Jump to content

[Επίσημο] Nokia 6290

Itchrist86
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μπορει καποιος απ' αυτους που το πηραν απο "νωρις" -εδω και 4 ημερες- να μας γραψει καποια αναλυτικα σχολια για την αυτονομια του...; εστω και εαν η μπαταρια δεν εχει φτασει ακομα στη μεγιστη αποδοση της!

Παν μέτρον Άριστον... Γηράσκω αεί διδασκόμενος... Tα πάντα ρεί...

Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος αχάριστου...

• Απαντήσεις 1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Μπορει να φταιει και η καρτα, αλλα τι στο καλο ειναι αρνητικα επιλεκτικη μονο στα java...

Δοκίμασε μέσω PC Suite>Εγκατάσταση εφαρμογών, έτσι δουλεύει,το δοκίμασα και 'γω με java παιχνίδια;)

Διαβασα απο κατοχους του κινητου για τον φοβερο πομποδεκτη του.Μου κανει εντυπωση (θετικη) γιατι επισης εχει ΚΑΙ χαμηλο sar!!!

Μεχρι σημερα πιστευα οτι "δυνατο" σημα σημαινει και υψηλο sar αλλα τελικα απο οτι καταλαβαινω ολα ειναι θεμα ποιοτητας εξαρτηματων.

:offtopic: Και απορω με την "τσιγγουνια" της Nokia να βαλει ενα τοσο "φθηνο" πομποδεκτη σε ενα εξαιρετικο κινητο(για μενα) οπως ειναι το Ν73(sar=1.13W/kg)!!!

Ωρες-ωρες δεν καταλαβαινω πως σκεφτονται ή μαλλον πως δεν σκεφτονται σε αυτη την εταιρεια οι τεχνικοι και τα στελεχη της!

paidia poses ores na to fortiso ?

Παραθετω ενα μηνυμα απο ενα αλλο μελος(δεν θυμαμαι ποιος ηταν, και ας με συγχωρεσει) οσο αναφορα τις μπαταριες Li-Ion Polymer:

"Διαβαζοντας αρκετα επιστημονικα αρθρα για τις μπαταριες Li-Ion Polymer παραθετω τους βασικους κανονες για οσους ρωτησαν για το πως να τις φορτιζουν.

α)Η πρωτη φορτιση πρεπει να ειναι πληρης (8 ωρες ειναι αρκετες).

β)Μετα τη πρωτη φορτιση πρεπει να ξεφορτιστει σχεδον εντελως και να ξαναφορτιστει πληρως.

Γ)Απο κει και περα,φροντιζουμε να μη ξανααδιασει η μπαταρια τελειως.Δεν ειναι καλο για αυτες τις μπαταριες να αδειαζουν.Καλο ειναι να τις φορτιζουμε μολις φτανουν γυρω στο 50%..Αλλα ακομα και στο 60-70% να ειναι δεν εχουμε προβλημα να τις βαλουμε για φορτιση.Ειναι καλυτερο αυτο παρα να πεσει στο 10-20% για να τις φορτισουμε.

δ)Καλο επισης ειναι,η φορτιση να γινεται πληρης.Αν τη βαλουμε δηλαδη οταν ειναι 50%,να τη αφηνουμε μεχρι το 100% να φορτιστει, οχι να τη βγαλουμε στο 70-80%.Αυτο βοηθαει στη καλη λειτουργια της μπαταριας,χωρις να σημαινει οτι δημιουργειται ιδιαιτερο προβλημα αν μερικες φορες βιαζομαστε και τη βγαλουμε πριν φορτιστει πληρως."

paidia poses ores na to fortiso ?

γιατι να ισχυει κατι διαφορετικο στο 6290;

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=1855349#post1855349

το 8 ωρες ειναι υπερβολη, δεν υπαρχει κανενας λογος να το κανεις αυτο. αν κανεις τις πρωτες φορτισεις πληρεις φορτισεις/αποφορτισεις και μετα ανα τακτα χρονικα διαστηματα αποφορτιση, αν σου χαλασει μεσα σε ενα χρονο θα σου παρω εγω αλλη δωρο.

το 8 ωρες ειναι υπερβολη, δεν υπαρχει κανενας λογος να το κανεις αυτο. αν κανεις τις πρωτες φορτισεις πληρεις φορτισεις/αποφορτισεις και μετα ανα τακτα χρονικα διαστηματα αποφορτιση, αν σου χαλασει μεσα σε ενα χρονο θα σου παρω εγω αλλη δωρο.

Ειδημων δεν ειμαι πανω στο θεμα αλλα σε οσα καταστηματα εχω ρωτησει κατα καιρους -αγοραζοντας καινουργιες συσκευες- ολοι οι υπαλληλοι "γνωστες" του θεματος ας πω συμφωνουσαν η πρωτη φορτιση να ειναι 8 ωρες !:confused:

Ειδημων δεν ειμαι πανω στο θεμα αλλα σε οσα καταστηματα εχω ρωτησει κατα καιρους -αγοραζοντας καινουργιες συσκευες- ολοι οι υπαλληλοι "γνωστες" του θεματος ας πω συμφωνουσαν η πρωτη φορτιση να ειναι 8 ωρες !:confused:

Ό,τι και να λένε στα καταστήματα, αυτή δεν είναι η πιο σωστή προσέγγιση του θέματος. Άσε που πολλοί από τους πωλητές είναι άσχετοι. Η αλήθεια είναι η εξής:

Η φόρτιση δουλεύει κάπως έτσι: το κινητό παίρνει ενέργεια από το φορτιστή. Μόλις η μπαταρία γεμίσει, ενημερώνει μέσω ειδικού τσιπ το τηλέφωνο ότι γέμισε, το κινητό σταματάει την άντληση φορτίου από το φορτιστή και εμφανίζεται στην οθόνη η ένδειξη ότι η μπαταρία φόρτισε. Αυτή τη στιγμή ο φορτιστής με τη σειρά του το "αντιλαμβάνεται" και σταματάει την άντληση ρεύματος από την πρίζα. Εν ολίγοις το όλο σύστημα σταματάει να τραβάει ρεύμα από την πρίζα γι' αυτό και ο φορτιστής μετά από την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας σταδιακά κρυώνει. Δεν υπάρχει λόγος να κρατήσεις το κινητό στο φορτιστή περαιτέρω. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να καταπονήσεις το φορτιστή και τη μπαταρία, χωρίς να προσθέτεις φορτίο στη μπαταρία, αλλά επιπλέον μειώνοντας τη διάρκεια ζωής και των δύο, και επιπλέον αυξάνοντας την (σχετικά μικρή) πιθανότητα έκρηξης. Αυτά για να βάλουμε τα πράγματα σε κάποια τάξη.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Δοκίμασε μέσω PC Suite>Εγκατάσταση εφαρμογών, έτσι δουλεύει,το δοκίμασα και 'γω με java παιχνίδια;)

Τελικα εκανα Format καρτα και τηλεφωνο και ολα OK... Καποιο προγραμμα μαλλον μπλοκαριζε την εγκατασταση java εφαρμογων στην καρτα.

Ό,τι και να λένε στα καταστήματα, αυτή δεν είναι η πιο σωστή προσέγγιση του θέματος. Άσε που πολλοί από τους πωλητές είναι άσχετοι.

Οκ, οκ, ζητω συγνωμη για την κακη πληροφορηση μου:cry:

Εξαλλου το γραφει και στην "υπογραφη" μου.... οσο ζω μαθαινω!:)

Ευχαριστω;)

Οκ, οκ, ζητω συγνωμη για την κακη πληροφορηση μου:cry:

Εξαλλου το γραφει και στην "υπογραφη" μου.... οσο ζω μαθαινω!:)

Ευχαριστω;)

no problem, αλοιμονο :) :)

Πηστεύω ότι θα συμφωνήσουν μαζί μου οι περισσότεροι στο ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι των καταστημάτων (ιδιαίτερα του Γερμανού) έχουν μαύρα μεσάνυχτα από κινητά :zzz:

Οι πωλητες γενικα μαθαινουν ενα ποιημα και λενε.

Κι εγω οταν δουλευα παλια στο πλαισιο, το ποιημα που λεγαμε ηταν φορτιση 12 ωρες την πρωτη φορα, 8 τη δευτερη και 8 την τριτη.

Δε συμφωνουσα φυσικα, αλλα το ελεγα για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.

Το οτι οι πωλητες ειναι ασχετοι ειναι γνωστο, δε φταινε ομως αυτοι. Ρωτηστε ποσα παιρνουν και ποσες ωρες δουλευουν και θα καταλαβετε.

Το 90% του κοσμου θα μπει στον Γερμανο η σε οποιαδηποτε αλλη αλυσιδα και θα αγορασει ακομα κι αν οι πωλητες ειναι ασχετοι (συνηθως ο πολυς κοσμος ειναι ακομα πιο ασχετος).

Αν ο κοσμος ηταν πιο επιλεκτικος ως προς την εξυπηρετηση και την τεχνογνωσια των πωλητων, τοτε και οι εταιρειες θα πληρωναν καλυτερα, θα εκπαιδευαν καλυτερα και θα επαιρναν πιο εξειδικευμενο προσωπικο.

Α και κατι τελευταιο.. οταν βλεπετε συγκριτικα τεστ και κατι DTL κλπ, πιστευετε τα μισα απ'οτι βλεπετε. Δεν ειναι και τοσο αξιοπιστα.. Ο νοων νοειτω :!:

Sorry για το off topic, αλλα δεν το ξεκινησα εγω :)

Εκτος απο την καμερα και το οτι το Ν73 εχει δυο χιλ. μεγαλυτερη οθονη πιστευω οτι σε ολα ειναι καλυτερο και 100 ευρω φθηνοτερο το 6290!Για πεστε μου και την δικια σας γνωμη.

Οι πωλητες γενικα μαθαινουν ενα ποιημα και λενε.

Κι εγω οταν δουλευα παλια στο πλαισιο, το ποιημα που λεγαμε ηταν φορτιση 12 ωρες την πρωτη φορα, 8 τη δευτερη και 8 την τριτη.

Δε συμφωνουσα φυσικα, αλλα το ελεγα για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.

Το οτι οι πωλητες ειναι ασχετοι ειναι γνωστο, δε φταινε ομως αυτοι. Ρωτηστε ποσα παιρνουν και ποσες ωρες δουλευουν και θα καταλαβετε.

Το 90% του κοσμου θα μπει στον Γερμανο η σε οποιαδηποτε αλλη αλυσιδα και θα αγορασει ακομα κι αν οι πωλητες ειναι ασχετοι (συνηθως ο πολυς κοσμος ειναι ακομα πιο ασχετος).

Αν ο κοσμος ηταν πιο επιλεκτικος ως προς την εξυπηρετηση και την τεχνογνωσια των πωλητων, τοτε και οι εταιρειες θα πληρωναν καλυτερα, θα εκπαιδευαν καλυτερα και θα επαιρναν πιο εξειδικευμενο προσωπικο.

Α και κατι τελευταιο.. οταν βλεπετε συγκριτικα τεστ και κατι DTL κλπ, πιστευετε τα μισα απ'οτι βλεπετε. Δεν ειναι και τοσο αξιοπιστα.. Ο νοων νοειτω :!:

Sorry για το off topic, αλλα δεν το ξεκινησα εγω :)

Συμφωνώ με τα λεγόμενά σου φίλε μου. Άλλωστε εσύ ξέρεις δυο πράγματα παραπάνω για την κατάσταση που επικρατεί, έχοντας δουλέψει σε κατάστημα που πουλά και κινητά.

Είναι γεγονός πάντως ότι και οι καταναλωτές είναι ελάχιστα έως καθόλου ενημερωμένοι και δεν κάνουν ούτε καν μια στοιχειώδη έρευνα αγοράς πριν αγοράσουν τηλέφωνο, αλλά και γενικά οποιαδήποτε συσκευή, είτε αφορά τη λεγόμενη "υψηλή τεχνολογία" είτε οτιδήποτε άλλο.

Όσον αφορά παντως τη φόρτιση τα είπαμε ξανά. Από τη στιγμή που το τηλέφωνο βγάζει μήνυμα για πλήρη φόρτιση μπαταρίας, είναι άσκοπο και ίσως και κάπως επικίνδυνο (από την άποψη του κινδύνου έκρηξης) να το κρατάς στην πρίζα.

Αυτό πάντως που πρέπει απαραιτήτως να τηρείται ώστε να εκμεταλλευτείς πλήρως τις δυνατότητες τις μπαταρίας και να έχεις αυξημένη διάρκεια ζωής είναι να της κάνεις το σωστό "στρώσιμο". Δηλαδή στην αρχή της χρήσης της πρέπει να κάνεις 3 πλήρεις φορτίσεις και αποφορτίσεις, δηλαδή πλήρη φόρτιση και χρήση του κινητού μέχρι να κλείσει εντελώς. Αυτό να γίνει 3 φορές. Επιπλέον, πέρα από την περίοδο "στρωσίματος", αν και επιτρέπεται να τη φορίζεις και χωρίς να έχει αποφορτιστεί πλήρως, όποτε έχεις τη δυνατότητα, άφηνέ την να ξεφορτίζει πλήρως πριν τη φορτίζεις. Έτσι αυξάνεται η διάρκεια ζωής της.

Συγγνώμη και από μένα για τη συνέχιση του offtopic. Απλά κάποια τέτοια θέματα είναι σκόπιμο να τα ξεκαθαρίζουμε αμέσως και με την πρώτη ευκαιρία. Ελπίζω πλέον να έχει γίνει κατανοητό το θέμα που συζητάμε.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Ηelp!

To πήρα και εγώ χθες και ο @#%* πωλητής στο Πλαίσιο μου έδωσε miniSD κάρτα ενώ θέλει microSD...

Πέρα από αυτό το ερώτημα είναι, μπορεί να πάρει κάρτες πάνω από 1GB που δηλώνει ως μέγιστο η ΝΟΚΙΑ?

Το έχει δοκιμάσει κανείς αν δουλεύει?

Πως σου έδωσε λάθος κάρτα; Δεν περιέχεται στο πακέτο; Να πας να την αλλάξεις αμέσως γιατί σε κλέβουν κατά κάποιο τρόπο μιας και οι αντίτοιχες microSD είναι πιο ακριβές απο τις miniSD.

Όποια microSD και να πάρεις για το 6290 σου, θα τις αναγνωρίσει χωρίς πρόβλημα.

Η καρτα μνημης δεν περιεχεται στη συσκευασια, πωλειται εξτρα.

Απλα ζητησε καρτα μνημης και το τηλεφωνο και αντι για micro τους εδωσε mini

Παραθετω ενα μηνυμα απο ενα αλλο μελος(δεν θυμαμαι ποιος ηταν, και ας με συγχωρεσει) οσο αναφορα τις μπαταριες Li-Ion Polymer:

"Διαβαζοντας αρκετα επιστημονικα αρθρα για τις μπαταριες Li-Ion Polymer παραθετω τους βασικους κανονες για οσους ρωτησαν για το πως να τις φορτιζουν.

α)Η πρωτη φορτιση πρεπει να ειναι πληρης (8 ωρες ειναι αρκετες).

β)Μετα τη πρωτη φορτιση πρεπει να ξεφορτιστει σχεδον εντελως και να ξαναφορτιστει πληρως.

Γ)Απο κει και περα,φροντιζουμε να μη ξανααδιασει η μπαταρια τελειως.Δεν ειναι καλο για αυτες τις μπαταριες να αδειαζουν.Καλο ειναι να τις φορτιζουμε μολις φτανουν γυρω στο 50%..Αλλα ακομα και στο 60-70% να ειναι δεν εχουμε προβλημα να τις βαλουμε για φορτιση.Ειναι καλυτερο αυτο παρα να πεσει στο 10-20% για να τις φορτισουμε.

δ)Καλο επισης ειναι,η φορτιση να γινεται πληρης.Αν τη βαλουμε δηλαδη οταν ειναι 50%,να τη αφηνουμε μεχρι το 100% να φορτιστει, οχι να τη βγαλουμε στο 70-80%.Αυτο βοηθαει στη καλη λειτουργια της μπαταριας,χωρις να σημαινει οτι δημιουργειται ιδιαιτερο προβλημα αν μερικες φορες βιαζομαστε και τη βγαλουμε πριν φορτιστει πληρως."

Στο (α), συμφωνούμε ότι η πρώτη φόρτιση σταματάει όταν φορτίσει πλήρως το κινητό (και όχι 8 ώρες ή 12 ή οτιδήποτε άλλο).

Στο (γ) όμως, γιατί ο ποιητής λέει ότι δεν είναι καλό για τις μπαταρίες αυτές να αδειάζουν πλήρως? Εγώ ήξερα μέχρι τώρα ότι καλό είναι να αποφορτίζονται τελείως (ή σχεδόν τελείως) και να φορτίζονται πλήρως, αυτό έκανα μέχρις στιγμής στα κινητά μου, και δεν είχα ποτέ προβλήματα με τις μπαταρίες τους...

Το υ έχει μια μεγάλη δόση αλήθειας. Υπάρχει περίπτωση η μπαταρία να χάσει εντελώς το φορτίο της και να μην επιδέχεται φόρτισης.

Το έπαθα εγω με το 3250 μου και έτρεχα στη νοκια να μου την αντικαταστήσουν. Την άφησα να ξεφορτιστεί εντελώς μέχρι να μου σβήσει η συσκευή. Όταν το έβαλα να φορτίζει, δεν άναβε με τίποτα. Βέβαια δεν είναι κανόνας. Είναι ιδιαίτερα περίργη πε΄ριπτωση. Εκεί βασίζεται το να μην την αφήνεις να αποφορτίζεται αλλά να την βάζεις για παράδειγμα μετά τις πρώτες ειδοποιήσεις.

Νομίζω ότι το http://www.batteryuniversity.com δίνει πολλές χρήσιμες πληροφοριές για τις μπαταρίες :)

Αν κατάλαβα καλά δεν έχει σημασία η διάρκεια της 1ης φόρτισης (μπορεί απλά να είναι ίση με την πλήρη φόρτιση, δηλαδή περίπου 2 ώρες) και επίσης ότι για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής καλό θα είναι στο 20% να τις επαναφορτίζουμε :rolleyes:

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

Τι χρόνο αναμονής έχει το συγκεκριμένο κινητό?

Πόσες μέρες κρατάει η μπαταρία του κινητού?

[sIGPIC][/sIGPIC]

file mou ego to exo 2 meres tora kai to exo xeskisei akougontas mousiki kai paizontas me tin camera kai vlepontas videos kai kanontas kliseis kai exei akoma 3 grammes bataria .

κι από εμένα μια ερωτησούλα..

έχει θύρα POP3 για σύνδεση με το PC με καλώδιο (CA53)?

:: what locks... unlocks! © :: κάθε λαός έχει την κινητή τηλεφωνία που του αξίζει..::

:: SY1EBE ::