marvin Δημοσιεύτηκε January 22, 2007 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 22, 2007 Παιδιά, για να μην γίνοται μπερδέματα η (και όχι ΤΟ) Fnac φέρνει Έχεις μια ευαισθησία στο θέμα του φύλου του Fnac ή μου φαίνεται; :p Στα γαλλικά αρχικά το F σημαίνει Federation (Nationale d' Achats des Cadres όπως έμαθα προ 5' χάρη στη Βικιπαίδεια) οπότε το "La FNAC" έρχεται φυσικά, αλλά στα ελληνικά δεν μου βγαίνει το θηλυκό. Sorry, εμένα τουλάχιστον θα με υπομείνεις. Παράθεση -Candygram. -Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it. -Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. January 22, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2007 Έχεις μια ευαισθησία στο θέμα του φύλου του Fnac ή μου φαίνεται; :p Στα γαλλικά αρχικά το F σημαίνει Federation (Nationale d' Achats des Cadres όπως έμαθα προ 5' χάρη στη Βικιπαίδεια) οπότε το "La FNAC" έρχεται φυσικά, αλλά στα ελληνικά δεν μου βγαίνει το θηλυκό. Sorry, εμένα τουλάχιστον θα με υπομείνεις. :lol: έκατσες και το έψαξες και στην βικιπάιδεια;; :lol: Ναι, ξέρω τι σημαίνει, απλά δεν μου κολλάει με τίποτα το "Το Fnac"! Τι να κάνω;; Θα σε υπομείνω (και θα ελπίζω σε ban σου! :devil: :p :p) :lol: :lol: Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. January 22, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2007 Βγαίνουμε εκτός θέματος, αλλά κι εγώ νομίζω πως είναι ουδέτερο. Και αυτό γιατί υποννοείται η λέξη "κατάστημα": Το κατάστημα fnac. Οι ξένοι γλωσσικοί κανόνες δεν μεταφέρονται στην γλώσσα μας με τα λεξιδάνεια. Αν υπάρχει αντίστοιχη λέξη στα ελληνικά συνήθως και η ξένη παίρνει το γένος της ελληνικής. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts