Jump to content

Ποιο είναι το ΟΛΙΚΟ κόστος για ενεργοποίηση του ADSL;

Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 440
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Επειδή ξέρω τι σου λέω, η Forthnet είναι 24,9€+ΦΠΑ, δηλαδή λιγότερα από Tellas.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Επειδή ξέρω τι σου λέω, η Forthnet είναι 24,9€+ΦΠΑ, δηλαδή λιγότερα από Tellas.

Ti na sou pw oti grafei sou lew...

Γεια σας παιδιά... Νέος καλοθελητής και γω για την ευροζωνική σύνδεση....

Μία ερωτησούλα που δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμη...

1. Το DSLAM τι ακριβώς είναι ??? Μήπως είναι o ADSL server στον οποίο, κάθε φορά που θα ανοίγω το PC, θα συνδέομαι ??? Και πώς μπορούμε να μάθουμε ακριβώς τι μάρκα είναι αυτό της περιοχής μας (πχ. εγώ μένω στο Ν. Ηράκλειο - τι DSLAM έχω ??) Διάβασα ότι τα SIEMENS είναι ταχύτερα από τα INTRACOM ή ALCATEL... Πόσο τυχερός μπορώ να είμαι ??? :p

2. Και κάτι λίγο αφελές... Τώρα μου έρχεται ΟΤΕ για τηλέφωνα και ΙΝΤΕΡΝΕΤ (ΕΠΑΚ - pstn) και πληρώνω γύρω στα 170 συνολικά... Με την αλλαγή της γραμμής σε ΑDSL, τα τηλεφωνήματα θα χρεώνονται όπως πριν ??? Μόνο το ΙΝΤΕΡΝΕΤ θα είναι χρονικά απεριόριστο και θα πληρώνω τα μηνιαία τέλη γραμμής και ISP ??? Επιβεβαιώστε το μου σας παρακαλώ, ή διορθώστε με αν κάνω λαθος...

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων για την όποια απάντηση...

MONEY MAKES THE WORLD GO ROUND...

Γεια σας παιδιά... Νέος καλοθελητής και γω για την ευροζωνική σύνδεση....

Μία ερωτησούλα που δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμη...

1. Το DSLAM τι ακριβώς είναι ??? Μήπως είναι o ADSL server στον οποίο, κάθε φορά που θα ανοίγω το PC, θα συνδέομαι ??? Και πώς μπορούμε να μάθουμε ακριβώς τι μάρκα είναι αυτό της περιοχής μας (πχ. εγώ μένω στο Ν. Ηράκλειο - τι DSLAM έχω ??) Διάβασα ότι τα SIEMENS είναι ταχύτερα από τα INTRACOM ή ALCATEL... Πόσο τυχερός μπορώ να είμαι ??? :p

2. Και κάτι λίγο αφελές... Τώρα μου έρχεται ΟΤΕ για τηλέφωνα και ΙΝΤΕΡΝΕΤ (ΕΠΑΚ - pstn) και πληρώνω γύρω στα 170 συνολικά... Με την αλλαγή της γραμμής σε ΑDSL, τα τηλεφωνήματα θα χρεώνονται όπως πριν ??? Μόνο το ΙΝΤΕΡΝΕΤ θα είναι χρονικά απεριόριστο και θα πληρώνω τα μηνιαία τέλη γραμμής και ISP ??? Επιβεβαιώστε το μου σας παρακαλώ, ή διορθώστε με αν κάνω λαθος...

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων για την όποια απάντηση...

1)To DSLAM είναι το κέντρο που θα πέφτει η DSL γραμμή σου. Εφόσον αποκτήσεις DSL γραμμή και σύνδεση από κάποιον ISP θα συνδέεσαι μέσω του modem/router σου. Τώρα τι μάρκα είναι το DSLAM της περιοχής σου και αν είναι γρήγορο ή όχι δεν ξέρω. Θα σου πει κάποιος φίλος που ξέρει καλύτερα ;)

Πάντως υπήρχε ένα pdf με λίστα περιοχών και DSLAM για κάθε περιοχή. Δεν θυμάμαι όμως να σου δώσω το link. :O

2) Καλά αυτό δεν το συζητάω! Καμία σχέση! Πλεόν θα πληρώνεις μόνο τα τηλέφωνα που θα κάνεις(αν έχεις και εναλλακτικό φορέα ακόμα καλύτερα!). Για το Internet θα αναλάβει η DSL. ;) Αυτά που θα πληρώνεις είναι το πάγιο του ΟΤΕ(στο κλασσικό δίμηνο), το πάγιο της DSL γραμμής στον ΟΤΕ(μηνιαίο) και η σύνδεση στον ISP(ανάλογα τι σε συμφέρει).

Οκ; :)

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Πλεόν θα πληρώνεις μόνο τα τηλέφωνα που θα κάνεις(αν έχεις και εναλλακτικό φορέα ακόμα καλύτερα!)

Δλδ αν κατάλαβα καλά μόνο τα τηλεφωνήματα ΕΠΑΚ γλιτώνω, τα voice τηλεφωνήματα σε σταθερά και κινητά θα τα πληρώνω ακριβώς όπως τα πλήρωνα ??? (χρησιμοποιώ tellas για παροχέα χωρίς όμως προεπιλογή - για ευελιξία :p )

Για VoIP τηλεφωνήματα χρειάζεται να σου πορσφέρει σχετική υπηρεσία ο παροχέας, ή αρκεί που έχω ADSL από οποιονδήποτε παροχέα (και ίσως και κάποιο software προγραμμα για το PC) ??? Πρέπει και αυτός προς τον οποίο τηλεφωνώ να έχει VoIP για να μιλήσουμε ??? ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ???

Και πάλι ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο και την υπομονή σας...

Δλδ αν κατάλαβα καλά μόνο τα τηλεφωνήματα ΕΠΑΚ γλιτώνω, τα voice τηλεφωνήματα σε σταθερά και κινητά θα τα πληρώνω ακριβώς όπως τα πλήρωνα ??? (χρησιμοποιώ tellas για παροχέα χωρίς όμως προεπιλογή - για ευελιξία :p )

Για VoIP τηλεφωνήματα χρειάζεται να σου πορσφέρει σχετική υπηρεσία ο παροχέας, ή αρκεί που έχω ADSL από οποιονδήποτε παροχέα (και ίσως και κάποιο software προγραμμα για το PC) ??? Πρέπει και αυτός προς τον οποίο τηλεφωνώ να έχει VoIP για να μιλήσουμε ??? ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ ???

Και πάλι ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο και την υπομονή σας...

Χρησιμοποιείς την PSTN για VoIP τηλεφωνήματα; :confused:

Μπορείς να το κάνεις πιο κατανοητό; Χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα όπως το Skype;

Χρησιμοποιείς την PSTN για VoIP τηλεφωνήματα; :confused:

Μπορείς να το κάνεις πιο κατανοητό; Χρησιμοποιείς κάποιο πρόγραμμα όπως το Skype;

Βασικά δεν χρησιμοποιώ τίποτα (μόνο το ακουστικό του τηλεφώνου μου :p ). Απλά ρωτάω περί VoIP και πώς είναι αυτό εφικτό... Μου το προσφέρει κάποιος συγκεκριμένος παροχέας, ή οποιοσδήποτε αρκεί να έχω ADSL γραμμή ??? Νομίζω για Skype πρέπει να έχω ευροζωνική σύνδεση (και εγώ μέχρι στιγμής το ψάχνω να βάλω και πώς). Σ' ευχαριστώ πάντως φίλε Agent M για το χρόνο σου και τις απαντήσεις σου...

Αν και δεν εχω ψαξει πολυ το θεμα, αν θελεις να μιλησεις με καποιο γνωστο σου που εχει ADSL κλπ το μονο που θες ειναι κατι σε netmeeting. Για να εχεις κανονικες τηλεφωνικες υπηρεσιες VoIP καποιος πρεπει να παιζει το ρολο του κέντρου και να σε προωθεί στον καταλληλο PSTN χρηστη. Αυτο (συνηθως) εχει καποιο κοστος για τον παροχο και ένας απο τους πιο γνωστους ειναι η Skype. Απ' οτι γνωριζω κατι αναλογο δινει και η HOL αλλα δεν ξερω υπο ποιες προϋποθέσεις (νομιζω μόνο σε συνδρομητες ISP)...

H erotisi mou ine i exeis estw kai bazw adsl kai exw dio pc:

ENA PC ekei pou ine kai syndedemeno to modem ths adsl kanonika ousiastika

eki pou exw thn prosvasi mou . KAI ENA ALLO PC STON KATO OROFO pou

einai apla me ena esoteriko modem pou leitourgouse prin meso PSTN aplhs sindesis

Ti ginete pou tha thelw na leitourgoun kai ta dio PC se katastasi adsl?

ti prepi na kanw ?

H erotisi mou ine i exeis estw kai bazw adsl kai exw dio pc:

ENA PC ekei pou ine kai syndedemeno to modem ths adsl kanonika ousiastika

eki pou exw thn prosvasi mou . KAI ENA ALLO PC STON KATO OROFO pou

einai apla me ena esoteriko modem pou leitourgouse prin meso PSTN aplhs sindesis

Ti ginete pou tha thelw na leitourgoun kai ta dio PC se katastasi adsl?

ti prepi na kanw ?

Αναλογα την αποσταση, ειτε παιρνεις 2 ασυρματες καρτες δικτυου στα 45 ευρω η μια ειτε παιρνεις απλες καρτες, 6 ευρω η μια και αρκετα μετρα καλωδιο και φτιαχνεις δικτυο.

Αν δε παρεις και ενα ρουτερ, δε θα χρειαζετε να ειναι παντα ανοιχτο το ενα PC για να εχει ιντερνετ το ευτερο.

Ιδναικη περιοπτωση ειναι το USR 9106, το οποιο ειναι και μοντεμ και ρουτερ και υποστηριζει ασυρματεσ συνδεσεις. All in one :)

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

• 3 weeks later...
απορία: Έχω demo σύνδεση εδώ και 5 μέρες και λειτουργεί ακόμα! Την χρησιμοποιώ επειδή είναι 384 ενώ η σύνδεσή μου (που επίσης "τρέχει") είναι 256. Είμαι τυχερός ή συμβαίνει κάτι άλλο? :O :wacko:

• 2 weeks later...

Καλησπερα σας!

Ειμαι εντελως ασχετος απο DSL και θα ηθελα να με βοηθησετε...

Καταρχην,συμφερει να βαλω dsl?Ο λογαριασμος του τηλεφωνου μου ηρθε 111 ευρω (αν αυτο ειναι ενα μετρο συγκρισης) με αποκλειστικη χρηση internet.

Αν ναι,τι πακετο να επιλεξω?Ακουω adsl in a box,conn-x κτλ..Ποιο ειναι πιο συμφερον??

Εχω pstn.

Eυχαριστω!

Καλησπερα σας!

Ειμαι εντελως ασχετος απο DSL και θα ηθελα να με βοηθησετε...

Καταρχην,συμφερει να βαλω dsl?Ο λογαριασμος του τηλεφωνου μου ηρθε 111 ευρω (αν αυτο ειναι ενα μετρο συγκρισης) με αποκλειστικη χρηση internet.

Αν ναι,τι πακετο να επιλεξω?Ακουω adsl in a box,conn-x κτλ..Ποιο ειναι πιο συμφερον??

Εχω pstn.

Eυχαριστω!

Συμφέρει και παρασυμφέρει! ;)

Και μόνο ότι δεν θα έχεις τους δικούς σου να σε ζαλίζουν όταν θα θέλουν να πάρουν τηλέφωνο ενώ εσύ ήδη είσαι μέσα είναι σημαντικό! :D

Θα πάρεις τηλέφωνο στον ΟΤΕ και θα κάνεις αίτηση για αναβάθμιση της γραμμής της PSTN σε aDSL... Πες τους ότι την εγκατάσταση του modem/router θα την κάνεις μόνος σου για να γλυτώσεις τα περιττά έξοδα.

Τα έξοδα που θα έχεις είναι 2. Το πάγιο του ΟΤΕ για aDSL και τη συνδρομή του ISP...

Επίσης θα δώσεις για μια μόνο φορά όμως γύρω στα 30 Ευρώ για την αναβάθμιση της γραμμής.

Αφού έδωσες 111 Ευρώ μου δίνεις την εντύπωση ότι γενικότερα χρησιμοποιείς πολύ το Internet οπότε θα σου προτείνω να κάνεις αορίστου για aDSL στον ΟΤΕ και να αλλάζεις ISP ανάλογα με τις εντυπώσεις που σου αφήνει! ;)

Δες και τον οδηγό για aDSL που έχει φτιάξει ο Lewton κι άμα χρειαστείς κάτι ξανά εδώ είμαστε. :)

Ωραια!Η αληθεια ειναι οτι το χρησιμοποιω πολυ..

Δηλαδη,η πρωτη κινηση ειναι τηλεφωνο στον ΟΤΕ για αναβαθμιση της γραμμης και ολα τα αλλα επονται?Αυτα τα conn-x και adsl in a box τι ειναι ακριβως πακετα ειναι?

Επισης,υπαρχει περιπτωση να μου ερχεται φθηνοτερα απ οτι τωρα??(111 ευρω και ΙSP)

Ωραια!Η αληθεια ειναι οτι το χρησιμοποιω πολυ..

Δηλαδη,η πρωτη κινηση ειναι τηλεφωνο στον ΟΤΕ για αναβαθμιση της γραμμης και ολα τα αλλα επονται?Αυτα τα conn-x και adsl in a box τι ειναι ακριβως πακετα ειναι?

Επισης,υπαρχει περιπτωση να μου ερχεται φθηνοτερα απ οτι τωρα??(111 ευρω και ΙSP)

Αυτά είναι πακέτα με προσφορές 3μηνες (ή και περισσότερο. Δεν θυμάμαι) και σου "χαρίζουν" το modem/router για να συνδέεσαι.

Υπολόγιζε γύρω στα 45 με 50 Ευρώ το μήνα. :rolleyes: Αλλά καμία σχέση με την PSTN... Θα είσαι ΟΛΗ την ώρα στο net χωρίς να εμποδίζεις κανένα να πάρει τηλέφωνο... Ασύγκριτα καλύτερο. Εγώ είμαι σχεδόν 1 μήνα που έχω aDSL και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος! :)

Μια ερώτηση, επειδει μετακομίζω απο Αθήνα για Θεσσαλονίκη τι μου προτεινετε να κανω να μεταφέρω την γραμμή ISDN με το ADSL που έχω ήδη ή να πάρω μια νεα PSTN σύνδεση και να βάλω πάνω σε αυτή το ADSL?

Δεν ξέρω αν από τεχνικής άποψης είναι εφικτή η μεταφορά dsl γραμμής σε άλλη πόλη, πάντως το πάγιο μίας pstn είναι σαφώς λιγότερο από το πάγιο isdn... Ετσι κι αλλιώς δεν το γλυτώνουμε το επιπλέον (με dsl πληρώνουμε δύο πάγια.. ένα για τη γραμμή (pstn ή isdn) και ένα για την ευρυζωνική σύνδεση). Οπότε γιατί να δίνουμε παραπάνω αφού μπορούμε να δίνουμε παρακάτω... :)

Αυτα τα conn-x και adsl in a box τι ειναι ακριβως πακετα ειναι;
Καλύτερα να αποφύγεις τα πακέτα «όλα σε ένα». Δες γιατί:

* ADSL σε πακέτο. Να το πάρω;

Επισης,υπαρχει περιπτωση να μου ερχεται φθηνοτερα απ οτι τωρα; (111 ευρω και ΙSP)
Σίγουρα θα σου έρχεται φθηνότερα!

Για σύνδεση 384 / 128 kbps θα πληρώνεις συνολικά (ΟΤΕ, ISP, ΦΠΑ) περίπου από 51,7 € έως 60 €, ενώ για 256 / 128 kbps από 43,4 € έως 50,6 € (υπολόγιζε 1% ακριβότερα λόγω αύξησης του Φ.Π.Α.). Ελαφρώς καλύτερες τιμές πετυχαίνεις αν προτιμήσεις προπληρωμένα πακέτα (όπου υπάρχουν), 3μηνης ή 6μηνης διάρκειας (μην πάρεις παραπάνω, οι τιμές μπορεί να έχουν πέσει μέχρι τότε), ενώ κατά καιρούς γίνονται και προσφορές με επιπλέον μήνες.

* Βοήθεια!!! Θέλω να βάλω aDSL OTE!!!

* Οδηγός DSL

* Παρατηρητήριο Τιμών Συνδέσεων στο Internet

http://briefcase.pathfinder.gr/download/guru7/36824/444282/0/logo_mini.jpg

Γιάννης Πετρίδης (Δευτέρα – Παρασκευή, 16:00–17:00, ΝΕΤ 105,8, 17:10–18:10+ Τρίτο Πρόγραμμα)

Πάνος Χρυσοστόμου (Δευτέρα – Πέμπτη, 21:00–22:00, Δεύτερο Πρόγραμμα)

• 3 weeks later...
Μια ερώτηση, επειδή μετακομίζω απο Αθήνα για Θεσσαλονίκη τι μου προτεινετε να κανω να μεταφέρω την γραμμή ISDN με το ADSL που έχω ήδη ή να πάρω μια νεα PSTN σύνδεση και να βάλω πάνω σε αυτή το ADSL?

Θα σου πω αυτά που μου είπαν εμένα οταν έκανα μεταφορά απο Κοκκινιά στο Ρέντη Επειδή αλλάζω κέντρο το dsl κόβεται και θα χρειαστει να ξανακάνω αίτηση ,να ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΩ το πάγιο όπως και να περιμένω στην ουρά για πόρτα στο dslam.

http://i30.photobucket.com/albums/c328/amyntas/astra123.jpg

• 2 weeks later...

diabasa merikes apantisis..edo mesa kai sigoyra meriki exoun mini arketa piso.

gia na exis kai esi adsl 8elis ka8e mina 19,90 xoris fpa sto ote pou ine to pagio paroxis grammis ADSL. kai meta analoga me tin eteria pou 8a epileksis. paradigma.. me 20euro exis 256/128 ana mina.

http://www.ert.gr/site/news/photos/2005/7/internet_xxxx.jpg

• 2 weeks later...

Μας ήρθε ο πρώτος λογαριασμός του πΟΤΕ με τα πάγια της aDSL...

Πέρα από το τέλος ενεργοποίησης και το πάγιο τέλος πρόσβασης έχουν βάλει και αναδρομικά πάγια τέλη πρόσβασης... :w00t: :confused: :lol: :mad:

Κόστος γύρω στα 100 Ευρώ... :rolleyes:

Η πιο σταθερή μας σχέση(που να μη σώσει)... :X

Πέρα από το τέλος ενεργοποίησης και το πάγιο τέλος πρόσβασης έχουν βάλει και αναδρομικά πάγια τέλη πρόσβασης... :w00t: :confused: :lol: :mad:

Kαι που είναι το περίεργο;

Θέλεις να χρησιμοποιείς adsl και να μην πληρώνεις;

Το πάγιο του ADSL προπληρώνεται.

Επομένως πλήρωσες και τους 2 επόμενους μήνες και όσο το είχες ήδη χρησιμοποιήσει.

Αν ποτέ το διακόψεις θα διαπιστώσεις ότι θα σου επιστρέψουν όσο είχες προπληρώσει και δεν πρόλαβες να χρησιμοποιήσεις.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]