mi3s Δημοσιεύτηκε January 2, 2007 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε January 2, 2007 Αγόρασα ένα dvd recorder nec.Έφτασε το μεσημέρι!Το σύνδεσα κανονικά στη θέση που είχα το cd recorder και το έβαλα σε λειτουργία.Το pc έκανε γύρω στο τέταρτο για να ανοίξει και το dvd recorder δεν αναγνωρίζεται καθόλου απο τον υπολογιστή.Συνοδευτικό cd δεν είχε.Το πιο ανησυχητικό είναι ότι και το dvd player δε λειτουργεί και εκείνο τώρα!Δοκίμασα να βάλω ένα απλό cd ήχου και στα δύο και σε κανένα απο τα δύο δεν έπαιξε!Τι συμβαίνει?Πως θα λυθεί το πρόβλημά μου!? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
averel01 Δημ. January 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2007 dokimase na katevaseis kanena neo firmware mhpos kai lythei to problhma sou! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. January 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2007 Έχεις κάνει κάποιο λάθος στη ρύθμιση master/slave. Βεβαιώσου ότι αν το recorder είναι μόνο του στην καλωδιοταινία είναι ρυθμισμένο ως Master/Single ενώ αν είναι μαζί με κάτι άλλο πρέπει να είναι ρυθμισμένο ως Slave και η άλλη συσκευή ως Master. Οι ρυθμίσεις γίνονται με jumpers (βραχυκυκλωτήρες). CD εγκατάστασης δεν χρειάζονται τα ATAPI drives, η υποστήριξη από τα λειτουργικά είναι εγγενής. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eugenios20 Δημ. January 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2007 Episis na koitaksis an exei provlima to kalodio! :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mi3s Δημ. January 3, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2007 Episis na koitaksis an exei provlima to kalodio! :) To καλώδιο δε νομίζω να έχει πρόβλημα γιατί μέχρι τώρα δούλευε κανονικά με το cd recorder Έχεις κάνει κάποιο λάθος στη ρύθμιση master/slave. Βεβαιώσου ότι αν το recorder είναι μόνο του στην καλωδιοταινία είναι ρυθμισμένο ως Master/Single ενώ αν είναι μαζί με κάτι άλλο πρέπει να είναι ρυθμισμένο ως Slave και η άλλη συσκευή ως Master. Οι ρυθμίσεις γίνονται με jumpers (βραχυκυκλωτήρες). CD εγκατάστασης δεν χρειάζονται τα ATAPI drives, η υποστήριξη από τα λειτουργικά είναι εγγενής. Αυτό μου φαίνεται για πιθανό πρόβλημα,αφόυ δεν έχω κάνει καμοιά ρύθμιση!Απλά έβγαλα το cd rec και έβαλα στη θέση αυτού το dvd rec.Άλλά αυτή τη ρύθμισή πώς και απο που θα τη κάνω?Και επίσης τι θα πρέπει να αλλάξω?:wacko:Για αυτό σταμάτησε να λειτουργεί και το dvd player? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. January 3, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2007 Στο πίσω μέρος του drive (δίπλα στην υποδοχή τροφοδοσίας) υπάρχουν ζεύγη μικρών επαφών τις οποίες βραχυκυκλώνεις με ένα μικρό εξάρτημα για να ρυθμίσεις τη συσκευή. Συνήθως είναι ρυθμισμένη σαν master. http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mi3s Δημ. January 3, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2007 Στο πίσω μέρος του drive (δίπλα στην υποδοχή τροφοδοσίας) υπάρχουν ζεύγη μικρών επαφών τις οποίες βραχυκυκλώνεις με ένα μικρό εξάρτημα για να ρυθμίσεις τη συσκευή. Συνήθως είναι ρυθμισμένη σαν master. Ωχ λίγο δύσκολο μου φαίνεται αυτό,φοβάμαι μη κάψω τίποτα χρήσιμο!Και εκτός αυτού το εξάρτημα θα έπρεπε να υπάρχει?:wacko: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tria12345_ Δημ. January 3, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2007 Ωχ λίγο δύσκολο μου φαίνεται αυτό,φοβάμαι μη κάψω τίποτα χρήσιμο!Και εκτός αυτού το εξάρτημα θα έπρεπε να υπάρχει?:wacko: Αυτό το εξάρτημα υπάρχει ήδη πάνω στη συσκευή που πήρες στο πίσω μέρος και είναι έτσι τοποθετημένο ώστε να λειτουργεί σαν master.Ειίναι ένα μικρό κομματάκι πλαστικό (έτσι φαίνεται από πίσω). [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mi3s Δημ. January 3, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2007 Κάτι άλλο που μπορώ να κάνω δεν υπάρχει? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasosvel Δημ. January 3, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2007 dn nomizo !!einai polu aplo na to kaneis !!:) apla tha vgaleis to plastikaki apo to master kai tha to valeis sthn thesi slave !! mhn panikovalesai !!:) leei pano pio einai to master kai pio to slave !! Laptopblog.gr Dealz.gr - Προσφορές Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. January 3, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2007 Ωχ λίγο δύσκολο μου φαίνεται αυτό,φοβάμαι μη κάψω τίποτα χρήσιμο!Και εκτός αυτού το εξάρτημα θα έπρεπε να υπάρχει?:wacko:Το εξάρτημα αυτό υπάρχει πάντα από τον κατασκευαστή. Είναι δύσκολο να κάνεις ζημιά, έτσι κι αλλιώς σε όλα τα drives υπάρχει υπόμνημα που δείχνει πως να τοποθετήσεις το jumper ώστε να επιτύχεις τη ρύθμιση που θέλεις (master ή slave). http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mi3s Δημ. January 3, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2007 παιδιά το έκανα!Αν και υπήρχε μια μικρή αμφιβολία εκ μέρους μου για το που θα το βάλω!Το έβαλα στη διπλανή θέση και λειτούργησαν και τα δύο!Σας ευχαριστώ πολύ!:) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts