Jump to content

Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοποιητικής Ανεπάρκειας (AIDS)

porcupine
 Κοινοποίηση

Χρησιμοποιείτε προφυλακτικό;  

67 members have voted

1. 1. Χρησιμοποιείτε προφυλακτικό;

• Χρησιμοποιώ σπάνια
      5
    • Δεν το χρησιμοποιώ ποτέ
      5
    • Χρησιμοποιώ πάντοτε
      39
    • Χρησιμοποιώ μόνο με ασταθείς σχέσεις-One night stand
      18

Recommended Posts

το aids είναι πολύ ευαίσθητος ιός, μολις 'ερθει σε επαφή με τον αέρα σε λίγα δευτερα πεθαίνει,

Αυτο που λες το σκεφτηκες πολυ :blink: :wacko:

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 118
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙDS;

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. ΣΑΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ

ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ;

ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΑΦΗ.

ΜΕ ΣΥΡΙΓΓΕΣ Η ΒΕΛΟΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ.

ΑΠΟ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ ΜΕ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΑΙΜΑ..

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΛΥΣΜΕΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ.

ΠΩΣ ΔΕ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ;

ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΙΛΙ.

ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ.

ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.

ΜΕ ΤΗ ΧΕΙΡΑΨΙΑ.

ΜΕ ΤΑ ΣΚΕΥΗ ΦΑΓΗΤΟΥ.

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ & ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ.

ΜΕ ΤΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑ.

ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αυτο που λες το σκεφτηκες πολυ :blink: :wacko:

πάρα πολύ, έχει απτο δημοτικό που μας ενημερώνουν γιαυτό το θέμα. όλα όσα έγραψες απο κάτω τα ξέρω απο 10 χρονών γιαυτό μην παίζεις τον σπουδαίο και τον ξερόλα γύρω απτο aids. όταν λες οτι με τα κουνούπια δεν μεταφέρετε, σκέφτηκες το γιατί? επιδή οταν έρθει σε επαφή με τον αέρα ο ιός πεθαίνει. αυτό μας είπαν γιατροί που ήρθαν στο σχολείο μου, και αν έχω λάθος και ξέρεις κάτι παραπάνω μελέτα το και πες το, μην προσπαθείς να με υποτιμίσεις.

Κλόουν τη Τετάρτη τη Κυριακή νεκρός:cat:

ο Ιος πεθαίνει σχεδόν άμεσα σε συνθήκες εκτός σώματος.

How long can HIV survive outside the human body?

*

Generally the fragile nature of the virus prevents it from surviving for a substantial amount of time in the open air. The length of time HIV can survive outside the body is dependent on the amount of HIV present in the body fluid and the conditions the fluid might be subjected to.

*

Note that HIV is fragile and many common substances such as hot liquid, soap, bleach, alcohol, and the gastric juices found within your stomach can destroy the virus.

*

The studies on the survival of HIV outside the body have been conducted in the laboratory under controlled scientific conditions. These studies found HIV to be inactivated by heat.

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]

πάρα πολύ, έχει απτο δημοτικό που μας ενημερώνουν γιαυτό το θέμα. όλα όσα έγραψες απο κάτω τα ξέρω απο 10 χρονών γιαυτό μην παίζεις τον σπουδαίο και τον ξερόλα γύρω απτο aids. όταν λες οτι με τα κουνούπια δεν μεταφέρετε, σκέφτηκες το γιατί? επιδή οταν έρθει σε επαφή με τον αέρα ο ιός πεθαίνει. αυτό μας είπαν γιατροί που ήρθαν στο σχολείο μου, και αν έχω λάθος και ξέρεις κάτι παραπάνω μελέτα το και πες το, μην προσπαθείς να με υποτιμίσεις.

να μειλας καλυτερα γυρω απο το ατομο μου..:mad: Αντε γιατι πολυ σε ανεχτηκα.:whistle:

[sIGPIC][/sIGPIC]

να μειλας καλυτερα γυρω απο το ατομο μου..:mad: Αντε γιατι πολυ σε ανεχτηκα.:whistle:

το aids είναι πολύ ευαίσθητος ιός, μολις 'ερθει σε επαφή με τον αέρα σε λίγα δευτερα πεθαίνει,

ελεος πια με την παραπληροφορηση...εσενα σου το ειπε ο δασκαλος σου,οκ.δλδ αυτοι που ξοδευουν την ζωη τους στο να ερευνουν τον ιο μαλ@κες ειναι?

Plhroforiaka me to fili (salio) dn metadidetai; mono ama uparxei oulh sto stoma.
με το σαλιο οχι..αλλα σε περιπτωση που υπαρχει μια εστω και μικρη ουλη(ακομα και κοψιμο) τοτε ειναι πι8ανο

Η μετάδοση είναι αμφίδρομή; Για παράδειγμα αν μια γυναίκα που έχει AIDS κάνει στοματικό σε κάποιον άντρα θα του το μεταδόσει; Και αντίθετα αν έχει ο άντρας θα της μεταδόσει τον ιό;
αν η γυναικα εχει καποια ουλη στο στομα(εχουν μαλιστα αναφερθει και κρουσματα απο μια απλη ουλιτιδα) τοτε αυξανονται οι πιθανοτητες μεταδοσης.το ιδιο ισχυει και για τον αντρα..

με αυτα τα πραγματα δεν παιζουμε..ακομα και αν καποιος σου πει υπαρχει πιθανοτητα 1/1000 ,εσυ το ρισκαρεις?

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

με το σαλιο οχι..αλλα σε περιπτωση που υπαρχει μια εστω και μικρη ουλη(ακομα και κοψιμο) τοτε ειναι πι8ανο

hmmm kai egw auto eipa alla mperdeutika apo ta egglezika kai gia anw teleia ebala ( ; ) pou sthn ellhnikh einai to erwtimatiko :p

One of the things you learn after years of dealing with drug people,

is that you can turn your back on a person,

but never turn your back on a drug.

Αντε γεια στον εαυτό σου, εγώ δεν σε προκαλώ με ποστ, εγώ σε ανέχτηκα. εσύ πρώτος΄είπες οτι δεν σκέφτομαι τί λεω. Οσο για σένα freak σε είχα εντελώς διαφορετικό άτομο. ούτε το ποστ μου δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις. είπα γιατροί που ήρθαν στο σχολείο μας για επιμορφωση. ανθρωποι που ασχολούνται με την έρευνα.

Κλόουν τη Τετάρτη τη Κυριακή νεκρός:cat:

Όρεξη που την έχετε πασχαλιάτικα να τσακώνεστε..:confused:

AngeloDion+RAVER δεν είναι η πρώτη φορά που μπλέκεστε σε καυγάδες.Φροντίστε όμως να είναι και η τελευταία.

• 8 months later...

Το βασικό στην προφύλαξη είναι το προφυλακτικό. Όχι μόνο για το AIDS αλλά και για τα υπόλοιπα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα.

Εάν κάποιος είναι φορέας του ιού, βασικό είναι να λαμβάνει την κατάληλη φαρμακευτική αγωγή και να κρατά τα επίπεδα του ιού σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα. Εφόσον πληρείται αυτή η συνθήκη, τόσο ο κίνδυνος νόσησης του ιδίου, όσο και ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλο άτομο πρακτικά εκμηδενίζεται.

Τέλος, αν πιστεύετε πως έχετε εκτεθεί στον ιό καταρχήν ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. Επισκευτείτε τα επείγοντα όπου θα σας χορηγηθεί η κατάλληλη αντιρετροική αγωγή την οποία θα εξακολουθήσετε να λαμβάνετε προφυλακτικά για ένα διάστημα.

• 1 year later...
πόσο πίσω και πόσο μακριά απο την επικαιρότητα έμεινε αυτό το θέμα....

[sIGPIC][/sIGPIC]

...αλλά κυρίως, το AIDS είναι ένας φόβος "ξεπερασμένος". Δεν πουλάει εφημερίδες, δεν έχει αρκετά "hits" στο ίντερνετ και δεν αναστατώνει πια τον κόσμο τόσο όσο στην αρχή. Και όπως είχε πολύ σοφά ειπωθεί κάποτε "ο κόσμος θυμάται μονάχα ότι θυμάται το δελτίο των 8".

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

καλά δεν έγινε και τίποτα. Απλά ο περισσότερος κόσμος είναι ενημερωμένος

ρε γαμ*το πραγματικά στεναχωριέμαι και νευριάζω ταυτόχρονα να ακούω μορφωμένους ανθρώπους,πολίτες ανεπτυγμένης χώρας να χρησιμοποιούν σαν επιχείρημα "ελα μωρε υγιής μου φαίνεται" για τη μη χρήση προφυλακτικού... κρίμα ειναι όλες οι χώρες της ευρώπης σχεδόν να μειώνουν τους πάσχοντες,ενώ σε μας να αυξάνονται..

Εγώ πάντως -άω/ώ, και ας λέτε εσείς ό,τι θέλετε!!! Δε ζητώ, απλά νιώθω...και πολύ γουστάρω....;)

• 4 months later...
δεν ειναι aids ρε παιδες........ο ιος μεταδιδεται ως hiv..........και οταν μολυνθεις δεν εχει συμπτωματα.......μπορει και μεχρι το hiv να γινει aids να μην εχει συμπτωματα........και κολλαει μονο με γεννετικα υγρα οπως σπερμα κολπικα υγρα αιμα και μητρικο γαλα........σαλιο με σαλιο δε κολλαει.........σαλιο με πληγη ομως ναι......και η κινδυνοι αυξανονται κατα πολυ κατα την εμμηνο ρυση και σε περιπτωση αυξημενων μηκυτιασεων.........επισης μπορει και μεχρι το α' εξαμηνο να μην ειναι ανιχνευσιμο απο τα hiv 1+2 τεστ......μεγαλη προσοχη γιατι δεν ειναι καθοοοοολου αστειο........

• 7 months later...

kαι επειδή κάθε φορά, κάθε χρόνο μόνο σαν σήμερα το θυμόμαστε.....

Περισσότερα από 600 θα είναι και για φέτος τα καταγεγραμμένα νέα περιστατικά της λοίμωξης HIV/AIDS, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο παθολόγος λοιμώξεων Παν. Γαργαλιάνος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS και μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), με αφορμή το 22ο πανελλήνιο συνέδριο AIDS.

Έτσι, η λοίμωξη δείχνει να σταθεροποιείται σε νέα, ανησυχητικά αυξημένα επίπεδα στη χώρα μας, μετά από μια περίοδο κατά την οποία τα καταγεγραμμένα νέα περιστατικά έφθαναν στα 400 - 450 κατ' έτος.

Ο Παν. Γαργαλιάνος επανέλαβε ότι δεν υπάρχει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας η αναγκαία ενημέρωση για την πρόληψη της μόλυνσης από τον ιό HIV/AIDS, ενώ τα μέτρα προφύλαξης στο σεξ έχουν χαλαρώσει δραματικά, καθώς έχει εκλείψει ο φόβος του κοινού για τη νόσο. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ένας στους τρεις ασθενείς διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο της νόσου, δηλαδή είναι "late presenter", με αποτέλεσμα να διατρέχει αυξημένο κίνδυνο νόσησης, νοσηλείας και θανάτου σχετιζομένων με το AIDS.

Την ίδια στιγμή, μια μεγάλη νεανική καμπάνια ενημέρωσης για τον HIV/AIDS ξεκινούν αύριο οι μη κυβερνητικές οργανώσεις "PRAKSIS" και "Κέντρο Ζωής". Η πρωτότυπη και πολύμορφη καμπάνια θα διαρκέσει έως τις 22 Δεκεμβρίου, στηρίζεται στη δράση δεκάδων εθελοντών και χορηγών, θα αγκαλιάσει όλους τους πληθυσμούς, ακόμη και μετανάστες και άτομα με αναπηρίες, και έχει στόχο την ευρεία ενημέρωση για την απαραίτητη χρήση του προφυλακτικού στο σεξ, καθώς και για την εξέταση του γενικού πληθυσμού σε τακτά χρονικά διαστήματα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Από την πρώτη στιγμή που ξεκινάμε να έχουμε σεξουαλική επαφή πρέπει να ενημερωθούμε σωστά για το πώς θα προφυλαχτούμε σωστά και πως μεταδίδεται ο ιός του aids. Χρησιμοποιούμε πάντα προφυλακτικό, δεν αμελούμε ποτέ την χρήση του.

Είναι κρίμα να βλέπεις νέα παιδιά να ταλαιπωρούνται από μια αμέλειά τους.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg