Jump to content

Νοσταλγία για τα παλιά Nokia

Phoenix701
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

το ιδιο προβλημα εχω και γω με το 5210. εψαξα απο δω, εψαξα απο κει, ακρη δε βρηκα. ας μας διαφωτισει καποιος

Καμμενη μπαταρία 100%. Δοκιμάστε με άλλη και θα δείτε. Το έκαναν όλα τα νοκια αυτό όταν πέθαινε η μπαταρία τους.

Nokia 5110, 3210, 8210, Samsung M-100, Nokia 7210, 7650, 6600, Siemens Sx1, Nokia 6230, 6680, N70, Qtek S200, Nokia N80, Qtek 9000, Nokia N93, N95 8GB, samsung Omnia, iphone 3g, 3gs , 4, 4s, 5, 6+, 7

3 ή 4 διαφορετικες μπαταριες δοκιμασα. με ολες το ιδιο κανει. μα να ειναι ολες καμμενες? δε πιστευω.

Ακριβως. Με την ιδια μπαταρια το 8310 βγαζει 2-3ς μερες χρησης, δεν ειναι θεμα μπαταριας. Κατι αλλο φταιει. Τωρα software? Hardware? Αν ειναι μονο στις κλησεις μικρο το κακο, γιατι ετσι κ αλλιως δεν θα το χρησιμοποιουσα για κυριο κινητο.

εδιτ

Θελω να δοκιμασω κατι... περιλαμβανει το 8310 και το 6510... stay tuned....

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το ποιο λογικό είναι ότι φταίει το τηλέφωνο. Καταρχήν δοκίμασε να "τεντώσεις" τις επαφές της μπαταρίας ... με προσοχή, γιατί σπάνε εύκολα, αλλά τέντωσε τες (και καθάρισε τες) και δοκίμασε ... Καθάρισε βέβαια και τους "πόλους" της μπαταρίας ...

-----------------

Σ.Ζωγράφος

Τελικα το πειραμα δεν πετυχε, εβαλα την οθονη του 8310 στο 6510 :( Εβγαινε corrupted εικονα.

Μηπως παιζει το αναποδο?

edit : Μπα ουτε το αναποδο παιζει. Κριμα.

Διαπιστωση: Ο φωτισμος της οθονης ειναι στην πλακετα (?) και οχι στην ιδια την οθονη! Η οθονη του 8310 στο 6510 ειχε μπλε φωτισμο.

Στο προβλημα μας ομως. Υπαρχει περιπτωση το προβλημα αυτο να σχετιζεται με την κεραια?

Η ωρα ειναι 5 ακριβως.

Λοιπον, εδω και λιγη ωρα τεσταρω το κινητο οπως μπορω.

Το καλο ειναι πλεον αρχιζει και κραταει περισσοτερο. Παιζει να εξαληφθει το προβλημα. Εχω 4ς μπαταριες. Θα τις φορτισω με το 7650 και εναν παλιο αργο φορτιστη που εχω, θα τις αριθμησω, και θα κανω τεστ με ολες για να δουμε τι στο διαολο φταιει τελικα. Ειτε παιζει να φταιει η μπαταρια, ειτε το κινητο φτιαχνει μονο του, ειτε μολις ακουσε οτι θα παει πισω φοβηθηκε και τα δινει ολα. :wacko:

Αχ, αυτα τα κινητα.

Eρωτηση: Ξερετε αν υπαρχει καποιο προγραμμα που να μετραει την ζωη της μπαταριας στα πρωτα symbian? Για 7560 το θελω. Νομιζω υπηρχε κατι αλλα δεν θυμαμαι ονομα.

Edited by stendor
Συνεχόμενα μηνύματα - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"
[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαπιστωση: Ο φωτισμος της οθονης ειναι στην πλακετα (?) και οχι στην ιδια την οθονη! Η οθονη του 8310 στο 6510 ειχε μπλε φωτισμο.

Γι αυτό λέγονταν "οπίσθιου φωτισμού" ?:worry: φωτίζονταν από την πλακέτα δηλαδή?:)

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Οπισθιου φωτισμου γιατι ο φωτισμος ειναι πισω απο το πανελ της οθονης γενικα... σε αντιθεση με του εμπροσθιου φωτισμου (πχ 8850)... δειτε πως ειναι η οθονη ενος 6510/8250 και ενος 8850 εχει τεραστια διαφορα.

On topic, εγω νομιζα οτι ο φωτισμος βρισκεται εδω

http://www.ditsonline.com/img/p/1130-1222-large.jpg

Αλλα οντως βρισκονται επανω στην πλακετα.... δειτε μια φωτο που τραβηξα.

Απο αριστερα προς τα δεξια

6510->6510 lcd -> 8310->8310 lcd

http://img39.imageshack.us/img39/9356/dsc05518td.th.jpg

Aκριβως στην μεση της πλακετας... 4 σε σειρα...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σημερα μου ηρθε το Ν91 8GB.

ΕΝΕΜΑ , ειχες δικιο, τα 2 softkeys ειναι οντως ασημί ενω κανονικα το 8αρι βγαινει με μαυρα.

Μαλλον το παιδι θα τα ειχε αλλαξει.

Μικρο το κακο, παράγγειλα ηδη απο το PDS στην Καλλιθεα.

Κατα τα αλλα .... μια χαρα ειναι το κινητο. Αχ αυτη η μουσικη του...ποσο τελεια ειναι.

Σε συνδυασμο με τα MX370 Senheiser που πηρα....ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΝΕΙΡΩΞΗ :D

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Kαλοπαιχτο :D (μουσικα :D )!

Αν θες πες εμπειρια απο το PDS οταν σου ερθουν τα πληκτρα.

Κατα τα αλλα! Απορια: ελπιζω οντως να εχει 8αρη σκληρο μεσα ε? :p:lol:

Ψηνεσαι να δουμε αν λειτουργει ο 8αρης σκληρος στο 4αρι?:p (kiddin).

Δεν ξερω αν εχεις ξανανοιξει Ν91, τα πληκτρα αλλαζουν πολυ ευκολα;). Ευκαιρια να βγαλεις και οτι σκονες υπαρχουν μεσα απο την προσοψη!

Θελουμε φωτο με το 4αρι! :alien:

edit!

Απορια!

Ειχες το 5800 ε? ειχε μηπως εκεινο το handsfree με πληκτρα Play/pause κτλ? λειτουργουν τα πληκτρα αυτα με το ν91?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σ'ευχαριστω enema!!

Nαι 8αρης ειναι ο σκληρος :) και ναι εχω ανοιξει μπολικες φορες Ν91. Δεν ειναι και απο τα αγαπημενα μου κινητα οσον αφορα την αποσυναρμολογηση.

To PDS πουλαει μονο original εξαρτηματα (σιγουρο αυτο) αλλα ειναι λιγο τσιμπημενος. Εχω παρει πολλες φορες απο εκει. Μονο Α' ποιοτητας πραγμα εχει. ;)

Το παλιο μου το ασημι (4αρι) το εχω κανει φυλλο και φτερο...

Οσο για το 5800, το εχω ακομα. Θα το δωσω στην κοπελα μου αυριο μαλλον. Θα τσεκαρω το handsfree και θα σου πω bro.

ps: δεν θα μου τα φερουν σπιτι τα πληκτρα. ειναι στη γειτονια μου ευτυχως το PDS και θα περασω απο εκει.

ps2: βιαστηκα ομως λιγο μιας και το Mobile parts εχει μπολικο πραγμα για Ν91 και το πιο σημαντικο , φθηνοτερο!

Edited by thePRODIGY

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Aντε ωραια, γιατι το pds εχει μεσαιο πλαισιο απο 6510 :happy:

Και το mobile parts εχει καλο πραμα... κεραια και καπακι κεραιας για το 7650 σε αριστες τιμες! Δεν λεει διαθεσιμοτητα ομως ρε μαμωτο.

Τι σκεφτεσαι για 8αρι? Θα το κανεις καινουριο εξωτερικα?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Aντε ωραια, γιατι το pds εχει μεσαιο πλαισιο απο 6510 :happy:

Και το mobile parts εχει καλο πραμα... κεραια και καπακι κεραιας για το 7650 σε αριστες τιμες! Δεν λεει διαθεσιμοτητα ομως ρε μαμωτο.

Τι σκεφτεσαι για 8αρι? Θα το κανεις καινουριο εξωτερικα?

Nαι απο PDS αγορασε αφοβα μεγαλε;)

Οσο για το Ν91, ναι σιγα σιγα θα γινει ΠΕΝΑ.

οχι πως ειναι ασχημο τωρα...αλλα τα μερεμετια του τα θελει.

Αυριο παω Mobile parts (ελπιζω να ειναι ανοιχτο) να παρω την μαυρη την θηκουλα . αυτη που εχει πανω τυπομενα τα Music keys ωστε να το χειριζεσαι χωρις να το βγαλεις απο την θηκη.

Ελπιζω να το εχει. γραφει πως το εχει παντως.

http://mobile-parts.com.gr/gr/iieea/nokia-carrying-case-cp-186-for-n91-blister-original.html

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Eιναι must η θηκη!!!!

Την εχω και γω απο τοτε που το αγορασα.

Απλα αν φορας τζιν ετοιμασου μαζι με το κινητο, να βγαινει εξω ΟΛΗ η τσεπη :rolleyes:

Επισης το κινητο ειναι κομματακι δυσκολο να βγει. Ειδικα αμα ειναι σφιχτη ως καινουρια, θα βγαζεις το κινητο και θα τραβιεται και το πορτακι μαζι (αμα σε περνουν τηλεφωνο χ3σε μεσα)

Η θηκη ειναι απο αλκανταρα ή σουεντ ή πως το λενε τελοσπαντων, και ειδικα στο τζιν κολλα να της εριχνες πιο λιγο θα κολλαγε! Δεν γλυστραει καθολου 'γατζωνεται' πανω στο υφασμα.

Μετα απο λιγο καιρο επισης θα γινει @#%@#%. Ειναι το υλικο τετοιο. Ευτυχως τα ασπρα γραμματα/κουμπια ειναι ανεπαφα.

Προσωπικα προτιμω το ανταπτορακι του κινητου που εχει πανω και τα Music keys, και μικροφωνο, και lock key, και volume key, και δεν χρειαζεται να βγει καθολου το κινητο απο την θηκη του.

(μου εστειλε ο μλκς ο αγγλος λαθος πραματα και τρεχω εδω και 3ς βδομαδες για ενα μαμημενο ανταπτορα. τελικα γερμανοι ftw).

[sIGPIC][/sIGPIC]

ευχαριστω για τις πληροφοριες man!

ps: τελικα ειχες παλι δικιο.. το μαυρο φευγει ευκολα. το παρατηρω στο καπακι της μπαταριας κατω στις γωνιες που λιιιγο εχει φυγει.

μαλλον θα παρω και ενα δευτερο καποια στιγμη συντομα να το εχω καβαντζα

αχχ...σε εξοδα μπηκα:p

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Νταξ, το Ν91 δεν εχει πολλα κομματια, μονο καπακι μπαταριας, καπακι καμερας, πορτακι, bezel απο το πορτακι, και μπροστινη προσοψη.:p

Α! για το μαυρο και τα πληκτρα :p

Προσωπικα υπολογιζω να το κανει καποιος καινουριο με κανενα 50αρι-60αρι με γνησια καινουρια πραματα.

Γμτ και μενα μου λειπει μονο το καπακι της καμερας, και ο ανταπτορας για να ειμαι κομπλε :(

[sIGPIC][/sIGPIC]

Γεια σου φιλε prodigy,ελπιζω να βαραει καλα το 91,αλλα με σκαλωσατε ομως με τα softkeys(!)αν θυμαμαι καλα μονο το n91ME ειχε μαυρα πληκτρα δεν ειμαι και σιγουρος βεβαια Edited by alex_n80

[sIGPIC][/sIGPIC] Aλέξης

rotary power

Μαυρα πληκτρα ειχε το 8GB (ως ολο μαυρο), καθως και το μαυρο 4GB (που ειναι πολυ πιο σπανιο, και δεν εχω καταλαβει αν οντως βγηκε ποτε στην παραγωγη - προσοψεις υπαρχουν παντως για αγορα)

8GB

http://farm2.static.flickr.com/1386/1412778648_2613be1e5d_z.jpg

http://farm1.static.flickr.com/176/378901765_265fc4f69a_z_d.jpg?zz=1

4GB Black

http://www.mobile88.com/gen/prodspics/nokia/n91/6.jpg

http://images03.olx.com.ph/ui/3/85/01/52338401_1.jpg

http://farm3.static.flickr.com/2141/2051612559_df51270ca0_z.jpg?zz=1

http://farm1.static.flickr.com/47/141358727_35ae774a55_z.jpg?zz=1

Edited by Enema
καλυτερες φωτο
[sIGPIC][/sIGPIC]

ωραιες φωτο Enema,βλεπω αρκετους συνδιασμους το δικο μου ηταν αυτο το μπροντζε αν και δεν θυμαμαι τα softkeys αν ηταν μαυρα στην αρχη(?)ομορφο και πολυ ιδιαιτερο τηλεφωνο που δεν το αξιοποιησα(δυστυχως)καθολου μουσικα..

[sIGPIC][/sIGPIC] Aλέξης

rotary power

Ναι, βασικα το ν91 ειχε 3ς χρωματικους συνδιασμους :):p

2 το 4GB : Το κλασσικο ασημι και το ασημι-μαυρο (σπανιο)

1 το 8GB : Το κλασσικο καταμαυρο

Επισης υπηρχε ακομα ενα ασημι-gunmetal, που ηταν κατι αναμεσα στο ασημι και το ασημι-μαυρο, αλλα δεν βγηκε ποτε στην παραγωγη.

Εσυ ειχες το 8GB? Μπορει τα πληκτρα να ηταν αρχικα οντως μαυρα και να εχασαν με τον καιρο την μαυρη επιστρωση.

(και το μαυρο 8GB βασικα ειναι ενα ανοδιωμενο ασημι ;) )

Σε εξτριμ περιπτωσεις βγαινει ολο το χρωμα απο τα softkeys και μενει μονο το πλαστικο 'βασης' που ειναι πρασινο ή κοκκινο για τα yes/no και μπλε για το δεξι-αριστερο (το ασημι χρωμα των πληκτρων ειναι εξτρα χρωμα, δεν ειναι το χρωμα του ιδιου του πληκτρου)

Edited by Enema
[sIGPIC][/sIGPIC]

Γεια σου φιλε prodigy,ελπιζω να βαραει καλα το 91,αλλα με σκαλωσατε ομως με τα softkeys(!)αν θυμαμαι καλα μονο το n91ME ειχε μαυρα πληκτρα δεν ειμαι και σιγουρος βεβαια

γεια σου ALEX!!!:D

Ν91 ΜΕ και Ν91 8GB ειναι το ιδιο πραγμα.

απλα, μαλλον το παιδι που το ειχε πριν απο εσενα θα του αλλαξε πληκτρα!!

κανενα προβλημα, φιλος. την Πεμπτη παω να τα παρω.

υγ: εφτιαξα και τα κουμπακια στο slide (stop, play κλπ)

Παιζουν τελεια τωρα.

Δευτερα πρωι σου στελνω το Ν95:):)

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Βλεπω αρχισες το rebuid! ! Δεν θελει και πολλα παντως ετσι?δε λεω μου λειπει ενα τοσο ιδιαιτερο κομματι απο τη συλλογη αλλα απο τη στιγμη που ειναι σε καλα χερια που μπορουν να το εκτιμησουν χαιρομαι περισοτερο. Εγω συνεχιζω τωρα τις retro αγαπες μου και φτιαχνω το8850:)

[sIGPIC][/sIGPIC] Aλέξης

rotary power

Nα τα , τα μωρα alex!!!

http://i193.photobucket.com/albums/z196/hellasisgreece/20110219_001.jpg

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

τωρα με συγκινησες :rotfl: την κανω save αμεσως!

[sIGPIC][/sIGPIC] Aλέξης

rotary power

Δεν θελω να σας την σπασω, αλλα η προσοψη του Ν91 ΔΕΝ ειναι γνησια.

Φιλε prodigy για τσεκαρε λιγο το RM του ν91, με *#0000#, του 4GB ειναι RM-43 και του 8GB ειναι RM-158 αν δεν κανω λαθος. Γιατι πολυ φοβαμαι οτι ειναι 4αρι με 8αρη σκληρο και αλλαγμενη προσοψη.

edit Ψεμματα, και το 8GB RM-43 πρεπει να εχει. Δωστε μου λιγο χρονο να το ψαξω.

Edited by Enema
[sIGPIC][/sIGPIC]

Aφου εχει 8GB σκληρο ρε συ.

Και το λογισμικο ειναι το v.3.10.023 που ειναι του 8GB.

Και στη μουσικη εχει τις εξτρα επιλογες που εχει το 8αρι. δηλαδη τα κινουμενα σχεδια που ενεργοποιεις οταν αναπαραγει μουσικη!

(rm 43 ειναι και τα δυο. δεν αλλαζει το rm)

και κατω απο την μπαταρια γραφει Ν91-2.

Απλα το μονο που δεν "ταιριαζει" ειναι τα softkeys. προφανως και εχουν αλλαχθει στο παρελθον.

Edited by thePRODIGY

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂