Jump to content

Επεξεργασία Βίντεο!!

fanish1
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά να ρωτήσω πώς μπορώ να κόψω απο μιά εγγραφή που έκανα με την κάρτα τηλεόρασης που έχω!! Εχω την Win DV 2000 και είχε μέσα το πρόγραμμα Ulead VideoStudio 8 SE DVD αλλά δεν το καταλαβαίνω. Με μπερδέυει πολύ. Δοκίμασα και με το Νero αλλά και εκεί τα βρήκα σκούρα. Υπάρχει κάπου κάποιος οδηγός μήπως με βοηθήσει και ξεκολήσω??:wacko: :wacko:

Παιδιά να ρωτήσω πώς μπορώ να κόψω απο μιά εγγραφή που έκανα με την κάρτα τηλεόρασης που έχω!! Εχω την Win DV 2000 και είχε μέσα το πρόγραμμα Ulead VideoStudio 8 SE DVD αλλά δεν το καταλαβαίνω. Με μπερδέυει πολύ. Δοκίμασα και με το Νero αλλά και εκεί τα βρήκα σκούρα. Υπάρχει κάπου κάποιος οδηγός μήπως με βοηθήσει και ξεκολήσω??:wacko: :wacko:

Σε Ulead VideoStudio (έχω το 10, αλλά η διαδικασία είναι η ίδια):

1. Ανοίγεις το πρόγραμμα

2. Στην Timeline (την λουρίδα που βρίσκεται κάτω), κάνεις δεξί κλικ και επιλέγεις "Insert Video"

3. Κάτω από το παράθυρο που προβάλλεται το βίντεο, υπάρχει η μπάρα προόδου. Πήγαινέ την στο πρώτο σημείο που θες να κόψεις (στο σημείο δηλαδή που αρχίζει το κομμάτι που θες να κόψεις). Όταν το οριστικοποιήσεις, πατάς το εικονίδιο με το ψαλίδι, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την μπάρα. Θα δεις τώρα ότι στην Timeline το βίντεο έχει κοπεί σε 2 κομμάτια. Κάνε ένα κλικ στο δεύτερο κομμάτι για να το επιλέξεις. Πήγαινε τώρα την μπάρα στο σημείο που θες να τελειώνει το κόψιμο και πάτα ξανά το εικονίδιο με το ψαλίδι. Θα δεις τώρα ότι στην Timeline υπάρχουν 3 κομμάτια. το μεσαίο είναι αυτό που δε θες. κάνεις δεξί κλικ πάνω του και "Delete". Την ίδια διαδικασία ακολουθείς αν θες να κόψεις κι άλλα κομμάτια

4. Αφού έχεις τελειώσει με το κόψιμο, επιλέγεις πάνω από το μενού "Share" και επιλέγεις σε τι μορφή θες να αποθηκευτεί το αρχείο.

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes.

Σε Ulead VideoStudio (έχω το 10, αλλά η διαδικασία είναι η ίδια):

1. Ανοίγεις το πρόγραμμα

2. Στην Timeline (την λουρίδα που βρίσκεται κάτω), κάνεις δεξί κλικ και επιλέγεις "Insert Video"

3. Κάτω από το παράθυρο που προβάλλεται το βίντεο, υπάρχει η μπάρα προόδου. Πήγαινέ την στο πρώτο σημείο που θες να κόψεις (στο σημείο δηλαδή που αρχίζει το κομμάτι που θες να κόψεις). Όταν το οριστικοποιήσεις, πατάς το εικονίδιο με το ψαλίδι, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την μπάρα. Θα δεις τώρα ότι στην Timeline το βίντεο έχει κοπεί σε 2 κομμάτια. Κάνε ένα κλικ στο δεύτερο κομμάτι για να το επιλέξεις. Πήγαινε τώρα την μπάρα στο σημείο που θες να τελειώνει το κόψιμο και πάτα ξανά το εικονίδιο με το ψαλίδι. Θα δεις τώρα ότι στην Timeline υπάρχουν 3 κομμάτια. το μεσαίο είναι αυτό που δε θες. κάνεις δεξί κλικ πάνω του και "Delete". Την ίδια διαδικασία ακολουθείς αν θες να κόψεις κι άλλα κομμάτια

4. Αφού έχεις τελειώσει με το κόψιμο, επιλέγεις πάνω από το μενού "Share" και επιλέγεις σε τι μορφή θες να αποθηκευτεί το αρχείο.

Μόλις το κάνω το ψαλίδι γίνεται γκρί και δεν με αφήνει να κάνω τίποτα!! Και κάτι άλλο. Με τον ίδιο τρόπο μπορώ να βάλω και άλλα βίντεο και στο τέλος να τα ενώσω όλα μαζί??

Αν το κάνεις σωστά δεν θα γίνει γκρι. Θυμήσου πως μόλις κάνεις το πρώτο κόψιμο, θα πρέπει μετά να κάνεις κλικ πάνω στο δεύτερο κομμάτι του βίντεο για να το επιλέξεις. Τότε θα πας την μπάρα εκεί που θες να τελειώνει το κόψιμο.

Ναι μπορείς να βάλεις κι άλλα βίντεο και να τα ενώσεις όλα μαζί.

Αν το κάνεις σωστά δεν θα γίνει γκρι. Θυμήσου πως μόλις κάνεις το πρώτο κόψιμο, θα πρέπει μετά να κάνεις κλικ πάνω στο δεύτερο κομμάτι του βίντεο για να το επιλέξεις. Τότε θα πας την μπάρα εκεί που θες να τελειώνει το κόψιμο.

Ναι μπορείς να βάλεις κι άλλα βίντεο και να τα ενώσεις όλα μαζί.

Συγνώμη που σε κουράζω. Επιλέγω το πρώτο βίντεο και κουνάω το αριστερό "αυτάκι" στο σημείο που θέλω να αρχίζει το βίντεο μου. Μέχρι εδώ καλά?? Τότε το ψαλίδι γίνεται γκρί μην αφήνοντας με να κόψω το κομμάτι πρίν το "αυτάκι"!!

Δεν με κουράζεις φίλε μου.

Μην χρησιμοποιείς τα αυτάκια. Πιάσε με το ποντίκι σου τον δείκτη που βρίσκεται πάνω στην μπάρα και πήγαινέ τον περίπου στο σημείο που θες. Για να πας στο ακριβές σημείο που θες, χρησιμοποίησε και τα βελάκια που υπάρχουν δίπλα από το χρονόμετρο. Τώρα πατάς το ψαλίδι.

Δεν με κουράζεις φίλε μου.

Μην χρησιμοποιείς τα αυτάκια. Πιάσε με το ποντίκι σου τον δείκτη που βρίσκεται πάνω στην μπάρα και πήγαινέ τον περίπου στο σημείο που θες. Για να πας στο ακριβές σημείο που θες, χρησιμοποίησε και τα βελάκια που υπάρχουν δίπλα από το χρονόμετρο. Τώρα πατάς το ψαλίδι.

Και κάτι ακόμα έκανα μια δοκιμή και αποθηκευσα ένα βίντεο σε avi και ενώ ήταν 4 λεπτά ήταν 3 γίγα. Πώς το συμπιέζω γιατί αν υποθέσω ότι γράφω εκπομπή ολόκληρη πρέπει να αλλάξω πλανήτη!!:lol: :lol:

Προφανώς το αποθήκευσες ασυμπίεστο. Το μυστικό στο μέγεθος του αρχείου είναι το λεγόμενο bitrate. Όσο μεγαλύτερο, τόσο καλύτερη ποιότητα, αλλά και μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου. Χοντρικά, κάντο σε Dvix (AVI), γύρω στα 700-1000 kbps και ανάλυση 640x480. Το 1 λεπτό βίντεο είναι περίπου 6-7ΜΒ.

Προφανώς το αποθήκευσες ασυμπίεστο. Το μυστικό στο μέγεθος του αρχείου είναι το λεγόμενο bitrate. Όσο μεγαλύτερο, τόσο καλύτερη ποιότητα, αλλά και μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου. Χοντρικά, κάντο σε Dvix (AVI), γύρω στα 700-1000 kbps και ανάλυση 640x480. Το 1 λεπτό βίντεο είναι περίπου 6-7ΜΒ.

Πρέπει δηλαδή να πάω στο Ulead VideoStudio 8 SE DVD και να αλλάξω αυτά?? Το έψαξα αλλα δεν τα βρήκα πουθενά!!

Λοιπόν.

1. Επιλέγεις όπως είπαμε "Share"

2. Από την λίστα επιλέγεις κάτω κάτω "Custom"

3. Από το επόμενο μενού, επιλέγεις σαν format αποθήκευσης "AVI"

4. Δίπλα τώρα εμφανίζεται ένα πλήκτρο που λέει "Options"

5. Από το παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιλέγεις την τελευταία καρτέλα (την τρίτη)

6. Από το μενού επιλέγεις DviX (προϋποθέτει βέβαια ότι είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σου). Εκεί κάνεις επιμέρους ρυθμίσεις.

Αν δεν τα καταφέρεις προς το παρόν με το DviX, δοκίμασε να το αποθηκεύσεις σε VCD PAL.

Σέ ευχαριστώ πάρα πολύ για την υπομονή σου. Να είσαι καλά αγαπητέ παραμυθά!!:lol: :D

Aγαπητέ Αίσωπε. Τα νεώτερα είναι: πάω share και μετά Create video file και μετά Custom επιλεγω φάκελο μετά βάζω αποθήκευση ώς Microsoft avi files. Πάω options και μετά avi και βάζω DivX 6.4.0. Codec(1 logical CPU) και μετά πατάω οκ. Μέχρι εδώ καλά?? ¨οταν πάω να το ανοίξω με τον Window Media Player μου βγάζει μύνημα σφάλματος και μου λέει ότι : δεν είναι δυνατόν η ακίδα αυτή να χρησιμοποιήσει τον τύπο του μέσου αποθήκευσης που παρασχέθηκε.

Τι γίνεται ξέρεις??

Ναι, μια χαρά πήγες μέχρι εκεί. Τώρα βέβαια, δεν ξέρω τι επιμέρους ρυθμίσεις έκανες (αν έκανες) στο μενού του DviX. Μου φαίνεται παράξενο κι εμένα που δεν το έπαιξε ο WMP.

Αν δεν έχεις εγκατεστημένα codecs στον υπολογιστή σου, δοκίμασε να εγκαταστήσεις το K-Lite http://www.free-codecs.com/download_soft.php?d=2567&s=95 και μετά προσπάθησε ξανά να το παίξεις με τον WMP.

Aν έχεις ακόμα πρόβλημα, πάμε για την επόμενη λύση.

Υ.Γ. Απ' ότι βλέπω το K-Lite έχει προηγούμενη έκδοση του DviX. Κατά την διάρκεια της εγκατάστασης θα σου ζητήσει να επιλέξεις αν θες να απεγκαταστήσεις την 6.4 που έχεις. Επέλεξε όχι.

Τίποτα γαμώτο μου!! Μου έχουν σπάσει τα νεύρα. Εβαλα και το Klite και το ffsow άλλα τίποτα.

Φάνη για να μην γίνει αυτό το θέμα chat, συνεχίζουμε με PM.

Να σε ρωτήσω αν ενδιαφέρεσαι να «κάψεις» τα βίντεο σε DVD για να τα παίζεις στον DVD player σου, ή σε ενδιαφέρει μόνο να παίζουν στον υπολογιστή;

• 3 years later...

Έβαλα το corel video studio το οποίο απ' ότι διάβασα είναι σχετικά απλό πρόγραμμα με αρκετές επιλογές. Όμως έχω το εξής πρόβλημα.

Κατέβασα κάτι βίντεο από το youtube σε μορφή mp4 και όταν πάω να τα περάσω στο πρόγραμμα, κολλάει και κλείνει το πρόγραμμα και δεν μπορώ να καταλάβω τί φταίει. Έχω δοκιμάσει άλλα βίντεο σε μορφή mp4 τραβηγμένα από κινητό κλπ και τα περνάει κανονικά. Επίσης έχω βάλει και μεγαλύτερα σε μέγεθος βίντεο πχ ταινίες κλπ και πάλι ήταν οκ. Μόνο με τα βίντεο από το youtube έχει πρόβλημα.

Τί μπορεί να φταίει?