spaul Δημοσιεύτηκε November 11, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 11, 2006 Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Έχω εγκατεστημένα WinXP Pro Gr (SP2). Εδώ και αρκετό καιρό όταν κλείνω τον υπολογιστή μου, παραμένει στην οθόνη που λέει "Αποθήκευση των ρυθμίσεών σας" για 3 λεπτά περίπου (!!!) και μετά πηγαίνει στο "Εγγραφή μη αποθηκευμένων δεδομένων στο δίσκο..." όπου κλείνει μετά από 2-3 sec. Αυτή η καθυστέρηση των 3 λεπτών δεν υπήρχε. Δεν έχω κανένα Windows Update αλλά εγκαθιστώ και απεγκαθιστώ συχνά αρκετά προγράμματα. Έχω καθαρίσει την Registry με διάφορα προγράμματα αλλά τίποτα. Έχω κάνει Full Scan με AntiVirus, AntiSpyware κτλ. Τελευταία κάπου είχα διαβάσει ότι υπάρχει μια ρύθμιση που κάνεις στα Windows και αποφεύγεις αυτή την καθυστέρηση αλλά δεν την ξέρω. Ξέρει κανείς τι πρέπει να κάνω; Έχει κάποιες άλλες επιπτώσεις στο σύστημα αυτή η ρύθμιση (αν λύνεται έτσι το πρόβλημα); Ευχαριστώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tntiseverywere Δημ. November 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2006 Πήγαινε στο: C:\windows\prefetch και σβήσε όλα τα αρχεία που έχει μέσα. Λογικά θα έχει γρηγορότερη εκκίνηση και Shutdown..:) 010011010110000101110010011010010110111101110011 Παράθεση Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
samoapark Δημ. November 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2006 Τσεκάρησε και κάτι ακόμα: start>run>regedit>Local machine>SYSTEM>CurrentControlSet>Control>Session Manager>Memory Management>ClearPageFileAtShutdown(δεξί κλικ)>modify>value data και γράψε 0 (αν δεν είναι ήδη) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aoratos Δημ. November 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2006 Πήγαινε στο: C:\windows\prefetch και σβήσε όλα τα αρχεία που έχει μέσα. Λογικά θα έχει γρηγορότερη εκκίνηση και Shutdown..:) 010011010110000101110010011010010110111101110011 αυτα τα αρχεια δεν χρειαζονται στη λειτουργια το υ/η? Παράθεση Fiat Coupe:Διαχρονικός έρωτας Η αλλιώς Ferrari του λαού,ετσι χαρακτηριστικε απο τους Ιταλους...:cool: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spaul Δημ. November 11, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2006 Κανένα από τα δύο δεν βοήθησε. 1) Έσβησα όλα τα αρχεία από το C:\windows\prefetch αλλά δεν άλλαξε τίποτα. 2) Η τιμή της Registry στο Local machine>SYSTEM>CurrentControlSet>Control>Session Manager>Memory Management>ClearPageFileAtShutdown είναι ήδη (0), οπότε καμιά αλλαγή... Άλλες προτάσεις...??? aoratos απ' όσο ξέρω μέσα στο φάκελο prefetch αποθηκεύονται αρχεία που έχουν πληροφορίες για το ποια προγράμματα χρησιμοποιείς πιο συχνα στον υπολογιστή σου, έτσι ώστε να ανοίγουν πιο γρήγορα από αυτά που δεν πολυχρησιμοποιείς. Αν τα σβήσεις, απλά την επόμενη φορά που θα τρέξεις ένα πρόγραμμα θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο (δεν το καταλαβαίνεις) να ανοίξει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tntiseverywere Δημ. November 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 11, 2006 Το μόνο που μου μένει είναι να σκεφτώ το Defragment... τίποτα άλλο... 010011010110000101110010011010010110111101110011 Παράθεση Το μέλος έχει τη δυνατότητα προσθήκης εικόνας στην υπογραφή του με την χρήση του κώδικα «img», αρκεί αυτή να μην υπερβαίνει σε διαστάσεις τα 420x150 pixels και το μέγεθός της να μην υπερβαίνει τα 16.384 bytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. November 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2006 Αν έχεις Nvidia πήγαινε start->run γράψε "msconfig" δοκίμασε να βγάλεις το NvCpl από τη λίστα εκκίνησης. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsaf Δημ. November 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2006 Και εγώ διάβασα στο RAM Οκτωβρίου 2006 (σελίδα 198) για την επιτάχυνση στο Άνοιγμα & στο Κλείσιμο ΗΥ με XP. Αν δεν το βρεις, θα το σκανάρω και θα σου το στείλω. Φιλικά, ο ...Διαπλεκόμενος ! Παράθεση Φώτης http://ofotis.blogspot.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spaul Δημ. November 12, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2006 Έκανα ανασυγκρότηση αλλά πάλι δεν έγινε τίποτα. Μόνο 5 μικρά αρχεία ήταν κατακερματισμένα. Το NvCpl το έχω ρυθμίσει από την αρχή να μην τρέχει κατά την εκκίνηση. Τελικά το πρόβλημα ξεπεράστηκε ακολουθώντας μία από τις συμβουλές του RAM Οκτωβρίου (σελ. 201) (Ευχαριστώ tsaf). Πήγα στην Registry στο \HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Desktop και στο AutoEndTask έδωσα την τιμή "1" (από "0" που ήταν). Έτσι ενεργοποιείτε το αυτόματο κλείσιμο κάποιων προγραμμάτων. Τώρα ο υπολογιστής κλείνει σε 5sec περίπου. Βιάστηκα να μιλήσω... Μόνο 3 φορές έκλεισε γρήγορα, μετά ξανά τα ίδια. Στο διάστημα αυτό δεν εγκετέστησα/απεγκατέστησα κανένα πρόγραμμα ούτε πείραξα άλλες ρυθμίσεις. Μόνο αρχεία του Word άνοιξα και μπήκα Internet. Η αναζήτηση συνεχίζεται... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsaf Δημ. November 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 12, 2006 Γιατί δεν δοκιμάζεις καλύτερα να ενεργοποιήσεις την Αδρανοποίηση, για να γλυτώσεις τις καθυστερήσεις Ανοίγματος & Κλεισίματος ; (Πίνακας Ελέγχου, Επιλογές Ενέργειας, Αδρανοποίηση, Ενεργοποίηση Αδρανοποίησης.) ...Διαπλεκόμενος ! Παράθεση Φώτης http://ofotis.blogspot.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spaul Δημ. November 14, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. November 14, 2006 Γιατί δεν δοκιμάζεις καλύτερα να ενεργοποιήσεις την Αδρανοποίηση, για να γλυτώσεις τις καθυστερήσεις Ανοίγματος & Κλεισίματος ; (Πίνακας Ελέγχου, Επιλογές Ενέργειας, Αδρανοποίηση, Ενεργοποίηση Αδρανοποίησης.) ...Διαπλεκόμενος ! Δεν θέλω να τον θέτω σε κατάσταση αδρανοποίησης. Όταν κλείνω τον υπολογιστή, τον κλείνω τελείως. Μέχρι και την παροχή ρεύματος κόβω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RiHos Δημ. November 14, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 14, 2006 Κάνε ένα Format..και θα είναι τζιτζί ;) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest72 Δημ. November 14, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 14, 2006 Δεν θέλω να τον θέτω σε κατάσταση αδρανοποίησης. Όταν κλείνω τον υπολογιστή, τον κλείνω τελείως. Μέχρι και την παροχή ρεύματος κόβω. Και καλά κάνεις. Η αδρανοποίηση μετά από λίγο καιρό "τα παίζει". Εμένα μου έχει τύχει να μη μπορώ να ανοίξω τον υπολογιστή μου ύστερα από καμιά 10αριά φορές που τον αδρανοποίησα αντί να τον σβήσω. Έπρεπε να μπω μέσω bios και να κάνω αλχημείες για να "ξαναδει" το δίσκο ο υπολογιστής. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. November 14, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 14, 2006 η αδρανοποιήση σε γνήσια XPsp2 pro δουλεύει μια χαρά. εγώ το λαπτόπ της εργασίας εδώ και 1.5 χρόνο το κλείνω έτσι. και όσο για αυτό που είπατε για την "παροχή ρεύματος" ... ΔΕΝ ισχύει. γιατί όταν είναι σε hibernate mode ΔΕΝ καταναλώνει ρεύμα. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. November 14, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 14, 2006 Με τo hibernate αποθηκεύονται όλα τα περιεχόμενα της μνήμης και η κατάσταση του μηχανήματος στον δίσκο και το μηχάνημα σβήνει κανονικά. Δεν μένει σε κάποια ενδιάμεση κατάσταση -όπως συμβαίνει με το standby- κι επομένως δεν καταναλώνει ρεύμα. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spaul Δημ. November 16, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2006 Εγώ για διάφορους λόγους θέλω να κλείνω το μηχάνημα με Shutdown... Τις τελευταίες φορές έκανα Shutdown μέσω προγράμματος που είναι για αυτή τη δουλειά (Switch Off, μπορείς να προγραμματίσεις να κλείσει ο υπολογιστής όποτε θες) και το κλείσιμο έγινε κανονικά χωρίς καθυστέρηση. Θα δοκιμάσω και άλλα παρόμοια προγράμματα (π.χ. το Auto PowerOn & ShutDown) και θα δω τα αποτελέσματα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts