ckck20 Δημοσιεύτηκε December 15, 2003 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε December 15, 2003 Σχετικά με τις με τις υποτροφίες του ΙΚΥ, γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει; Δηλαδή πόσος είναι ο μέσος όρος που πρέπει να βγάζει κανείς για να την παίρνει, πρέπει να περνάει όλα τα μαθήματα ή δικαιούται να μεταφέρει και κανένα, αν την δικαιούται πότε παίρνει τα χρήματα και από πού. Στο site του ΙΚΥ δεν αναφέρεται οτιδήποτε. :mad: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
t300 Δημ. December 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2003 Νομίζω ότι δεν έχει άμεση σχέση ο βαθμός. Συνήθως παίρνουν οι 3 πρώτοι σε κάθε τμήμα & κάθε έτος. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τον αριθμό φοιτητών που έχει το κάθε τμήμα. Όσο για τα μαθήματα, αν δε κάνω λάθος, δεν πρέπει να χρωστάς κανένα. Όλα τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη λάθους. Παράθεση I can't tell you what the Cuore Sportivo is... You have to see it for yourself. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosFL Δημ. December 15, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2003 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος t300 (15 Δεκ. 2003 , 22:25) Νομίζω ότι δεν έχει άμεση σχέση ο βαθμός. Συνήθως παίρνουν οι 3 πρώτοι σε κάθε τμήμα & κάθε έτος. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τον αριθμό φοιτητών που έχει το κάθε τμήμα. Όσο για τα μαθήματα, αν δε κάνω λάθος, δεν πρέπει να χρωστάς κανένα. Όλα τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη λάθους. Όπως τα λες ήταν μέχρι πριν από 4 χρόνια. :o Παράθεση Live Another Day, Climb A Little Higher, Find Another Reason To Stay... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. December 16, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2003 What is IKY men??? Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ckck20 Δημ. December 16, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2003 Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών http://www.iky.gr Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GANA Δημ. December 16, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2003 3 πρωτοι απο καθε τμημα. Παιρνεις 1192Ευρω (φετος) αρκει το οκογενειακο εισοδημα να μην ξεπερναει τα 18εκατμ δραχμες και το ατομικο να μην ειναι πανω απο 4εκατομ δρχ. Αν καπιος απο τους 3 πρωτους δεν πληρει αυτα τα κρητηρια τοτε τα χρηματα πανε στον 4ο. Επισης πρεπει να εχεις και λευκο ποινικο μητρωο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nicktsak Δημ. September 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2004 Χαίρεται και από εμένα, Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι όσον αφορά τις υποτροφίες του ΙΚΥ. Έχω φάει τον κόσμο να βρω πληροφορίες αλλά τίποτα. Έχει μια γνωστή μου πάρει υποτροφία για Master στην Αγγλία και έχει έναν όρο στο συμβόλαιο της υποτροφίας ότι θα πρέπει μετά το πέρας των σπουδών της να γυρίσει άμεσα στην Ελλάδα για να βρεί δουλεία. Η ερώτηση μου αφορά το κατά πόσο είναι αυστηρός αυτός ο όρος. Δηλαδή αν μείνει 1-2 χρόνια για να δουλέψεί στο εξωτερικό θα υπάρχει περίπτωση να πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα; Επίσης στους όρους λέει ότι θα εξετάζουν κάθε Δεκέμβριο αν θα βρίσκεται στην Ελλάδα. Μήπως γνωρίζετε πώς θα γίνεται αυτό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Νίκος PS. Ο όρος αυτός φαίνετε στην παράγραφο 45, της σελίδας 10 στο παρακάτω αρχείο: http://www.iky.gr/scholarships/ellines/proc_2004/prota.pdf Παράθεση By all means marry; if you get a good wife, you'll be happy. If you get a bad one, you'll become a philosopher. :X :whistle: Socrates Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. September 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2004 Μπορεί να δηλώσει ως τόπο κατοικίας την Ελλάδα και να δηλώνει ότι είναι άνεργη και δεν έχει βρει (σχετική) εργασία... Βέβαια θα πρόκειται για ψευδή υπεύθυνη δήλωση, με όλες τις πιθανές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται. Τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη, μιας και δεν ξέρω εάν και κατά πόσο γίνεται... αλλά δε βλέπω το λόγο γιατί όχι. Πάντως είναι μπλεξοδουλειά. Και στην τελική πόσο πιθανό είναι να κάτσει εδώ μετά το πέρας των σπουδών; Εμένα από όλους τους Έλληνες συμφοιτητές μου στο μεταπτυχιακό, μόνο 2-3 παραμείναμε εδώ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nicktsak Δημ. September 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2004 Ε ναι σίγουρα λίγοι ξεμείναμε και απο τους δικούς μου αλλά αν βρεθεί κάτι γιατι όχι. Ενταξύ λεέι να μείνει κανενα 6μηνο άντε 1 χρόνο. Απλά δεν ξέρω αυτοί πως το ελέγχουν. Αναρωτιέμαι μήπως ζητάνε χαρτί απο αστυνομία κτλ κτλ ή απλά τους στέλνεις ενα γράμμα και ξεμπερδέυεις... Thx anyway gmac! Νικος Παράθεση By all means marry; if you get a good wife, you'll be happy. If you get a bad one, you'll become a philosopher. :X :whistle: Socrates Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic Δημ. September 12, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2004 Ενώθηκαν 2 θέματα, συνεχίστε κανονικά :) Παράθεση [imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign] rigasnic :: The ex-night shift :: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. September 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2004 Παραπάνω μπέρδεψε κάποιος user την υποτροφία με τα κρατικό επίδομα για τους φοιτητές. Διαφορετικό το ένα με το άλλο. Οι υποτροφίες είναι ένα ποσό το οποιό συνήθως παίρνουν οι τρεις πρώτοι που θα περάσουν σε ένα τμήμα (οχι πάντα τρεις) και το ποσό αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι γύρω στα 300ευρώ. Απο κει και πέρα το επίδομα το κρατικό είναι άλλη ιστορία και το δικαιούνται όσοι πληρούν κάποιες προϋποθέσεις(υπάρχει και σχετικό thread). Αυτό που αναφέρω για τους τρεις πρώτους δε γνωρίζω κατά πόσο έχει να κάνει με το ΙΚΥ και όχι με το ίδιο το πανεπιστήμιο ή κάποιο υπουργεία η άλλη αρχή. Δε με απασχόλησε ποτέ γιατί δε μπήκα από τους πρώτους στη σχολή. Αυτό που ξέρω για το ΙΚΥ είναι οτι ασχολείται με υποτροφίες για master στο εξωτερικό ή εσωτερικό, τις οποίες για να πάρεις δίνεις εξετάσεις ανάλογα με την ειδικότητα στην οποία θα κάνεις μεταπτυχιακό. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site η τα γραφεία του ΙΚΥ ή για περισσοτέρη ευκολία το site ή τα γραφεία της Γραμματείας Νέας Γενιάς! Αυτά Ελπίζω να βοήθησα Νίκος Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakaflias Δημ. September 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2004 Σωστος!!! Ετσι μπραβο να καταλαβαινουμε κι εμεις... Παράθεση :X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
livtylerfan Δημ. January 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2008 Επηδει με ενδιαφερει και θελω να ξερω τι γινεται με τις υποτροφιες μετα το πτυχιο απο το ΙΚΥ. Παλιοτερα καποιοι μου ειχανε πει οτι δεν ειναι αδιαβλητος ο τρόπος επιλογης και οτι περνουν μονο αν εχεις καποιο γνωστό . Και προσωπικα παντως ξερω ατομα που πειρανε αλλα ειχανε ακρες , δεν ξερω αν επαιξε ρολο. Αν τους δωσανε ενδεικτικος τα θεματα κτλ:rolleyes: Ξερει καποιος θετικα να μας διαφωτισει τι πρεπει να κανει καποιος αν θελει να παρει υποτροφια ; . Επισης απο οτι ξερω ο βαθμος πτυχιου δεν μετραει , δινεις εξετασεις και αγγλικα φυσικότατα. ευχαριστω .....:cool::ninja: Παράθεση >Αfternoon delight< Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
axelon Δημ. January 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2008 Μπορεις να βρεις όλες τις πρακτικές πληροφορίες στο http://www.iky.gr. Για αγγλικά δε θυμάμαι κάτι, νομίζω ότι αν έχεις πτυχίο τότε απαλλάσεσαι. Τσέκαρε το πάντως. Πρώτα από όλα θα πρέπει να διαβάσεις τη προκύρηξη για να εντοπίσεις το τομέα που σε ενδιαφέρει. Η περιγραφή του θέματος είναι συνήθως γενική, οπότε αυτό σου δίνει ευελιξία, αν τελικά πετύχεις, να διαλέξεις κάποιο μεταπτυχιακό που να εντάσσεται στο ευρύτερο γνωστικό αντικείμενο που ορίζει ο τίτλος της υποτροφίας. Για τα "μιλημένα" θέματα και άκρες καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι κανένας δε μπορεί να εκφέρει άποψη... Περνάς από εξετάσεις σε τρια μαθήματα, τα γραπτά διορθώνονται από πολλούς καθηγητές, τυπικά δεν υπάρχει χώρος για "μέσο". Μη ξεχνάς ότι οι ιστορίες από γνωστούς δεν είναι απαραίτητο ότι αντικατοπτρίζουν την αλήθεια, μιάς και είναι πάντα μια καλή δικαιολογία να απαξιώνει κανείς ένα διαγωνισμό για να καλύψει τη δική του αποτυχία... Βέβαια εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν :X. Αν π.χ. ο τίτλος της υποτροφίας φαίνεται να "φωτογραφίζει" ένα θέμα, τότε ίσως να προορίζεται για κάποιον ημέτερο :ninja: Η συμβουλή μου είναι να προσπαθήσεις να έρθεις σε επαφή με τους καθηγητές εκ των πρωτέρων για να ζητήσεις πληροφορίες. Π.χ. αν έχεις τελείώσει Αθήνα, ο καθηγητής μπορεί να είναι από τη Πάτρα, οπότε τα θέματα να στηρίζονται στο βιβλίο που διδάσκεται εκεί. Δε χάνεις τίποτα να ρωτήσεις, αν έχεις κάποια ερώτηση. Το σηματικότερο είναι ότι αν τελικά το αποφασίσεις, να το πάρεις σοβαρά και να διαβάσεις. Θα εκπλαγείς πόσοι από τους υποψήφιους παρουσίαζονται απροετοίμαστοι, οπότε ο ανταγωνισμός μπορεί να μην είναι τόσο έντονος όσο νομίζεις. Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με την ειδικότητα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
livtylerfan Δημ. January 11, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2008 Ευχαριστώ. Αρχιζω να μπαινω στο νοημα τώρα. Παράθεση >Αfternoon delight< Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts