jog Δημ. December 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος yandr (29 Δεκ. 2004 , 13:49) Μνήμη; :blink: πόρους συστήματος εννοούσα :wacko: :blink: :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. December 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος amelidis (29 Δεκ. 2004 , 10:35) Αρα για να τα συνοψισουμε -αν καταλαβα καλα- εχουμε και λεμε... Θα πληρωσω ΜΙΑ φορα στην αρχη τα: Τελος Ενεργοποιησης 35 Ευρω Τελος εγκαταστασης 50 Ευρω (προαιρετικο) και απο 'κει και περα θα πληρωνω μηνιαιως τα:Μηνιαιο Τελος 20 Ευρω Συνδρομη Αοριστου Χρονου 30 Ευρω Με το μοντεμ τι παιζει?? Δεν νομιζω οτι το χαριζουν... Αν δεν κανω λαθος ο οτε προτεινει μερικα που εχουν γυρο στα 50 Ευρω και προφανως και επομενως θα χρειαστω και αλλα 50 Ευρω, ε??? 30€ είναι η συνδρομή αορίστου χρόνου της ΟΤΕΝΕΤ. Βρίσκεις φθηνότερή και καλύτερες ταχύτητες αν ψάξεις σε Forthnet και Altec. Από τους routers που δίνει ο ΟΤΕ ο μόνος που αξίζει είναι ο Αlcatel 530. Aν θέλεις κάτι σαφώς καλύτερο και λίγο ακριβότερο υπάρχει στο εμπόριο ο US Robotics 9105 μόνο για ADSL over PSTN. Με το προβληματακι που εχω με το NetMod?? Ειναι αρκετα μακρια απο τον υπολογιστη... Απλα χρησιμοποιησαμε τα καλωδια που βρισκονταν μεσα στους τοιχους (τα καλωδια ηταν απο τοτε που ειχαμε PSTN) τα οποια καταληγουν σε τηλεφωνικες συσκευες που ΔΕΝ ειναι ISDN!! Και εγω δυστυχως μπαινω στο Ιντερνετ απο 56Kbps συνδεση.. Ειναι προβλημα αυτο για την aDSL ??? Από όσο ξέρω στο ADSL over ISDN ο router πρέπει να πάει πάνω στο netmod. Από την άλλη, αν το βάλεις σε PSTN μπρίζα, ίσως να δουλεύει αλλά με router για PSTN. Ρώτα το αυτό, γιατί αν ισχύει μπορείς πολύ απλά να πάρεις τον US Robotics που έγραψα πριν. Τέλος, το ISDN σου είναι όντως απαραίτητο; Αν όχι γιατί δεν μετατρέπεις τη γραμμή σε PSTN πριν βάλεις ADSL; Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hostolis Δημ. December 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2004 Aν θέλεις κάτι σαφώς καλύτερο και λίγο ακριβότερο υπάρχει στο εμπόριο ο US Robotics 9105 μόνο για ADSL over PSTN. Βγήκε και firmware που το φλασάρει σε Annex B που παίζει σε ISDN :) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. December 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 29, 2004 Srhn isdn to router syndeetai panw sto splitter kai prin apo to netmod. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. December 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος hostolis (29 Δεκ. 2004 , 20:42) Βγήκε και firmware που το φλασάρει σε Annex B που παίζει σε ISDN :) Το ξέρω αλλά είναι μια αρκετά δύσκολη διαδικασία και χωρίς εγγύηση σε περίπτωση που το χαλάσεις. Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hostolis Δημ. December 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2004 delete Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hostolis Δημ. December 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2004 Απ'οτι ξέρω είναι επίσημο το firmware, και δεν είναι δύσκολη διαδικασία, απλα μέσα απο το webinterface "φoρτώνεις" το .bin :worry: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. December 30, 2004 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2004 ΟΚ, απλά εγώ δεν μπορώ να το προτείνω σε κανέναν. Όποιος θέλει το κάνει. Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_Chimaira_ Δημ. February 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2005 Επειδή είμαι λίγο άσχετη με το θέμα ADSL θα ήθελα κάποιες πληροφορίες γενικού περιεχομένου πάνω στο θέμα. (αν οι ερωτήσεις είναι κουφές sorry :p). 1) Πως γίνεται μετατροπή της γραμμής σε ADSL; (τι κάνει η εταιρία παροχής δηλαδή! Από περιέργεια!) 2) Κάθε φορά που θα ανοίγω τον υπολογιστή πρέπει να κάνω κάποιες ρυθμίσεις; 3) Υπάρχει περίπτωση να έρθει ο λογαριασμός μεγαλύτερος από αυτόν που ορίζεται; (φυσικά αναφέρομαι σε σύνδεση χωρίς ογκοχρέωση ή χρονοχρέωση) 4) Μπορώ να χρησιμοποιώ ως back-up οποιαδήποτε dial-up σύνδεση θέλω; Αυτά προς το παρόν! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. February 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2005 Επειδή είμαι λίγο άσχετη με το θέμα ADSL θα ήθελα κάποιες πληροφορίες γενικού περιεχομένου πάνω στο θέμα. (αν οι ερωτήσεις είναι κουφές sorry :p). 1) Πως γίνεται μετατροπή της γραμμής σε ADSL; (τι κάνει η εταιρία παροχής δηλαδή! Από περιέργεια!) 2) Κάθε φορά που θα ανοίγω τον υπολογιστή πρέπει να κάνω κάποιες ρυθμίσεις; 3) Υπάρχει περίπτωση να έρθει ο λογαριασμός μεγαλύτερος από αυτόν που ορίζεται; (φυσικά αναφέρομαι σε σύνδεση χωρίς ογκοχρέωση ή χρονοχρέωση) 4) Μπορώ να χρησιμοποιώ ως back-up οποιαδήποτε dial-up σύνδεση θέλω; Αυτά προς το παρόν! 1) Δες το link της υπογραφής μου. 2) Όχι. Τον ανοίγεις και είσαι συνδεδεμένη (αρκεί να έχεις ADSL router και όχι απλό modem). Περισσότερα στο link. 3) Όχι, εκτός αν γίνει λάθος οπότε και θα απαιτήσεις διόρθωση. 4) Δεν το έπιασα ακριβώς αυτό... Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_Chimaira_ Δημ. February 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2005 Εννοώ ότι σε περίπτωση που έχει βλάβη η ADSL μπορώ να χρησιμοποιήσω οποιαδήποτε PSTN σύνδεση θέλω για να συνδεθώ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. February 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2005 Εννοώ ότι σε περίπτωση που έχει βλάβη η ADSL μπορώ να χρησιμοποιήσω οποιαδήποτε PSTN σύνδεση θέλω για να συνδεθώ; Σαφώς. Το τηλέφωνο μένει ανεπηρέαστο, άρα και η σύνδεση στο ίντερνετ μέσω τηλεφωνικής κλήσης. Επίσης για να είσαι καλυμμένη, καλό θα ήταν νε επιλέξεις ISP που δίνει και δυνατότητα χρήσης των στοιχείων της ADSL σύνδεσης και ως PSTN/ISDN. Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_Chimaira_ Δημ. February 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2005 Απλά ψάχνω πληροφορίες τώρα και θέλω να κατασταλάξω κάπου γιατί δεν έχω όρεξη να ψάχνω κάθε μήνα ποιος ISP προσφέρει καλύτερες τιμες κτλ. Και έχω καταμπερδευτεί η αλήθεια είναι! Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια πάντως :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pz3ro Δημ. February 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 8, 2005 Παιδια καλησπερα.Βοηθεια γιατι τα εχω χασει!Που με συμφερει να κανω dsl συνδεση ρε παιδια?Ειμαι φοιτητης και προς το παρον δεν εχω καν τηλεφωνικη συνδεση στο σπιτι που μενω.Help γιατι εχω μπερδευτει τελειως!Ευχαριστω ε! Παράθεση life's the moments that take your breath away... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_Chimaira_ Δημ. February 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2005 Κάποιες ερωτήσεις ακόμα! Η κεντρική πρίζα του τηλεφώνου που αναφέρεται στον οδηγό ADSL ποια είναι; Αν ας υποθέσουμε ενεργοποιήσεις γραμμή ADSL από τον ΟΤΕ ο πρώτος λογαριασμός πότε έρχεται; (και τι ακριβώς θα περιλαμβάνει για μια σύνδεση 384/128 για παράδειγμα) Και κάτι ακόμα. Το modem και οποιοδήποτε extra φίλτρο χρειαστεί μπορείς να το πληρώσεις με κάποιο τρόπο μετρητά; (χωρίς να μπουν καθόλουν στον τηλεφωνικό λογαριασμό) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Jim87 Δημ. February 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2005 Κάποιες ερωτήσεις ακόμα! Η κεντρική πρίζα του τηλεφώνου που αναφέρεται στον οδηγό ADSL ποια είναι; Αν ας υποθέσουμε ενεργοποιήσεις γραμμή ADSL από τον ΟΤΕ ο πρώτος λογαριασμός πότε έρχεται; (και τι ακριβώς θα περιλαμβάνει για μια σύνδεση 384/128 για παράδειγμα) Και κάτι ακόμα. Το modem και οποιοδήποτε extra φίλτρο χρειαστεί μπορείς να το πληρώσεις με κάποιο τρόπο μετρητά; (χωρίς να μπουν καθόλουν στον τηλεφωνικό λογαριασμό) 1)Εννοεί την πρίζα που είναι στον τ΄χο 2)Έρχεται στον επόμενο λογαριασμό του οτε και περιλαμβάνει την σύνδεση και την ενεργοποίηση αν θυμάμε! 3)Πας στο κτήριο του οτε και ζητάς το φίλτρο και το πληρώνεις εκείνη την ώρα Παράθεση Φιλικά Δημήτρης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. February 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2005 Κάποιες ερωτήσεις ακόμα! Η κεντρική πρίζα του τηλεφώνου που αναφέρεται στον οδηγό ADSL ποια είναι; Αν ας υποθέσουμε ενεργοποιήσεις γραμμή ADSL από τον ΟΤΕ ο πρώτος λογαριασμός πότε έρχεται; (και τι ακριβώς θα περιλαμβάνει για μια σύνδεση 384/128 για παράδειγμα) Και κάτι ακόμα. Το modem και οποιοδήποτε extra φίλτρο χρειαστεί μπορείς να το πληρώσεις με κάποιο τρόπο μετρητά; (χωρίς να μπουν καθόλουν στον τηλεφωνικό λογαριασμό) Κεντρική πρίζα εννοώ το σημείο από το οποίο η γραμμή σπάει ώστε να πάει σε όλα τα δωμάτια (αν γίνεται αυτό). Αν μπει ο splitter πριν από αυτό το σημείο δε χρειάζεσαι άλλο φίλτρο. Απλά τραβάς καλώδιο από τον splitter μέχρι τον router. Αν δε μπορείς να βάλεις splitter εκεί (πχ ο χωρισμός γίνεται μέσα σε τοίχο) ή αν δε σε βολεύει να τραβήξεις καλώδιο από εκεί μέχρι τον router κάνεις τα άλλα που έχω αναφέρει στον οδηγό. Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Agent M Δημ. February 11, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2005 Καλησπέρα σε όλους τους DSLάδες :D Επειδή γίνεται χαμός όταν με κόβουν τα τηλέφωνα(10 λεπτά είμαι μέσα και με πετάνε! :mad: ) και δίνω και καμιά 40άρα το 2μηνο για Internet τον τελευταίο καιρό το σκέφτομαι πολύ σοβαρά για να κάνω σύνδεση DSL. Έχω PSTN και από ότι είδα υπάρχει διαθέσιμος χώρος στην περιοχή που μένω(Το είδα μέσω του ΟΤΕ). Η απορία μου είναι η εξής... Η γραμμή είναι στο όνομα του πατέρα μου. Επειδή δεν θέλω να μπλέκω με τέτοιες ιστορίες και μιας και η γραμμή εξακολουθεί να υφίσταται μπορώ να κάνω την αίτηση για αναβάθμιση της γραμμής σε DSL στο όνομά μου; :rolleyes: Thanx in advance... :) Παράθεση Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cocu Δημ. February 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 12, 2005 Καλησπέρα σε όλους τους DSLάδες :D Επειδή γίνεται χαμός όταν με κόβουν τα τηλέφωνα(10 λεπτά είμαι μέσα και με πετάνε! :mad: ) και δίνω και καμιά 40άρα το 2μηνο για Internet τον τελευταίο καιρό το σκέφτομαι πολύ σοβαρά για να κάνω σύνδεση DSL. Έχω PSTN και από ότι είδα υπάρχει διαθέσιμος χώρος στην περιοχή που μένω(Το είδα μέσω του ΟΤΕ). Η απορία μου είναι η εξής... Η γραμμή είναι στο όνομα του πατέρα μου. Επειδή δεν θέλω να μπλέκω με τέτοιες ιστορίες και μιας και η γραμμή εξακολουθεί να υφίσταται μπορώ να κάνω την αίτηση για αναβάθμιση της γραμμής σε DSL στο όνομά μου; :rolleyes: Thanx in advance... :)Αφού το νούμερο είναι στο όνομα του πατέρα σου μόνο ο πατέρας σου μπορεί να βάλει υπογραφή για να σε βάλουν dsl Παράθεση Ψηφίστε όλοι τον Όλυμπο μας για τα 7 νέα θαύματα του κόσμου Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. February 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2005 Tip. Κανε την αίτηση μέσω του 134 Από το τηλέφωνο σου . Δεν θα σου ζητήσουν ταυτότητα. προφανώς θα χρησιμοποιήσης το όνομα του πατέρα σου . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. February 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2005 Καλησπέρα σε όλους τους DSLάδες :D Επειδή γίνεται χαμός όταν με κόβουν τα τηλέφωνα(10 λεπτά είμαι μέσα και με πετάνε! :mad: ) και δίνω και καμιά 40άρα το 2μηνο για Internet τον τελευταίο καιρό το σκέφτομαι πολύ σοβαρά για να κάνω σύνδεση DSL. Έχω PSTN και από ότι είδα υπάρχει διαθέσιμος χώρος στην περιοχή που μένω(Το είδα μέσω του ΟΤΕ). Η απορία μου είναι η εξής... Η γραμμή είναι στο όνομα του πατέρα μου. Επειδή δεν θέλω να μπλέκω με τέτοιες ιστορίες και μιας και η γραμμή εξακολουθεί να υφίσταται μπορώ να κάνω την αίτηση για αναβάθμιση της γραμμής σε DSL στο όνομά μου; :rolleyes: Thanx in advance... :) Αυτό που σε απασχολεί είναι να μην το πάρει χαμπάρι ο πατέρας σου; Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_Chimaira_ Δημ. February 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2005 2)Έρχεται στον επόμενο λογαριασμό του οτε και περιλαμβάνει την σύνδεση και την ενεργοποίηση αν θυμάμε! Εννοώ μετά την ενεργοποίηση σε πόσο καιρό έρχεται ο πρώτος λογαριασμός; Και τι περιλαμβάνει εκτός από τα τέλη ενεργοποίησης και το πάγιο της PSTN; Δηλαδή έρχεται : 1) μόλις ενεργοποιησείς την γραμμή και προπληρώνεις τους επόμενους δύο μήνες 2) περνάνε δύο μήνες, έρχεται ο λογαριασμός και πληρώνεις τους δύο μήνες που πέρασαν 3) περνάνε δύο μήνες, έρχεται ο λογαριασμός και πληρώνεις αυτούς και τους δύο επόμενους (κάπου το άκουσα κι αυτό) (κάτι σαν επέλεξε την σώστη απάντηση το έκανα :p ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. February 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2005 Καμία δεν είναι σωστή! :p Ο λογαρισμός θα έρθει όταν έρχεται κανονικά, δεν αλλάζει κάτι επειδή έβαλες ADSL. Σε αυτόν θα πληρώσεις τα εφάπαξ τέλη (ενεργοποίηση και ενδεχομένως modem), το πάγιο που αντιστοιχεί στο διάστημα από τη στιγμή της ενεργοποίησης μέχρι την ημερομηνία έκδοσης και 2 ολόκληρα πάγια για το επόμενο δίμηνο. Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_Chimaira_ Δημ. February 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2005 Έπρεπε να βάλω και 4) Κάτι άλλο... Οπότε η πρώτη και η τρίτη περίπτωση που ανέφερα είναι η soft και η hard έκδοση του λογαριασμού αντίστοιχα (ανάλογα με το πότε είναι να έρθει ο λογαριασμός):-) Ευχαριστώ και πάλι!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. February 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2005 You are welcome. :) Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts