Jump to content

Microsoft Windows Vista

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Θα μπορούσε να μου εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς κάνει το ReadyBoost στα Vista? Εχω 2GB μνήμη, και αγόρασα άλλα 2GB JetFlash 168. Εφόσον τα 2GB του υπολογιστή σχεδόν ποτέ δεν τα ξεπερνάω (ούτε κάν τα πλησιάζω) ό,τι εργασίες κ να κάνω... πώς ενεργεί το ReadyBoost?

• Απαντήσεις 3,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Έκατσα χθες σε ένα υπολογιστή με vista home premium και η μπάρα ήταν πιο διαφανές/aero σε σχέση με αυτή που έχω εγώ στα ultimate. why;

desktop>right click>personalize>window color and appearance>color intensity :p

Η σύνδεση του ιντερνετ ξαφνικα μου διακοπτεται και δειχνει οτι ειναι συνδεμενο.Δεν μπορω να μπω πουθενα.Ούτε μσν ου ιστοσελιδες..Why???

Και όμως δεν αλλάζει κάτι εμένα η μπάρα είναι πολύ μαύρη και αδιαφανή. Το ίδιο και όσα παράθυρα είναι fullscreen

Συγκεκριμένα έτσι είναι η start bar

[ATTACH]10280[/ATTACH]

Και έτσι είναι ένα fullscreen παράθυρο

[ATTACH]10281[/ATTACH]

Συγκεκριμένα έτσι είναι η start bar

[ATTACH]10280[/ATTACH]

Και έτσι είναι ένα fullscreen παράθυρο

[ATTACH]10281[/ATTACH]

Aero εχεις; υπαρχει η επιλογη που σου ειπα για το color intensity; πρεπει να ειναι τερμα αριστερα.

α, επισης να ειναι επιλεγμενο το enable transparency :p

http://img526.imageshack.us/img526/3452/untitledxu2.jpg

Καλησπέρα.

Θα μπορούσε να μου εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς κάνει το ReadyBoost στα Vista? Εχω 2GB μνήμη, και αγόρασα άλλα 2GB JetFlash 168. Εφόσον τα 2GB του υπολογιστή σχεδόν ποτέ δεν τα ξεπερνάω (ούτε κάν τα πλησιάζω) ό,τι εργασίες κ να κάνω... πώς ενεργεί το ReadyBoost?

Το ready boost δεν χρησιμοποιεί τη RAM, δες αυτό: http://www.microsoft.com/windows/products/windowsvista/features/details/readyboost.mspx

Μάθετε να ψάχνετε.

Ναι έχω aero ....

Δες εδώ

[ATTACH]10283[/ATTACH]

Και εδώ

[ATTACH]10284[/ATTACH]

Στα maximized παράθυρα η titlebar είναι αδιάφανη

Για την taskbar μάλλον είναι ιδέα σου, επειδή πιθανόν έχεις σκούρο wallpaper. Δοκίμασε να βάλεις ένα ανοιχτόχρωμο.

Καλη σας μερα...

θα ηθελα να ρωτησω ποιοι επεξεργαστες σηκωνουνε/ειναι συμβατοι με Vista 64 bit?

δεν μπορω να καταλαβω και δεν ξερω αν ενας core2duo και core2quad μπορουνε η ειναι για αλλους επεξεργαστες.

αν ξερει κανεις ας ριξει τα φωτα του!

για να παίζουν τα vista 64bit πρέπει οι επεξεργαστές να είναι 64bit.Πράγμα που συμβαίνει με τους core 2 duo .Για τους core2quad δεν γνωρίζω αλλά νομίζω πως και αυτοί είναι 64bit (θα σου απαντήσει κάποιος άλλος πιο σίγουρα).Ακόμα αν ένας επεξεργαστής είναι 64bit μπορεί να πάρει και λειτουργικό 32bit ( το αντίθετο δεν γίνεται)

Στα maximized παράθυρα η titlebar είναι αδιάφανη

Για την taskbar μάλλον είναι ιδέα σου, επειδή πιθανόν έχεις σκούρο wallpaper. Δοκίμασε να βάλεις ένα ανοιχτόχρωμο.

To δοκίμασα και δεν άλλαξε κάτι.

---------------------------------------

Άλλο πρόβλημα.

Χθες έκανα εγκατάσταση αυτό και από τότε μου βγάζει κάθε φορά που ξεκινάνε τα vista τα παρακάτω μηνύματα. Ωστόσο το έκανα απεγκατάσταση αλλά δεν άλλαξε κάτι.

[ATTACH]10285[/ATTACH]

[ATTACH]10286[/ATTACH]

Υπαρχει καπου επιλογη στα SVista για να μην σε ρωταει συνεχεια οτι θελει δικαιωμα διαχειριστη κλπ καθε φορα που τρεχεις οτιδηποτε???
:tease:

eno epaize mia xara shmera pou prospathisa na paiksw mou vgazei pop up kai leei oti einai incompatible to paixnidi me windows vista...ti mporw na kanw na doulepsei? dokimasa na to kanw reinstall...

thanks

I don't live in Greece, Greece lives in me...

To δοκίμασα και δεν άλλαξε κάτι.

---------------------------------------

Άλλο πρόβλημα.

Χθες έκανα εγκατάσταση αυτό και από τότε μου βγάζει κάθε φορά που ξεκινάνε τα vista τα παρακάτω μηνύματα. Ωστόσο το έκανα απεγκατάσταση αλλά δεν άλλαξε κάτι.

[ATTACH]10285[/ATTACH]

[ATTACH]10286[/ATTACH]

δε μπορει να μη δουλευει σε σενα, οι επιλογες ειναι σωστες. το color intensity να ειναι τερμα αριστερα..

για το δευτερο, μηπως το απεγκατεστησες ενω ετρεχε στο background και ηταν ενεργοποιημενο; ξαναβαλτο, απενεργοποιησε το και να μην τρεχει στην εκκινηση και απεγκατεστησε το. βεβαια αφου ειναι free δεν καταλαβαινω τι κανει το starforce protection.. :O

Υπαρχει καπου επιλογη στα SVista για να μην σε ρωταει συνεχεια οτι θελει δικαιωμα διαχειριστη κλπ καθε φορα που τρεχεις οτιδηποτε???
κοιταξε στα user accounts.

Υπαρχει καμια περιπτωση να παρουν τα βιστα θεματα χωρις να χρειαστει το πατσακι το γνωστο uxtheme.dll?

Τα Vista απορρίφθηκαν για χρήση στους Ολυμπιακούς 2008!

Η Lenovo έχει αναλάβει τη χορηγία υπολογιστικών συστημάτων για τους ολυμπιακούς του 2008. Ο διευθυντής της Yang Yuanqing δήλωσε πως τα Windows Vista δεν είναι αρκετά σταθερά για να χρησιμοποιηθούν στους υπολογιστές που θα εκτελούν ζωτικής σημασίας εργασίες για τη διοργάνωση!!!! Τα ακριβή του λόγια είναι τα παρακάτω:

Τhe Olympic Games require mature, stable technologies and it’s not a place to try new technologies because of the size and importance of the event. Everything must work smoothly.

Γι αυτό το λόγο αυτοί οι υπολογιστές θα τρέχουν Windows XP, ενώ οι υπολογιστές για πρόσβαση internet κλπ θα τρέχουν Vista…

http://www.wiggler.gr/2007/08/16/vista-will-not-be-used-in-2008-olympics

Εχουμε καμια ιδεα τι μπορει να φταει που ο υπολογιστης (Vista business) ενω μπαινει κανονικα σε shudown mode ...παραμενει εκει; Και ουτε καν "κολλαει" το κυκλακι που δειχνει οτι υπαρχει progress, απλα συνεχιζει να δειχνει οτι ολα κυλουν φυσιολογικα (ακομα και μετα απο κανα δεκαλεπτο)

Αν οχι καμια εξηγηση, πως να ξεκινησω να ψαχνω το τι μπορει να φταιει; :O

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Ρίξε μια ματιά στα power options του BIOS.

Ρίξε μια ματιά στα power options του BIOS.

Λογικα το BIOS δεν θα ειναι ασχετο δεδομενου του οτι τα XP που εχω στο αλλο partition κλεινουν κανονικα;

Υ.Γ: Ξεχασα να αναφερω οτι σε safe mode (with networking) το shutdown γινεται κανονικα.

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Για σας και απο εμενα:) Εχω τα Vista εδω και μια εβδομαδα, και εχω τα εξης δυο προβληματα:

1. Μερικα προγραμματα δεν ανοιγουν απο το Start menu, αλλα πρεπει να παω στο All programs και να τα ανοιξω απο εκει. Το περιεργο ειναι οτι δε το κανουν ολα τα προγραμματα αλλα μερικα, οπως word kai excel, itunes.

2. Οταν ανοιγω το media player η player που χρησιμοποιει το ιδιο engine opos Helium Music Manager, δεν παιζει μουσικη:wacko:. Δεν βγαζει καποιο σφαλμα, απλα παταω play και τιποτα. Αν επιλεξω κομματια απο το Music και πατησω Play τοτε παιζουν μια χαρα:confused:

Στο itunes or sto media monkey πχ δεν εχει τετοιο προβλημα και παιζει κανονικα. Υπαρχει λυση η να βαλω πισω τα XP??:mad:

P.S. Εχω τα Home Premium DSP

Τα Vista απορρίφθηκαν για χρήση στους Ολυμπιακούς 2008!

Η Lenovo έχει αναλάβει τη χορηγία υπολογιστικών συστημάτων για τους ολυμπιακούς του 2008. Ο διευθυντής της Yang Yuanqing δήλωσε πως τα Windows Vista δεν είναι αρκετά σταθερά για να χρησιμοποιηθούν στους υπολογιστές που θα εκτελούν ζωτικής σημασίας εργασίες για τη διοργάνωση!!!! Τα ακριβή του λόγια είναι τα παρακάτω:

Τhe Olympic Games require mature, stable technologies and itʼs not a place to try new technologies because of the size and importance of the event. Everything must work smoothly.

Γι αυτό το λόγο αυτοί οι υπολογιστές θα τρέχουν Windows XP, ενώ οι υπολογιστές για πρόσβαση internet κλπ θα τρέχουν Vista…

http://www.wiggler.gr/2007/08/16/vista-will-not-be-used-in-2008-olympics

Μην πας μακριά... Στην "δικιά" μας ολυμπιάδα έιχαν workstations win2000 pro αν θυμάμαι καλά... με τα xp να έχουν κυκλοφορήσει 2-3 χρόνια πριν...

Το θεμα δεν είναι αν τα Vista είναι καλά ή όχι... το θέμα είναι πως οι διοργανωτές δεν έχουν ακόμα τη γνώση/εκπαίδευση για να τα υποστηρίξουν. Δλδ τι θα βγουν να πούν; είναι καλά αλλά εμείς βάζουμε τα XP γιατί τα ξέρουμε;

Wherever you go, no matter what the weather, always bring your own sunshine.....

Εχουμε καμια ιδεα τι μπορει να φταει που ο υπολογιστης (Vista business) ενω μπαινει κανονικα σε shudown mode ...παραμενει εκει; Και ουτε καν "κολλαει" το κυκλακι που δειχνει οτι υπαρχει progress, απλα συνεχιζει να δειχνει οτι ολα κυλουν φυσιολογικα (ακομα και μετα απο κανα δεκαλεπτο)

Αν οχι καμια εξηγηση, πως να ξεκινησω να ψαχνω το τι μπορει να φταιει; :O

και σε εμενα το κάνει αυτό. Εχει τύχει να πατάω το κουμπί για να κλεισει, να πηγαίνω για ύπνο, και το πρωί που σηκώνομαι ακόμα να δείχνει οτι κάνει shut down. Ας ελπίσουμε στο SP1.

Κατι άλλο... υπάρχει τρόπος να δημιουργήσω ένα partition στον σκληρό δίσκο που έχω τα Vista χρησιμοποιόντας το dvd των Vista?

λογικά κάποιος οδηγός θα φταίει (ίσως του ήχου, το είχα πάθει).

ακόμα δες αν το antivirus κάμει scan κατά το shutdown (όπως το Nod32)

τέλος, μην κάνετε ΠΟΤΕ shutdown. είναι άχρηστο. αν θα το κλείσεις για μέρες ένα hiber είναι ό,τι πρέπει (ακολουθώ τη msft).

restart μόνο όταν στο ζητήσει.

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)