Jump to content

Shut Down ή Hibernate

johner
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Για το laptop είναι καλύτερο να κάνω shutdown ή να τον θέτω σε κατάσταση αναμονής;

Συνήθως κλείνω την οθόνη και μπαίνει αυτόματα σε κατάσταση αναμονής και όταν την ξανανοίγω επανέρχεται στην κατάσταση που τον είχα αφήσει! Είναι προτιμότερο να τον κλείνω εντελώς;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος johner

Για το laptop είναι καλύτερο να κάνω shutdown ή να τον θέτω σε κατάσταση αναμονής;

Συνήθως κλείνω την οθόνη και μπαίνει αυτόματα σε κατάσταση αναμονής και όταν την ξανανοίγω επανέρχεται στην κατάσταση που τον είχα αφήσει! Είναι προτιμότερο να τον κλείνω εντελώς;

Αν είναι να το ανοίγεις κάθε 1-2 ώρες π.χ., τότε καλύτερα να το βάζεις σε αναμονή.

Δεν υπάρχει πρόβλημα να το έχεις στην αναμονή. Προσωπικά επειδή το έχω αρκετές ώρες μαζί μου, μόνο με αναμονή γίνεται δουλειά (μήνες τώρα γίνεται αυτό). Μπαίνεις γρήγορα στα Windows και η μπαταρία από διάρκεια, είναι οκ.

30+ Years Radio Producer at ERT A.E.

https://www.tiktok.com/@pericles_moulis

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος florinaperis

Αν είναι να το ανοίγεις κάθε 1-2 ώρες π.χ., τότε καλύτερα να το βάζεις σε αναμονή.

Δεν υπάρχει πρόβλημα να το έχεις στην αναμονή. Προσωπικά επειδή το έχω αρκετές ώρες μαζί μου, μόνο με αναμονή γίνεται δουλειά (μήνες τώρα γίνεται αυτό). Μπαίνεις γρήγορα στα Windows και η μπαταρία από διάρκεια, είναι οκ.

Εγώ το βάζω στην αναμονή και το βράδυ! Μπορεί να το αφήσω και 10 ώρες! Υπάρχει πρόβλημα; Γενικά υπάρχει περίπτωση να δημιουργθεί κάποιο πρόβλημα και υπο ποιές προυποθέσεις;

Εγώ το βάζω στην αναμονή και το βράδυ! Μπορεί να το αφήσω και 10 ώρες! Υπάρχει πρόβλημα; Γενικά υπάρχει περίπτωση να δημιουργθεί κάποιο πρόβλημα και υπο ποιές προυποθέσεις;

Δεν είχα κάποιο πρόβλημα με την αναμονή. Δεν το έχω αφήσει για περισσότερο από 12-15 ώρες, ίσως και λίγο παραπάνω, ώστε να δω αν πάει κάτι στραβά. Για βράδυ όπως λες και εσύ, το αφήνω κάποιες φορές από τις 7-8 το απόγευμα μέχρι 10-11 το πρωί. Όμως δεν νομίζω να τρέχει κάτι αν το αφήσεις και περισσότερο.

Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις-κερδίσεις από αυτό;

(Αναμονή ή hibernate που λέει ο aggelopas)

Για την άμεση πρόσβαση στο λειτουργικό και μόνο αναφέρομαι εγώ. Π.χ. είμαι στην 1 δουλειά και έχω από εκεί κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να τα κατεβάσω στον 2ο χώρο εργασίας μου. Δεν το κλείνω τον φορητό. Τον βάζω σε αναμονή. Δεν το ψάχνω παραπάνω, γιατί βολεύει και δεν έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.

Αν τώρα, συμβεί κάτι, είναι θέμα λειτουργικού και hardware.

Π.χ σε κάποια presario, υπάρχει πρόβλημα με το SP1 των ΧΡ. Δεν μπορούν να έχουν "Αναμονή", γιατί όταν πάνε να φέρουν ξανά το σύστημα ΟΝ, κάνει επανεκκίνηση ο υπολογιστής. Έχει βγει patch όμως για αυτό από ότι ξέρω.

Όπως σε βολέψει είναι :)

30+ Years Radio Producer at ERT A.E.

https://www.tiktok.com/@pericles_moulis

Αυτό που κάνει το hibernate είναι να κρατάει στον δίσκο την κατάσταση του υπολογιστή. Δηλαδή τι ακριβώς υπάρχει στη RAM, ποια προγράμματα και αρχεία είναι ανοιχτά κλπ. Από μία άποψη είναι χρήσιμο αν πρέπει να κλείσει ο υπολογιστής βιαστικά, δηλαδή δεν υπάρχει χρόνος για να αποθηκευτούν τα διάφορα αρχεία ή να αποφασίσουμε αν θέλουμε να κρατήσουμε κάποιες αλλαγές κλπ. Από την άλλη όμως, επειδή ακριβώς αποθηκεύεται η κατάσταση του υπολογιστή, ένα restart είναι πολύ καλύτερο γιατί το μηχάνημα ξεκινάει φορτώνοντας στη RAΜ μόνο αυτά που χρειάζονται. Κατά τα άλλα ο υπολογιστής κλείνει εντελώς. To standby δεν είναι το ίδιο πράγμα, αφού κάποια τμήματα του μηχανήματος παραμένουν σε λειτουργία.

Το καθένα υπάρχει για διαφορετικούς λόγους. Έτσι το hibernate είναι χρήσιμο όταν ισχύουν αυτά που ανέφερα, το standby όταν το μηχάνημα δεν θα χρησιμοποιηθεί για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα και θέλουμε να μπορεί να ανοίξει γρήγορα. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις το καλύτερο είναι το shut down.

Όταν κλείνω την οθόνη του laptop μπαίνει σε κατάσταση hibernate ή stand by; :worry:

Ανάλογα με το τι έχεις επιλέξει στο Power Options του Control Panel.