ostvarivanje Δημοσιεύτηκε January 7, 2007 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 7, 2007 Δεν ξέρω αν είναι το σωστό μέρος για να αναφέρω το πρόβλημά μου. Αν όχι, ζητώ συγγνώμη. Το πρόβλημά μου έχει ως εξής: Στον υπολογιστή έχω Linux (Ubuntu Edgy Eft) και εχτές προσπαθώντας να συνδέσω με usb το κινητό μου, κόλλησε ο υπολογιστής, έκανα επανεκκίνηση και τότε είδα να δουλεύει συνέχεια το φωτάκι του σκληρού, αλλά να μη δείχνει τίποτα στην οθόνη (την οθόνη την έχω ελέγξει ήδη με άλλο υπολογιστή και λειτουργεί κανονικά). Ξανακάνοντας επανεκκίνηση, με το που ξεκινάει ο υπολογιστής και ελέγχει dvd-rom και το αντιγραφικό, σβήνει μόνος του. Ό,τι και αν προσπάθησα να κάνω, δεν κατάφερα το παραμικρό. Έχετε ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει; Και είναι και τριών μηνών υπολογιστής. motherboard: m2n-sli graphic: nvidia 7600gt ram: 2X512 dual channel corsair processor: amd 3800+ X2 64bit Παράθεση ANDROID DEVICES: OnePlus 7 Pro / ONEPLUS 6T / ONEPLUS 5T / ONEPLUS 3T / MOTOROLA NEXUS 6 / LG G2 / LG OPTIMUS G / LG E960 NEXUS 4 / GOOGLE NEXUS 7 / GOOGLE GALAXY NEXUS / NEXUS S (BY SAMSUNG) / NOKIA 5800 / SAMSUNG WAVE / SAZEM MY V-65 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zaxus Δημ. January 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2007 Δοκίμασε να μπεις στο setup του bios(πατώντας το del κατά την εκκίνηση) και να επιλέξεις το load default bios settings. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ostvarivanje Δημ. January 7, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2007 Το σκέφτηκα αυτό, αλλά το πρόβλημα είναι ότι περίπου σε 5 δευτερόλεπτα κλείνει ο υπολογιστής. Δε φτάνει μέχρι εκεί. Δεν εμφανίζει τίποτα στην οθόνη. Παράθεση ANDROID DEVICES: OnePlus 7 Pro / ONEPLUS 6T / ONEPLUS 5T / ONEPLUS 3T / MOTOROLA NEXUS 6 / LG G2 / LG OPTIMUS G / LG E960 NEXUS 4 / GOOGLE NEXUS 7 / GOOGLE GALAXY NEXUS / NEXUS S (BY SAMSUNG) / NOKIA 5800 / SAMSUNG WAVE / SAZEM MY V-65 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aijivl Δημ. January 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2007 Μάλλον τα τίναξε το τροφοδοτικό. Κοίταξε όμως και αν δουλεύουν όλοι οι ανεμιστήρες ή έχει μαγκώσει κανένας. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ostvarivanje Δημ. January 8, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2007 Επειδή είμαι και λίγο καχύποπτος, θα σας κάνω και μία άλλη ερώτηση. Ίσως να είναι μεγάλη χαζομάρα ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε, αλλά εγώ θα την κάνω: σε περίπτωση που έχει καεί τροφοδοτικό ή κάρτα γραφικών ή μνήμη ή οτιδήποτε που δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα. Υπάρχει περίπτωση να φταίει το Linux (Ubuntu Edgy Eft). Ξέρετε πώς είναι αυτά: προσπαθείς να βρεις τι φταίει και σκέφτεσαι όλες τις πιθανές και απίθανες αιτίες. Το λέω αυτό γιατί έχω "κολλήσει" πολύ άσχημα με το Linux, και θα στεναχωριόμουν πολύ αν έπρεπε να το αφήσω. Αυτά και να έχετε μία καλή εβδομάδα. Παράθεση ANDROID DEVICES: OnePlus 7 Pro / ONEPLUS 6T / ONEPLUS 5T / ONEPLUS 3T / MOTOROLA NEXUS 6 / LG G2 / LG OPTIMUS G / LG E960 NEXUS 4 / GOOGLE NEXUS 7 / GOOGLE GALAXY NEXUS / NEXUS S (BY SAMSUNG) / NOKIA 5800 / SAMSUNG WAVE / SAZEM MY V-65 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aijivl Δημ. January 8, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2007 Περιπτώσεις τέτοιες δεν έχουν αναφερθεί. ΑΛΛΆ Η πρώτη μου εμπειρία με linux ήταν πριν χρόνια όταν και προσπάθησα να φορτώσω τα mandrake 9 αν θυμάμαι καλά. Στο setup έκλεινε το pc σε διαφορετικά μέρη της εγκατάστασης όλο και πιο νωρίς κάθε φορά. την 4η φορά δεν άνοιγε το pc καθόλου και η αυτοψία έδειξε 2 καλώδια του τροφοδοτικού να έχουν μεταφέρει τόσο ζέστη στο slot ώστε να έχει λιώσει το slot τη m/b.:mad: :mad: :mad: :mad: Αυτή η m/b χάθηκε όσο πιο εξεφτελιστηκά γίνεται. Δεν θα μάθω ποτέ αν έφταιγαν τα linux γι αυτό, πάντως είναι σχεδόν αδύνατον. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ostvarivanje Δημ. January 9, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2007 Περιπτώσεις τέτοιες δεν έχουν αναφερθεί. ΑΛΛΆ Η πρώτη μου εμπειρία με linux ήταν πριν χρόνια όταν και προσπάθησα να φορτώσω τα mandrake 9 αν θυμάμαι καλά. Στο setup έκλεινε το pc σε διαφορετικά μέρη της εγκατάστασης όλο και πιο νωρίς κάθε φορά. την 4η φορά δεν άνοιγε το pc καθόλου και η αυτοψία έδειξε 2 καλώδια του τροφοδοτικού να έχουν μεταφέρει τόσο ζέστη στο slot ώστε να έχει λιώσει το slot τη m/b.:mad: :mad: :mad: :mad: Αυτή η m/b χάθηκε όσο πιο εξεφτελιστηκά γίνεται. Δεν θα μάθω ποτέ αν έφταιγαν τα linux γι αυτό, πάντως είναι σχεδόν αδύνατον. Μπορεί να μην έχουν αναφερθεί τέτοιες περιπτώσεις, αλλά... μου έκανες την καρδιά περιβόλι. Ξέρεις, είμαι και λίγο καχύποπτος και όλα τα σκέφτομαι. Από την άλλη, επειδή έχω Ubuntu Edgy eft και επειδή είμαι μέλος και παρακολουθώ καθημερινά το ubuntuforums, αν υπήρχε κάποιο τέτοιο περιστατικό δε θα έπεφτε στην αντίληψή μου; Τέλος πάντων, επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος θα δω τι έχει πάθει όταν μου επιστραφεί ο υπολογιστής. Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου. Παράθεση ANDROID DEVICES: OnePlus 7 Pro / ONEPLUS 6T / ONEPLUS 5T / ONEPLUS 3T / MOTOROLA NEXUS 6 / LG G2 / LG OPTIMUS G / LG E960 NEXUS 4 / GOOGLE NEXUS 7 / GOOGLE GALAXY NEXUS / NEXUS S (BY SAMSUNG) / NOKIA 5800 / SAMSUNG WAVE / SAZEM MY V-65 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OverClocker Δημ. January 9, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2007 Χρηστέ μου τι ακούω..... Τεσπα... Το τροφοδοτικό δεν έχει καεί αφού λές ότι ανοίγει στιγμιαία το pc αλλά κοίτα να δείς αν όλα τα καλώδια είναι καλά κουμπωμένα Δοκίμασε να κάνεις clear cmos με το jumber πάνω στην μητρική.. αν πάλι δεν πετύχει κοίτα να δείς αν η κάρτα γραφικών είναι καλά κουμπωμένη αν πάλι τίποτα βγάλε τις μνήμες και βάλε την 1...δεν αν ανοίγει...αν παλι τα ίδια βγάλτην και βάλε την αλλη...αν πάλι τα ίδια δοκίμασε να ξυλώσεις dvd/cd/hdd απο πάνω και δές αν ανοίγει.... αν πάλι τπτ..τι να σε πώ..πάς πρός μητρική μετά... Παράθεση Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aijivl Δημ. January 10, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2007 :lol: :lol: :lol: Xρηστέ μου τι ακούω, αλλά το τελικό συμπέρασμα συμπίπτει.. Τελικά τι έγινε? Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ostvarivanje Δημ. January 10, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2007 Χρηστέ μου τι ακούω..... Τεσπα... Το τροφοδοτικό δεν έχει καεί αφού λές ότι ανοίγει στιγμιαία το pc αλλά κοίτα να δείς αν όλα τα καλώδια είναι καλά κουμπωμένα Δοκίμασε να κάνεις clear cmos με το jumber πάνω στην μητρική.. αν πάλι δεν πετύχει κοίτα να δείς αν η κάρτα γραφικών είναι καλά κουμπωμένη αν πάλι τίποτα βγάλε τις μνήμες και βάλε την 1...δεν αν ανοίγει...αν παλι τα ίδια βγάλτην και βάλε την αλλη...αν πάλι τα ίδια δοκίμασε να ξυλώσεις dvd/cd/hdd απο πάνω και δές αν ανοίγει.... αν πάλι τπτ..τι να σε πώ..πάς πρός μητρική μετά... Τι εννοείς με το Χριστέ μου τι ακούω; Όλα αυτά που μου προτείνεις τα έχω κάνει χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά εχτές τον πήγα τον υπολογιστή στην Κοζάνη στο e-shop και μου είπε ότι μάλλον θα τον φτιάξουν εκεί (είναι δύο τεχνικοί) και να περιμένω τηλέφωνο σήμερα ή αύριο. Παράθεση ANDROID DEVICES: OnePlus 7 Pro / ONEPLUS 6T / ONEPLUS 5T / ONEPLUS 3T / MOTOROLA NEXUS 6 / LG G2 / LG OPTIMUS G / LG E960 NEXUS 4 / GOOGLE NEXUS 7 / GOOGLE GALAXY NEXUS / NEXUS S (BY SAMSUNG) / NOKIA 5800 / SAMSUNG WAVE / SAZEM MY V-65 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OverClocker Δημ. January 10, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2007 Στο ότι μπορεί να κάηκε ο υπολογιστής από τα linux :lol: Παράθεση Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ostvarivanje Δημ. January 11, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2007 Τελικά, σήμερα που επικοινώνησα με το e-shop της Κοζάνης μου είπαν ότι το έστειλαν στην Αθήνα γιατί είχε καεί η μητρική του, οπότε περιμένω... Άντε να δούμε πόσο καιρό θα κάνει... :( Παράθεση ANDROID DEVICES: OnePlus 7 Pro / ONEPLUS 6T / ONEPLUS 5T / ONEPLUS 3T / MOTOROLA NEXUS 6 / LG G2 / LG OPTIMUS G / LG E960 NEXUS 4 / GOOGLE NEXUS 7 / GOOGLE GALAXY NEXUS / NEXUS S (BY SAMSUNG) / NOKIA 5800 / SAMSUNG WAVE / SAZEM MY V-65 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ostvarivanje Δημ. January 13, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 Σχετικά με το ότι μου κάηκε το motherboard, διαβάστε τι μου έγραψαν στο ubuntuforum. The Asus M2N-SLI deluxe is a new first generation AM2 socket Motherboard. The BIOS provided with it is very basic, most likely the version 201. It caused a lot of problems with incompatible RAM and buggy BIOS. With the 201 BIOS, the board is VERY picky on Ram and most likely causes problems with Ram not on the (QVL-Qualified Vendors List). It is highly recommended to upgrade to a up to date version which by now is probably 702, it supports a wide range of new ram and cpu's. If you don't have windows, use the freedos livecd to upgrade to a new BIOS. It is not likely ubuntu related. Πιστεύεται ότι ισχύει κάτι τέτοιο; Παράθεση ANDROID DEVICES: OnePlus 7 Pro / ONEPLUS 6T / ONEPLUS 5T / ONEPLUS 3T / MOTOROLA NEXUS 6 / LG G2 / LG OPTIMUS G / LG E960 NEXUS 4 / GOOGLE NEXUS 7 / GOOGLE GALAXY NEXUS / NEXUS S (BY SAMSUNG) / NOKIA 5800 / SAMSUNG WAVE / SAZEM MY V-65 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ostvarivanje Δημ. February 8, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2007 Μετά από δύο φορές που πήγε ο υπολογιστής μου στη Αθήνα για αλλαγή μητρικής (έτσι μου είπαν τουλάχιστον), μου ήρθε προχτές και παρ' όλο που τη δεύτερη φορά που πήγε τους είπα να κοιτάξουν και τις usb θύρες μπροστά στο κουτί, επειδή όταν μου δημιουργούνταν το πρόβλημα είχα εκεί συνδεδεμένες συσκευές, δεν τις κοίταξαν καθόλου και η μία δε λειτουργεί καθόλου και η άλλη βάζοντας card reader που μόλις το συνδέεις ανάβει ένα κόκκινο φωτάκι, αναβοέσβηνε,δηλ. δεν έκανε καλή επαφή και το έβγαλα κατευθείαν για να μη μου δημιουργήσει πάλι πρόβλημα στη μητρική. Τώρα θα φταίω εγώ να πάρω και να τους βρίσω; Γιατί εξαιτίας τους αναγκάστικα να πάρω επέκταση usb και hub. Κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω. Έχω το ups mustek powermust 600 usb, αυτό δηλαδή, και από τότε που το πήρα μου μυρίζει σαν καμμένο καλώδιο. Τώρα τελευταία δεν το χρησιμοποιώ, αλλά μου φαίνεται ότι δε μυρίζει το ίδιο, αλλά λιγότερο. Είναι φυσιολογικό κάτι τέτοιο, ή χρειάζεται επισκευή; Κάποιος ηλεκτρολόγος μπορεί να μου το κοιτάξει, ή πρέπει να το ξαναστείλω στα κεντρικά του e-shop; Παράθεση ANDROID DEVICES: OnePlus 7 Pro / ONEPLUS 6T / ONEPLUS 5T / ONEPLUS 3T / MOTOROLA NEXUS 6 / LG G2 / LG OPTIMUS G / LG E960 NEXUS 4 / GOOGLE NEXUS 7 / GOOGLE GALAXY NEXUS / NEXUS S (BY SAMSUNG) / NOKIA 5800 / SAMSUNG WAVE / SAZEM MY V-65 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts