bill1 Δημοσιεύτηκε January 4, 2007 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 4, 2007 Καλησπέρα στο forum!Έχω ένα δεύτερο ηλεκτρονικό υπολογιστή με επεξεργαστή intel celeron 1,0 GHz και μνήμη 256mb sdram 133Hz!To ερώτημά μου είναι, να προσθέσω μία ακόμα 256mb και να γίνει σύνολο 512mb ή να το αφήσω ως έχει;;;Ευχαριστώ εκ των προτέρων!:D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eugenios20 Δημ. January 4, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2007 An tin exeis valtin an prepei na tin agoraseis den aksizei! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. January 4, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2007 Καλησπέρα στο forum!Έχω ένα δεύτερο ηλεκτρονικό υπολογιστή με επεξεργαστή intel celeron 1,0 GHz και μνήμη 256mb sdram 133Hz!To ερώτημά μου είναι, να προσθέσω μία ακόμα 256mb και να γίνει σύνολο 512mb ή να το αφήσω ως έχει;;;Ευχαριστώ εκ των προτέρων!:D Καλά, αν την έχεις δεν το συζητώ.Θα την έχεις να κάθεται? Αν θα πρέπει να την αγοράσεις, πιστεύω εξαρτάται από τα win που έχει το pc και από το τι το βάζεις να κάνει. Αν το έχεις απλά για κατεβαστήρι,γραφομηχανή και άλλα τέτοια απλά, μια χαρά είναι και 256. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill1 Δημ. January 5, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2007 Όχι δεν την έχω!Λέω να την αγοράσω!Ο υπολογιστής έχει τα windows xp!Οι διεργασίες που γίνονται είναι κατέβασμα από internet,εφαρμογές,εγγραφή cd και dvd και εργασίες γραφείου office xp!Εάν την βάλω, θα δω διαφορά σε ταχύτητα;;;Τι λέτε, αξίζει να δώσω 40 ευρώ ή να το αφήσω όπως έχει;;;:D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasosvel Δημ. January 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2007 ego gia 40 euro tha thn evaza !! apo mona tous ta xp trone arketh mnhmh ram !! kalo einai na exei ligo parapano!! Παράθεση Laptopblog.gr Dealz.gr - Προσφορές Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill1 Δημ. January 5, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2007 ego gia 40 euro tha thn evaza !! apo mona tous ta xp trone arketh mnhmh ram !! kalo einai na exei ligo parapano!! Και εγώ αυτή την γνώμη έχω φίλε μου!Όχι τώρα ότι ο υπολογιστής σέρνεται, αλλά νομίζω ότι με 512mb ο υπολογιστής θα γίνει πιο γρήγορος!:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. January 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2007 Χμ, να σου πώ την αλήθεια, εγώ θα έβγαζα τα xp! Και 512 να φτάσει η μνήμη δεν θα δείς σπουδαία διαφορά λόγω του ότι είναι αρκετά αργές οι μνήμες σου Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasosvel Δημ. January 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2007 tha travaei kalutera omos kai tha mporei na anoixei pio polla progs !! sigoura ta xp einai arketa varia gia to pc sou !! Παράθεση Laptopblog.gr Dealz.gr - Προσφορές Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. January 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2007 tha travaei kalutera omos kai tha mporei na anoixei pio polla progs !! sigoura ta xp einai arketa varia gia to pc sou !! Αυτό που ρωτάει ο φίλος είναι αν αξίζει ή όχι. Προφανώς βάζοντας 256mb ram ακόμα θα είναι καλύτερο.Αλλά αξίζει??? 40 ευρώ να προστεθούν σε ένα pc που όλο κι όλο να κοστίζει σήμερα 150 ευρώ? Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ektormic Δημ. January 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2007 Αυτό που ρωτάει ο φίλος είναι αν αξίζει ή όχι. Προφανώς βάζοντας 256mb ram ακόμα θα είναι καλύτερο.Αλλά αξίζει??? 40 ευρώ να προστεθούν σε ένα pc που όλο κι όλο να κοστίζει σήμερα 150 ευρώ? και τι να κάνει? να αγοράσει άλλο επιδή το pc κάνει 150 ευρώ? εγώ θα σου έλεγα να την αγοράσεις. θα δεις διαφορά στην ταχύτητα Παράθεση http://www.danasoft.com/vipersig.jpg ''Φιλοκαλούμεν'' τε γάρ μετ' ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μ@λ@κι@ς... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. January 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2007 και τι να κάνει? να αγοράσει άλλο επιδή το pc κάνει 150 ευρώ? εγώ θα σου έλεγα να την αγοράσεις. θα δεις διαφορά στην ταχύτητα Μα δεν κατάλαβες.Το έχει για δεύτερο pc. Θα του πρότεινα να βάλει windows 2000 και να μην ξοδέψει χρήματα.Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.Το pc θα ελαφρύνει και θα είναι γρηγορότερο σαν να του είχε διπλασιάσει τη ram. Άλλωστε, 40 ευρώ για μια sdram στα 133 είναι ΠΑΡΑ πολλά. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ektormic Δημ. January 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2007 Μα δεν κατάλαβες.Το έχει για δεύτερο pc. Θα του πρότεινα να βάλει windows 2000 και να μην ξοδέψει χρήματα.Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.Το pc θα ελαφρύνει και θα είναι γρηγορότερο σαν να του είχε διπλασιάσει τη ram. Άλλωστε, 40 ευρώ για μια sdram στα 133 είναι ΠΑΡΑ πολλά. ok τώρα το πέπιασα.ναι να βάλλει τα 2000 τότε δεν χρειάζεται ram αλλά γιατί είναι τόσο ακριβές αυτού του τύπου οι ram(η 512mb κάνει 75 ευρώ)? κι εγώ τέτοια ακριβώς έχω και αναγκάστηκα να αγοράσω μία αφού έχω τα xp αλλά δεν έχω τα windows 2000 προσοχή αν είναι παλιός το υπολογιστής μπορεί να βλέπει την ram στη μισή ταχύτητά της (σε εμένα την είδε κανονικά). Παράθεση http://www.danasoft.com/vipersig.jpg ''Φιλοκαλούμεν'' τε γάρ μετ' ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μ@λ@κι@ς... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. January 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2007 ok τώρα το πέπιασα.ναι να βάλλει τα 2000 τότε δεν χρειάζεται ram αλλά γιατί είναι τόσο ακριβές αυτού του τύπου οι ram(η 512mb κάνει 75 ευρώ)? κι εγώ τέτοια ακριβώς έχω και αναγκάστηκα να αγοράσω μία αφού έχω τα xp αλλά δεν έχω τα windows 2000 προσοχή αν είναι παλιός το υπολογιστής μπορεί να βλέπει την ram στη μισή ταχύτητά της (σε εμένα την είδε κανονικά). Μάλλον είναι ακριβές γιατί είναι και ψιλοσπάνιες πια... Μια 512 ddr στα 400 κάνει 45 ευρώ να φανταστείς.Και μια sdram 256 στα 133 λένε για 40 ευρώ!:wacko: Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ektormic Δημ. January 9, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2007 Μάλλον είναι ακριβές γιατί είναι και ψιλοσπάνιες πια... Μια 512 ddr στα 400 κάνει 45 ευρώ να φανταστείς.Και μια sdram 256 στα 133 λένε για 40 ευρώ!:wacko: ναι στα multirama στο κατάστημα 45 και στο plaisio από το internet 39 η 256. αντι να πέφτει η τιμή τους αυξάνεται. δυστυχώς δεν είναι όπως τους σκληρούς δίσκους Παράθεση http://www.danasoft.com/vipersig.jpg ''Φιλοκαλούμεν'' τε γάρ μετ' ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μ@λ@κι@ς... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. January 9, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2007 Για να μην ανοίγω νέο θέμα, πήρα σήμερα 1 GB των 400 mhz και το πρόσθεσα στα ήδη υπάρχοντα 2x256 των 233 mhz. Το θέμα είναι οτι με τάραξε στις μπλε οθόνες παρόλο που τις είχα σετάρει στα 233 όλες. Υπάρχει περίπτωση να παίξουν ποτέ όλες μαζί ή να πουλήσω τις 256άρες (ψήνεσαι bill1; :p) και να πάρω μια 512 των 400; Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasosvel Δημ. January 9, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2007 den nomizo oti tha paixoun !! ap oso xero prepei na einai oles sthn idia taxuthta !! Παράθεση Laptopblog.gr Dealz.gr - Προσφορές Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. January 9, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2007 Είχα την εντύπωση, πως αν τις ρυθμίσεις στην ίδια ταχύτητα και στα ίδια timings όλες από το BIOS θα παίξουν. Γενικά, ήμουν σχεδόν σίγουρος πως θα είχα τέτοιο πρόβλημα, αλλά την πήρα με το ζόρι αφού υπάρχουν πλέον ελάχιστες DDR1 (πόσο μάλλον σε ταχύτητες κάτω των 400)... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasosvel Δημ. January 9, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2007 apo pou tis phres? ego xero magazia pou poulane !!:) xexe m aresei pou hsoun sigouros oti den tha etrexan !!:) vasika mporei na mhn uposthrizei kai to motherboard tetoia taxuthta!! Παράθεση Laptopblog.gr Dealz.gr - Προσφορές Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giarlos Δημ. January 9, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2007 Τσεκαρε μηπως κονφλικταρει λογω των slot που εχεις διαλεξει! Παιξε με τα slot! Επισης τσεκαρε τα timing (1T ή 2Τ)!!! Παιξε και με αυτα! Παράθεση [sony Ericsson] k750i : FAQ [Xiaomi] Mi2/2S : Εγκατάσταση CWM Recovery & Ενεργοποίηση True Dual Boot Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OverClocker Δημ. January 9, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2007 Είχα την εντύπωση, πως αν τις ρυθμίσεις στην ίδια ταχύτητα και στα ίδια timings όλες από το BIOS θα παίξουν. Γενικά, ήμουν σχεδόν σίγουρος πως θα είχα τέτοιο πρόβλημα, αλλά την πήρα με το ζόρι αφού υπάρχουν πλέον ελάχιστες DDR1 (πόσο μάλλον σε ταχύτητες κάτω των 400)... Άμα μας έλεγες και το συστημά σου Μπορεί να παίζει ρόλο και η θέση που έχεις την 1γβ... Δοκίμασες να την βάλεις στο σλοτ που η μητρική σου το θεωρεί 1ο? Επήσεις άμα παίζεις σε τπτ dual channel απλά ξεχνα το... Καλό θα ήταν απλά να διώξεις τις 256 και να αφήσεις την 1γβ...και αμα τις πουλήσεις βάζεις κάτι ψιλά και παίρνεις άλλη 1 1γβ ά και δεν παίζουν ρόλο τα μηζ αλλα η χωρητικότητα στην συμβατότητα μεταξή των μνήμών(άμα είναι σε dual channel) @bill1 Από την στιγμή που τρέχεις xp και office και nero είναι εφαρμογέ που θέλουν ραμ Εγώ θα σου πρώτεινα να την πάρεις αφου εισαι διατεθημένος να δώσεις τα λεφτά... Παράθεση Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giarlos Δημ. January 9, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2007 Overclocker και εγω αυτο εννοουσα με το να παιξει με τις σλοτ! Και κατι τελευταιο! τον 3800 με υδροψυξη τον εφτασες εκει? πως σου φαινομαι με αερα?? http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=155114 Θελω δουλεια? Σημειωτεον οι ram μου ειναι kingston valueram και εχουν φτασει 250!!!! Ελεος? Παράθεση [sony Ericsson] k750i : FAQ [Xiaomi] Mi2/2S : Εγκατάσταση CWM Recovery & Ενεργοποίηση True Dual Boot Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OverClocker Δημ. January 9, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2007 Όχι είναι με phase change me evaporator temp -55 Γιατί δεν πάς να ποστάρεις στο αρμόδιο θρεντ για να είμαστε ον τοπικ? Παράθεση Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. January 10, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2007 Άμα μας έλεγες και το συστημά σου Μπορεί να παίζει ρόλο και η θέση που έχεις την 1γβ... Δοκίμασες να την βάλεις στο σλοτ που η μητρική σου το θεωρεί 1ο? Επήσεις άμα παίζεις σε τπτ dual channel απλά ξεχνα το... Καλό θα ήταν απλά να διώξεις τις 256 και να αφήσεις την 1γβ...και αμα τις πουλήσεις βάζεις κάτι ψιλά και παίρνεις άλλη 1 1γβ ά και δεν παίζουν ρόλο τα μηζ αλλα η χωρητικότητα στην συμβατότητα μεταξή των μνήμών(άμα είναι σε dual channel) Τι θα έπρεπε να σου πω για το σύστημά μου δηλαδή; :confused: Πάντως η μητρική απ' ότι είδα (ASUS A7N8-X), έχει δυνατότητα ασύγχρονης λειτουργίας των μνημών. Πιστεύω πως έτσι θα γίνει δουλειά, αν και δεν βρήκα κάποια ρύθμιση στο BIOS... Dual channel δεν είναι πάντως, οπότε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα εκεί. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OverClocker Δημ. January 10, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2007 Τι θα έπρεπε να σου πω για το σύστημά μου δηλαδή; :confused: Πάντως η μητρική απ' ότι είδα (ASUS A7N8-X), έχει δυνατότητα ασύγχρονης λειτουργίας των μνημών. Πιστεύω πως έτσι θα γίνει δουλειά, αν και δεν βρήκα κάποια ρύθμιση στο BIOS... Dual channel δεν είναι πάντως, οπότε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα εκεί. Αυτό ακριβώς ήθελα Αν κατάλαβα καλά το ακριβές μοντέλο είναι Α7Ν8Χ-Χ όπου όντως δεν έχει διπλό κανάλι.. Τότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κατεβάσεις το τελευταίο bios και να κάνεις όι είπα πιο πάνω... Παράθεση Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giarlos Δημ. January 10, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2007 Για να μην ανοίγω νέο θέμα, πήρα σήμερα 1 GB των 400 mhz και το πρόσθεσα στα ήδη υπάρχοντα 2x256 των 233 mhz. Το θέμα είναι οτι με τάραξε στις μπλε οθόνες παρόλο που τις είχα σετάρει στα 233 όλες. Υπάρχει περίπτωση να παίξουν ποτέ όλες μαζί ή να πουλήσω τις 256άρες (ψήνεσαι bill1; ) και να πάρω μια 512 των 400; ξαναδιαβασα το πρωτο σου ποστ και ειδα οτι μιλας για μνημες 233 mhz.... Φανταζομαι εννοεις στα 266 (PC2100)!!!! Γιατι 233 δεν νομιζω να υπαρχουν! Επειτα το πρωτο πραμα που πρεπει να ελεγξεις ειναι καθε μνημη μονη της ή τουλαχιστον ξεχωριστα την 400αρα απο τις αλλες 2. Αυτο μπορεις να το κανεις με το memtest +86!! Σε περιπτωση που δεν παιζει προβλημα βαλε την 1γβ στο σλοτ 1 και εκκινησε το πισι! Μπες στο BIOS και βαλε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια timings με τα 256αρια και ταχυτητα 266. Ελεγξε αν το πισι bootaρει και μπαινει κανονικα στα windows. Σε περιπτωση που το κανει (και με την προυποθεση οτι το memtest δεν βγαζει λαθος) σβησε το πισι και βαλε και τις 2 256αρες! Προσπαθησε να τρεξεις παλι memetest και να δεις αν bootaρει στα windows. Αν δεν το κανει συμβουλη μου θα ηταν να πουλησεις τις 2 256αρες και να πας να παρεις αλλη μια μνημη στα 400. Ευχομαι να βοηθησα! Περιμενω νεα σου! Παράθεση [sony Ericsson] k750i : FAQ [Xiaomi] Mi2/2S : Εγκατάσταση CWM Recovery & Ενεργοποίηση True Dual Boot Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts