Jump to content

Το router μου ανοιγεί το PC

gohteutikos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα. Πολλές φορές, περίπου οι 8 στις 10, όταν κλείνω τον υπολογιστή ανοίγει μόνος του αλλά αυτό δεν συμβαίνει όταν έχω κλειστό το router. Έψαξα στο bios για κάποια ρύθμιση wake on lan αλλά δεν βρήκα κάτι.

Κάτι ακόμη που νομίζω ότι ενδιαφέρει όποιον προσπαθήσει να με βοηθήσει είναι ότι ο υπολογιστής δεν είναι απευθείας πάνω στο router αλλά σε κάποιο hub το όποιο είναι συνδεδεμένο με το router.

Ευχαριστώ για τον χρόνο που θα αφιερώσετε

Υ.γ.: Το θέμα το έκανα και στο Insomnia, σορρυ αν θεωρηθεί spam απλώς για να κλείσω το υπολογιστή θα πρέπει να κλείσω και το router που σημαίνει ότι η γυναίκα μου δεν θα έχει internet

Για ξανακοίταξε το bios καλύτερα!!!

Επίσης κοίταξε και τις ρυθμίσεις του ρούτερ να μην στέλνει wake message στο pc. Το pc της γυναίκας σου ανοίγει όταν ανοιγοκλείνεις το ρούτερ;

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Sto bios δεν βρήκες καθόλου την επιλογή wake on lan ή ήταν απενεργοποιημένο...?

Γιατί αν δεν βρήκες καθόλου ξανα ψάξε γιατί όλες οι μητρικές με ενσωματομένο κοντρολερ λαν έχουν αυτή την επιλογή

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra

122897885_Screenshot2023-02-162220155.jpg.e6f51eae4d98bfe4a1f50dd86c3c27d3.jpg

Sto bios δεν βρήκες καθόλου την επιλογή wake on lan ή ήταν απενεργοποιημένο...?

Γιατί αν δεν βρήκες καθόλου ξανα ψάξε γιατί όλες οι μητρικές με ενσωματομένο κοντρολερ λαν έχουν αυτή την επιλογή

Όχι όλες... Η δικιά μου δεν έχει ας πούμε. Εκτός κι αν απλά είναι μόνιμα ενεργό. Πάντως επιλογή στο BIOS δεν έχει.

Όχι όλες... Η δικιά μου δεν έχει ας πούμε. Εκτός κι αν απλά είναι μόνιμα ενεργό. Πάντως επιλογή στο BIOS δεν έχει.
Και σε εμένα κάπως έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα. Έψαξα στο bios δεν βρήκα τπτ, επίσης έψαξα και στο manual αλλά ούτε εκεί δεν βρήκα κάτι. :confused:

Υ.γ.: Υπάρχει περίπτωση το PC να ανοίγει από κάτι άλλο;

Ρύθμισε το Power management (πήγαινε στις ρυθμίσεις του BIOS και απενεργοποίησε ότι είναι σχετικό με αυτό). Λογικά θα σταματήσει να ανοίγει.

Λοιπόν στο Power management βλέπω τα εξής

• ACPI Standby State

1. S1(POS) *
    2. S3(STR)
    3. Auto

• Video Off Method
    1. Blank Screen
    2. V/H Sync + Blank
    3. DPMS Suporrt *

[*]Power Button Function

1. Suspend
    2. Power Off *

[*]Restore on AC Power Loss

1. Off *
    2. on
    3. Last Sate

[*]Wake Up Event

1. Resume s3 by PS2/keyboard
      • Enable
      • Disable *

[*]Resume s3 by ps2/mouse

• Enable
    • Disable *

[*]Resume By PCI Device PME#

• Enable
    • Disable *

[*]Resume by RTC Alarm

• Enable
    • Disable*

Μπορείς να καταλάβεις τι φταίει

Υ.γ.: Όπου * σημαίνει ότι η επιλογή ήταν επιλεγμένη

Έτσι όπως είναι ρυθμισμένο δεν είναι λογικό να ανοίγει ο υπολογιστής μόνος του. Δεν βγάζω άκρη...