Jump to content

Λύσεις για SMS 160 Χαρακτήρων με Ελληνικά

hab
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

βγηκε νεα εκδοση 0.10 η οποια παιζει καλυτερα κ σε landscape

ttp://www.pocketcm.com/keyboard.php

μηπως ξερει καποιος πως θα γραφουμε ελληνικα σε αυτη?

Η ζωη ειναι ωραια

• Απαντήσεις 292
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

βγηκε νεα εκδοση 0.10 η οποια παιζει καλυτερα κ σε landscape

ttp://www.pocketcm.com/keyboard.php

μηπως ξερει καποιος πως θα γραφουμε ελληνικα σε αυτη?

Το αρχείο layout που έχω ανεβάσει παραμένει το ίδιο και στη νέα έκδοση!

Να πάρει..προσπαθούσα προχτές να μπω στο msn και έχει "_" το username μου Του έριξα μια ματιά μόλις και μου φαίνεται πως θα ταίριαζε να το έβαζες στα σύμβολα, στη θέση της τελείας - κάτω από την παύλα, αφού υπάρχει σε όλα νομίζω η τελεία...τι λές;

δε σε ξέχασα απλά δεν έχω βρει ακόμα χρόνο να ασχοληθώ. η τελεία νομίζω είναι χρήσιμη σε εκείνο το layout για να βάζεις δεκαδικά...

Το αρχείο layout που έχω ανεβάσει παραμένει το ίδιο και στη νέα έκδοση!

και γιατι δεν μου παιζει?

Η ζωη ειναι ωραια

ρε παιδια γιατι δεν μπορω να το εμφανισω το συγκεκριμενο πληκτρολογιο. κανω εγκατασταση και οταν το επιλεγω μου δινει το default που εχει το τηλεφωνο μου.

και γιατι δεν μου παιζει?

Από τα options του πληκτρολογίου επέλεξες το ελληνικό layout;

ρε παιδια γιατι δεν μπορω να το εμφανισω το συγκεκριμενο πληκτρολογιο. κανω εγκατασταση και οταν το επιλεγω μου δινει το default που εχει το τηλεφωνο μου.

Γιαυτό καλύτερα να ρωτήσεις στο forum που έχει το site που κατέβασες το πληκτρολόγιο. Αν είναι κάποιο πρόβλημα αυτός που το έφτιαξε θα ξέρει να σε βοηθήσει...

Από τα options του πληκτρολογίου επέλεξες το ελληνικό layout;

Γιαυτό καλύτερα να ρωτήσεις στο forum που έχει το site που κατέβασες το πληκτρολόγιο. Αν είναι κάποιο πρόβλημα αυτός που το έφτιαξε θα ξέρει να σε βοηθήσει...

δεν βγαινουν στις επιλογες τα ελληνικα

σε εσενα παιζει?

Η ζωη ειναι ωραια

δεν βγαινουν στις επιλογες τα ελληνικα

σε εσενα παιζει?

Εμένα παίζει κανονικά γιαυτό παραξενεύομαι. Έχω εγκαταστήσει την έκδοση 0.10 και στο φάκελο Program Files\PocketCMKeyboard έβαλα το αρχείο greek.layout που βρίσκεται μέσα στο zip που έχω ανεβάσει. Μετά υπάρχει κανονικά στα διαθέσιμα layout από τις επιλογές του πληκτρολογίου...

Εμένα παίζει κανονικά γιαυτό παραξενεύομαι. Έχω εγκαταστήσει την έκδοση 0.10 και στο φάκελο Program Files\PocketCMKeyboard έβαλα το αρχείο greek.layout που βρίσκεται μέσα στο zip που έχω ανεβάσει. Μετά υπάρχει κανονικά στα διαθέσιμα layout από τις επιλογές του πληκτρολογίου...

To arxeio pou anebases grafei PCMKeyboard, to opoio einai 10kb. Ta alla layouts einai to poly 1kb.

An metonomasw to arxeio pou anebases se greek.layout, to deixnei san epilogh, alla gyrnaei sto aggliko.

Mhpws anebases kata lathos allo arxeio? H mhpws katebasa egw to lathos arxeio apo thn prohgoumenh sellida sto post 120?

Κωστας - Κατερινη

Come oooon! Το αρχείο που ανέβασα είναι .zip άνοιξε το με το winzip ή ότι πρόγραμμα για zip χρησιμοποιείς και μέσα έχω το greek.layout και το skin με μια μικρή μετατροπή...

Το έκανα zip επειδή στο myphone δε σου επιτρέπει να ανεβάζεις αρχεία .layout

Έψαχνα τις προάλλες το "_" underscore σύμβολο αλλά σαν να μην υπάρχει....μήπως το πρόσεξε κανείς; Που είναι το "_", οέο;; :p

Λοιπόν για ρίξε μια ματιά στο layout που θα ανεβάσω, έχω κάνει την τελεία (.) όταν την πατάς παρατεταμένα να σου ανοίγει τα εξής (.,;:) καθώς επίσης το παρατεταμένο πάτημα στο μείον (-) ανοίγει τα εξής (-_) έτσι χώρεσε και το _ που θες χωρίς να χαλάσουμε τα layouts! Περιμένω εντυπώσεις και ότι αλλαγές τις συζητάμε πάλι!

[ATTACH]10515[/ATTACH]

Υ.Γ.1 Είναι και αυτό μέσα σε zip οπότε ξεζιπάρετε και αντιγράφετε το .layout στο φάκελο Program Files\PocketCMKeyboard της συσκευής, επίσης το ονόμασα greek και όχι greek2 οπότε θυμηθείτε να αλλάξετε και το layout από τις επιλογές.

Υ.Γ.2 Μην παραξενευτείτε αν πατώντας παρατεταμένα ένα γράμμα (όπως τα φωνήεντα όπου εμφανίζει τα τονούμενα, ή τα σύμβολα που είπα παραπάνω) δεν τα εμφανίζει όλα. Είναι ένα bug στην έκδοση 0.10 που αναφέρεται ότι στην επόμενη θα διορθωθεί. Οι επιλογές υπάρχουν απλά κρύβονται πίσω από το γκρί και δε φαίνονται...

Η τελεία υπάρχει, και σε κάθε layout μάλιστα... Δεν καταλαβαίνω, τι εννοείς ότι δεν τη βρίσκεις; Ποιά έκδοση του πληκτρολογίου έχεις; Αν δεν έχεις την 0.10 βάλε τη και ξαναπές μας

Ας τα πάρουμε με τη σειρά... Στην τελευταία σειρά του ελληνικού πληκτρολογίου τι βλέπεις; δε βλέπεις με τη σειρά τα γραμματα [ζχψωβνμ,.] ?

Ας τα πάρουμε με τη σειρά... Στην τελευταία σειρά του ελληνικού πληκτρολογίου τι βλέπεις; δε βλέπεις με τη σειρά τα γραμματα [ζχψωβνμ,.] ?

οχι βλεπω τα [ζχψωβνμ backspace]

Και έχεις την 0.10 και το τελευταίο μου layout? Δεν πας καλύτερα να το πείς αυτό στο forum της εφαρμογής, γιατί δε γνωρίζω δυστυχώς να σε βοηθήσω σε αυτό...

νομιζω οτι εχω βρει το λαθος αλλα δεν ξερω πως να το λυσω. στο φακελο μεσα οταν βαζεις το προγραμμα εχει εμφανιζει διαφορετικα τα αλλα layout ενω το greeklayout δεν μου το εμφανιζει. δειτε την εικονα κατω. μηπως δεν κανω κατι καλα?

Come oooon! Το αρχείο που ανέβασα είναι .zip άνοιξε το με το winzip ή ότι πρόγραμμα για zip χρησιμοποιείς και μέσα έχω το greek.layout και το skin με μια μικρή μετατροπή...

Το έκανα zip επειδή στο myphone δε σου επιτρέπει να ανεβάζεις αρχεία .layout

φιλε deyan υπαρχει μονο ενα αρχειο. τπτ αλλο μηπως πρεπει να το ξαναανεβασεις? διοτι εγω δεν εχω το layout

νομιζω οτι εχω βρει το λαθος αλλα δεν ξερω πως να το λυσω. στο φακελο μεσα οταν βαζεις το προγραμμα εχει εμφανιζει διαφορετικα τα αλλα layout ενω το greeklayout δεν μου το εμφανιζει. δειτε την εικονα κατω. μηπως δεν κανω κατι καλα?

φιλε deyan υπαρχει μονο ενα αρχειο. τπτ αλλο μηπως πρεπει να το ξαναανεβασεις? διοτι εγω δεν εχω το layout

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνεις λάθος. Το έχω περιγράψει όσο πιο αναλυτικά μπορούσα.... Σε αυτό μου το post #135 το αρχείο GreekLayout.zip (αν εσένα το GreekLayout.zip στο κατεβάζει χωρίς τη .zip κατάληξη προσέθεσέ τη ώστε να λέγεται GreekLayout.zip και έπειτα άνοιξέ το με το WinZip) που έχω ανεβάσει περιέχει μονάχα ένα αρχείο το Greek.layout. Αρκεί να το κάνεις extract κάπου και έπειτα να αντιγράψεις το αρχείο Greek.layout που ήταν μέσα, μέσα στο κινητό σου. Στο screenshot που έχεις ανεβάσει νομίζω ότι έβαλες στο κινητό σου το αρχείο που ανέβασα όπως είναι... χωρίς να το ανοίξεις με το WinZip και να κάνεις extract το αρχείο Greek.layout αρχείο που περιέχει μέσα, αυτό πρέπει να αντιγράψεις στο κινητό σου.

File Deyan, mhn kolas sto zip.

Kai bebaia to kseziparoume. Mesa omws sto zip exeis

to "Greeklayout"

Thelei metonomasia se "Greek.layout"

To ekana bebaia ayto, kai pali omws den to blepei.

An kanw metonomasia to "Greek.layout" se "Greek.txt" gia na kanw diafores allages mesa, blepw kinezika.

An kanw metonomasia to "German.layout" se "German.txt" gia paradeigma tote blepw kanonika thn seira twn grammatwn.

Mhpws otan to kanei zip, xalaei h domh?

Dokimase na katebaseis esy ayto pou anebases kai balto ston fakelo mesa na deis an douleyei.

Kati ginete lathos me to arxeio. To idio programma exoume oloi. Den mporei na paizei se esena kai se emas na mhn paizei.

Anebazw ta dyo txt gia na katalabeis ti ennow.

Akomh epeidh pisteyw oti telika xalaei h domh otan to zipareis, alliws den mporw na to ekshhsw,

metonomase to ayto pou exeis mesa ston fakelo esy, apo "Greek.layout" se "Greek.txt" kai anebaseto edw xwris zip. Kathara mono to txt arxeio kai emeis tha to metonomasoume aplws se Greek.layout.

To kalytero pisteyw einai na ertheis se epafh me ayton pou kanei to programma, kai na ton peis na symperilabei mesa to Greek.layout. Den mporei gia tous Polwnous na to bazei mesa kai gia emas na mhn bazei. H kanw lathos?

Eyxaristoume pantws gia tis prospatheies sou!

Κωστας - Κατερινη

Θα επικοινωνήσω εγώ μαζί του αμα είναι να μπεί στην επόμενη έκδοση.

Το zip μου το κατέβασα και το άνοιξα και βλέπω μέσα κανονικά το αρχείο Greek.layout και όχι greeklayout που λέτε που λογικά δημιουργείται από την ονομασία του zip μου και οχι βεβαια επειδή "χάνεται" η τελεία. Τεσπα, για να λήξει θα ανεβάσω το layout σε txt.

Απλά μετονομάστε το Greek.txt σε Greek.layout

Ε πιστεύω αυτή τη φορά να δουλέψει!!

[ATTACH]10535[/ATTACH]

Υ.Γ. Δοκιμάστε το layout και πείτε μου άμα σας αρέσει να το στείλω για να ξεκινήσει η διαδικασία να μπει στο πρόγραμμα. Αλλιώς να κάνουμε καμιά αλλαγή πρώτα

Twra douleyei! Ola entaksei! Eyxaristoume poly!

Den nomizw oti tha xreiastoun allages.

Isws mono an mporouse kai an ginete na prostethei mia akomh gramh gia

na exei kai arithmous (alla prepei na allaksei kai skin), gia na mhn allazoume synexeia plhktrologia,

kai akomh an mporei h .,;! na mpoun se ola ta plhktrologia sto idio meros gia na mhn psaxnoume.

Anebazw ki egw to leksiko me peripou 4.000 lekseis pou to ekane o filos Kterz, to opoio to metetrepsa pali me diko tou programma (GreekSMS Writer) gia na briskei tis lekseis sta SMS.

Einai to Greek(Small).dict to opoio to eixe anebasei edw

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=163832&page=5

sto post #98

Exei katalhksh .txt, kai apla metonomasteto se .dict

Κωστας - Κατερινη

• 2 weeks later...
Το επόμενο στη σειρά είναι το πολύ γνωστό τον τελευταίο καιρό hikeyboard. Το ιδιαίτερο με αυτό το πληκτρολόγιο είναι ότι διαθέτει εκτός του κανονικού και full screen δυνατότητες (σαν το SPB). Άλλο ένα trial που μπορείτε να το βρείτε εδώ:

http://hikeyboard.en.softonic.com/ie/52161

Τα credits για την μετατροπή πάνε στον grigoris_a και τα αρχεία που χρειάζονται βρίσκονται εδώ:

http://www.habakis.gr/myphone/hikeyboard_GR_grigoris_a.zip

Για να το κάνουμε να λειτουργήσει με καταρχήν κάνουμε extract το FKB.rar και το SMS.lang μέσα σε ένα directory στο pc. Ανοίγουμε το rar και αντιγράφουμε το φάκελο FKB έτσι όπως είναι μέσα στο /Program Files/Hikeyboard του ppc. Εν συνεχεία αντιγράφουμε το SMS.lang μέσα στο /Program Files/Hikeyboard/Sip/Languages του ppc. Τέλος από τα options του hikeyboard επιλέγουμε στις γλώσσες και τα SMS αλλά και τα Ελληνικά.

Το αρχικό post βρίσκεται εδώ: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=159782

Nα σαι καλα μου δουλεψε τελεια... επιτελους ελληνικα...:)

Q for eva ;-) Katoxos ton parakato kiniton me vathmo ikanopiisis: Nokia 5110 (2/5) - Panasonic G52 (1/5) - Ericsson T10s (1/5) - Alcatel 511 (2/5) - PANASONIC GD 95 (5/5) - Panasonic GD67 (2/5) - Nokia 7250i (2/5) - Nokia 3650 (3/5) - Nokia 3230 (3/5) - UBiQUiO 401 (3/5) - NOKIA N93 (6/5) :respect: - Nokia Ν86 (3/5) - SE Χ10 mini pro (4/5)

• 3 weeks later...

παιδια καλησπερα.

εχω βαλει το PCM Keyboard και ξαφνικα σημερα μου λεει οτι δεν μπορει να χρησιμοποιηθει περαν της 1/11/2007. γιατι αυτο αφου το προγραμμα ειναι freeware? μια λυση για να λυσουμε αυτο το προβλημα.

Έχει βγει η επόμενη έκδοση, το πρόγραμμα δεν είναι freeware και γιαυτό και έχει ημερομηνία λήξης. Μέχρι να λήξει βέβαια έχει βγει η επόμενη beta έκδοση, η οποία βρίσκεται εδώ:

http://www.pocketcm.com/keyboard.php