίνεται τίποτα (δε βγαίνει δηλαδή το μενού). Μόνο αν κρααατήσω πατημένο το * ξεκολλάει για λίγο.

Λες να φταίει το garmin Νίκο; Παρόλο που έχω τα πάντα στην κάρτα, όταν την έβγαλα δεν έδειξε να στρώνει η κατάσταση.

Σε επίπεδο σταθερότητας είναι ίσως το πιο αξιόπιστο κινητό που είχα ποτέ... Και εγώ προβληματίζομαι με όσους διαμαρτύρονται για το θέμα αυτό... Ο συνήθης ύποπτος είναι κάποιο πρόγραμμα. Να πει κανείς για τη φωτογραφική του μηχανή ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο να πω ΟΚ, αλλά για σταθερότητα ??? Στους 4 μήνες που το έχω, restart έχω δει μόνο 2 φορές...

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

Σε επίπεδο σταθερότητας είναι ίσως το πιο αξιόπιστο κινητό που είχα ποτέ... Και εγώ προβληματίζομαι με όσους διαμαρτύρονται για το θέμα αυτό... Ο συνήθης ύποπτος είναι κάποιο πρόγραμμα. Να πει κανείς για τη φωτογραφική του μηχανή ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο να πω ΟΚ, αλλά για σταθερότητα ??? Στους 4 μήνες που το έχω, restart έχω δει μόνο 2 φορές...

και γω απορω γιατι τοση διαμαρτυρια , το εχω περιπου ενα εξαμημνο ζωρις κανενα προβλημα , κανενα restart ktl ολα οκ μεχρι στιγμης.Μηπως ειμαι τοσο τυχερος???

μα τι λεται ρε παιδια εχω τουλαχιστον μεσο ορο 2 με 3 restrt την ημερα!! :mad:

αυτο φιλε μου δεν ειναι λογικο.

εμενα δεν εκανε κανενα restart οσο και vα το

ειχα φορτωμενο.καλο ειναι να το δεις σε ενα

nokia club απο την στιγμη που το εχεις κανει καποιο update.:O

[sIGPIC][/sIGPIC]

Όταν λές πάντα εννοείς οτι η # δίεση είναι μόνιμα κολημμένη και ό,τι και να κάνεις αυτό μαρκάρει αντικείμενα; Γιατί αν συμβαίνει έτσι, είναι χοντρό και απίστευτα σπαστικό.

Έβγαλα την κάρτα μνήμης αλλά δεν άλλαξε κάτι. Κατά την αντιγραφή επικόλληση κειμένου, κάποια στιγμή κολλάει η # και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Όπου και να κινηθείς, επιλέγει κείμενο. Και ταυτόχρονα, κολλάει και το πλήκτρο *. Το πατάς και δεν γίνεται τίποτα (δε βγαίνει δηλαδή το μενού). Μόνο αν κρααατήσω πατημένο το * ξεκολλάει για λίγο.

Λες να φταίει το garmin Νίκο; Παρόλο που έχω τα πάντα στην κάρτα, όταν την έβγαλα δεν έδειξε να στρώνει η κατάσταση.

αυτο το κολλημα τρωει και το Ν82, αν το πατησεις καπου που μπορεις να επιλεξεις το θεωρει πατημενο και αρχιζει και επιλεγει. οταν το ξαναπατησεις επανερχεται, αλλα απλα απο-επιλεγει. στο νοκια μαπς κανει συνεχως ζουμ/ζουμ αουτ αν το πατησεις μια φορα..

επισης νομιζω οτι το κανει αν αλλαξεις προφιλ πατωντας το #, αλλιως δεν το εμφανιζει, αλλα δεν ειμαι σιγουρος.

μα τι λεται ρε παιδια εχω τουλαχιστον μεσο ορο 2 με 3 restrt την ημερα!! :mad:

Μανώλη, με τη προηγούμενη αναβάθμιση, το είχα πάρα πολύ φορτωμένο με πλήθος εφαρμογών, χρησιμοποιούσε πολλές ώρες την ημέρα πλοήγηση μέσω wifi, αρκετές ώρες συνδεμένο με bluetooth ακουστικό A2DP για ακρόαση μουσικής, και επανεκκίνηση δε μου έκανε ποτέ. Τώρα με την νέα αναβάθμιση, δε μου έχει κάνει κανένα.

Αν του έχεις περάσει την 7.40, τότε κάνε του φορμάτ. Αν έχεις την παλιότερη, πέρνα του την 7.40 κα δες αν θα στρώσει.

Το μοναδικό πρόβλημα είναι οτι κολλάει μερικές φορές η #.

αυτο το κολλημα τρωει και το Ν82, αν το πατησεις καπου που μπορεις να επιλεξεις το θεωρει πατημενο και αρχιζει και επιλεγει. οταν το ξαναπατησεις επανερχεται, αλλα απλα απο-επιλεγει. στο νοκια μαπς κανει συνεχως ζουμ/ζουμ αουτ αν το πατησεις μια φορα..

επισης νομιζω οτι το κανει αν αλλαξεις προφιλ πατωντας το #, αλλιως δεν το εμφανιζει, αλλα δεν ειμαι σιγουρος.

Νίκο, το garmin το έχεις εγκατεστημένο ή το αφαίρεσες; Εγώ η πρώτη εφαρμογή που σκέφτηκα οτι μπορεί να προκαλεί το κόλημμα είναι το x-plore 1.13. Το έχεις και συ εγκατεστημένο; Δε μπορώ να σκεφτώ τι άλλο μπορεί να φταίει.

Νίκο, το garmin το έχεις εγκατεστημένο ή το αφαίρεσες; Εγώ η πρώτη εφαρμογή που σκέφτηκα οτι μπορεί να προκαλεί το κόλημμα είναι το x-plore 1.13. Το έχεις και συ εγκατεστημένο; Δε μπορώ να σκεφτώ τι άλλο μπορεί να φταίει.

δεν το εχω...δεν παλευοταν, χρησιμοποιω πολυ τη #, οποτε δε με βολευε. ειχα το Xplore 1.05, μετα το 1.13, τωρα το 1.13 με την υποστηριξη του # αλλα ειναι οκ.

μονο σαν conflict αν φταιει, γιατι το Garmin φταιει σιγουρα, μολις το εβαλα επιτηδες το δοκιμασα και εφταιγε αυτο. οταν το απεγκατεστησα ηταν οκ.

Οκ, τότε είναι σίγγουρα υπαίτιο το garmin. Ευτυχώς όμως που στο Ε90 έχουμε στο εσωτερικό πληκτρολόγιο τα shift και δεν χρειαζόμαστε σχεδόν καθόλου τη #. Μόνο στο x-plore είναι σπάσιμο γιατί όταν το πατάω για page down μου τα μαρκάρει όλα. Το καλό της υπόθεσης με το Ε90 είναι οτι παρόλο το πρόβλημα, μπορώ να έχω εγκατεστημένο το garmin και να χρησιμοποιώ άνετα την συσκευή. Στα Ν82, Ε51 και 6120 δυστυχώς οι ιδιοκτήτες είναι αναγκασμένοι να απεγκαταστήσουν το Garmin.

Σχετικά με ελαττώματα του E90 στα οποία αναφέρθηκαν πολλοί, εγώ θα πώ ότι δεν έχω παρατηρήσει απολύτως τίποτα! όλα δουλεύουν μια χαρά! και καθώς είχα μέχρι σήμερα όλη τη σειρά των communicator εκτιμώ ότι το Ε90 είναι ότι καλλίτερο έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η ΝΟΚΙΑ.

και μια παράκληση... έχει κάποιος φίλος εδώ κάποιο τάβλι ή πασιέντζα από games για το Ε90 ? ή τουλάχιστον μπορεί να με κατευθύνει για το πού μπορώ να βρώ?

ισως η γνωμες μερικων δεν ειναι τοσο αντικειμενικες. Το Ε90 ειναι σταθερο. Οπως καθε συσκευη αν βαλεις καποιο προγραμμα (διαολο) συμπεριφερετε περιεργα. Για εμενα , σαν επαγγελματικη συσκευη ειναι σταθεροτατη. Και εχω εγκαταστηθει διαφορα, ακομα και το Garmin που ειναι υπεροχο. To Gps κανει lock παρα πολυ γρηγορα. Στις υπολοιπες εφαρμογες δεν λεει κουβεντα, και δεν μου εχει κανει ουτε ενα restart . Τωρα τι λενε μερικοι δεν με ενδιαφερει. Την συσκευη την εχω και ισως ειναι απο τις λιγες συσκευες που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΑΡΓΗΣΩ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ. Αν καποιος επειδη την πουλησε για να κανει το κεφι του και να παρει μια αλλη, αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να την θαψει επειδη ειναι παρελθον. ΕΛΕΟΣ. Η συσκευη ειναι σταθεροτατη και αξιοπιστη. Και τελος ο καθενας ειναι ελευθερος να εχει την γνωμη του και να παρει οτι θελει. Αλλα ας το κανει σωστα και ας ειναι αντικειμενικος.

Αφου ο Αγγλος δεν γραφει :

“ Χάου αρ γιου”

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ

“ti kaneis” ?;;;;;;;;;;;?;;;;;;;;;;;;

ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH!

Κανένας χριστιανός να έχει τη φωνητική πλοήγηση για το ΝΟΚΙΑ MAPS?

(και οδηγίες εγκατάστασης please)

Tο ε90 ειταν το 4ο της σειράς Nokia communicators που ετυχε να ειμαι οπαδός από το 1999, και δυστυχώς το χειρότερο:X. Για αυτό ξαναγύρισα στο 9500.

Αν το χρησιμοποιείς αυστηρά σαν communicator, τότε θα συμφωνήσω μαζί σου οτι το 9500 είναι ανώτερο σαν συσκευή. Όταν όμως το χρησιμποιείς σαν all around συσκευή και θέλεις να κάνεις τα πάντα με αυτό, τότε για μένα, δεν είναι απλά το κορυφαίο Communicator που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα, αλλά και οτι καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Nokia.

Απλά, όταν αγοράζεις κάτι, πρέπει να το ψάξεις λίγο, μιας και μιλάμε για συσκευές που κοστίζουν μια μικρή περιουσία, αλλά, το βασικότερο, πρέπει να ξέρεις τι να περιμένεις απο αυτές. Τώρα αν κάποιος πήρε το Ε90 απλά για να σερφάρει ή να διαχειρίζεται αρχεία office, τότε έκανε λάθος επιλογή. Όχι οτι δεν τα κάνει αυτά το Ε90, απλά υπάρχουν λύσεις που μπορούν να κάνουν καλύτερα τις συγκεκριμένες εργασίες απο το Ε90.

Αυτό που δεν δέχομαι όμως είναι οτι το Ε90 δεν είναι αξιόπιστο και σταθερό. Πρόκειται για μια απο τις ελάχιστες series 60 συσκευές, που απο την στιγμή που το έπιασα στα χέρια μου, δεν παρακαλούσα πότε θα βγεί η νέα αναβάθμιση ωστε να λυθούν τυχόν κουσούρια του.

μπορει να μου στειλη καπιος καπιο δοκιμασμενο προγραμα γ καταγραφη κλησεων??να δουλευει κ χωρισ να κανει μπιπ!!!!!!

επισεις χρειαζομαι καπιο προγραμα να μετατρεπει τα σμσ μου σε αρχειο word!! ξερει κανεις τπτ????? βοηθειαααααααααααααα αποφασισα να κανω φορματ ειχα καπια προγραματακια αλλα τωρα ταχασα!!

μπορει να μου στειλη καπιος καπιο δοκιμασμενο προγραμα γ καταγραφη κλησεων??να δουλευει κ χωρισ να κανει μπιπ!!!!!!

επισεις χρειαζομαι καπιο προγραμα να μετατρεπει τα σμσ μου σε αρχειο word!! ξερει κανεις τπτ????? βοηθειαααααααααααααα αποφασισα να κανω φορματ ειχα καπια προγραματακια αλλα τωρα ταχασα!!

Για τα sms εγκατέστησε αυτό: SMSExport

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

εγώ πάντως σερφάρω πολύ πιο γρήγορα απ'ότι με το iPhone, πολύ πιο σωστά από θέμα εμφάνισης ιστοσελίδων απ'ότι με το HTC Kaizer,

έχω τα email μου,

έχω πολύ γρήγορους και σωστούς συγχρονισμούς με το mac μου,

το NOKIA MAPS και το GPS τουλάχιστον όπου το έχω χρησιμοποιήσει ήταν ταχύτατο,

οι λειτουργίες τηλεφώνου είναι πάρα πολύ καλές καθώς και η χρήση καρτών μνήμης πολύ γρήγορη,

η υποστήριξη ελληνικών ασυναγώνιστη (σε σχέση με τις άλλες μάρκες κινητών της αγοράς) και απροβλημάτιστη,

τα πληκτρολόγια-κουμπιά (εξωτερικό-εσωτερικό) δεν παίζουν πέρα-δώθε και είναι πολύ καλής ποιότητας και πιστεύω σαφώς ανώτερα από του 9500,

για χαλαρούς μεταλλικούς συνδέσμους και σημάδια από τα κουμπιά επάνω στην εσωτερική οθόνη που ανέφεραν κάποιοι, εγώ δεν παρατήρησα τίποτα τέτοιο!! το αντίθετο θα έλεγα... το τηλέφωνο κλείνει και ασφαλίζει σαφώς πολύ καλλίτερα από το 9500 (δεν συγκρίνω το HTC Kaizer το οποίο ήταν... να μην πώ...)

ενώ το μέγεθός του και το βάρος του είναι πλέον ιδανικό! και σαφώς μικρότερο του 9500 ενώ το ίδιο ισχύει και για τις 2 οθόνες που η εσωτερική συγκρίνεται άνετα σε πιστότητα με αυτή του iPhone ενώ ούτε λόγος για το HTC του οποίου την οθόνη θα χαρακτήριζα επιεικώς απαίσια,

το μόνο μειονέκτημα που του βρήκα είναι το εσωτερικό πολυ-πλήκτρο το οποίο είναι λιγάκι δύσχρηστο για τα δικά μου μεγάλα δάκτυλα, αλλά πιστεύω θα το συνηθήσω.

απορώ όταν λέτε κάποιοι ότι ξαναγυρίσατε στο 9500 :confused:

Για τα sms εγκατέστησε αυτό: SMSExport

ευχαριστω πολλυ!! τιο εβαλα κ φενεται καλο κ απλο!! κανει κ τα εξερχομενα η μονο τα εισερχομενα??

ευχαριστω πολλυ!! τιο εβαλα κ φενεται καλο κ απλο!! κανει κ τα εξερχομενα η μονο τα εισερχομενα??

Τα εισερχόμενα μόνο.

εγώ πάντως σερφάρω πολύ πιο γρήγορα απ'ότι με το iPhone, πολύ πιο σωστά από θέμα εμφάνισης ιστοσελίδων απ'ότι με το HTC Kaizer,

έχω τα email μου,

έχω πολύ γρήγορους και σωστούς συγχρονισμούς με το mac μου,

το NOKIA MAPS και το GPS τουλάχιστον όπου το έχω χρησιμοποιήσει ήταν ταχύτατο,

οι λειτουργίες τηλεφώνου είναι πάρα πολύ καλές καθώς και η χρήση καρτών μνήμης πολύ γρήγορη,

η υποστήριξη ελληνικών ασυναγώνιστη (σε σχέση με τις άλλες μάρκες κινητών της αγοράς) και απροβλημάτιστη,

τα πληκτρολόγια-κουμπιά (εξωτερικό-εσωτερικό) δεν παίζουν πέρα-δώθε και είναι πολύ καλής ποιότητας και πιστεύω σαφώς ανώτερα από του 9500,

για χαλαρούς μεταλλικούς συνδέσμους και σημάδια από τα κουμπιά επάνω στην εσωτερική οθόνη που ανέφεραν κάποιοι, εγώ δεν παρατήρησα τίποτα τέτοιο!! το αντίθετο θα έλεγα... το τηλέφωνο κλείνει και ασφαλίζει σαφώς πολύ καλλίτερα από το 9500 (δεν συγκρίνω το HTC Kaizer το οποίο ήταν... να μην πώ...)

ενώ το μέγεθός του και το βάρος του είναι πλέον ιδανικό! και σαφώς μικρότερο του 9500 ενώ το ίδιο ισχύει και για τις 2 οθόνες που η εσωτερική συγκρίνεται άνετα σε πιστότητα με αυτή του iPhone ενώ ούτε λόγος για το HTC του οποίου την οθόνη θα χαρακτήριζα επιεικώς απαίσια,

το μόνο μειονέκτημα που του βρήκα είναι το εσωτερικό πολυ-πλήκτρο το οποίο είναι λιγάκι δύσχρηστο για τα δικά μου μεγάλα δάκτυλα, αλλά πιστεύω θα το συνηθήσω.

απορώ όταν λέτε κάποιοι ότι ξαναγυρίσατε στο 9500 :confused:

Αν εβλεπες αυτό που ειχα εγω, θα το εσπαγες. Ολα τα θετικά που ανέφερες παραπάνω σε εμένα ηταν ακριβώς το αντίθετο!! Για αυτό και το ξεφορτώθηκα. Οσο από service, μια βόλτα στην Νοκια βουλιαγμένης θα σε πειση. Μου έφεραν ένα ολοκαίνουργιο που ειχε ακριβώς τα ιδια προβλήματα και φυσικά τα αναγνώρισαν. Η απάντηση τους!!! Όλα έτσι ειναι, και αν πάθει κάτι στο καλύπτει η εγγύηση, αλλα δυστυχώς δεν έχουμε ανταλλακτικα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!