Jump to content

Ανακύκλωση!

Fotis55
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν μπορει καποιος να με βοηθησει! θελω να κανω ανακυκλωση αλουμινιου και ζελατινας απο πακετα τσιγαρων! για το αλουμινιο εχω βρει την ακρη(εχω στο υπογειο περιπου 50 κιλα)! για την ζελατινα ομως δεν ξερω που μπορω να απευθυνθω! αν γνωριζει καποιος κατι, ας κανει τον κοπο να απαντησει! εξαλλου πιστευω πως ειναι ενα σοβαρο θεμα της εποχης η ανακυκλωση και θα πρεπει να ευαισθητοποιηθουμε και να συμβαλλουμε λιγο στην προστασια αυτου του ταλαιπωρου πλανητη!:)

κανονικά λέγεται ανακύκληση οχι ανακύκλωση

:blink: :blink: :blink:

Ανακυκλωση λεγετε!

Nokia 3310, 3510, 3510i, n81, n82, n95, Lumia 625 | SE T610, K700i, k750i, M600 | Sony Xperia Z1 | Samsung Galaxy S2, Galaxy S Advance, Note 4F | Apple iPhone 4s | Motorola Atrix 4G | HTC Touch HD, HD 2, Desire, Desire HD, Desire S

Current devices: iPhone 6s, Ipad 2

Δημήτρης

βασικά ανακυκλώνω θα πει περικυκλώνω, ανακυκλύω ή ανακυκλήω (πώς γράφεται; Νομίζω με υ) είναι το σωστό και πει επαναφέρω. Αλλά έχει κυριαρχήσει το λάθος. Anyway, o Fotis μπορεί να απευθυνθεί στην Greenpece ή να ψάξει στο δίκτυο για εξειδικευμένες εταιρίες του εξωτερικού (εδώ είμαστε πίσω). Για αρχή τσέκαρε εδώ:

http://www.plasticsresource.com/s_plasticsresource/doc.asp?TRACKID=&CID=40&DID=420

Read The F...ing Manual First

pantos sthn athina exoun valei kadous se polla shmeia gia anakuklosh !! :) ego mazeuo ta plastika mpoukalakia pou xrhsimopoio h ta alouminenia kai ta patao ekei !!

Ρε παιδια και στην τηλεοραση ακομα για ''ανακυκλωση'' αναφερουν! δεν βρεθεικε καποιος χριστιανος να τους διορθωσει αν ειναι τοσο λαθος? τελος παντων! οπως και να λεγετε, ειναι σημαντικο!

pantos sthn athina exoun valei kadous se polla shmeia gia anakuklosh !! :) ego mazeuo ta plastika mpoukalakia pou xrhsimopoio h ta alouminenia kai ta patao ekei !!

Πού έχει τέτοιους κάδους? Μόνο στο κέντρο έχω δει. Αν έχεις κανένα υπόψη σου κοντά στο σταθμό του Ευαγγελισμού πες γιατί βγάζω 2 πλαστικά μπουκάλια καθημερινά:O

Επισης πολυ σημαντικο ειναι να πεταμε της μπαταριες στους ειδικους καδους που εχουν βαλει παντου!

Ακριβως!

Υπαρχουν σε πολλα μερη "σωληνες"-καδοι για μπαταριες!

Εχω βρει στην σχολη μου, σε πολλα μαγαζια κ σε πλατειες!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Luau! If you're hungry for hunk of fat and juicy meat,

Eat my buddie Pumbaa here cuz he is a treat! A hundred dollar dine, a tasty swine, all you gotta do is get in line. Are ya achin'?

Επισης πολυ σημαντικο ειναι να πεταμε της μπαταριες στους ειδικους καδους που εχουν βαλει παντου!

Αυτή έχουν γεμίσει τον τόπο. Της ΑΦΗΣ...

• 2 weeks later...
Γεια σας! ημουν την περασμενη βδομαδα στην αθηνα και ειδα αυτα τα τεραστια συστηματα ανακυκλωσης! στην ομονοια και καπου αλλου που δεν θυμαμαι τωρα! εχω ζησει 11 χρονια στο εξωτερικο και δεν εχω δει κατι παρομοιο! μακαρι να τα χρησιμοποιησει ο κοσμος γιατι ειναι μια πολυ θετικη κινηση! εσεις που ζητε αθηνα τα χρησιμοποιητε? που αλλου υπαρχουν για να ξερει ο κοσμος?

Αν μπορει καποιος να με βοηθησει! θελω να κανω ανακυκλωση αλουμινιου και ζελατινας απο πακετα τσιγαρων! για το αλουμινιο εχω βρει την ακρη(εχω στο υπογειο περιπου 50 κιλα)! για την ζελατινα ομως δεν ξερω που μπορω να απευθυνθω!

Το θεμα ειναι η ζελατινες !!!

και επειδη θελω να μαθω και εγω , αν ξερει καποιος ας πει!!!

εγω αυτο που ηξερα ηταν οτι μαζευες καποια κιλα και τα επερνε καποια εταιρια (δωρεαν) κυριος για φιλανθρωπικους λογους (δωρεα αναπηρικα καροτσακια κ.α)

Το θεμα ειναι η ζελατινες !!!

και επειδη θελω να μαθω και εγω , αν ξερει καποιος ας πει!!!

εγω αυτο που ηξερα ηταν οτι μαζευες καποια κιλα και τα επερνε καποια εταιρια (δωρεαν) κυριος για φιλανθρωπικους λογους (δωρεα αναπηρικα καροτσακια κ.α)

Κ'εγω θελω να μαθω γιατι εχω 2 γεματες σακουλες απο αυτα!

Το καλό είναι οτι μπορούμε να ρίχνουμε και τα κανονικά μας σκουπίδια στους κάδους ανακύκλωσης καθώς δεν είναι γεμάτοι και καθαροί.

οσον αφορα τις ζελατινες, νομιζω ενα πρωι στην εκπομπη του παπαδακη εκαναν ερευνα και βγηκε οτι ειναι.. απατη.

παρτε τηλεφωνο να σας το πουν.

οσον αφορα την ανακυκλωση, ειμαστε η τελευταια χωρα(Ω τι εκπληξη θεε μου) στην ανακυκλωση χαρτιου.

επισης, επειδη ημουν στο Μοναχο προσφατα

ΔΕΝ υπηρχε καδος απορριματων πανω σε δρομο.

(αντιαισθητικη ΜΟΝΟ στην ελλαδα)

οσον αφορα τις ζελατινες, νομιζω ενα πρωι στην εκπομπη του παπαδακη εκαναν ερευνα και βγηκε οτι ειναι.. απατη.

παρτε τηλεφωνο να σας το πουν.

οσον αφορα την ανακυκλωση, ειμαστε η τελευταια χωρα(Ω τι εκπληξη θεε μου) στην ανακυκλωση χαρτιου.

επισης, επειδη ημουν στο Μοναχο προσφατα

ΔΕΝ υπηρχε καδος απορριματων πανω σε δρομο.

(αντιαισθητικη ΜΟΝΟ στην ελλαδα)

Ξερεις μηπως το τηλεφωνο? Οντως στη Γερμανια αν και δεν υπαρχουν παντου καδοι απορριματων, ολα ειναι πεντακαθαρα! συν το οτι ολοι ανακυκλωνουν τα σκουπιδια τους! υπαρχει συγκεκριμενη νομοθεσια! ;)

Στην Γερμανια εχουν καταργηθει οι χωματερες.
http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Στην Γερμανια εχουν καταργηθει οι χωματερες.

Αιωνες μπροστα οι ανθρωποι! Να φανταστητε οτι στο χωριο που ημουν επι 11 χρονια, εχουν βιολογικο καθαρισμο εδω και 30 χρονια!:O

• 2 weeks later...
Αιωνες μπροστα οι ανθρωποι! Να φανταστητε οτι στο χωριο που ημουν επι 11 χρονια, εχουν βιολογικο καθαρισμο εδω και 30 χρονια!:O

Καμια διευθυνση στην περιοχη της θεσσαλονικης για να ξεφορτωθω το αλουμινιο? ειναι πανω απο 30 κιλα!

στα χανιά η ανακύκλωση είναι πια γεγονός εδώ και ένα χρόνο. δίπλα από κάθε κανονικό κάδο, έχει και κάδο για ανακυκλώσιμα υλικά, χαρτί, πλαστικό, γιαλί, αλουμίνιο.

Και από ότι ξέρω οι Χανιώτες ανταποκρίνονται πια στην πλειοψηφία τους!

"..είναι οι άνθρωποι, μου έλεγες πουλιά..σαν χειμωνιάσει πάντα μακρυά πετάνε..κ έρχονται ίσως να σε δουν κάποια βραδιά..αν έχουν σπάσει τα φτερά τους..ή αν πεινάνε.."

Εδω παλι υπαρχουν μερικοι καδοι.

Αλλα ειναι πολυ λιγοι.

Nokia 3310, 3510, 3510i, n81, n82, n95, Lumia 625 | SE T610, K700i, k750i, M600 | Sony Xperia Z1 | Samsung Galaxy S2, Galaxy S Advance, Note 4F | Apple iPhone 4s | Motorola Atrix 4G | HTC Touch HD, HD 2, Desire, Desire HD, Desire S

Current devices: iPhone 6s, Ipad 2

Δημήτρης

Καστοριά ούτε λόγος για ανακύκλωση.

και στην Ξανθη τιποτα.

Fiat Coupe:Διαχρονικός έρωτας Η αλλιώς Ferrari του λαού,ετσι χαρακτηριστικε απο τους Ιταλους...:cool:

στα χανιά η ανακύκλωση είναι πια γεγονός εδώ και ένα χρόνο. δίπλα από κάθε κανονικό κάδο, έχει και κάδο για ανακυκλώσιμα υλικά, χαρτί, πλαστικό, γιαλί, αλουμίνιο.

Και από ότι ξέρω οι Χανιώτες ανταποκρίνονται πια στην πλειοψηφία τους!

Και στη Δραμα δεν γινετε τιποτα εκτος απο τις μπαταριες! Μπραβο ρε Κρητη!:)